23:59
Comentarii Adauga Comentariu

SIMONA POPESCU - COTIDIANUL - De ce laudă americanii anticorupţia noastră?Nota Redacției - Câteva fapte ale regimului democrat progresist din SUA adică a celor care l-au trimis pe acest Klemm la București, asta ca să aflați CE PORCĂRII fac ei prin Statele Unite, acolo unde se află la putere de 8 ani.

1. În timp ce era Secretar de Stat Hillary Clinton a primit 153 de milioane de dolari la propria Fundație, fundația Clinton, de la cei cu care s-a întâlnit ca secretar de stat. Mai corupție ca asta ați văzut? Să fi primit Ponta ca Prim-Ministru 153 de milioane de euro la Fundația Ponta, l-ar fi luat DNA-ul? Păi la noi l-au luat pe Nițu pentru că mergea cu ante-mergător de la Ploiești la București și pe Tobă că nu a vrut să desecretizeze cheltuieli de 1500, maxim 2000 de euro cheltuială pe care nu o făcuse el. Arătăm cu asta, ce gargară penibilă face acest Klemm la noi.

2. GEORGE SOROS și alți MILIARDARI AMERICANI au dat zeci de milioane de dolari campaniei lui Hillary Clinton. La ei e LEGAL, la noi nu. Nu discutăm aici "cum e bine și cum e rău". La ei, aceștia sunt bani albi, la noi, Blaga și alții sunt cercetați pentru banii negri din campania electorală de acum 7 ani. Arătăm cu asta, gargara penibilă pe care o face acest Klemm la noi când știe câte interese financiare sunt în SUA și cât e de scârbită populația americană adusă în șomaj și în sărăcie de aceeași progresiști ca și la noi.

3. Conform unei sondaj recent : 4 din 10 americani se tem că ALEGERILE PREZIDENȚIALE AMERICANE din luna noiembrie vor fi fraudate. OARE de ce SE TEM? Mai mult, s-au înregistrat mai mulți morți și mai mulți imigranți ilegali pe listele de vot (la ei trebuie să te înregistrezi înainte de vot). "Morții votează întotdeauna cu Democrații" a spus un cunoscut republican. Democrații progresiști cu care votează morții, și care organizează acum alegerile suspectate de 4 din 10 americani că vor fi fraudate, sunt aceiași care l-au trimis pe Klemm la București ca să ne țină "lecții de morală și de bună purtare". Și mai mult, un Fost Director de la Fundația SOROS furnizează mașinile de vot în 16 state americane. Arătăm cu asta, ce gargară penibilă face acest Klemm la noi.

4. În timpul campaniei electorale, la un sediu al Partidului Republican dintr-un orășel din Carolina de Nord un FANATIC de extremă stângă a aruncat cu o bombă artizanală și a scris pe pereții încăperii arse diverse înjurături "naziști, etc...". Arătăm cu asta, ce gargară penibilă face acest Klemm la noi unde nu se întâmplă așa ceva.

5. Zeci de ziariști (mai exact 65) de la principalele ziare și televiziuni americane participă la cine secrete cu stafful de campanie al lui Hillary Clinton, adunări la care li se spune ceea ce să spună la televizor și în ziare, mai exact cum să-l înjure pe Trump și cum s-o laude pe Hillary. Asta arată mailurile Wikileaks scurse de la Podesta, șeful de Campanie al lui Hillary Clinton. Dacă vă uitați în aceste zile la CNN, mai ales noaptea și dimineața la noi, când sunt la ei, seara, emisiunile lor electorale, te apucă greața când vezi cum o lingușesc pe Hillary. Așa ceva nici măcar la noi n-ați văzut. Arătăm cu asta, ce gargară penibilă face acest Klemm la noi.

6. Fiecare cuvânt scos pe gură de Hillary Clinton în ultimii câțiva ani, când a fost invitată de marile bănci să susțină conferințe, a fost plătit de acele bănci mai scump decât gramul de aur. De fapt Trump i-a și spus că e cel mai corupt om politic american.

7. Să fim bine înțeleși : Nu susținem Hoții și Corupții. Dar e Evident că la noi "Lupta împotriva Corupției" prin folosirea ei SELECTIVĂ și prin PROPAGANDA ISTERICĂ, a devenit principala armă politică și de propagandă a Rețelei Progresiste, rețea care dacă e luată la purecat, e la fel de coruptă și finanțată din surse obscure ca și cei pe care îi arată cu degetul.


8 . În anii '90, operațiunea "Mani Pulite" din Italia era după spusele fostului Ambasador American de atunci din Italia, decedat între timp, o operațiune controlată și orchestrată de consulatul american din Milano. Consulul american din Milano se întâlnea des și în mod nefiresc cu procurorii Anticorupție de acolo. Așa cum face vizite și Klemm, în zile noastre, pe la oamenii din vârful justiției din România. De altfel CTP-ul într-un acces de prostie sinceră a și spus că KOVESI a fost numită de Băsescu și Ponta ca șefă DNA la cererea Ambasadei Americane. "Mani Pulite" a fost o operațiune care a înlocuit clasa politică italiană cu o altă clasă politică și de stânga și de dreapta ai căror lideri vizitau des Ambasada SUA de la Roma sau pe reprezentanții lor, așa cum fac des și liderii partidelor politice de la noi: "Partide de Ambasadă" cum le-a numit Ghiță, într-un moment de sinceritate. Noua clasă politică italiană s-a dovedit a fi la fel de coruptă și la fel de indiferentă la problemele țării ca și predecesoarea ei, dar "unii din afara țării" au beneficiat de privatizările masive ce au avut loc în Italia, în acea perioadă tulbure a anilor '90. Arătăm cu asta, ce gargară penibilă face acest Klemm la noi.

Spunem toate astea ca să răspundem la întrebarea din Articolul Simonei Popescu: De ce laudă americanii anticorupţia noastră? "Ca să poată controla mai bine societatea noastră" - și spunem asta ca să răspundem și noi ca în povestea Scufiței Roșii, cea pe care a mâncat-o Lupul cel Rău, deși avea și ea unele îndoieli cum că "bunicuța Klemm" nu era chiar "bunicuță".SIMONA POPESCU - COTIDIANUL - De ce laudă americanii anticorupţia noastră?

”Suntem noi mult mai corupţi decât alţii?”, se întreabă din ce în ce mai mulţi români. Hoţie există peste tot, nici lumea occidentală nu este ferită de ea. Americanii susţin puternic, la noi în ţară, lupta anticorupţie, integritatea politicienilor, chibzuirea banului public şi libertatea presei. De ce sunt americanii fanii anticorupţiei de la noi, chiar dacă aceasta nu funcţionează întocmai cum ar trebui? Ceva trebuie să le placă! Poate e ceva care îmi scapă acum, pe moment. Voi încerca să aflu împreună cu voi. De aici, America pare perfecţiunea pe pământ. Dar, acolo, lucrurile sunt mult mai nuanţate. Este vorba despre diferenţa între percepţie şi adevăr, cu care vă stresez aproape în fiecare editorial. Mulţi români şi-au făcut un prost obicei din a judeca lucrurile după propria percepţie şi propriile unităţi de măsură. Nu vreau să-i dezamăgesc pe cei care ne tot dau ca exemplu America. Dar sunt nevoită să o fac.

Am să încep de la cel mai înalt nivel. Obişnuită cu criteriile de integritate, pe care le-am şi promovat atâta amar de vreme, am fost aproape în pragul leşinului când am văzut cum preşedintele american a transportat gratuit, cu Air Force One (celebrul avion prezidenţial ale cărui costuri de exploatare şi întreţinere se ridică anual la ordinul miliardelor de dolari), la o adunare electorală, un anumit candidat. Păi, la noi, ar fi sărit toată presa şi ar fi înfierat risipa colosală şi folosirea imorală a banului public în scopuri politice. Ba chiar s-ar fi conturat şi un abuz în serviciu, cu un prejudiciu măricel! Nu mai spun despre organizarea de către preşedintele american şi a soţiei acestuia a unor mitinguri electorale în favoarea unuia dintre candidaţi şi campania furibundă făcută împotriva contracandidatului acelui competitor.

Mai ţineţi minte anul 2004, când toată presa de la noi urla cu disperare că preşedintele în funcţie, Ion Iliescu, îi face campanie ilegală candidatului Năstase apărând împreună pe nişte banale postere electorale? Unii vor zice că la americani preşedintele rămâne om politic chiar şi în timpul mandatului. Că are voie să se implice în politică. Şi că la ei nu există abuz în serviciu sau că oricum este altfel reglementat. Au perfectă dreptate. Şi atunci de ce nouă ni se impun alte standarde? Să mai vedem…

Giganţi economici multinaţionali şi multe alte grupuri de interese susţin campaniile candidaţilor la preşedinţie. Pe faţă şi cu sume la care noi nici nu îndrăznim să visăm. Apoi ele îşi cer ”dreptul” de la preşedintele ales. Şi îl obţin, fără ruşine, fără ascunzişuri. Pe faţă! Păi ce trafic de influenţă, de zile mari, ar acuza DNA-ul nostru! Ce să mai vorbim despre numirea de ambasadori din rândul sponsorilor electorali… La ei, vânzarea şi cumpărarea de influenţă sunt ceva obişnuit. Să trecem la parlamentarii lor. Nu mai aduc în discuţie propriile lor ”sponsorizări” electorale, care funcţionează la fel ca în cazul preşedintelui. O să mă refer la ceva ce se cheamă lobby. Trafic de influenţă, sub alt nume. Şi totuşi, democraţia rezistă… Oare ce fixativ o folosi? O să-i dezamăgesc şi pe cei care laudă presa americană.

Nu pot să neg calitatea profesională a jurnaliştilor de acolo. Dar trebuie să mănânce şi ei o pâine… Albă de preferinţă. Şi o mănâncă, asociată din păcate şi cu lucruri mai puţin igienice. Cei ce înţeleg cât de cât engleză să facă bine să se uite zilele acestea la CNN. Vor constata că ziariştii de la Antena 3, în campaniile electorale, ar putea fi daţi ca exemplu de salubritate în comparaţie cu confraţii lor (mult) mai celebri din America. Şi asta spune multe…

Pentru cei ce laudă justiţia americană, am doar două vorbe: ciocu’ mic! Am văzut atâţia nevinovaţi prăjiţi pe scaunul electric, otrăviţi prin gazare sau injectare, încât m-am lămurit. Poate le spune cineva juriilor, formate din cetăţeni de pe stradă, că cei acuzaţi de crimă care nu dispun de măcar 100.000$ pentru a-şi plăti apărarea nu sunt neapărat şi vinovaţi. Şi să le mai spună şi că reabilitările post-mortem nu-i mai încălzesc cu nimic pe cei asasinaţi cu cruzime de către o justiţie imperfectă. Dar nimic nu este perfect pe lumea asta, vor spune unii filozofic.

Aşa este! Le voi spune şi eu: poftiţi pe scaun, curentul este din partea casei! O să-i supăr puţin şi pe cei care susţin că americanii ”ne apară”. Nu le voi da eu argumentele, le voi prelua de la celebri analişti de politică externă şi apărare care se dau de ceasul morţii, pe ecranele colorate ale televiziunilor, repetând cu obstinaţie că ar trebui să atragem cât mai multe investiţii din partea americanilor, pentru că aceştia îşi apără cu predilecţie propriile interese economice. Și strategice, adaug eu. Noroc cu scutul antirachetă…

Asemănări între America şi România există. Dar în special se referă la faptul că sunt două ţări locuite. Nu putem să luăm modelul american ca atare. Deci cei care ne tot dau exemple din acea ţară ar face bine să se mai abţină. Ţinând cont de particularităţile americane, sistemul lor aduce bunăstare cetăţenilor proprii. Și atât.

Este un sistem departe de a fi perfect, dar care funcţionează şi asigură inclusiv un foarte necesar echilibru mondial atât în domeniul economic, cât şi în cel militar. Noi ne chinuim, de mai bine de 26 de ani, să ne găsim echilibrul în toate domeniile. Să ne creăm sistemul nostru funcţional. Şi tot nu reuşim.

Nu putem să ne împăcăm între noi, să fim toleranţi unul cu celălalt, uneori nici măcar să ne suportăm pe noi înşine. Ne trebuie propriul nostru model de ţară. Când şi cum îl vom elabora şi pune în aplicare, rămân deocamdată două întrebări fără răspuns. Suntem prea ocupaţi să ne mâncăm unii pe alţii.

Și, totuşi, de ce laudă atât de mult americanii anticorupţia noastră? Nu au văzut că unele dosare sunt evident folosite în scopuri politice, iar altele sunt atât de prost instrumentate că nici nu apucă să intre la judecata de fond? Primul răspuns ar putea fi justificat de ”exportul de democraţie” aplicat de aceştia în ţările de interes strategic.

Totuşi, nu mă pot abţine să remarc o mare ciudăţenie: analizând practicile politicienilor şi demnitarilor americani, DNA-ul şi întreaga legislaţie anticorupţie de la noi ar fi mult mai utile la ei decât aici (doamna Kovesi ar face ravagii în America!). Și, atunci, de ce nu ne dau ei un exemplu? Să avem după cine să învăţăm…

Al doilea răspuns ar putea fi justificat de interesele sponsorilor, corporaţiile multinaţionale. Vă las pe voi să alegeţi: prima variantă de răspuns, a doua, sau poate amândouă la un loc. E o ţară liberă. Încă.

Autor Simona Popescu - preluare : Cotidianul.ro
(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

MOSTENIREA nestiuta a lui Ceausescu! America e SOCATA de ce a descoperit in Romania
ULTIMA ORA: Dusmanii tarii vor sa ascunda adevarul

Avionul Egyptair prăbuşit: Analiza uneia din cutiile negre arată că s-a pronunţat cuvântul "foc"

"SOLUȚIA" LUI SOROS LA CRIZA COVID. Soros vrea ca țările UE să elibereze Titluri de Stat Perpetue pentru ca popoarele UE să plătească VEȘNIC, 5 miliarde de euro dobândă în FIECARE an. Asta l-a dus mintea de speculant pe SOROS.

INCREDIBIL. Prof. univ. dr. Corvin Lupu: Dezvaluie planul prin care Ceausescu a fost tradat: "In 1989 depozitele alimentare ale României erau arhipline dar magazinele erau goale și românii nu aveau ce mânca"

GROAZNIC. Der Spiegel anunță "Român MORT DE CORONAVIRUS la cules sparanghel în Baden-Württemberg" . Werner și Lodovic cei care au făcut acordul cu Merkel pentru trimiterea de români în una din cele mai infectate zone din lume trebuie să plătească

IPOTEZA SOC: Petrolul NU provine din materie organică şi NU se epuizează - Zăcămintele de țiței se refac singure !

Cum s-a trăit în România în anii '70- '80? UNII VĂ MINT spunându-vă că s-a trăit permanent prost între anii 1965 - 1989.

REMEMBER 22 DECEMBRIE 1989. Cu ce Agenți ruși KGB și GRU umbla tânărul Ponta la revoluția din 1989 și cum ne minte el azi "că l-a votat pe Ion Rațiu"

REMEMBER 22 Decembrie 1989. DEZVALUIRI CUTREMURATOARE. Victorul Atanasie Stanculescu : Cum am complotat cu Iliescu, cu KGB-ul, cu ungurii si cu americanii ca sa-l dam jos si sa-l ucidem pe Ceausescu

Donald Trump crede că explozia din Beirut a fost "un atac"

Exclusiv Marius Tucă Show – Alexandru Rafila: România este unul dintre statele în care urmează să se facă studii clinice pentru vaccinurile dezvoltate de mari companii

Explozii Beirut: Președintele Trump afirmă că acestea "seamănă cu un atentat teribil"

Roxana Nemeş, protagonista unui film XXX: "Eu sunt acolo. Toată lumea face asta"

Studiu: Coronavirusul ne-ar putea afecta auzul

Cum recunoașteți modelele străvechi de pe IE față de cele inventate recent. Cum recunoști o IE cu modele străvechi românești, de UN KITSCH.

Augustin Zegrean: Nu am mai văzut aşa ceva. Nu poţi să îi dai dispoziţii preşedintelui

Explozia din Beirut a generat valuri seismice echivalente cu un cutremur cu magnitudinea 3,3 grade

Atac mediatic violent împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Melodia trupei Taxi împotriva Catedralei Mântuirii Neamului este cântată de 38 de cozi de topor printre care Victor Rebengiuc şi Andreea Esca. "Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici" VIDEO

GUVERNUL SOROS ORGANIZAT DE CIOLOS. MINISTRUL FMI VA NEGOCIA CU FMI. Anca Paliu Dragu, a lucrat 11 ani, 2001-2013 in cadrul biroului de la Bucuresti al FMI atunci cand FMI a cerut inchiderea a 200 de spitale si a 1781 de scoli, nenorocind Romania.

Franța: Incendiu violent pe litoralul din apropierea Marsiliei

CITATUL ZILEI

Dan Adamescu caută să încurce vânzarea acțiunilor Astra Asigurări pentru a nu pierde compania

Update: Catastrofă umanitară în Suceava și Botoșani. Peste 50% dintre adulți nu au salar. ROMÂNIA SITUAȚIE CATASTROFALĂ. Câți sunt oficial plecați la muncă în străinătate, câți sunt fără salar, câți mai au încă un salar. Care e situația în fiecare județ.

COMENTARIU Valeriu Șuhan: Coronavirusul la porcine

Vrei să pleci în Grecia? Uite cât costă o vacanță în plină pandemie

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis – Cetețeanul Turmentat al politicii noastre externe

Noul coronavirus lovește în cel mai mare Spital din vestul țării: 9 cadre medicale și 10 pacienți au fost depistați pozitiv

Milionar din filme. Dwayne "The Rock" a cumpărat o echipă de fotbal american de la fostul său șef din wrestling

Ziua de lucru din pandemie s-a lungit cu 48 de minute și are mai multe ședințe

ANPIS: Valoarea alocațiilor de stat pentru copii plătite în iunie a fost de peste 612 milioane de lei

Un om de afaceri și-a cumpărat un Lamborghini și a mers în cluburi cu banii din ajutorul de stat pentru pandemie

Exclusiv Marius Tucă Show – Alexandru Rafila: Ar trebui să se deschidă restaurantele și teatrele și în România, în zonele unde sunt foarte puține cazuri de infectări

Vrei să fii Bear Grylls de România? Nadina îți spune cum să te echipezi corect pentru o drumeție pe munte

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 5 august: Ministrul Sănătății din SUA merge într-o vizită istorică în Taiwan, după mai bine de 40 de ani

BOMBĂ ActiveNews: "Președintele Klaus Iohannis este membru al Organizației Progresiste 'European Council of Foreign Relations' un Think-Tank fondat de GEORGE SOROS". Fluierul.ro a descoperit că ECFR e condusă de Carl Bildt MEMBRU AL GRUPULUI BILDERBERG

Un turist prins după ce a distrus degetele unei statui dintr-un muzeu italian

Coronavirus LIVE UPDATE România 5 august. Creștere alarmantă a deceselor. 55.241 de cazuri de persoane infectate

Explozia din Beirut: Mii de tone de azotat de amoniu au fost depozitate într-un depozit din Beirut timp de 6 ani

Fulham a revenit în Premier League după ce a câștigat finala play-off-ului din Championship - meciul cu o miză de 200 de milioane de euro

CENZURĂ LA ROMÂNIA LIBERĂ. Articolul "E-coli, acoperirea folosită de autorități în scandalul bebelușilor din Argeș" a fost cenzurat și șters de conducerea ziarului la mai puțin de o oră de la apariție.

Daniela Crudu, sex la Burlăciţa. Ce decizie au luat şefii show-ului după apariţia IMAGINILOR XXX

O concurentă de la "Insula Iubirii", POZE PORNO pe un site de escorte FOTO

Explozii la Beirut: A doua zi dimineața, printre ruine

Regatul Unit: Guvernul a făcut ''greșeli critice'' în privința măsurilor de la granițe la începutul pandemiei (comisie parlamentară)

Lucrările la tronsonul Iernut-Chețani se apropie de final. Investiția se ridică la 438 de milioane de lei

SCENE DE SEX la "Mireasă pentru fiul meu"? Ce au văzut telespectatorii, la TV, a creat isterie | VIDEO

Noul coronavirus lovește în cel mai mare spital din vestul țării

Sri Lanka: S-au deschis secțiile de votare pentru alegerile legislative

Tenis: Victorie facilă pentru principala favorită la debutul în turneul de la Palermo (WTA)

În lipsa cursurilor, bullyingul s-a mutat din școală pe stradă. Ultimul caz, în Pitești: o copilă de 14 ani a fost umilită și batjocorită

Pentru 46% din tinerii români contează proveniența locală a produselor pe care le cumpără

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate a scăzut cu peste 41%, în primul semestru din 2020 (ONRC)

Sibiu: Tânăr decedat într-un accident rutier pe DN 14, în municipiul Mediaș

Libanul își plânge morții începând de azi: 78 de decese și 4000 de răniți. "Am fost martorii unei catastrofe imense" / Care ar fi cauza incendiului transformat în explozie

Ceausescu ne-a lasat mostenire un stat la cheie: fara datorii, cu o industrie puternica, o agricultura irigata si intensiva. Noi in douazeci de ani am pierdut totul, inclusiv independenta statului

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 5 august. Secretarul general al ONU, despre închiderea școlilor: "O catastrofă a unei generații"

Explozii Beirut: Președintele Franței anunță trimiterea mai multor tone de materiale sanitare

Oficialii americani de la Pentagon îl contrazic pe Trump și spun că nu există nicio indicație că explozia de la Beirut a fost un atac

HOROSCOP 5 AUGUST: Mercur intră în Leu. Câștiguri și afirmare pentru Fecioare și Scorpioni

ULTIMUL CAP DIN ROMÂNIA. Nu şi-au vândut pământul la străini, nu şi-au distrus sistemele de irigații. Ultimul CAP din România plăteşte tractoriştii cu 2000 de euro şi are in fiecare an profit de cel puțin un milion de euro


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5

Nr. de articole la aceasta sectiune: 277, afisate in 5 pagini.ieri 05:38 CITATUL ZILEI