13:38
Comentarii Adauga Comentariu

DOCUMENT Planul Guvernului României pentru eliminarea a 2.000 de urși bruni din pădurile țării. Ce prevede capitolul "Vânătoarea ca măsură de management"

Ministerul Mediului a elaborat și a pus în dezbatere publică, din 17 aprilie, "Planul de acțiune pentru conservarea populației de urs brun din România". Activiștii de mediu susțin că proiectul vizează, în realitate, uciderea prin împușcare a urșilor pentru trofee.


Reprezentanții Agent Green, una dintre cele mai active organizații de mediu din România, le cer românilor să semneze o petiție împotriva "Planului de acțiune pentru conservarea populației de urs brun din România", deoarece prin acesta ar urma să se legalizeze vânătoare la urs pentru trofee.

"Nu există argumente științifice riguroase pentru care să permiteți uciderea prin împușcare a sute de mii de animale în fiecare an și vă bazați decizia doar pe spusele șefilor fondurilor de vânătoare, adică tocmai a acelora care vânează sau fac bani din această afacere de vânătoare de trofee. Nici până acum nu s-a operaționalizat acel promis SUAS (Serviciul de Urgență pentru Animale Sălbatice) care să permită intervenții profesioniste doar atunci când un animal suferă sau când acesta pune în pericol oamenii și bunurile lor", se arată în petiția inițiată de către ecologiștii de la Agent Green.


Continuați să citiți...

(Adevarul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !