01:51
Comentarii Adauga Comentariu

_ Noua carte dezvăluie cum FBI-ul a condamnat în cele din urmă Ghislaine Maxwell la pământ

_ Noua carte dezvăluie cum a funcționat în cele din urmă FBI-ul Ghislaine Maxwell la pământ

Cuibărită printre pășuni și pâraie de pe malul unui lac din New England, Bradford, New Hampshire (populație: 1.662), este un loc în care nimic de remarcat se întâmplă vreodată. Are un singur set de semafoare și unul dintre cele mai mici crime se înregistrează în America.

Deci, când zgomotul a două avioane mici care zburau deasupra capului au spart zorii liniștiți într-o dimineață de vară a anului 2020, locuitorii nedumeriți și-au dat seama curând că ceva se întâmpla.

Dick Morris, un tâmplar, a auzit pentru prima dată un bâzâit la ora 5 dimineața. „La început am crezut că este un paraplan – practic un motor cu scaun și parașută, ceea ce este obișnuit pe aici. Auzi unul timp de zece minute și a dispărut. Dar asta a continuat și a continuat.

„Am ieșit să-mi încărc camionul la 7 dimineața și avionul încă mergea. M-am gândit: „Ce naiba face tipul ăsta? Apoi am observat un alt avion de mare altitudine, așa că au fost două bâzâit rotund.'

Un alt localnic a dat peste o coadă de 15 vehicule staționate pe drumul principal și a cerut să știe cine sunt șoferii și ce făceau. I s-a spus că sunt de la New England Aerial Map Society. Din păcate pentru cei care încercau să-și ascundă identitatea în acea dimineață de iulie, bărbatul era un expert în geologie și hărți – și știa că New England Aerial Map Society nu exista.

Devenind foarte suspicios, el a cerut să se uite în interiorul uneia dintre dube, dar i s-a spus brusc că este interzis. În acest moment, serios alarmat, i-a cerut soției să sune la poliție.

Până acum, cea mai mare parte a orașului era treaz, schimbând tot felul de teorii despre afluxul brusc de străini. Nimeni, însă, nu a ghicit adevărul: că convoiul se pregătea să atace bârlogul bine ascuns al lui Ghislaine Maxwell, fosta iubită și confidentă a pedofilului miliardar Jeffrey Epstein, în timp ce avioanele de observare FBI pluteau deasupra în cazul în care ar încerca să scape.

Maxwell se mutase la Bradford cu șapte luni în urmă. Ea a plătit 1 milion de dolari în numerar pentru o proprietate cu patru dormitoare, pe vârf de munte, amplasată în 156 de acri de pădure.

Plata a fost făcută printr-o societate cu răspundere limitată pentru a-și ascunde identitatea. Brokerul care a făcut vânzarea a susținut că la vizionare a participat un britanic și a pus numele companiei Granite Reality LLC pe documentele de achiziție.

Firma a fost înregistrată la o adresă din Boston comună de mai multe companii, inclusiv o firmă de avocatură care a acționat anterior în numele doamnei Maxwell.

„Au spus că nu vor să se cunoască numele cumpărătorului, așa că m-am gândit că trebuie să fie o vedetă de cinema”, a spus brokerul. „Ea a vrut să afle detalii despre tiparele de zbor deasupra casei, ceea ce era foarte ciudat.”

Proprietatea era groapa perfectă, cu vederi uluitoare din fiecare cameră până la poalele Muntelui Sunapee, la vest, și a descris de către agenția imobiliară Sotheby's drept „o casă uimitoare cu carcasă din lemn, proiectată la comandă și un refugiu uimitor pentru iubitor de natură, care își dorește și o intimitate totală”.

Potrivit avocatului american Alison Moe, Maxwell s-a pozat în jurnalist. a chemat-o pe Jen Marshall pentru a cumpăra în secret ascunzătoarea întinsă.

„Agentul imobiliar i-a spus agentului FBI că cumpărătorii casei s-au prezentat ca Scott și Jen Marshall. Ambele aveau accente britanice', a spus Moe. „Scott Marshall a explicat că a fost retras din armata britanică și că în prezent lucrează la o carte. Jen Marshall s-a descris drept jurnalist.”

Și acolo Ghislaine Maxwell a trăit în liniște timp de șapte luni, ocupându-se de treburile ei și trimițându-și bodyguarzii britanici să-și facă cumpărăturile.

Mai târziu, Lois Kilnapp, șefa tipului de reciclare al lui Bradford, și-a amintit că un britanic cu păr lung, în vârstă de aproximativ 40 de ani, venea acolo să arunce materiale încă din decembrie precedent.

„Am devenit foarte prietenos cu el”, a spus ea. „Obișnuiam să glumesc cu el că era ducele de Sussex pentru că m-a făcut să cred că deține casa [a lui Ghislaine].”

În martie 2020, bărbatul i-a spus doamnei Kilnapp că se întorcea înapoi la Marea Britanie și i-a prezentat un al doilea britanic, care a preluat sarcinile de reciclare. La fel ca primul bărbat, era „mare și robust”, a spus doamna Kilnapp. „Bănuiesc că erau foști militari.”

Maxwell nu își risca clar: angajase oameni de securitate cu experiență în forțele speciale, la un cost estimat la un sfert de milion de dolari. .

Până la 2 iulie 2020, ziua raidului FBI, ea fugea de un an în timp ce era căutată pentru presupusul ei rol în rețeaua de trafic sexual cu copii a finanțatorului Jeffrey Epstein, aflat în dizgrație.

În acea dimineață, la ora 8.20, convoiul de agenți FBI a pornit în pădurea New Hampshire. Mergând la un sfert de milă pe un drum abrupt de pământ, au trecut pe lângă o placă de granit pe care era sculptat numele „Tuckedaway” și, în cele din urmă, s-au oprit în fața unor porți metalice de securitate noi-nouțe.

Un FBI. agentul a tăiat prin lacăt. Apoi 24 de agenți au năvălit înainte. Doi ofițeri din cadrul grupului operativ Crimes Against Children pe internet au fost și ei la îndemână.

Printr-o fereastră, agenții care se apropiau au văzut o femeie care purta un tricou și pantaloni de jogging. Ea a ignorat instrucțiunile lor de a deschide ușa și a fugit într-o cameră interioară, trântind o ușă în spatele ei.

Acesta nu a fost un apel de curtoazie și FBI nu a bătut politicos la ușa din față. În schimb, au folosit un berbec pentru a-l zdrobi împreună cu jumătate de peretele din față, nestingheriți de agenții de securitate ai lui Maxwell.

Dă buzna în camera în care ea căutase adăpost, FBI-ul a încătușat-o rapid.

„În mod ciudat, ea nu părea să aibă prea multă reacție. Era ca și cum nu se înregistra cu ea', a spus un ofițer care a arestat.

Până la 8.38 dimineața, prietenul socialist al Prințului Andrew și fosta iubită și confidenta a lui Jeffrey Epstein, care murise în închisoare în trecut. an, a fost în custodia FBI.

Timp de aproape 12 luni, ea îi scăpase.

Au existat zvonuri că se afla într-o ascunzătoare în Brazilia, o casă sigură. în Israel sau în Rusia. De asemenea, fusese raportată că locuia în liniștitul oraș de pe litoralul din Massachusetts, Manchester-by-the-Sea, în conacul soțului ei Scott Borgerson, care a negat orice contact.

Apoi a apărut o imagine cu ea mâncând. un burger și cartofi prăjiți în fața In-N-Out Burger din Los Angeles, în timp ce citea The Book Of Honour: The Secret Lives And Deaths Of CIA Operatives, dar fotografia fusese clar pusă la punct.

Între timp, un Anchetatorul olandez, Hank van Ess, a susținut pe Twitter că a cartografiat mișcările lui Maxwell în SUA timp de 50 de zile de la Doylestown, Pennsylvania, unde ea a vizitat un Dunkin' Donuts, la Bedford, New Hampshire, în apropiere de locul unde a fost arestată.

El a descris cum a reușit mai întâi să identifice adresa computerului ei, stabilind că e-mailurile către difunta ei organizație non-profit de mediu, Proiectul TerraMar, și mesajele trimise la o altă dintre adresele ei de e-mail erau deschise de aceeași persoană. telefon mobil. Acest lucru i-a permis să stabilească de ce catarg de telefon mobil se afla în apropiere și să-și traseze locațiile pe o hartă.

În timpul unei percheziții în casa ei, agenții FBI au găsit un telefon mobil învelit în folie de tablă - poate în credința greșită. că folia l-ar proteja de detecție.

Pe noptiera ei au găsit o copie a cărții Relentless Pursuit: My Fight For The Victims Of Jeffrey Epstein, de Bradley Edwards, un avocat care a reprezentat 56 dintre membrii lui Epstein. presupuse victime.

Ca deținătoare a unui pașaport francez, Maxwell ar fi putut cu ușurință să fugă în Franța – țara nașterii ei cu 58 de ani în urmă – care nu are un tratat de extrădare cu SUA, deși s-a mutat de până la 20 de ori în timpul Anul în care a fugit, nu a părăsit America nici măcar o dată.

„Aș spune că s-a mutat de trei ori pe lună. Și ea a luat zboruri', a spus un prieten. „Ghislaine a fost constant în mișcare de-a lungul ultimului an.”

Aceeași prietenă a susținut, oarecum neplauzibil: „Găznicii de securitate au fost alături de ea din cauza amenințărilor cu moartea. Nu a fugit niciodată de federali. Fugea de jurnalişti şi nebuni care voiau să o omoare. A fost o problemă serioasă. Locația ei se afla pe o bază necesară.’

După ce s-a instalat în cele din urmă în ascunzătoarea ei din New Hampshire, împreună cu o pisică de companie și doi câini, și-a petrecut zilele gătind, făcând exerciții fizice și citind cărți, inclusiv unul de Boris Johnson, care fusese contemporan cu ei la Universitatea Oxford.

„Ea a ieșit, dar nu des”, a spus prietenul. „Evident, cu coronavirus, oamenii purtau măști – asta a făcut lucrurile mai ușoare pentru ea.”

O sursă familiarizată cu vânătoarea de Maxwell a spus: „Acest lucru a luat milioane de dolari și sute de ore de lucru. Cel puțin cinci milioane de dolari, poate mai mult. FBI-ul o urmărește de un an.

„Au avut-o, apoi au pierdut-o. A fost în Colorado și Wyoming, apoi au pierdut-o până când a apărut în New Hampshire. A fost un joc de pisică și șoarece cu mize mari.

„Au trebuit să construiască un caz și să îl pună în fața unui mare juriu. Aceste lucruri necesită timp. A strecurat prin plasă o dată, dar de îndată ce marele juriu s-a întors cu un rechizitoriu, a început.'

Între timp, pisica lui Maxwell a fugit exact când FBI-ul a intrat și existau îngrijorări că ar putea fi ucis de un urs sau de un porc-spin.

„Au fost oameni de securitate și avocați foarte bine plătiți, care se uitau în pădure”, a spus o sursă apropiată anchetei. „Nimeni nu a vrut să i se facă rău acestei sărmane creaturi.”

Căutarea a durat patru zile înainte ca pisica să fie găsită. Este foarte puțin probabil să-și revadă vreodată amanta.

La rândul ei, Maxwell fusese dusă din confortul refugiului ei la închisoarea din comitatul Merrimack, la 20 de mile distanță.

The primirea acolo era sumbră. O persoană din interiorul închisorii a spus: „Părerea generală despre ea la Merrimack a fost că este o nenorocită bogată. Nimeni nu a vrut să aibă de-a face cu ea.”

După patru zile în închisoare, a fost transportată cu cătușe și cătușe la Centrul de Detenție Metropolitan din Brooklyn, unde se află de atunci.

În urma condamnării sale luna trecută pentru cinci din șase acuzații de trafic sexual, femeia care a abandonat cu multă vreme moralitatea pentru bani, acum în vârstă de 60 de ani, se confruntă cu o viață fără libertate și nici bani.

Avocații ei. au spus că intenționează să facă recurs. Dar chiar dacă ea scăpa să-și petreacă restul vieții în închisoare, procesele civile intentate de victimele ei sunt probabil să se scurgă din averea ei contaminată, estimată la aproape 30 de milioane de dolari. 

Adaptat după Ghislaine Maxwell, de Nigel Cawthorne, publicat de Gibson Square, 9,99 GBP. © Nigel Cawthorne 2022. Pentru a comanda o copie pentru 8,99 GBP, accesați mailshop.co.uk/books sau sunați la 020 3176 2937. Livrare gratuită în Marea Britanie pentru comenzile de peste 20 GBP. Pretul ofertei este valabil pana la 31.01.2022.


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

O nouă mizerie a Securistoizilor de la ANAF. Curierii vor fi obligați să raporteze la ANAF clienții care plătesc cash la livrare. Lucian Heiuș, precizări: 'Există o nişă pe care au găsit-o evazioniştii'

Oare ce se transportă de 7 ori mai mult? Traficul de mărfuri prin Gara Halmeu este de șapte ori mai mare ca înainte de războiul din Ucraina. Deputatul Adrian Cozma cere investiții urgente

Homosexualii loviți de variola maimuței. Bărbații homosexuali ar putea fi vizați să facă vaccinul împotriva bolii maimuței, deoarece experții se tem că cei infectați scapă de sub radar

Bill Gates va deschide un hotel de lux în Vatican: Cât va costa o cameră

House adoptă un proiect de lege privind terorismul intern pentru a folosi FBI-ul pentru a reduce la tăcere conservatorii care nu sunt de acord cu ei (VIDEO)

Cele mai romantice vile pentru cupluri, din Italia pana in Corfu

Variola maimuței se răspândește în toată lumea. Noi cazuri confirmate în Australia, Canada și SUA

Bebelușii de viespi canibali își devorează frații când mâncarea scade, arată studiul

_ NHS elimină cuvântul „femei” din paginile de sfaturi privind cancerul ovarian și uterin

_ Bărbat din Dallas arestat pentru că a deschis focul la salonul de coafură din Koreatown și a rănit trei femei coreene �motivate de ură�

_ Lacey Fletcher a fost văzută ultima dată în public cu 15 ani înainte de moartea ei, dezvăluie vecinii

Scandal la finala Cupei României! Fanii lui Sepsi s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat 'Ungaria, Ungaria!'

Franța, Germania, Belgia raportează primele cazuri de variolă a maimuțelor pe fondul răspândirii neobișnuite în Europa

Elon Musk dezvăluie mizeriile Soroșistilor. Elon Musk spune că acuzatorul de agresiune sexuală este „activistă/actriță de extremă stângă cu un topor politic important de măcinat”

_ Variola maimuței se răspândește în Europa - Primul caz depistat în Italia

_ Un nou studiu demonstrează că vaccinurile ARNm rănesc de fapt imunitatea pe termen lung la Covid, comparativ cu cei nevaccinati

_ PM Ciuca: There are several scenarios that military specialists are analyzing, related to situation in Ukraine

_ Romania's COVID-19 daily caseload rises by 484 on 16,000-plus tests performed in 24 hours

_ Social-democrat head says analysis needed to find element that creates difference in prices

_ Rusia, anunț de ultimă oră: Luganskul va fi în curând luat sub control

_ SUA pregătește o decizie care va muta războiul dintre Rusia și Ucraina în Marea Neagră

_ Several persons with disabilities from Ukraine participate in Job Exchange in Botosani

_ Ancelotti, despre Bale: Face parte din istoria Realului

_ Bodyguardul lui Joe Biden a fost arestat: era rupt de beat și a agresat un civil

_ Volodimir Zelenski, după atacul devastator din Lozova: 'Răul absolut și proștii aleg astfel de ținte' (video)

_ Buncăr nuclear din Războiul Rece se vinde pentru 18.000 de lire sterline fără apă, gaz sau electricitate, dar spațiu pentru o toaletă

_ Părinții unei femei autiste din Louisiana au insistat că a fost decizia ei să rămână pe canapea

_ Premier League: Titlul, primii patru și retrogradarea sunt TOATE încă de jucat în ultima zi

_ Mai multe persoane cu dizabilităţi din Ucraina au participat la Bursa locurilor de muncă din Botoșani

_ Seful lui Everton, Frank Lampard, laudă fanii pentru că i-au ajutat să-și „trage” partea pentru a supraviețui în Premier League

_ Bucuria pe care TU ai ajutat-o ​​să o aduci într-un sat ucrainean asediat

_ Se pare că un nou serial Daredevil va veni la Disney+... după ce serialul Netflix a fost anulat

_ Maurice Rioli Jr se deschide despre tatăl său, jucându-se cu nepotul său și învățând AFL cu o sticlă de Cola

_ EBU revine cu explicații despre nebunia de la Eurovision: S-a încercat un `model` fără precedent/ În ce a constat frauda în care a fost implicată România

_ Cum să scapi de muște: această capcană de unică folosință pentru muște Bunnings Warehouse va alunga definitiv insectele

_ Rușii se laudă că au denazificat 95% din teritoriul regiunii Lugansk

_ We must grant special attention to promoting and observing business ethics (specialists)

_ Searches in Romania, Germany and Italy to catch Romanians accused of theft in Italian city

_ Rates from 34 RON per night in Seaside for all program, starting May 22

_ Secretarul de Interne al lui Biden, complet nevăzut c�nd s-a confruntat cu o notă de la departamentul ei care cere �nchiderea noilor leasinguri petroliere (VIDEO)

_ Aproape 500 persoane,ambasadori la un eveniment caritabil de sprijinire a proiector comunitare din zona Ciuc

_ Grevă la ministerul de externe al Franței

_ Almost 2,379 Ukrainian children, registered as attendees in Romania's schools and kindergartens by Friday

_ LabMin Budai: 'More than 2,900 Ukrainians employed in Romania since the war started'

_ Adelin Petrișor pleacă de la Euronews România, după doar câteva luni

_ Live: Sectorul de Stat al SUA Blinken acuză Rusia că a folosit alimente în arme

_ HENRY DEEDES: Valorificați puterea Nadinei Dorries și ura reciprocă a rivalei ei

_ Șeful FMI anunță noi șocuri financiare. Inflația va pune probleme mult timp de acum încolo. Prețurile la energie și alimente vor fi un șoc

_ Rusia aplică o nouă represiune opoziţiei: mandate de arestare pentru 4 aliaţi ai lui Navalnîi

_ Starul din Melbourne, Ben Brown, explică motivul bizar pentru care a purtat întotdeauna guernsey nr.50

_ AFL pune fanii înaintea banilor, deoarece marea finală din acest an este confirmată pentru începutul de la 14.30.

_ Scene uluitoare într-un complex comercial din București: Un dulap a căzut peste un copil

_ Mitchell Moses face o conversie uimitoare în ultimul suflu, în timp ce Eels smulg victoria dramatică asupra lui Manly

_ Medvedev amenință Occidentul: ne sancționează și apoi ne cer alimente. Nu merge așa, nu suntem idioți

_ Nottingham Forest v Sheffield United: bărbat, 25 de ani, arestat și interogat după videoclipul lui Oli McBurnie

_ Mbappe a participat la ultimul său antrenament cu PSG în acest sezon

_ Șeful ANAF: 25 mai este ultima zi de depunere a declaraţiei unice 212; sperăm ca anul acesta să depăşim 2 miliarde de lei

_ Trei bărbaţi, reţinuţi şi cercetaţi pentru trafic de droguri

_ Parlamentul Cehiei extinde starea de urgenţă instituită ca urmare a valului de refugiaţi ucraineni

_ Indonezia a ridicat interdicţia privind exportul de ulei de palmier


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11 Pag.12 Pag.13 Pag.14 Pag.15
Pag.16 Pag.17 Pag.18 Pag.19 Pag.20 Pag.21 Pag.22 Pag.23
Pag.24 Pag.25 Pag.26 Pag.27 Pag.28 Pag.29 Pag.30 Pag.31
Pag.32 Pag.33 Pag.34 Pag.35 Pag.36 Pag.37 Pag.38 Pag.39
Pag.40 Pag.41 Pag.42 Pag.43 Pag.44 Pag.45 Pag.46 Pag.47
Pag.48 Pag.49 Pag.50 Pag.51 Pag.52

Nr. de articole la aceasta sectiune: 3062, afisate in 52 pagini.ieri 22:37