23:59
Comentarii Adauga Comentariu

Imagini alarmante dezvăluie modul în care vaccinul Moderna Covid-19 poate provoca reacții cutanate dureroase după vaccinare

Vaccinul Moderna Covid-19 determină un procent mic de oameni să dezvolte pete de piele inflamată și erupții cutanate în jurul locului de injectare, până la 11 zile după vaccinare.

Medicii din SUA au scris un articol care subliniază reacția dermatologică neobișnuită la jab.

Raportează cel puțin 12 incidente ale pacienților care prezintă pete mari și roșii de piele care pot fi crescute, mâncărime sau dureroase.

Experții consideră că erupțiile cutanate sunt cauzate de un răspuns imun alergic întârziat, care este frecvent observat în reacțiile la medicamente.

Medicii raportează cel puțin 12 incidente ale pacienților care prezintă pete mari și roșii de piele care pot fi crescute, mâncărime sau dureroase

Un grup de 11 medici au scris o scrisoare către prestigioasa revistă New England Journal of Medicine cu observațiile lor

CUM FUNCȚIONEAZĂ VACCINUL MODERNEI?

Vaccinul Moderna este un jab de ARNm similar cu designul realizat de Pfizer și BioNTech.

Acesta include o mică bucată de material genetic al coronavirusului, numit ARNm, care se introduce în celule și le păcălește pentru a face o copie a proteinei spike a lui Covid.

Acest mecanism activează sistemul imunitar care învață cum să lupte împotriva virusului, în timp ce se apără doar de propriile celule împodobite cu o deghizare SARS-CoV-2.

Ca rezultat, majoritatea efectelor secundare nu provin dintr-un caz ușor de coronavirus, ci din cauza reacției proprii a corpului și a sistemului imunitar care funcționează.

Un grup de 11 medici au scris o scrisoare către prestigioasa revistă New England Journal of Medicine, cu observațiile lor asupra a 12 pacienți care au suferit o erupție cutanată.

Toți au fost tratați și rezolvați, luând în medie șase zile pentru a clarifica.

Toți cei 12 au fost încurajați să primească al doilea jab și au făcut acest lucru, completându-și imunizarea împotriva Covid-19.

Trei pacienți au avut aceeași reacție după a doua doză, în timp ce trei au avut o reacție de severitate mai mică.

Jumatate din cohorta nu a avut nicio reactie dupa urmarirea lor.

„Fie că ați avut imediat o erupție la locul injectării sau această reacție cutanată întârziată, niciuna dintre afecțiuni nu ar trebui să vă împiedice să primiți a doua doză de vaccin”, spune dr. Kimberly Blumenthal, autorul principal al scrisorii de la Massachusetts General Hospital.

Scopul nostru imediat este de a face medicii și alți furnizori de îngrijire conștienți de această posibilă reacție întârziată, astfel încât să nu fie alarmați, ci în schimb bine informați și echipați pentru a-și sfătui pacienții în consecință.

Experții consideră că erupțiile cutanate sunt cauzate de un răspuns imun alergic întârziat, care este frecvent observat în reacțiile la medicamente.

Dr. Esther Freeman, directorul Global Health Dermatology la MGH și coautor al scrisorii NEJM, a explicat: „Pentru majoritatea oamenilor care se confruntă cu acest lucru, credem că este legat de funcționarea sistemului imunitar al corpului.

Toți cei 12 pacienți din scrisoarea către NEJM au fost tratați pentru erupția cutanată și problema a fost rezolvată, luând o medie de șase zile pentru a clarifica

„În general, aceste date sunt liniștitoare și nu ar trebui să descurajeze oamenii să primească vaccinul.

” Cercetătorii avertizează că erupțiile nu trebuie confundate pentru infecțiile pielii.

„Hipersensibilitatea cutanată întârziată ar putea fi confundată - atât de clinicieni, cât și de pacienți - cu o infecție a pielii", spune co-autorul scrisorii, dr. Erica Shenoy.

Cu toate acestea, aceste tipuri de reacții nu sunt infecțioase și, prin urmare, nu ar trebui tratate cu antibiotice.

Toți cei 12 pacienți cu erupții cutanate au fost încurajați să primească al doilea jab și au făcut acest lucru, completându-și imunizarea împotriva Covid-19

Scrisoarea către NEJM a inclus studii de caz pe 12 pacienți care au prezentat o erupție cutanată.

Trei pacienți au avut aceeași reacție după a doua doză, în timp ce trei au avut o reacție de severitate mai mică

Experții consideră că erupțiile cutanate sunt cauzate de un răspuns imun alergic întârziat, care este frecvent observat în reacțiile la medicamente

Dr. Adil Sheraz, consultant dermatolog și purtător de cuvânt al British Skin Foundation, a declarat pentru MailOnline: „Reacțiile cutanate (cutanate) adverse sunt destul de tipice pentru o varietate de vaccinuri.

„Pentru vaccinurile tradiționale mai recunoscute (cum ar fi MMR sau BCG), acestea tind să apară câteva ore până la câteva zile mai târziu și pot duce la sensibilitate locală, eritem (roșeață) și umflături la locul respectiv.

Acest studiu a analizat 12 pacienti (din 30.420) care au dezvoltat o reactie intarziata.

Reacția a avut loc oriunde între ziua patru și ziua 11 după prima doză de vaccin Moderna.

Vaccinul Moderna care a provocat erupții cutanate a fost aprobat de autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, Marea Britanie și UE pentru aprobare de urgență și este administrat în SUA și UE, în timp ce Marea Britanie este programată să primească primele doze de vaccin fabricat în SUA în viitor săptămâni

Cercetătorii avertizează că erupțiile nu trebuie confundate pentru infecțiile pielii.

„Hipersensibilitatea cutanată întârziată ar putea fi confundată - atât de clinicieni, cât și de pacienți - cu o infecție a pielii", spune co-autorul scrisorii Dr. Erica Shenoy

Un studiu recent privind datele clinice de fază 3 din studiile Moderna a relevat reacții imediate în jurul locului de injectare apărute la 84,2% din oameni.

Un procent mult mai mic de oameni (0,8%) a avut o reacție întârziată, dezvoltând o erupție cutanată la mai mult de o săptămână după inoculare

Simptomele au fost de durere localizată, mâncărime, roșeață și indurație.

Aceasta s-a stabilit la o săptămână după simptomele inițiale.

„Reacția nu este o infecție și poate fi tratată cu steroizi topici și antihistaminice.

„Această reacție nu ar trebui să împiedice pacienții să primească a doua doză de vaccin și, de fapt, studiul a arătat că aceiași pacienți fie nu au avut nicio reacție, fie au avut o reacție mai mică după cea de-a doua doză.

” Vaccinul Moderna este un jab de ARNm similar cu designul realizat de Pfizer și BioNTech.

Acesta include o mică bucată de material genetic al coronavirusului, numit ARNm, care se introduce în celule și le păcălește pentru a face o copie a proteinei spike a lui Covid.

Acest mecanism activează sistemul imunitar care învață cum să lupte împotriva virusului, în timp ce se apără doar de propriile celule împodobite cu o deghizare SARS-CoV-2.

Ca rezultat, majoritatea efectelor secundare nu provin dintr-un caz ușor de coronavirus, ci din cauza reacției proprii a corpului și a sistemului imunitar care funcționează.

Vaccinul Moderna a fost aprobat de autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, Marea Britanie și UE pentru aprobarea de urgență și este administrat în SUA și UE, în timp ce Marea Britanie este programată să primească primele doze de vaccin fabricat în SUA în următoarele săptămâni.

Vaccinurile ARNm Moderna și Pfizer sunt primele de acest fel care au primit vreodată aprobare pentru utilizare la oameni.

Un studiu recent privind datele clinice de fază 3 din studiile Moderna a relevat reacții imediate în jurul locului de injectare apărute la 84,2% din oameni.

Un procent mult mai mic de oameni (0,8%) a avut o reacție întârziată, dezvoltând o erupție cutanată la mai mult de o săptămână după inoculare.

Dar detaliile despre aceste reacții au fost rare, fără informații clarificatoare.

CUM SE COMPARĂ VACCINELE MODERNA ȘI PFIZER / BIONTECH?

Ambele Moderna și Pfizer / BioNTech au publicat rezultatele intermediare ale studiilor clinice din stadiul final al vaccinurilor, ambele sugerând că sunt extrem de eficiente.

Iată cum se compară:

CREATOR:

MODERNA (SUA)

PFIZER (SUA) și BIONTECH (DE)

Cum functioneaza:

Vaccin ARNm - Materialul genetic din coronavirus este injectat pentru a păcăli sistemul imunitar în fabricarea proteinelor „spike” și a învăța cum să le atace.

Vaccinul ARNm - atât vaccinurile Moderna, cât și Pfizer și BioNTech funcționează în același mod.

Cât de bine funcționează?

Eficace 94,1% (90 pozitive în grupul placebo, 5 pozitive în grupul vaccin)

90% eficient (estimat 86 pozitiv în grupul placebo, 9 pozitiv în grupul vaccin)

Cat costa?

SUA a asigurat doze de 100 de milioane pentru 1.525 miliarde de dolari (1,16 miliarde de lire sterline), sugerând că va costa 15,25 dolari (11,57 lire sterline) pe doză; 30,50 USD (23,14 GBP) de persoană.

SUA vor plăti 1,95 miliarde de dolari (1,48 miliarde de lire sterline) pentru primele doze de 100 milioane, sugerând un cost de 19,50 dolari (14,80 lire sterline) pe doză; 39 USD (29,61 GBP) de persoană.

Putem să îl luăm?

Ce efecte secundare provoacă?

Moderna a spus că vaccinul este „în general sigur și bine tolerat”.

Cele mai multe reacții adverse au fost ușoare sau moderate, dar au inclus durere, oboseală și cefalee, care au fost „în general” de scurtă durată.

Pfizer și BioNTech nu au produs o defalcare a efectelor secundare, dar au declarat că Comitetul de monitorizare a datelor „nu a raportat probleme serioase de siguranță”.


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

SUA. Lee Hart moare la 85 de ani: Soția trădată care a stat alături de soțul ei Gary Hart, în timp ce campania sa prezidențială din 1987 s-a prăbușit atunci când relația sa cu modelul Donna Rice a fost expusă, a rămas cu el până la sfârșit

UK. Scene incredibile. Au luat cu asalt magazinele după Lockdown! LUPTE au izbucnit în timp ce cumpărătorii se grăbeau la JD Sports și Foot Locker pentru a obține pantofi de sport Nike. S-au format cozi uriașe în afara Primark și a altor comercianți.

Veste tristă pentru manipulatorii neomarxiști care pregătesc Pașapoartele de Vaccinare. Datele israeliene arată că varianta sud-africană a coronavirusului este capabilă să „spargă” vaccinul Pfizer

Mega conacul din Beverly Hills, cu 20 de dormitoare și 23 de băi, devine cea mai scumpă casă licitată vreodată la 51 milioane USD - dar nu se apropie de prețul original de 165 milioane USD!

Românii sunt ținuți ÎN MOD INTENȚIONAT cu Salarii de Mizerie pentru a fi o forță de muncă ieftină pentru MULTINAȚIONALELE STRĂINE. Salarii de MIZERIE de 300-450 de euro în toate regiunile țării.

Armata rusă se adună la Voronej

Ecuador: Lasso se proclamă președinte ales și își asumă ''provocarea'' de a schimba țara

Interesul românilor pentru vaccinare scade, la fel și numărul celor aflați pe listele de așteptare

HOROSCOP 12 aprilie. Luna Nouă în Berbec. Vin schimbări fundamentale în cariera și relațiile acestor zodi

COMENTARIU Adrian Onciu | Cât mai rezistă lupul liberal și capra useristă (sau viceversa) în aceeași barcă

Teheranul îndeamnă Seulul să-i elibereze fondurile blocate de sancțiunile americane

COMENTARIU Marius Oprea | Coaliția PNL cu USR=PLUS: două săbii în aceeași teacă. Să ne spună Iohannis care-i "guvernul lui"

SUA: Militar de culoare, scos din mașină sub amenințarea armelor și stropit cu spray paralizant de polițiști

Healthcare Trends: Operațiile estetice, între necesitate și moft. Cum corectăm ridurile și sânii lăsați? Medicul chirurg estetician Carmen Giuglea oferă recomandări

Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu reîncep luni cursurile; activitățile didactice - online

Prezidențiale în Ecuador: Candidatul dreptei, Guillermo Lasso, pe primul loc după numărarea a 51% din voturi

VIDEO Camera Deputaților/ Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății - depusă de PSD

Percheziții la persoane bănuite de eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate

Avionul Egyptair prăbuşit: Analiza uneia din cutiile negre arată că s-a pronunţat cuvântul "foc"

Lucian Bode despre Raed Arafat: Nimeni nu e de neînlocuit/ Ministrul s-a declarat "șocat" de preluarea unui pacient prin portbagaj

Premiile BAFTA 2021: Lista completă a câștigătorilor. Nomadland a câștigat cele mai multe premii

Fotbal: Olympiakos a învins-o pe Panathinaikos și a câștigat al 46-lea său titlu de campioană a Greciei

Rusia: Incendiu de proporții într-o fabrică istorică din Sankt Petersburg

Ministrul Novak a discutat cu autoritățile locale din Craiova despre posibile investiții într-un complex sportiv

Ciclonul Seroja face ravagii

CNPP: 930.830 pensionari au primit indemnizație socială în martie 2021

Europol: Criminalitatea organizată se extinde rapid în toate zonele Uniunii Europene

Coronavirus: O companie din Germania a dezvoltat o aplicație pentru depistarea rapidă a virusului

Iranul amenință Israelul că va riposta la atacul cibernetic asupra unui complex nuclear

Conflict în estul Ucrainei: Zelenski a solicitat să discute cu Putin, dar încă nu a primit un răspuns

Rareș Bogdan, lista vinovaților în scandalul de la Spitalul "Foișor": "Doamna Moldovan să vorbească mai puțin"/ Sprijin pentru Cîțu în cazul demiterii lui Voiculescu

CNCAV: 57.600 doze de vaccin AstraZeneca sosesc marți în țară

Coronavirus: Bulgaria va primi încă 2,7 milioane de doze de vaccin Pfizer până la jumătatea lui iunie

CNCAV: O nouă tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech sosește în țară

R. Bogdan, despre ceea ce reaprinde scandalul "Foișor": Un prim-ministru, atunci când dă declarații, nu poate fi dublat de declarațiile altcuiva

Harghita: Cinci incendii de vegetație uscată, la sfârșitul săptămânii; pompierii fac apel la respectarea măsurilor de prevenție

O carte pe zi: "Zilele lui Savelie", de Grigori Slujitel

Lucian Bode, despre masca de protecție la munte și la mare: Analizăm limitarea purtării măștii la plajă

Hubble a surprins două quasare situate la 10 miliarde de ani lumină depărtare de noi

Secretarul de stat american, într-o vizită la Bruxelles pentru a discuta despre Iran, Afganistan și Ucraina

Campania de vaccinare anti-COVID/ 62.881 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Fără petreceri de 1 mai. Cluburile de pe litoral vor rămâne închise

O persoană a fost împușcată mortal în fața unui spital din Paris

Măsuri de criză. Reprezentanții HoReCa din Cluj au format o Organizație Patronală și își cer drepturile

Coronavirus/ GCS: 12 județe - în zona roșie, cu peste 3 cazuri la mia de locuitori; București - 6,13

Scriitorul argentinian Cesar Aira, laureat al premiului spaniol Formentor pentru Literatură 2021

Coronavirus: Atena distribuie în regim de gratuitate 380.000 de autoteste COVID-19

VIDEO Drulă: Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești s-ar putea finaliza în acest an; stadiul lucrărilor este de 75%

Cursurile online demotivează elevii. "Noroc cu meditatorii"

Danemarca: Fostul premier Lars Lokke Rasmussen pune bazele unui nou partid politic

Tulcea: Incendiu urmat de explozie într-un bloc; cinci persoane, evacuate

Ciolacu: PSD depune o nouă moțiune împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Tenis: Veronika Kudermetova a câștigat turneul WTA de la Charleston

Alegeri prezidențiale în Peru: Candidatul de stânga Pedro Castillo, pe prima poziție după primul tur

Al cincilea TIR de Terapie Intensivă va fi trimis la Piatra Neamț

Poliția Capitalei: Cinci persoane reținute pentru prelucrare ilegală de tutun

O nouă posibilă moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu

COMENTARIU Valeriu ȘUHAN: Liber la furat…

Armata siriană a utilizat arme chimice într-un atac comis în 2018. Ce arată concluziile achetei Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice

Coronavirus: Pandemia este departe de a se încheia, avertizează directorul general al OMS


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11

Nr. de articole la aceasta sectiune: 637, afisate in 11 pagini.ieri 07:30 CITATUL ZILEI