23:59
Comentarii Adauga Comentariu

SIMONA POPESCU - COTIDIANUL - De ce laudă americanii anticorupţia noastră?Nota Redacției - Câteva fapte ale regimului democrat progresist din SUA adică a celor care l-au trimis pe acest Klemm la București, asta ca să aflați CE PORCĂRII fac ei prin Statele Unite, acolo unde se află la putere de 8 ani.

1. În timp ce era Secretar de Stat Hillary Clinton a primit 153 de milioane de dolari la propria Fundație, fundația Clinton, de la cei cu care s-a întâlnit ca secretar de stat. Mai corupție ca asta ați văzut? Să fi primit Ponta ca Prim-Ministru 153 de milioane de euro la Fundația Ponta, l-ar fi luat DNA-ul? Păi la noi l-au luat pe Nițu pentru că mergea cu ante-mergător de la Ploiești la București și pe Tobă că nu a vrut să desecretizeze cheltuieli de 1500, maxim 2000 de euro cheltuială pe care nu o făcuse el. Arătăm cu asta, ce gargară penibilă face acest Klemm la noi.

2. GEORGE SOROS și alți MILIARDARI AMERICANI au dat zeci de milioane de dolari campaniei lui Hillary Clinton. La ei e LEGAL, la noi nu. Nu discutăm aici "cum e bine și cum e rău". La ei, aceștia sunt bani albi, la noi, Blaga și alții sunt cercetați pentru banii negri din campania electorală de acum 7 ani. Arătăm cu asta, gargara penibilă pe care o face acest Klemm la noi când știe câte interese financiare sunt în SUA și cât e de scârbită populația americană adusă în șomaj și în sărăcie de aceeași progresiști ca și la noi.

3. Conform unei sondaj recent : 4 din 10 americani se tem că ALEGERILE PREZIDENȚIALE AMERICANE din luna noiembrie vor fi fraudate. OARE de ce SE TEM? Mai mult, s-au înregistrat mai mulți morți și mai mulți imigranți ilegali pe listele de vot (la ei trebuie să te înregistrezi înainte de vot). "Morții votează întotdeauna cu Democrații" a spus un cunoscut republican. Democrații progresiști cu care votează morții, și care organizează acum alegerile suspectate de 4 din 10 americani că vor fi fraudate, sunt aceiași care l-au trimis pe Klemm la București ca să ne țină "lecții de morală și de bună purtare". Și mai mult, un Fost Director de la Fundația SOROS furnizează mașinile de vot în 16 state americane. Arătăm cu asta, ce gargară penibilă face acest Klemm la noi.

4. În timpul campaniei electorale, la un sediu al Partidului Republican dintr-un orășel din Carolina de Nord un FANATIC de extremă stângă a aruncat cu o bombă artizanală și a scris pe pereții încăperii arse diverse înjurături "naziști, etc...". Arătăm cu asta, ce gargară penibilă face acest Klemm la noi unde nu se întâmplă așa ceva.

5. Zeci de ziariști (mai exact 65) de la principalele ziare și televiziuni americane participă la cine secrete cu stafful de campanie al lui Hillary Clinton, adunări la care li se spune ceea ce să spună la televizor și în ziare, mai exact cum să-l înjure pe Trump și cum s-o laude pe Hillary. Asta arată mailurile Wikileaks scurse de la Podesta, șeful de Campanie al lui Hillary Clinton. Dacă vă uitați în aceste zile la CNN, mai ales noaptea și dimineața la noi, când sunt la ei, seara, emisiunile lor electorale, te apucă greața când vezi cum o lingușesc pe Hillary. Așa ceva nici măcar la noi n-ați văzut. Arătăm cu asta, ce gargară penibilă face acest Klemm la noi.

6. Fiecare cuvânt scos pe gură de Hillary Clinton în ultimii câțiva ani, când a fost invitată de marile bănci să susțină conferințe, a fost plătit de acele bănci mai scump decât gramul de aur. De fapt Trump i-a și spus că e cel mai corupt om politic american.

7. Să fim bine înțeleși : Nu susținem Hoții și Corupții. Dar e Evident că la noi "Lupta împotriva Corupției" prin folosirea ei SELECTIVĂ și prin PROPAGANDA ISTERICĂ, a devenit principala armă politică și de propagandă a Rețelei Progresiste, rețea care dacă e luată la purecat, e la fel de coruptă și finanțată din surse obscure ca și cei pe care îi arată cu degetul.


8 . În anii '90, operațiunea "Mani Pulite" din Italia era după spusele fostului Ambasador American de atunci din Italia, decedat între timp, o operațiune controlată și orchestrată de consulatul american din Milano. Consulul american din Milano se întâlnea des și în mod nefiresc cu procurorii Anticorupție de acolo. Așa cum face vizite și Klemm, în zile noastre, pe la oamenii din vârful justiției din România. De altfel CTP-ul într-un acces de prostie sinceră a și spus că KOVESI a fost numită de Băsescu și Ponta ca șefă DNA la cererea Ambasadei Americane. "Mani Pulite" a fost o operațiune care a înlocuit clasa politică italiană cu o altă clasă politică și de stânga și de dreapta ai căror lideri vizitau des Ambasada SUA de la Roma sau pe reprezentanții lor, așa cum fac des și liderii partidelor politice de la noi: "Partide de Ambasadă" cum le-a numit Ghiță, într-un moment de sinceritate. Noua clasă politică italiană s-a dovedit a fi la fel de coruptă și la fel de indiferentă la problemele țării ca și predecesoarea ei, dar "unii din afara țării" au beneficiat de privatizările masive ce au avut loc în Italia, în acea perioadă tulbure a anilor '90. Arătăm cu asta, ce gargară penibilă face acest Klemm la noi.

Spunem toate astea ca să răspundem la întrebarea din Articolul Simonei Popescu: De ce laudă americanii anticorupţia noastră? "Ca să poată controla mai bine societatea noastră" - și spunem asta ca să răspundem și noi ca în povestea Scufiței Roșii, cea pe care a mâncat-o Lupul cel Rău, deși avea și ea unele îndoieli cum că "bunicuța Klemm" nu era chiar "bunicuță".SIMONA POPESCU - COTIDIANUL - De ce laudă americanii anticorupţia noastră?

”Suntem noi mult mai corupţi decât alţii?”, se întreabă din ce în ce mai mulţi români. Hoţie există peste tot, nici lumea occidentală nu este ferită de ea. Americanii susţin puternic, la noi în ţară, lupta anticorupţie, integritatea politicienilor, chibzuirea banului public şi libertatea presei. De ce sunt americanii fanii anticorupţiei de la noi, chiar dacă aceasta nu funcţionează întocmai cum ar trebui? Ceva trebuie să le placă! Poate e ceva care îmi scapă acum, pe moment. Voi încerca să aflu împreună cu voi. De aici, America pare perfecţiunea pe pământ. Dar, acolo, lucrurile sunt mult mai nuanţate. Este vorba despre diferenţa între percepţie şi adevăr, cu care vă stresez aproape în fiecare editorial. Mulţi români şi-au făcut un prost obicei din a judeca lucrurile după propria percepţie şi propriile unităţi de măsură. Nu vreau să-i dezamăgesc pe cei care ne tot dau ca exemplu America. Dar sunt nevoită să o fac.

Am să încep de la cel mai înalt nivel. Obişnuită cu criteriile de integritate, pe care le-am şi promovat atâta amar de vreme, am fost aproape în pragul leşinului când am văzut cum preşedintele american a transportat gratuit, cu Air Force One (celebrul avion prezidenţial ale cărui costuri de exploatare şi întreţinere se ridică anual la ordinul miliardelor de dolari), la o adunare electorală, un anumit candidat. Păi, la noi, ar fi sărit toată presa şi ar fi înfierat risipa colosală şi folosirea imorală a banului public în scopuri politice. Ba chiar s-ar fi conturat şi un abuz în serviciu, cu un prejudiciu măricel! Nu mai spun despre organizarea de către preşedintele american şi a soţiei acestuia a unor mitinguri electorale în favoarea unuia dintre candidaţi şi campania furibundă făcută împotriva contracandidatului acelui competitor.

Mai ţineţi minte anul 2004, când toată presa de la noi urla cu disperare că preşedintele în funcţie, Ion Iliescu, îi face campanie ilegală candidatului Năstase apărând împreună pe nişte banale postere electorale? Unii vor zice că la americani preşedintele rămâne om politic chiar şi în timpul mandatului. Că are voie să se implice în politică. Şi că la ei nu există abuz în serviciu sau că oricum este altfel reglementat. Au perfectă dreptate. Şi atunci de ce nouă ni se impun alte standarde? Să mai vedem…

Giganţi economici multinaţionali şi multe alte grupuri de interese susţin campaniile candidaţilor la preşedinţie. Pe faţă şi cu sume la care noi nici nu îndrăznim să visăm. Apoi ele îşi cer ”dreptul” de la preşedintele ales. Şi îl obţin, fără ruşine, fără ascunzişuri. Pe faţă! Păi ce trafic de influenţă, de zile mari, ar acuza DNA-ul nostru! Ce să mai vorbim despre numirea de ambasadori din rândul sponsorilor electorali… La ei, vânzarea şi cumpărarea de influenţă sunt ceva obişnuit. Să trecem la parlamentarii lor. Nu mai aduc în discuţie propriile lor ”sponsorizări” electorale, care funcţionează la fel ca în cazul preşedintelui. O să mă refer la ceva ce se cheamă lobby. Trafic de influenţă, sub alt nume. Şi totuşi, democraţia rezistă… Oare ce fixativ o folosi? O să-i dezamăgesc şi pe cei care laudă presa americană.

Nu pot să neg calitatea profesională a jurnaliştilor de acolo. Dar trebuie să mănânce şi ei o pâine… Albă de preferinţă. Şi o mănâncă, asociată din păcate şi cu lucruri mai puţin igienice. Cei ce înţeleg cât de cât engleză să facă bine să se uite zilele acestea la CNN. Vor constata că ziariştii de la Antena 3, în campaniile electorale, ar putea fi daţi ca exemplu de salubritate în comparaţie cu confraţii lor (mult) mai celebri din America. Şi asta spune multe…

Pentru cei ce laudă justiţia americană, am doar două vorbe: ciocu’ mic! Am văzut atâţia nevinovaţi prăjiţi pe scaunul electric, otrăviţi prin gazare sau injectare, încât m-am lămurit. Poate le spune cineva juriilor, formate din cetăţeni de pe stradă, că cei acuzaţi de crimă care nu dispun de măcar 100.000$ pentru a-şi plăti apărarea nu sunt neapărat şi vinovaţi. Şi să le mai spună şi că reabilitările post-mortem nu-i mai încălzesc cu nimic pe cei asasinaţi cu cruzime de către o justiţie imperfectă. Dar nimic nu este perfect pe lumea asta, vor spune unii filozofic.

Aşa este! Le voi spune şi eu: poftiţi pe scaun, curentul este din partea casei! O să-i supăr puţin şi pe cei care susţin că americanii ”ne apară”. Nu le voi da eu argumentele, le voi prelua de la celebri analişti de politică externă şi apărare care se dau de ceasul morţii, pe ecranele colorate ale televiziunilor, repetând cu obstinaţie că ar trebui să atragem cât mai multe investiţii din partea americanilor, pentru că aceştia îşi apără cu predilecţie propriile interese economice. Și strategice, adaug eu. Noroc cu scutul antirachetă…

Asemănări între America şi România există. Dar în special se referă la faptul că sunt două ţări locuite. Nu putem să luăm modelul american ca atare. Deci cei care ne tot dau exemple din acea ţară ar face bine să se mai abţină. Ţinând cont de particularităţile americane, sistemul lor aduce bunăstare cetăţenilor proprii. Și atât.

Este un sistem departe de a fi perfect, dar care funcţionează şi asigură inclusiv un foarte necesar echilibru mondial atât în domeniul economic, cât şi în cel militar. Noi ne chinuim, de mai bine de 26 de ani, să ne găsim echilibrul în toate domeniile. Să ne creăm sistemul nostru funcţional. Şi tot nu reuşim.

Nu putem să ne împăcăm între noi, să fim toleranţi unul cu celălalt, uneori nici măcar să ne suportăm pe noi înşine. Ne trebuie propriul nostru model de ţară. Când şi cum îl vom elabora şi pune în aplicare, rămân deocamdată două întrebări fără răspuns. Suntem prea ocupaţi să ne mâncăm unii pe alţii.

Și, totuşi, de ce laudă atât de mult americanii anticorupţia noastră? Nu au văzut că unele dosare sunt evident folosite în scopuri politice, iar altele sunt atât de prost instrumentate că nici nu apucă să intre la judecata de fond? Primul răspuns ar putea fi justificat de ”exportul de democraţie” aplicat de aceştia în ţările de interes strategic.

Totuşi, nu mă pot abţine să remarc o mare ciudăţenie: analizând practicile politicienilor şi demnitarilor americani, DNA-ul şi întreaga legislaţie anticorupţie de la noi ar fi mult mai utile la ei decât aici (doamna Kovesi ar face ravagii în America!). Și, atunci, de ce nu ne dau ei un exemplu? Să avem după cine să învăţăm…

Al doilea răspuns ar putea fi justificat de interesele sponsorilor, corporaţiile multinaţionale. Vă las pe voi să alegeţi: prima variantă de răspuns, a doua, sau poate amândouă la un loc. E o ţară liberă. Încă.

Autor Simona Popescu - preluare : Cotidianul.ro
(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

Avionul Egyptair prăbuşit: Analiza uneia din cutiile negre arată că s-a pronunţat cuvântul "foc"

Analiza Gramaticala - Clasele V - VIII

FOTO | Hackerii i-au furat lui Nicole Scherzinger mai multe fotografii nud. Au apărut inclusiv imagini din vacanța ei cu Grigor Dimitrov

Grupul Bilderderg se întâlneşte la Chantilly Virginia. Grupul va discuta despre "administrația Trump" şi despre "viitorul UE". Știrile despre Grupul Bilderberg sunt cenzurate în toată presa românească de la Antena 3, HotNews la Digi și Realitatea TV

Liberté, Egalité, Fraternité...Crime: Revoluţia franceză a produs primul genocid modern. Cazul Vandeea - VIDEO

Ce înseamnă dacă te uiţi la ceas la 10.00 pe 10.10?

George Soros, Rețeaua Progresistă şi Amestecul Etnic Forțat. George Soros - Voi investi 500 de milioane ca să fac migrația de neoprit. Preocuparea mea cea mai mare este să îi ajut pe migranţi şi refugiaţi să vină în Europa

MIREASĂ prinsă de CAVALERUL de ONOARE în timp ce îşi înşela SOŢUL: Cine este BĂRBATUL ăsta? VIDEO

Cum recunoașteți modelele străvechi de pe IE față de cele inventate recent. Cum recunoști o IE cu modele străvechi românești, de UN KITSCH.

Ce este Ateismul Militant şi Cine sunt exponenții lui în România

Daniela Crudu, sex la Burlăciţa. Ce decizie au luat şefii show-ului după apariţia IMAGINILOR XXX

Martie 2017 - Africa - Lesotho - Un vaccin ROR (anti-rujeolă, etc.) a dus la îmbolnăviri grave după administrare

Șeful diplomației braziliene denunță minciuna progresistă a schimbărilor climatice drept o restrângere a suveranității țării sale

Cum s-a trăit în România în anii '70- '80? UNII VĂ MINT spunându-vă că s-a trăit permanent prost între anii 1965 - 1989.

Cea mai bătrână femeie din lume! Te crucești dacă afli ce vârstă are

Tânăr de 16 ani, care conducea o mașină de lux pe străzile Capitalei, oprit în trafic cu focuri de armă

Judecătorii de la CSM critică DUR amestecul nepermis al lui Klaus Werner Iohannis în treburile Justiției. Cererile nesimțite ale lui Iohannis sunt valabile doar în "legislația statului Kyrgyzstan". CSM "nu acceptă ordine de la un președinte în campanie"

Cumpănașu aruncă BOMBA. Un fost șef al SRI, actual ambasador în SUA, "mi-a cerut să nu candidez"

Sorin de la INSULA IUBIRII, vedetă pe site-urile XXX. Câţi bani face din VIDEOCHAT

La ce se gândesc bărbaţii când stai deasupra în timpul sexului

Ciurchea (CNAS): Asigurații OPSNAJ ar putea primi cardurile centralizat pe instituții

Tânăra care A FĂCUT SEX la "Insula iubirii" este ÎN DOLIU. Tatăl ei a murit

ATENŢIE! Una din două maşini second hand are probleme: topul mărcilor cu MARI NEREGULI

VIDEO - 5500 i.e.n. Prima Scriere din Lume. Documentarul ”The Danube Civilization - Old Europe” a fost subtitrat in sfarsit dupa aproape un an de cand a disparut de pe Youtube

Alexandru cel Mare avea 3 soții şi era dezgustat şi scârbit de practicile homosexuale şi totuși "Adevărul.ro" şi mulți alții din Rețeaua Progresistă afirmă cu Nerușinare că era "homosexual"

O fostă majoretă a făcut SEX cu un elev de 15 ani! Filmul XXX a ajuns pe INTERNET. VIDEO

Filmul porno pentru care o elevă din Iași a plătit 150 de lei. Tânăra a regretat că s-a lăsat filmată în ipostaze indecente

Ucidere din culpă agravantă. Libertatea: Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF, Gino Iorgulescu, era băut când a produs accidentul în care a murit un tânar de 25 de ani. Ce alcoolemie avea fiul șefului LPF

Tenis de masă: Cristian Pletea și Hunor Szocs, medaliați cu argint în proba de dublu masculin de la Paraguay Open

MOSTENIREA nestiuta a lui Ceausescu! America e SOCATA de ce a descoperit in Romania
ULTIMA ORA: Dusmanii tarii vor sa ascunda adevarul

Brexit Conservatorii lui Boris Johnson pierd încă un parlamentar în favoarea liberal democraților- VIDEO

Aşa convingi o femeie matură să facă amor cu un bărbat tânăr

Revista Playboy prezintă prima sa "Playmate of The Year" îmbrăcată GALERIE FOTO

Dana Budeanu, la Dansez printre stele. Stilista se alătură lui Marius Manole și Sandu Lungu

David Cameron: Unii oameni nu mă vor ierta niciodată pentru referendumul pentru Brexit

Cum au ajuns firmele din zona industrială să plătească impozite de lux. "O supraimpozitare face neatractive investițiile viitoare"

Feţe noi pe listele PNL Bucureşti: Adriana Săftoiu şi Florin Melciu, pe listele pentru Senat

Cele mai noi elemente din tabelul periodic, denumite

INTERVIU Copel Moscu, regizor: "Ca o ironie a sorții, pe locul casei părintești a fost construit un cinematograf"

Irina Rimes e tot mai HOT. Poze sexy cu diva de la Vocea României FOTO

UPDATE. BAREMUL DE CORECTARE. EVALUAREA NAȚIONALĂ CLASA VIII. EXAMEN LA LIMBA ROMÂNĂ. Argumentați că Poezia "Ploaia" de Magda Isanos aparține genului liric. Cum arată poezia pe care au avut-o de analizat elevii la Evaluarea Națională la Română.

Simona Traşcă, partidă de SEX cu un politician din Constanţa. STENOGRAMELE o dau de gol

Ana Maria Mihaes, o cântăreaţă din România face videochat. IMAGINI XXX

BOMBA-SEXY Florentina Raiciu, păcălită pe internet: Blonda a făcut un show erotic pe Skype fără bani VIDEO

Decizie judecătorească: Vaccinul produs de firma Glaxo provoaca autism! Vaccinul "Infanrix Hexa”, este un vaccin hexavalent, administrat in primul an de viata, care „protejează” de poliomielita, difterie, tetanos, hepatita B, tusea convulsiva, haemophilius

VIDEO Trump condamnă atacul cu drone asupra instalațiilor petroliere din Arabia Saudită, în timp ce Pompeo acuză Iranul

Patru elemente chimice noi au fost adăugate în Tabelul lui Mendeleev

Cum "a fost sinucis" pedofilul Epstein ca să nu dezvăluie rețeaua de pedofilie şi oamenii politici şi de afaceri implicați în ea

Topul oraselor cu cele mai accesibile locuinte din Romania; Banca Nationala a vandut monede de colectie de aur si argint in valoare de zeci de milioane de euro; Cel mai asteptat BlackBerry: Venice cu Android, in toamna

Bolsonaro, președintele Braziliei, l-a luat la mișto pe Macron "legat de neveste"...a lui e frumoasă...a lui Macron..."Nu-l umili dragule" i-a răspus Bolsonaro pe Twitter unui internaut care a pus o poză cu cele două neveste

INCENDIU la un autobuz cu călători în Brașov: Șoferul a încercat să stinga flăcărilecu stingătoarele, dar nu a reușit

Iată cum se vinde țara. Portul Constanța promis de Cioloș Olandezilor în schimbul aderării la Schengen. Deutsche Welle: "Premierul Cioloș propune Olandei o bună afacere în domeniul transporturilor"

VIDEO Sperma, atacată de sistemul imunitar feminin

"Bucuria asfaltului": Cum reacționează un bărbat din Bacău care vede pentru prima dată asfalt pe strada sa | VIDEO

Reacţia unui soţ după ce un fotograf a şters toate defectele femeii sale în Photoshop

Bătrână de 80 de ani, trimisă la închisoare după ce a omorât un violator

CITATUL ZILEI

Soros finanțează Separatismul Catalan şi are legături importante cu secesioniştii catalani

Gya, solista trupei Gipsy Casual, și-a pierdut telefonul! Află cine i l-a găsit!

Klaus Iohannis ISI BATE JOC de Ziua Nationala a Romaniei spre bucuria ONG-urilor LUI SOROS care urasc ART.1 (1) din Constitutie. Iohannis a anulat Receptia pe care Presedintia o da in fiecare an cu Ocazia Zilei Nationale a Romaniei


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6

Nr. de articole la aceasta sectiune: 324, afisate in 6 pagini.ieri 05:15 CITATUL ZILEI