23:59
Comentarii Adauga Comentariu

Jerusalem Post : "Poate o persoană vaccinată să răspândească în continuare coronavirus?" Nu se știe...dar se pare CĂ POATE

După aproape două luni, datele israeliene încep să confirme ceea ce Pfizer știa deja: vaccinul împotriva coronavirusului încetează simptomaticul și severul COVID-19 .

Deci, de ce israelienii mai poartă măști pentru altceva decât pentru Purim?

Experții în sănătate nu sunt încă siguri dacă vaccinurile previn cazurile asimptomatice - contractarea virusului, dar fără simptome. Dacă acei oameni care se vaccinează încă pot contracta coronavirus și îl pot transmite altora, atunci va fi dificil să opriți răspândirea COVID-19.

Dacă oamenii se infectează în tăcere cu coronavirus, ar putea să-l transmită, potențial bolnavii care nu sunt imuni. Un model dezvoltat de cercetătorii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor în ianuarie a arătat că persoanele fără simptome transmit mai mult de jumătate din toate cazurile de coronavirus nou. Dar există dovezi din ce în ce mai mari că persoanele care se vaccinează nu răspândesc virusul prea mult, dacă nu.

Vaccinul ideal este unul care produce ceea ce este cunoscut sub numele de imunitate sterilizantă, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar este capabil să oprească replicarea unui agent patogen, inclusiv a virușilor, în corpul dumneavoastră. Nu toate vaccinurile ating acest standard. De exemplu, vaccinurile împotriva rujeolei și rubeolei îl asigură. Vaccinul împotriva hepatitei B nu.

Deși este intuitiv din punct de vedere științific că o reducere a infecției și a transmiterii ar veni odată cu vaccinarea, iar semnele preliminare sugerează că vaccinul face cel puțin unele dintre ambele, potrivit Cyrille Cohen, șeful laboratorului de imunoterapie de la Universitatea Bar-Ilan, „noi au nevoie de dovezi ”și că acestea sunt studii extrem de dificile de făcut.

A avea răspunsul ar avea „implicații evidente” și „implicații majore” asupra vieții de zi cu zi a oamenilor, a spus Eran Segal, biolog de calcul la Institutul de Științe Weizmann. Asta pentru că pentru a obține imunitatea efectivului, vaccinul ar trebui să prevină transmiterea.

Cu cât virusul circulă mai mult, a explicat el, cu atât are mai multe oportunități de a muta în moduri care îi sporesc capacitatea de a se răspândi - ca varianta britanică - de a îmbolnăvi oamenii sau de a deveni rezistenți la vaccin.

"Dacă aveți oameni care vin din străinătate și știți că există șanse mici să transmită virusul, îi putem lăsa să plece și nu trebuie să fie în carantină", ​​a explicat Segal. „Dar dacă știi că există o șansă deloc neglijabilă ca aceștia să poată transmite virusul, atunci trebuie să fii atent, din cauza variantelor.” El a spus că se referă și la deschiderea generală a societății, cum ar fi capacitatea de a susține concerte mari fără griji.

Sau, pentru a susține acele concerte fără distanțe sociale și măști. „Toată lumea trebuie încă să fie precaută”, a spus prof. Gili Regev-Yochay, directorul Unității de epidemiologie a bolilor infecțioase de la Sheba Medical Center, Tel Hashomer. „Lucrurile sunt mai complicate acum, deoarece oamenii cred că sunt vaccinați și totul este bun, așa că este mai greu să îi faci să se țină pe măști. Dar este necesar, deoarece știm că unii oameni se vor infecta și vor fi asimptomatici. Și acei oameni ar putea să răspândească boala.

„Problema este că, dacă nu toată lumea este vaccinată sau există persoane care sunt imunosupresate, chiar dacă acestea sunt vaccinate, vaccinul este mai puțin eficient, ar putea primi boala”, a continuat ea. REGEV-YOCHAY a declarat că mai multe echipe israeliene de cercetare se uită acum la problema transmiterii după vaccinarea cu coronavirus și „rezultatele arată foarte promițătoare”.

Moderna a arătat rezultate pozitive timpurii că persoanele care se infectează au fost mai puțin susceptibile de a transmite boala în raportarea inițială, care a fost transmisă Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente în decembrie, când a obținut aprobarea pentru utilizare de urgență. În timpul studiului clinic de fază III, cercetătorii de la Moderna au tamponat participanții pentru a vedea dacă au avut virusul atunci când au plecat pentru a doua lovitură și apoi au comparat rezultatele celor care au primit vaccinul versus placebo.

Ei au văzut o scădere de două treimi a numărului de infecții asimptomatice în rândul persoanelor care au primit prima lovitură în comparație cu cei care au primit placebo.

Într-un supliment furnizat FDA, a arătat că 14 din cei 14.134 de persoane vaccinate aveau cazuri asimptomatice de coronavirus în acel moment, comparativ cu 38 din 14.073 din grupul de control. Cu toate acestea, acesta nu a fost obiectivul principal al cercetării Moderna. Au testat oamenii doar de două ori - la începutul și înainte de a doua lovitură, făcând proiecțiile la o lună distanță - astfel încât este posibil să fi ratat infecția.

Universitatea Oxford, în studiul său clinic pentru AstraZeneca, a testat, de asemenea, participanții la virus. Diferite rapoarte ale universității au arătat între 49% și 67% reducerea testelor pozitive în rândul celor vaccinați comparativ cu cei nevaccinați.

La începutul acestei săptămâni, un raport SIREN (evaluarea imunității și reinfecției SARS-COV2) de Public Health England a fost pre-tipărit online de jurnalul medical Lancet, care a evaluat personalul, care a evaluat personalul care lucrează în spitale finanțate public din Marea Britanie. Studiul a măsurat impactul unei doze unice de vaccin Pfizer pe o perioadă de opt săptămâni și a găsit „dovezi puternice că vaccinarea adulților în vârstă de muncă va reduce substanțial infecția asimptomatică și simptomatică cu SARS-CoV-2 și, prin urmare, va reduce transmiterea infecției în populației. ” Mai exact, raportul a arătat că au existat 977 de infecții noi în timpul 710.587 persoane-zile de urmărire în grupul nevaccinat, o densitate de incidență de 14 infecții la 10.000 de persoane-zile. În grupul vaccinat, la 21 de zile după prima doză, au existat 71 de infecții noi, o rată de incident de opt la 10.000 de persoane-zile de urmărire și nouă infecții noi la șapte zile după a doua doză, o rată de incident de patru la 10.000 persoane-zile de urmărire. Persoana-timp, așa cum este descris de Institutul de Sănătate Publică din Carolina de Nord, este o estimare a timpului real la risc pe care toți participanții l-au contribuit la un studiu.

"După controlul pentru alți factori de risc ... eficacitatea vaccinului împotriva infecției la 21 de zile după prima doză de vaccin Pfizer în populația generală studiată a fost de 70% și a crescut la 85% la șapte zile după a doua doză." Personalul a fost testat PCR, indiferent de simptome, pentru a detecta infecția asimptomatică. În Israel, unde aproape 4,6 milioane de oameni au primit cel puțin un jab, încep să apară și date. Un studiu publicat de Ministerul Sănătății și Pfizer, care a fost lansat prin mass-media, a arătat că vaccinul reduce infecția, inclusiv infecția asimptomatică, cu 89,4% la persoanele care au primit două doze de vaccin comparativ cu persoanele nevaccinate.

Cu toate acestea, după cum sa menționat, raportul complet nu a fost încă publicat și unii oameni de știință au spus că metodologia raportului ar fi putut duce la o supraestimare a efectului vaccinului. În mod separat, un raport al lui Sheba, care a fost publicat în Lancet la începutul acestei luni, a constatat că printre peste 7.000 de lucrători din domeniul sănătății care au primit prima doză de vaccin Pfizer în ianuarie, a existat o reducere de 75% a cazurilor de coronavirus în decurs de 15 până la 28 de zile.

Regev-Yochay din spital a spus că doar 170 de persoane s-au infectat în perioada de două săptămâni. Dintre cei care au contractat virusul, 99 au prezentat simptome. Optzeci și nouă dintre bolnavi nu erau vaccinați.

Există, de asemenea, o altă considerație atunci când vine vorba de transmiterea virusului, și anume încărcătura virală: Cât de mult virus poate fi măsurat la un pacient, care va determina cât de mult virus răspândiți în aer atunci când respirați sau tuseți. Cu cât răspândiți mai puțin virus, cu atât mai puține persoane sunt susceptibile să contracteze virusul de la dvs. Efectul vaccinării asupra încărcăturilor virale în infecțiile cu coronavirus post-vaccinare este încă necunoscut, dar unele studii încep să apară și pe acest subiect.

O lucrare publicată la începutul acestei luni pe Medrxiv, un site de științe ale sănătății care nu a fost evaluat de colegi, de către cercetătorii de la Institutul de tehnologie Technion-Israel și Maccabi Health Services, a raportat că încărcătura virală medie a scăzut substanțial la 12 zile după vaccinare.

„Analizând rezultatele pozitive ale testului SARS-CoV-2 după inocularea cu vaccinul BNT162b2 mARN [vaccinul Pfizer], constatăm că încărcătura virală este redusă de patru ori pentru infecțiile care apar la 12-28 de zile după prima doză de vaccin”, a spus raportul. Aceste incarcaturi virale reduse sugereaza reducerea infectiozitatii, contribuind in continuare la impactul vaccinului asupra raspandirii virusului.

Raportul s-a bazat pe un studiu observațional, nu pe un studiu clinic randomizat. Ca atare, avea mai multe limitări. De asemenea, luna aceasta, unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din țară, MyHeritage, a publicat un studiu comparând încărcătura virală a unor 16.000 de rezultate pozitive ale testelor în perioada 1 decembrie - 30 ianuarie. Studiul spera să evalueze dacă există diferențe între cantitatea de virus prezent la persoanele cu vârsta peste 60 de ani - primele persoane din țară care au fost vaccinate - și la cei cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani, care au început vaccinarea mai târziu.

Laboratorul, împreună cu cercetători din unele dintre universitățile de top din Israel, au considerat patru ferestre de două săptămâni, primele trei înainte ca majoritatea populației în vârstă să fi fost vaccinată. Israelul a început campania de vaccinare pe 23 decembrie cu lucrătorii medicali și persoanele în vârstă, astfel încât la sfârșitul perioadei de testare, aproximativ 80% din persoanele peste 60 de ani din Israel primiseră cel puțin un vaccin, comparativ cu aproximativ 30% sau 40% dintre aceștia. cu vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani. Potrivit studiului, în ultimele două săptămâni, cei peste 60 de ani au prezentat o sarcină virală mai mică cu 50% până la 95%.

Cu toate acestea, și aici, au existat limitări, cum ar fi faptul că cercetătorii nu știau dacă persoanele supuse testelor pentru coronavirus au fost vaccinate deloc, darămite cu una sau două fotografii.

Cohen al lui Bar-Ilan a spus că au apărut și dovezi anecdotice în țară pe măsură ce mai multe persoane sunt inoculate. „Știm, de exemplu, că a existat o anecdotă conform căreia doi oameni de sănătate care au fost vaccinați au fost infectați de virus, dar nimeni din împrejurimile lor de acasă sau de la serviciu nu a primit virusul de la acești oameni”, a spus Cohen.

„Cumva vaccinul era protector”, a continuat el. „Dar aceasta este doar o anecdotă. În știință, avem nevoie de dovezi reale și este foarte dificil să facem astfel de studii. ”

După cum sa menționat, studiile originale Pfizer, Moderna sau AstraZeneca nu au fost create pentru a răspunde la această întrebare. Mai degrabă, au fost menite să determine siguranța și eficacitatea candidaților lor la vaccin.

În mod normal, în aceste tipuri de studii clinice, voluntarii sunt împărțiți în două grupuri - unul care primește vaccinul candidat și celălalt un placebo. Odată ce numărul atinge o masă critică, prestabilită a studiului, cercetătorii compară cele două grupuri pentru a vedea dacă cei care au primit jab-ul autentic s-au comportat mai bine.

Pfizer și Moderna au raportat o eficacitate de peste 90%, iar efectele secundare au fost considerate ușoare și minore. MOTIVUL conform căruia studiile de transmisie nu se fac în prima etapă este că durează mult și sunt dificil de condus în mod corespunzător. Experții estimează că dovada transmisiei reduse este de cel puțin câteva săptămâni, dacă nu chiar ani liberi.

„Nu întâmplător Moderna și Pfizer nu au stabilit prevenirea transmiterii ca unul dintre obiectivele lor primare sau secundare în studiile clinice ale vaccinului, deoarece într-adevăr necesită timp”, a spus Cohen. „Trebuie să urmăriți persoanele care au fost vaccinate pentru o perioadă lungă de timp și să stabiliți dacă au infectat alte persoane.” De exemplu, el a spus că puteți lua o familie în care o persoană este vaccinată și apoi testați acea persoană și membrii familiei sale în mod regulat pentru a decide dacă o persoană a fost contaminată de vaccinat. Dar Cohen a spus că nici acest lucru nu este infailibil, deoarece membrii familiei ar putea fi și contaminați de o sursă externă.

Segal a spus că un alt mod de a face acest lucru este de a urmări o cohortă mare de zeci de mii de oameni din punctul în care se vaccinează, testându-i în fiecare săptămână pentru a vedea dacă s-au infectat efectiv. „Acest lucru nu se va termina până nu se va termina”, a spus Regev-Yochay despre pandemie. „Încă nu suntem acolo”.

sursa: Jerusalem Post

(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

Pagube de 150.000 de euro în urma unui protest violent. Oamenii sunt nemulțumiți de brutalitatea poliției

Cotidianul - Adevărul despre schimbarea demografică dorită de progresiști. Dezvăluirile lui Tucker Carlson de la FoxNews

COMENTARIU Adrian Onciu: Fie-i țărâna ușoară! Vaccinată sau nu, oricum ar fi murit

PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea | "Proclamația de la Timișoara" împotriva pandemiei

HOROSCOP 18 aprilie. Ceva le șochează astăzi pe aceste zodii. O veste neplăcută le pune la încercare nervii

Ion Cristoiu: Prin ce diferă Parlamentul actual de Parlamentul comunist?!

RO Vaccinare: numai vaccin cu vaccin se face primăvară. Pardon, imunizare!

Aproximativ 15.000 de militari români și aliați, participă la exerciții DACIA 21 LIVEX

Coronavirus în România 18 aprilie LIVE UPDATE. Noi date COVID-19 din ultimul bilanț actualizat

Trei persoane au primit îngrijiri medicale după ce locuința lor a luat foc, în Sibiu

România primește o nouă tranșă de vaccin AstraZeneca. Țara noastră a primit în total aproape 1,4 milioane de doze, dar a folosit doar 450.000

Tânăr fără permis, urmărit de polițiști, s-a aruncat în râul Bega

Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră pe fondul tensiunilor Rusia-Ucraina

Naștere super-gemeni. O femeie a rămas însărcinată în timp ce era însărcinată

"SOLUȚIA" LUI SOROS LA CRIZA COVID. Soros vrea ca țările UE să elibereze Titluri de Stat Perpetue pentru ca popoarele UE să plătească VEȘNIC, 5 miliarde de euro dobândă în FIECARE an. Asta l-a dus mintea de speculant pe SOROS.

Avionul Egyptair prăbuşit: Analiza uneia din cutiile negre arată că s-a pronunţat cuvântul "foc"

China și SUA vor colabora în combaterea schimbărilor climatice: "Criza trebuie tratată cu seriozitatea și urgența"

NEWS ALERT Medicul legist al cazului de la Pitești: Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat

Avertismentul medicilor: Alexei Navalnîi ar putea muri în orice moment/ Criticul lui Putin ar avea nevoie de terapie intensivă

Proiectil exploziv de calibrul 76 mm, găsit de un bărbat din Giurgiu, care ara un teren agricol

Clotilde Armand: Conducerea RAAPPS distruge voit monumentul Hotel Triumf

Noile vaccinuri vor altera în mod permanent ADN-ul uman. Nimeni nu va mai şti exact decât producătorii lor ce anume vor modifica vaccinurile în ADN-ul fiecărei persoane.

CORONAVIRUS 18 aprilie. Situația pe județe. Doar 5 județe au peste 100 de cazuri noi. Rata de pozitivare de 11,66%. LISTA COMPLETĂ

"Începutul unei noi ere" pentru FC Barcelona, după câștigarea Cupei Spaniei

Elicopterul Ingenuity este pregătit de zborul de pe Marte. Este primul zbor monitorizat și controlat pe o altă planetă

VIDEO Vulturii știu să înoate. Doi caiaciști au suprins doi vulturi codalb pe Dunăre

Românii sunt ținuți ÎN MOD INTENȚIONAT cu Salarii de Mizerie pentru a fi o forță de muncă ieftină pentru MULTINAȚIONALELE STRĂINE. Salarii de MIZERIE de 300-450 de euro în toate regiunile țării.

Elicopter SMURD, solicitat pentru a prelua un turist accidentat pe pârtia Vârtop

O stradă aglomerată din Estonia, închisă pe timp de noapte pentru a apăra o specie de amfibieni

Cât costă în medie un sejur pe litoral în minivacanța de 1 Mai și de Paște

Rezultate LOTO 18 aprilie. Numerele extrase. Premiu de peste 5 milioane de euro la Joker

Declarație surprinzătoare a președintelui Senatului, Anca Dragu: Cel mai performant guvern, cel condus de Năstase

Nicușor Dan, despre programul "Vacanță activă în București": Am rămas impresionat

Incident în Tulcea: O mașină a fost incendiată într-o parcare

1990 - Englezii prin Margaret Thatcher spuneau că Marian Munteanu reprezintă "adevărata forță democratică a țării". Azi, ONG-urile lui SOROS ne spun ca e FASCIST. Credeți că serviciile de informații britanice erau cretine sau că ONG-urile lui SOROS MINT?

Spectatori în tribune la primul meci a lui Ronnie O'Sullivan la Campionatul Mondial de Snooker 2021

HALUCINANT. Kellemen Attila explica de ce au dat legea împotriva oilor, a ciobanilor și a cainilor ciobanesti: "Vanatorul este un principal factor de protejare a vanatului...Legea a Reglementat anumite probleme a tagmei vanatorilor cu ne-vanatorii"

Cutremur în România, la 134 kilometri adâncime. Ce magnitudine a înregistrat seismul din zona Buzău

Anca Dragu nuanțează afirmația "Cel mai performant guvern, cel condus de Năstase": M-am referit la lungimea mandatului

Coronavirus în România 18 aprilie LIVE UPDATE. Rata de pozitivare de 11,66 %. Ușoară scădere la ATI. Noi date COVID-19 din ultimul bilanț actualizat

Dezastru ecologic în Sectorul 2. Sute de tone de deșeuri au fost scoase de pe malul lacului Fundeni

Joe Biden organizează conferințe cu populația, săptămânal. Ce discuție a avut cu Susie, o îngrijitoare din Texas

Să fie oare adevărat? Au trăit 2,5 miliarde de dinozauri T-Rex? Paleontologi au ajuns la o Concluzie uimitoare: Acum zeci de milioane de ani au trăit 2,5 miliarde de T. Rex au cutreierat America de Nord în perioada Cretacicului

Proiectul lui Elon Musk : internet din cer. Ce părere au primii utilizatori ai internetului prin satelit StarX de la SpaceX despre serviciu, viteză și multe altele

TRĂDARE DE ȚARĂ. Furt de Miliarde al Resurselor Noastre Naturale. Sorin Roşca Stănescu: O mega-hoție greu de măsurat. Acest editorial descrie cea mai mare hoție din întreaga istorie a României

Afganistan. Talibanii "Am câștigat războiul, America a pierdut"

Daniela Crudu, sex la Burlăciţa. Ce decizie au luat şefii show-ului după apariţia IMAGINILOR XXX

Prăjitura "sex la tavă", reţeta obraznică adorată şi de bărbaţi, şi de femei

Delia, imagini necenzurate din vacanţă. S-a pozat în poziţii provocatoare FOTO

Deşi e acuzat de Crime împotriva Umanității Petre Roman îi dă lecții de morală chiar victimei sale: "Munteanu a scris în 1994 că I.G. Duca a fost ”asasin”"

Cristian Preda, aliatul de nădejde a lui Soros cf. documentelor Fundației lui Soros scurse pe DCLEAKS, a susţinut, în plenul PE, suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu

Grasu XXL a uitat de Laura Andreşan şi a "atentat" la Mihaela Rădulescu

DIN CICLUL - ATENȚIE, MASON AJUNS MINISTRU AL CULTURII. Ziaristul Mihai Pâlșu a publicat în 2015 Documente Masonice din care reiese că Noul Ministru la Culturii: GEORGE IVAȘCU AR FI MASON GRADUL 33 "Mare Colector și Ospitalier"

Barna: În două – trei luni vom epuiza doritorii de vaccin și apoi va începe o altă luptă

Strigător la cer. Mizeria progresistă cu "protecția animalelor" nu cunoaște limite. Un om a fost Ucis de urs în Azuga. Salvamontiștii din Prahova au găsit cadavrul unui bărbat. Victima a fost sfâșiată și ucisă de un urs

Laura Andreşan, în filme XXX. "Profa de sex": "Sunt prima târfă din ţară"

MOSTENIREA nestiuta a lui Ceausescu! America e SOCATA de ce a descoperit in Romania
ULTIMA ORA: Dusmanii tarii vor sa ascunda adevarul

Roxana Nemeş, protagonista unui film XXX: "Eu sunt acolo. Toată lumea face asta"

Programarea proteinelor pentru a transforma celulele în computere moleculare

PENTRU UNII MUMA, PENTRU ALTII CIUMA. Dupa ce a taiat ajutorul pentru Republica Moldova, Klaus Iohannis a promulgat legea ce instituie Ziua Limbii Maghiare


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7

Nr. de articole la aceasta sectiune: 386, afisate in 7 pagini.