00:43
Comentarii Adauga Comentariu

Ceata de lătrăi ai sistemului care au distrus reputația unui OM. Ziaristi din rețeaua PROGRESISTĂ care au sărit ca lupii unii direct alții insidios să-l acuze pe profesorul Severius Moldoveanu de la Tudor Vianu.1. Dan Tapalagă - editor coordonat HotNews - ziarul care a lansat delațiunea - fost consilier al Monicăi Macovei, bursier al ONG-ului Fredom House - ONG sponsorizat de George Soroș, acuzat de Radu Moraru și de Ion Cristian că ar fi colaborator sub acoperire al SRI.2. Raluca Pantazi - ziarist la HotNews - ziarista care a organizat delațiunea luând un lung interviu Denunțătoarei Luminița Macsim pe care o cunoaște personal, dar neîntrebând nici un alt copil sau părinte din acea clasă

Raluca Pantazi - Marturia unui parinte care isi muta copilul de la Colegiul Vianu din Bucuresti, din clasa in care un elev ar fi fost umilit sa se tarasca in genunchi pentru o nota mai mare

​Umilirea elevilor prin “invitatia” de a se tari in genunchi pentru o medie mai mare nu este un derapaj izolat, in clasa a X-a de la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” din Capitala, sustine Luminita Macsim, mama unei eleve de la Vianu care a decis zilele acestea sa isi mute copilul de la aceasta scoala si care a vorbit, in exclusivitate pentru HotNews.ro, despre ce s-ar fi intamplat la clasa.

Intre timp, conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti s-a autosesizat, in acest caz. Ionel Florian Lixandru, inspectorul scolar general, a declarat pentru HotNews.ro ca “ne-am autosesizat si vom trimite acolo o echipa de control. Am cerut si am primit o informare de la conducerea scolii, care ne-a confirmat ca intr-adevar despre Colegiul Vianu este vorba.

Comisia va verifica ce s-a intampla, probabil va vorbi cu elevii si cu profesorul. Colegii mei vor decide modalitatea in care se va desfasura acest control”.

Inspectorul general a precizat pentru HotNews.ro ca "pana acum nu avem nicio reclamatie" primita cu privire la activitatea profesorului Severius Moldoveanu sau a scolii.

Amintim ca un profesor de istorie de la alta scoala (n.red. angajatul mamei a carei fata i-a nota mici la profesorul Moldoveanu ți pe care Raluca Pantazi îl cunoațte foarte bine pentru că i-au fost luate interviul în HotNews despre cum au scos ei religia din țcoală la "Little London") a relatat joi, pe Facebook, cum si-a umilit un profesor de matematica elevii, invitandu-i sa se tarasca in genunchi daca vor un punct in plus la nota. HotNews.ro a obtinut marturia unui parinte de la aceasta clasa, Luminita Macsim, care ne-a povestit cum sunt tratati elevii de catre profesorul de matematica Severius Moldoveanu si cum a decis sa isi mute fata in alta scoala.

HotNews.ro a incercat sa contacteze atat profesorul de matematica Severius Moldoveanu, cat si conducerea Colegiului National de Informatica “Tudor Vianu” din Capitala, insa pana la ora publicarii acestui material profesorul nu a raspuns,

iar secretariatul ne-a informat ca directorii sunt in sedinta Marturia integrala a Luminitei Macsim, mama unei eleve din clasa in care un elev ar fi fost umilit sa se tarasca in genunchi

Ce mi se pare foarte grav este felul in care ajunge sa fie afectata mintea acestor adolescenti, care ajung sa il iubeasca pe profesor. Fata mea imi spune ca copiii il iubesc pe Moldoveanu. Nu stiu daca este frica, dar este usor sa ii detemini pe copii la 15 ani sa gandeasca gresit. Tu reusesti si inradacinezi umilinta asta ca o gluma - asa explica el, ca o gluma. Toti colegii o privesc urat pe fata mea, care a povestit acasa, si spun la randul lor ca totul a fost o gluma. Povestea are radacini atat de adanci, incat pe mine chiar ma sperie ca vom ajunge probabil la batranete la mana acestor copii care ne vor pune sa ne taram pentru un pahar de apa.

Eu sunt parintele care s-a dus la scoala luni, saptamana aceasta, deci in ultima saptamana din semestrul I inainte de vacanta, m-am intalnit cu doamna diriginta ca sa ma informez asupra situatiei copilului meu la sfarsitul semestrului. Iar situatia la matematica este aceeasi, din clasa a IX-a si pana acum: nu este trecuta in catalog niciodata, pana in ultima saptamana, decat o singura nota, tezele date in ianuarie - nu in decembrie, asa cum spune limita impusa de minister - nu sunt aduse.

Deci copiii in saptamana dinaintea vacantei dintre semestre nu aveau decat o singura nota la matematica. Marti le-au adus tezele, li s-au pus notele din urma pe care nu stiu cum le-a adus, pe ce anume, pentru ca elevii nu stiau ce alte note au la matematica.

Asta este modelul semestru de semestru, din clasa a IX-a si pana acum, la matematica, acceptat de toti: de copii, de parinti si de mine, pana la urma. La fel s-a intamplat la finalul primului semestru din clasa a IX-a, s-a repetat in semestrul al II-lea si este neschimbat la finalul primului semestru din clasa a X-a. Dar de data aceasta, dupa ce au fost completate notele in catalog si prezentate in mare mediile, a aparut propunerea catre copii ca daca cineva vrea sa isi mareasca media sa se tarasca. Moment in care un copil s-a tarat, dupa care a primit un punct in plus la medie.

Copilul meu nu este un copil care povesteste foarte multe. Dar eu am terminat facultatea de Matematica-Informatica si mi-am urmarit constant copilul, vizavi de standardele cerute de programa. Am facut meditatii, am ajutat-o de acasa, ea vine dintr-un sistem strain de invatamant catre sistemul romanesc. Am incercat sa vin in completare cu pregatirea ei, dar niciodata nu am inteles modul in care se noteaza. Am incercat sa aiba un viitor dupa scoala, care poate fi Medicina, nu neaparat Matematica. Copiii si-au luat intotdeauna media.

Am intrebat ca parinti ce se intampla, pentru ca in clasa a IX-a am fost toti ingrijorati; copii care au intrat la Vianu cu medie peste 9:60 aveau in tezele domnului profesor note de 3 si 4. S-au prostit peste vara? Nici chiar asa. La final de semestru s-au retras, in primul an, vreo 10 copii pentru ca parintii lor nu au inteles sistemul de evaluare al profesorului. Intr-adevar, cred ca a fost o decizie inteleapta, pentru ca eu nu mi-am imaginat ca se va ajunge aici.

Eu nu pot previziona sistemul de notare. Nu mi-am dat seama care e sistemul de evaluare, plus ca predarea, consolidarea si evaluarea trebuie sa fie continue. Degeaba ii dai copilului feedback doar la final, fara sa ii spui pe parcurs unde e si ce trebuie sa faca. Este un profesor care intr-adevar are olimpici internationali, este foarte bun pe materia respectiva, dar atitudinea lui fata de elevi nu stiu daca este cea sanatoasa si ajung sa cred ca nu.

Glumele la clasa in general aduc umilinta altora care nu sunt foarte bine pregatiti. In genere, face misto de cei prosti. Iar cei prosti, intr-un liceu ca Vianu… Si la sedinta s-a spus ca aici e liceu de elita si, daca nu fac fata, sa mearga in alta parte. Pai asta e elita? Intr-adevar, prefer sa nu stau in elita, daca asta e elita.

Am ajuns in situatia asta si din cauza parintilor, cumva. E un context in care s-a ajuns pentru ca unii nu spun. Nu a fost niciodata reclamata aceasta situatie. La sfarsitul anului trecut, intr-o sedinta cu parintii, la propunerea copiilor a existat initiativa unei petitii care sa determine schimbarea unui alt profesor, de istorie. A existat acea petitie, am fost la acea sedinta, dar nu sunt genul de parinte care sa sustina din start orice initiativa a copiilor, fara sa imi explice.

Si am pus intrebarea in sedinta, pentru ca au fost adusi si copiii, de ce vor sa il schimbe pe profesorul X, care sunt argumentele, ca sa stiu daca semnez? Copilul meu nu se plansese acasa, chiar nu aveam nicio informatie. Au inceput sa ne explice copiii ca profesorul nu are un sistem de evaluare corect, ca dupa bunul plac pune 10 sau 4.

Si i-am intrebat: daca va plangeti de profesorul cu care aveti o ora pe saptamana si la care la final aveti 2 note pe care le cunoasteti in catalog, vizavi de profesorul de matematica stiti ce sistem de evaluare are, ca aici aveti 5 ore pe saptamana?

Si am vazut reactia imediata a copiilor: a, nu stim, dar sigur are un sistem de evaluare corect. Deci copiii astia nu stiu sa evalueze corect o situatie si sunt manipulati.

El este foarte cool in fata unora, pentru ca tendinta copiilor, la varsta asta, este oricum de a-i umili pe ceilalti. Pentru astia e cool. Intr-adevar poate sunt si copii din clasa care de frica nu spun nimic si se gandesc: pana la urma mi-am scos media la final, mi-a pus 5, 6 sau 7 nu stiu cum, dar am trecut si imi vad de treaba mea.

Copiii ca sunt protejati am simtit cumva, dar e o protectie care functioneaza astfel: parintii si-au spus ingrijorarea si am primit asigurari de la diriginta de la clasa ca e cea mai buna schema de incadrare pe care o au ei la clasa asta si ca nu o sa fie nicio problema cu dl Moldovan. Dar nu stiu ce inseamna asta.

De cand s-a intamplat incidentul, asta a fost marti, acum 3 zile, pot sa spun ca ma gandesc intr-una ce demers ar trebui sa fac. Am luat decizia dupa ce le-am povestit colegilor mei. Ma uit la copilul meu, pentru care e clar ca toata chestia asta este un stres. Am stat sa discut cu ea, ii este frica de ce ar insemna, ce repercusiuni ar avea asupra sa.

Am incercat sa vorbesc cu profesorul de matematica, dar el nu a venit la ora copiilor si nu m-am dus la cancelarie. M-am gandit sa ii scriu dirigintei si parintilor din clasa, dar nu stiu daca asta va aduce schimbare.

Un alt lucru discutat cu copilul meu: daca demersurile mele vor avea repercusiuni si mai grave asupra celorlalti copii. Cred ca poate exista si o reactie de razbunare din partea celorlalti profesori.

Mai ales ca se loveste foarte mult in copii acum, se spune ca copiii de azi sunt niste loaze si nu au acelasi nivel ca pe vremea noastra. Dar sistemul este mai putred decat pe vremea noastra. Aveam profesori exigenti si noi, dar stiam toate criteriile in obtinerea unei note si stiam ce inseamna sa iei 7 la profesorul de matematica, era un respect reciproc.

Nici macar parintele baiatului care a ajuns in genunchi nu a reactionat. Nici nu l-am contactat.

La sedinte, profesorul nu a fost, eu am vorbit cu el cand copilul a inceput clasa a IX-a si am discutat cu el ca un parinte care nu isi doreste rezultate doar sub forma de note, ci rezultate reale, sa invete copilul ceva cu care sa ramana mai departe. Nu ma interseaza notele, daca fata mea ar fi ramas corijenta, nu as fi facut demersul asta, dar cand un coleg de-al fetei se taraste, nu pot sa tac. Au 16 ani, nu sunt niste dobitoci pe care sa ii dresezi tu, nu pot sa las copilul in aceasta scoala.

Am decis sa o mutam. Fata a fost la scoala ieri, l-am asteptat pe domnul profesor la clasa, dar nu a venit la ora lor de Matematica. Ei ii e frica de oprobriul colegilor, ca o vor arata pe ea cu degetul.

Lucrurile astea nu sunt de ani, ci de zeci de ani.

A fost un episod in care unui alt elev i s-a cerut sa deseneze un cerc mare pe perete in care sa scrie: Loc de dat cu capul pentru prosti. Ei au considerat o gluma si i-am intrebat pe copii si spun ca el asa le zice, ca e gluma. Adolescentilor le place asta, sa ii umileasca pe ceilalti, care sunt diferiti, care sunt poate olimpici la engleza, nu la matematica.

In primul semestru, in clasa a IX-a, socul a fost atunci cand copilul mi-a povestit acasa cum i-a incheiat media: unii aveau o nota, altii 2, dar toate puse la inceput. Mediile au fost incheiate la ultima ora, profesorul strigand catalogul si apoi punand intrebari de genul: la ce ora incepe scoala in Vianu? Bine, nota 7! Asta cred ca e tot o forma de manipulare.

Eu nu am reusit sa urmaresc ce doreste, ce inseamna o programa, niste obiective. Poate ca lucreaza cu 2 olimpici, dar in acel liceu sunt 9 clase pe nivel, cu cate 30 de copii; deci sunt 270 de elevi pe nivel, din care ai 5 olimpici. Eu inteleg ca ne laudam cu cei 5, dar acum ganditi-va cata munca depun copiii aia; pe munca aia se impauneaza un profesor, ne impaunam cu cei 5 si este carne de tun restul.

La clasa lucreaza pe nivel foarte avansat, cu cei pregatiti pentru olimpiada. El se lauda cu rezultate. 10 au plecat in primul semestru.3. Cătălin Striblea - fost Ghiță TV, fost B1 TV, actual Adevărul.ro și acuzatorul profesorului la Realitatea TV

Cătălin Striblea - Misteriosul caz al talentatului domn Moldoveanu

Mi-am petrecut după-masa citind cam tot ce s-a scris despre cazul de la Colegiul Tudor Vianu. Povestea inițială a fost publicată de Hotnews, a preluat-o cam toată lumea, dar de atunci a căpătat câteva nuanțe. Acestea au venit de pe site-uri mai puțin importante și din rețelele sociale. După ce am citit și comentariile de la articole, dar și Facebook-ul unor elevi de la Vianu, pot să spun că sunt câteva lucruri sigure.

1.Profesorul Severius Moldoveanu este unul dintre cei mai buni din branșa sa. Omul lucrează la nivel înalt cu rezultate și are la dispoziție elevi foarte buni. Rezultatele sale foarte bune, care se întind de-a lungul multor ani, nu sunt o întâmplare. Enorm de multă lume îl apreciază.

2.Omul are simțul umorului, folosește ironia subtilă, nu sare calul, are verb și atitudine potrivită unor copii deștepți. Cei care scriu spun că are darul de a-și atinge elevii în mod rafinat, dacă nu se ridică la înălțimea cerințelor sale. Și astfel de episoade nu sunt rare.

3.Întâmplarea povestită există. Într-adevăr un elev s-a lăsat în genunchi în fața profesorului. Că a fost proprie inițiativă, cerința profesorului sau o glumă a clasei, asta trebuie să stabilească Inspectoratul după ce va asculta toate părțile. Cert este că elevului nu i s-a părut dramatic și nu s-a plâns de acest lucru.

4. Elevii de la Vianu se consideră o castă aparte. O să vezi multe comentarii în care se spune că ”nu toată lumea poate la Vianu”, că ”foarte mulți pleacă după primul an” și că ”la Vianu trebuie să reziști”. Reiese că acolo, cel puțin la clasele de olimpici, este o atmosferă de concurență și un spirit dur, dar de echipă.

Recunosc, și eu m-am înfierbântat la primele relatări, dar pe măsură ce citesc mai mult, aș privi nuanțele cu mai multă atenție.

E clar că avem de-a face cu oameni deștepți și educați. E clar că acolo se împinge spre limite, atât educaționale cât și umane.

Între oameni deștepți pot apărea situații în care atmosfera de minut sau cea generală să conteze în lămurirea unui gest văzut ca dramatic din afară. Iar dacă toată lumea are reprezentarea exactă a faptelor, lucrurile sunt în regulă.

De asta investigația ISMB trebuie să lămurească mai mult de o întrebare: i-a cerut sau nu unui copil să îngenuncheze? Zic că trebuie să așteptăm cu răbdare.

Dar până atunci să vedem niște lucruri cu adevărat relevante găsite în relatările celor care au mai multă sau mai puțină legătură cu cazul. De fapt adevăratele probleme ale unui sistem bolnav.

Iată ce scrie Asociația părinților din Colegiul Vianu:

”În ce fel statul meu social de profesor (inclusiv la Vianu) este valorizat dacă colegii mei profesori își bat joc de truda mea de fiecare zi, notând discreționar, încurajând obediența și umilința?”

Și merge mai departe

”Atragem atenția că, din informațiile pe care le avem, acest incident nu este izolat și tinde să devină un fenomen, în special în unitățile școlare de elită. Umilirea elevilor, misoginismul, discriminarea, evaluarea și notarea discreționară reprezintă comportamente inacceptabile, totuși ignorate, minimalizate și tolerate cu prea multă ușurință, într-un sistem care se declară în beneficiul elevilor, dar care ajunge de multe ori să servească interesele personale ale altor persoane”

Citiți cu atenție acest comentariu până la final și veți afla că profesorii își pot șantaja elevii pentru note de trecere

”O sa-mi iau probabil un card de minusuri, dar … Vianu nu e pentru toti. Acolo este o alta atitudine, sunt alte asteptari.

Nu toti cei care intra acolo reusesc sa si termine tot acolo, unii pleaca de buna voie, altii siliti de situatiile precare la anumite materii. Am intrat la Vianu in 95, pe vremea cand admiterea se facea cu examen la romana si mate, si am avut profesori extraordinari, care mereu au cerut de la noi mai mult decat in alte licee.

Am avut colegi in situatie de corijenta la anumite materii, carora li s-a propus nota de trecere in schimbul transferului la alt liceu. Si atitudinea profesorilor poate fi catalogata ca neobisnuita, sau neconforma cu standardele, dar majoritatea elevilor de la Vianu sunt exact asa, diferiti si cu un alt gen de gandire.”

Să mergem mai departe la chestiunea financiară.

”La Tudor Vianu se întâmplă multe, cu care mă lupt de unul singur de aprox. 3 ani de când fata mea a intrat prin concurs acolo in clasa a V-a.

Pe scurt:

– au cerut bani, cică DONAȚII OBLIGATORII pentru utilarea laboratoarelor de informatică; de-atunci nu mai dau nici de ”cretă”;

– bani de fondul clasei, bani pentru cadouri de sărbători – numai părinții poartă vina – eu le dau, sigur, LE DAU BUNĂ ZIUA! și atât – sunt un paria printre părinți, dar mă lupt cu ei, cu toți dacă trebuie.”

Și iată chiar un subiect de investigație pentru ISMB:

”La acest liceu, o cunostintà- dirigintà la aX-a -nu dau nume, persoanà importantà, fostà lucràtoare in ISMB panà s-au schimbat culorile, …ARE rata la bancà platità din fondul clasei , iar Alinuta sefa clasei ii plateste lunar facturile de utilitati precum o secretara!!!”

Ce scrie mai sus este mult mai mult decât cazul profesorului Moldoveanu. Acesta are să răspundă curând pentru faptele sale, dacă acestea există. După ce vom fi uitat însă de el și de ele, tot ce citiți mai sus va rămâne și va dăinui. Și dacă le vom îndepărta este un câștig mai mare decât punerea sub lupă a unui profesor bun, dăruit cu o ironie la limită. (n.red. cei aia "ironie la limită", Striblea? De ce arunci cu șopârle? De ce îți împachetezi acuzele)

4. Lucian Mândruță - cărătorul de geantă la ProTV al NKVD-istului criminal Silviu Brucan, actualmente la Digi FM - autor al listelor negre cu publicații online

Lucian Mândruță - Ora de mers in genunchi. O disciplina de viitor

La inceput n-am vrut sa cred stirea. Si totusi, la cel mai bun liceu din Bucuresti, un elev a fost pus, in gluma, sa se tarasca in genunchi pentru o nota mai mare. O spune mama unui alt elev.

Gluma e proasta, dar contextul ramane: liceul e ultra-competitiv. Daca nu esti geniu la mate, abia treci. “Asa se face performanta” – o sa-ti spuna, poate Bela Karoly, antrenorul Nadiei. Marea performanta inseamna, intre altele, si spaima de umilinta infragerii.

Da, dar am o mica problema cu asta: ce te faci daca elevul acela, acela care merge in genunchi e mai talentat la fizica? Ce te faci daca viitorul lui e in marketing (avem destui ingineri in publicitate, ramasi acolo din frumosii ani 90)? Ce te faci daca ii place mai mult romana? Sau vrea sa devina cel mai mare pilot de incercare din Europa?

E una dintre problemele scolii romanesti. Profesorii n-au timp si nici chef sa ii indrume pe elevi spre lucrurile la care sunt mai talentati. In loc de asta, ora e mai degraba o oportunitate de cariera pentru profesor – mai ales daca are si olimpici – decat un act de ghidaj al fiecaruia in parte, spre ceea ce i se potriveste.

Mersul in genunchi pentru o nota are insa un model in societatea romaneasca. La televizor. Stiti cu totii la ce ma refer: unii merg in genunchi pentru iertarea pacatelor. Sau vindecarea de reumatism. Dar chiar si daca la Vianu lumea ingenunchea ironic, nu e nici o lectie de viata aici.

Sau e?

Pai asta e problema, ca e. Oamenii se tarasc in genunchi in mintea lor pentru si mai putin, cand termina scoala. O fac virtual, o fac in minte, o fac din vorbe, dar o fac.

Ne taram in genunchi atunci cand ii spunem sefului “asa e, cum ziceti dumneavoastra”, cand am vrea de fapt (si ar mai si merita) o palma sau un sut in fund.

Ne taram in genunchi in fata autoritatilor, cand trece pe la stop coloana oficiala. Pare ca stam in masina, dar tot in genunchi se numeste pozitia, doar ca ne facem ca nu vedem.

Suntem in genunchi cand ala da muzica mai tare in cortul in care isi face nunta pe strada. Si ne taram linistiti spre casa, in coloana si de fapt, tot in genunchi in fata primarului care n-a reusit sa termine drumul.

Poate ca in contextul asta, e bine sa incepi de tanar. Mi s-a intamplat si mie.

Am avut o experienta personala cu o doamna profesoara din Mihai Viteazu, cam prin clasa a XII-a. Cand incepusem sa ma simt cumva atras de actorie si chiar prinsesem o auditie la un film, tocmai in Buftea – mare onoare si mare emotie. Dar… doar ca sa fiu fortat sa raman in ziua aia la liceul de profesoara – fatalitate! – de matematica, ca sa mai tocesc un pic, „in loc sa-mi pierd vremea cu prostiile”, cum mi-a spus doamna.

Azi, fireste ca-mi pierd vremea cu prostiile (si sunt platit pentru asta) intr-un domeniu conex, in vreme ce matematica se descurca relativ bine si fara mine.

Si da, am tinut-o minte pe acea doamna profesoara de matematica. In sensul ca o urasc si acum. Si nu i-ar fi fost deloc greu sa fie eroina vietii mele, pentru tot restul zilelor.

Nu trebuia decat sa se intrebe ce mi s-ar potrivi, nu daca am capul destul de mare incat sa-mi intre sirul Riemann in el.

P.S. A intrat pana la urma. Dar a iesit pe partea cealalta, in genunchi…Oana Dobre-Dimofte - fost ziarist, actualmente angajată la Corina Vințan lobbist principal al lui Gold Corăporation - omul de încredere al lui MRU

February 5 at 10:49am ·

Oana Dobre-Dimofte shared her post.

February 5 at 8:41am ·

Povestea se confirmă. Au verificat-o ziariști în care am mare încredere. Dar părinții nu vor să vorbească.

Dreptul lor.

Dar mi se pare ATÂT de greșit! Nu am dreptul să îi judec.

Cu toate astea, nu mă pot abține: mi se pare ATÂT de greșit!

February 5 at 7:48am ·

UPDATE: Povestea se confirmă. Au verificat-o ziariști în care am mare încredere.

Dar părinții nu vor să vorbească.

Dreptul lor.

Dar mi se pare ATÂT de greșit! Nu am dreptul să îi judec.

Cu toate astea, nu mă pot abține: mi se pare ATÂT de greșit!

Nu e o informație.

E doar un comentariu neverificat de pe pagina unei prietene.

Dar m-a luat cu frig când l-am citit.

Îl putem verifica cumva?

Găsim pe cineva care să ştie mai multe despre asta?

February 5 at 10:49am ·

A apărut un răspândac care spune că niciunul dintre cei 300 de răniți din Colectiv nu a confirmat povestea din Vianu.

A vorbit el cu toți.

Eu am și numele și numărul de telefon ale mamei copilului.

Nu, nu le fac publice și nu le dau mai departe.

Și îi știu și pe ziariștii care au vorbit cu ea.

Dar, răspândacule, ești de mare, mare jenă!!!


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

BBC News: De ce importă România GUNOAIE DIN STRĂINĂTATE?

Guvernul spaniol condamnă violențele din Catalonia

Madridul denunță "violența generalizată" în manifestațiile din Catalonia

Avionul Egyptair prăbuşit: Analiza uneia din cutiile negre arată că s-a pronunţat cuvântul "foc"

Canada suspendă noile vânzări de arme către Turcia

Erdogan: Nu vom declara niciodată o încetare a focului în nordul Siriei

China solicită Congresului american să nu mai încerce să întervină în situația din Hong Kong

Orban, despre OUG 114: Trebuie abrogate prevederile legate de energie, domeniul bancar

Fotbal: Ciprian Tătărușanu - Mai avem șanse, trebuie să credem în ele până la capăt

Washingtonul dorește să coopereze în continuare cu luptătorii kurzi împotriva SI

METEO #azi 16 octombrie 2019: Vreme călduroasă, dar ceață dimineața. Cum va fi vremea în București

Portugalia: Mario Centeno rămâne ministru de finanțe în noul guvern

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 16 octombrie

Cum a "rămas" Palatul Buckingham fără hârtie igienică. Ce au povestit celebritățile care au călcat pragul reședinței reginei

Mii de pompieri au protestat marți la Paris

Mădălina Mezei: Am fost revocată în această seară din funcția de CEO al TAROM; m-a informat președintele Consiliului de Administrație

Afiș la intrarea în biserică: Lumânările de altă proveniență nu vă aduc niciun folos duhovnicesc

Oficial rus: Turcia își va retrage trupele din Siria la finalul operațiunii militare

Siria: Pence se va întâlni joi cu Erdogan în căutarea unui acord de încetare a focului

Fotbal: România, doar 1-1 cu Norvegia, în preliminariile EURO 2020

CITATUL ZILEI

Ministru francez: Este puțin probabil ca restaurarea Catedralei Notre-Dame să dureze doar cinci ani

Măsuri anti-poluare. Franța vrea introducerea de taxe pentru combustibilii avioanelor și navelor

FOTO | Jennifer Aniston a făcut senzație pe Instagram cu un selfie în care apare alături de actorii din "Friends"

CCR discută sesizarea privind alegerea lui Teodor Meleșcanu la conducerea Senatului

Dăncilă: Eu nu girez un guvern până nu îi știu programul de guvernare; noi nu putem gira niște lozinci

CCR discută, miercuri, sesizarea privind alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului

Ludovic Orban, despre noul Guvern: Runda finală de negociere va fi probabil marți, miercuri

Ștefan Bănică jr., despre Tamara Buciuceanu: Un ARTIST cu A mare; ne-a lăsat multe personaje nemuritoare

Ai introdus codul PIN greşit? Cum afli codul PUK pentru Digi, Vodafone, Orange şi Telekom

Teodor Meleșcanu despre Tamara Buciuceanu: Ați adus multă bucurie în sufletele multor generații de români

Cum a ajuns un hashtag cu sfinți postat de Papa Francisc să binecuvânteze o echipă de fotbal

Guvernul va aproba săptămâna viitoare un act normativ pentru achitarea facturilor prin PNDL

Prăbușirea unei clădiri în Brazilia: un mort și zece dispăruți

Matematica parlamentară | Orban mai are nevoie de 17 voturi pentru ca Guvernul să fie învestit

Marina Constantinescu: Tamara Buciuceanu - un model, zeci de ani de performanță, de pasiune, de comedie și dramă

Mircea Badea, pe blogul lui, despre Ciolos: Aștept să nu-i mai văd fața buboasă a acestui impostor cinic, ipocrit si stupid, cocoțat pe cadavre în funcția de prim ministru"

Băncile străine îi jupoaie pe români DUBLU față de cum o fac cu cetățenii din celelalte state europene

Monica Niculescu va juca s-a calificat în optimile de la Luxemburg cu Margarita Gasparyan

Dăncilă: Propunerea de premier - unul dintre cei mai vocali promotori ai măsurilor de austeritate

Daniel Suciu: Pentru Campionatul European de Fotbal vor fi gata stadioanele Ghencea și Arcul de Triumf

Actrița Dana Dogaru, despre moartea Tamarei Buciuceanu: Fără-ndoială, va rămâne în istoria teatrului românesc

Alexandru Arșinel despre Tamara Buciuceanu: Era un monument de talent, cu glas, cu voce, un om extraordinar

Tenis: Monica Niculescu s-a calificat în optimi la Luxemburg după doar 41 de minute

Iată de ce au făcut DIVERSIUNEA și CIRCUL cu "părinții care își ucid copiii pentru că nu-i vaccinează". Bodog: "Legea vaccinării (CU FORȚA), în primă lectură în şedinţa de Guvern de joi". BATĂ-I SĂ-I BATĂ DE DIVERSIONIȘTI

Oamenii de știință spun că albinele pot face operații matematice de bază

Senator PNL pune presiune pe Curtea Constituțională spunându-le ce să facă și cere "Lumină" de la Înalta Poarta încălcând Constituția României. Alina Gorghiu: Îi cer public lui Valer Dorneanu să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia pe Legea 303

O vedetă de la noi face dezvăluiri: "Profa de desen m-a dezvirginat la 15 ani, în pauza de meditaţii"

Orban spune că viitoarea persoană propusă pentru funcția de comisar european va fi audiată în Parlament

CSM a validat raportul Inspecției Judiciare pe cauzele din DNA cu magistrații. Judecător: Toți am avut dosare penale

Fotbal - Preliminariile EURO 2020: România - Norvegia 0-0, la pauză

Viorica Dăncilă anunță că PSD este de acord cu o "unire" cu Pro România, dar fără Victor Ponta

Dăncilă: Am fi de acord cu o unire cu Pro România, dar fără Victor Ponta

Ofensiva turcă în Siria: Nu a existat o evadare ''majoră'' a deținuților din rândul SI ''în acest stadiu'' (responsabil american)

Tarom are un nou director general, după ce Mădălina Mezei a fost demisă

Reacția lui Ștefan Bănică Jr, după moartea Tamarei Buciuceanu: A plecat spre mai bine și nu a luat nimic cu ea

Firea, despre Tamara Buciuceanu: S-a mai stins o stea... Cerul nostru va fi un pic mai întunecat

Angela Gheorghiu: Tamara Buciuceanu - una dintre cele mai importante actrițe din istoria actoriei

VIDEO | Ministrul Răzvan Cuc, despre Autostrada Transilvania: S-au turnat primii kilometri de asfalt pe secțiunea Biharia-Borș

Tulcea: Medicul ginecolog de la Spitalul Județean prins în flagrant când lua mită, reținut


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4

Nr. de articole la aceasta sectiune: 216, afisate in 4 pagini.ieri 05:26 CITATUL ZILEI