15:31
Comentarii Adauga Comentariu

_ ADN-ul antic sugerează că mamuții lânoși au cutreierat Pământul mai recent decât se credea anterior

_ ADN-ul antic sugerează lânos mamuții au cutreierat Pământul mai recent decât se credea anterior

În 2010, nuclee mici de sedimente de permafrost au fost colectate de o echipă de la Universitatea din Alberta din minele de aur din regiunea Klondike din centrul Yukon. Ei au rămas în depozit la rece până când paleogeneticienii de la Centrul McMaster Ancient DNA au aplicat noi tehnici de genomică pentru a înțelege mai bine dispariția globală a megafaunei care a culminat în America de Nord cu aproximativ 12.700 de ani în urmă.

Aceste mostre minuscule de sedimente conțin un bogăție imensă de ADN antic al mediului de la nenumărate plante și animale care au trăit în acele medii de-a lungul mileniilor. Aceste microfosile genetice provin din toate componentele unui ecosistem – inclusiv bacterii, ciuperci, plante și animale – și servesc ca o capsulă temporală a ecosistemelor pierdute de mult, cum ar fi stepa-mamut, care a dispărut cu aproximativ 13.000 de ani în urmă.

Cum exact aceste ecosisteme s-au restructurat atât de semnificativ și de ce animalele mari par să fi fost cele mai afectate de această schimbare a fost un domeniu activ de dezbatere științifică încă din secolul al XVIII-lea.

Acum putem folosi mediul înconjurător. ADN-ul pentru a ajuta la completarea golurilor care au determinat această dezbatere.

ADN antic, tehnologii de ultimă oră

ADN bacterian, fungic și neidentificabil reprezintă peste 99,99 la sută dintr-o probă de mediu. În cazul nostru, ne-am dorit o modalitate de a recupera selectiv fracțiunea mult mai mică a ADN-ului antic al plantelor și animalelor, care să ne ajute să înțelegem mai bine colapsul ecosistemului de stepă de mamut.

Pentru cercetarea mea de doctorat, am fost parte dintr-o echipă care a dezvoltat o nouă tehnică pentru extragerea, izolarea, secvența și identificarea fragmentelor minuscule de ADN antic din sediment.

Am analizat aceste fragmente de ADN pentru a urmări distribuția în schimbare a plantelor și animalelor care trăiau în centrul Yukon în ultimii 30.000 de ani. Am găsit dovezi pentru supraviețuirea târzie a mamuților și cailor lânoși în regiunea Klondike, cu aproximativ 3.000 de ani mai târziu decât era de așteptat.

Apoi ne-am extins analiza pentru a include 21 de nuclee de permafrost colectate anterior din patru situri din regiunea Klondike. acea dată este între 4.000 și 30.000 de ani în urmă.

Cu tehnologiile actuale, nu numai că am putut identifica din ce organisme provine un set de microfosile genetice. Dar am reușit, de asemenea, să reasamblam acele fragmente în genoame pentru a le studia istoriile evolutive — numai din sedimente.

Schimbare extraordinară a mediului

Tranziția pleistocen-holocen, care a avut loc acum aproximativ 11.700 de ani. , a fost o perioadă de schimbări extraordinare pe tot globul. În estul Beringiei (fostul pod terestre eurasiatic și regiunile neglaciate din Yukon și Alaska), această perioadă a văzut prăbușirea biomului de stepă de mamut și înlocuirea sa treptată cu pădurea boreală așa cum o cunoaștem astăzi.

Acest lucru a dus la pierderea megaerbivorelor emblematice ale epocii glaciare, cum ar fi mamutul lânos, calul Yukon și bizonul de stepă, împreună cu prădători precum pisica cimitar americană și leul beringian, printre mulți alții.

Am găsit vechi de mediu. ADN dintr-un spectru divers de faună antică, inclusiv mamuți lânoși, cai, zimbri de stepă, caribu, rozătoare, păsări și multe alte animale.

De asemenea, am putut observa cum s-au schimbat ecosistemele odată cu creșterea arbuștilor lemnos. acum aproximativ 13.500 de ani și modul în care aceasta s-a corelat cu o scădere a ADN-ului de la mamuți lânoși, cai și zimbri de stepă. Cu acest set de date remarcabil de bogat, am observat patru descoperiri principale.

Atunci când sunt asociate cu alte înregistrări, reconstrucțiile noastre genetice sugerează că tranziția din ultima perioadă glaciară ar fi putut fi mai lungă decât ar sugera doar oasele datate. .

Mamuții, de exemplu, ar putea să fi scăzut în abundența populației locale cu mii de ani mai devreme decât alte megafaune, ceea ce este potențial corelat cu primele dovezi controversate ale oamenilor din zonă. Mai mult, este posibil ca animalele de pășunat să fi persistat de mii de ani în refugii (habitate care susțin existența unei populații izolate), în ciuda schimbării mediului.

Mamuții lânoși alături de oameni

Noi. datele sugerează că caii și mamuții lânoși ar fi putut persista în Klondike până în urmă cu aproximativ 9.000 de ani și poate chiar acum 5.700 de ani, supraviețuind presupusei lor dispariții din înregistrările fosile locale cu 7.000 de ani. Cu toate acestea, este posibil ca ADN-ul antic al mediului să supraviețuiască eroziunii și re-depunerii, ceea ce ar putea amesteca semnalele genetice ale diferitelor perioade de timp, necesitând un grad de prudență în interpretările noastre.

Până de curând, nu a existat nicio problemă. dovezi ale supraviețuirii mamutului la mijlocul Holocenului. Dar studiile au arătat acum că mamuții au supraviețuit până în urmă cu 5.500 și 4.000 de ani pe insulele arctice.

Cercetătorii de la Centrul pentru GeoGenetics din Copenhaga au găsit dovezi pentru supraviețuirea târzie a cailor și mamuților în Alaska, până de curând. acum 7.900 de ani. Ei au găsit, de asemenea, dovezi ale mamuților care au supraviețuit cu 3.900 de ani în urmă în Siberia, alături de rinocerul lânos până acum cel puțin 9.800 de ani.

Zimbru de stepă, despre care se credea că au dispărut și au fost înlocuiți de zimbrul american în timpul Pleistocenul, s-a descoperit, de asemenea, că au supraviețuit chiar și recent, probabil cu doar 400 de ani în urmă. Am putut observa prezența unor linii genetice distincte atât ale mamuților lânoși, cât și ale zimbrilor de stepă în aceleași mostre de sedimente, ceea ce sugerează că probabil existau populații distincte ale acestor animale care trăiau în aceeași zonă.

Există. un număr tot mai mare de dovezi că multe megafaune ale erei glaciare au supraviețuit probabil până în istoria umană înregistrată, cutreierând nordul în timpul epocii bronzului și în timp ce constructorii lucrau la piramidele Egiptului.

Arhivele genetice ale trecutului nostru ecologic

p>

Rafinamentul crescând al metodelor ADN-ului de mediu pentru a studia microfosilele genetice antice evidențiază cât de multă informație este îngropată în sedimente.

Permafrostul este ideal pentru conservarea ADN-ului antic, dar deoarece acest sol înghețat peren se dezgheță și se degradează odată cu încălzirea Arcticii, la fel se va face și materialul genetic păstrat în interior și misterele evolutive pe care le dețineau cândva.

Avansele în paleogenetică continuă să împingă limitele a ceea ce a fost cândva relegat în știința ficțiune. n. Cine știe ce informații evolutive nedescoperite rămân înghețate în sedimentele obișnuite, ascunse în microfosilele ADN-ului antic?

Acest articol este republicat din The Conversation sub o licență Creative Commons. Citiți articolul original.


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

România. Vine din nou, Bilderberga Ursula cu contractele secrete. După miliardele pentru Pfizer, Alți bani, alta "distracție". Am bani de dat, am vaccin de luat și oameni se înțepat. Vaccinul pentru combaterea variolei maimuței ajunge și în România.

_ Fanii rămân uluiți de felul în care este filmat marea finală a The Voice Australia

_ Cincizeci de moduri de a trăi o viață bună gratuit!

_ Acest blender personal pentru smoothie-uri de vară în câteva secunde este la vânzare pentru 18 GBP

_ Billie Eilish dezvăluie că s-a „împrietenit” cu sindromul Tourette în talk show-ul Netflix

_ Klaus Schwab de la Forumul Economic Mondial de la Davos �mpărtășește gunoiul socialist �Că acționăm cu toții ca părți interesate ale comunităților mai mari�

_ Natalie Bassingthwaighte s-a speriat că problemele de sănătate mintală îi vor costa munca

_ Sărbătorile zilei de 24 mai

_ Calcule ONU: 1 din 6 ucraineni a fugit din țară

_ Martha Kalifatidis SE DEZLANȚĂ pe trolii care au spus că a avut un lifting de fir de sprâncene și arată „umflat”

_ CEO-ul Hedge Fund și candidatul GOP David McCormick depune un proces �n cursa primară pentru Senatul GOP din PA � cere ca buletinele de vot nedatate care au ajuns t�rziu să fie numărate �n cursă

_ Khloe Kardashian este o „regina inimilor” în rochie vintage Dolce și Gabbana înainte de nunta lui Kourtney

_ Filmul 'Om Câine', regia Ştefan Constantinescu, va avea premiera în cinematografele din România

_ Armata Trezită ia �n considerare să lase soldații să schimbe baza sau statul dacă nu le plac legile locale privind genul, rasismul sau avortul

_ Sam Frost se bucură de o excursie romantică în camping cu iubitul star de Survivor Jordie Hansen

_ Procurorul general al Ucrainei acuză armata rusă că a ucis peste 200 de copii

_ Dmitri Rogozin, propunere care ar escalada brusc tensiunile dintre Rusia și Japonia

_ Poliția se pregătește pentru vara haosului pe fondul temerilor de tulburări civile din cauza crizei costului vieții

_ Critic media despre noul secretar de presă al WH Karine Jean-Pierre: �Ora amatorilor�

_ Poliția testează o aplicație prin care fotografiază și filmează numărul de înmatriculare și află rapid ce mașină are RCA sau nu

_ Maisie Williams decupează o siluetă nervoasă în rochie neagră cu paiete la premiera Pistol din Marea Britanie

_ Jordan Barrett se alătură prietenului îmbrăcat sumar la Hôtel Martinez din Cannes

_ Plan ca pentru război în SUA, Guvernul caută vinovații pentru criza de lapte praf: monopol, lăcomie corporativă, incompetență

_ Jihadiștii ucid zeci în statul Borno, din nord-estul Nigeriei

_ În interiorul casei contemporane în stil hambar, cu vederi mari la țară, care tocmai s-a vândut în Tasmania

_ Jennifer Connelly face totul simplu în ținută complet neagră pentru proiecția Top Gun: Maverick în New York

_ Mutare majoră. TikTok le va permite creatorilor să perceapă abonamente lunare

_ Războiul din Ucraina: Belarus verifică pregătirea pentru luptă a depozitelor de echipamente ale armatei

_ O imagine uimitoare arată o paradă de rătuci conduse de o mamă mândră în timp ce se clătinesc pe autostradă

_ Nick Thomm primește un mesaj de la Miley Cyrus pe Instagram în care îi cere un mural

_ Politicianul australian de la Davos explică că avem nevoie de o �recalibrare� a libertății de exprimare

_ Vremurile petrecerilor sponsorizate de ruși la Davos au apus! Cum a arătat prima zi a Forumului Economic Mondial după doi ani de pandemie

_ Tommy Lee Jones filmează o scenă de filmări intense pe platourile de filmare a filmului Finestkind, în interiorul magazinului de gogoși din Massachusetts

_ Finul lui Vladimir Putin rămâne prizonier: Kremlinul nu acceptă să-l schimbe cu soldați ucraineni

_ Rusia lansează un asalt total pentru a încercui trupele ucrainene în estul ţării. Bătălia ar putea fi decisivă

_ Mai întâi aripa de pui, apoi zdrobitorul - acum ACEST: Furtuna găsește o nouă cale de a instaura controversele

_ Percheziții la domiciliul lui Igor Dodon, fostul președinte pro-rus al Republicii Moldova

_ Liderul partidului de guvernare din Moldova, Igor Grosu, nu exclude remanieri guvernamentale: Este pauză de 100 de zile când toți se abțin să critice Guvernul

_ Video Klaus Iohannis a anunțat porumbelul alb la PNL: Timpul luptelor interne a trecut. S-a ales o conducere capabilă

_ Kyle Sandilands și John Ibrahim părăsesc o întâlnire în Kings Cross

_ Novak Djokovic ia apărarea jucătorilor ruși: Decizia a fost greșită și lipsită de respect

_ Femeile vor reprezenta o treime din candidații la parlamentare: legea a trecut de Senat

_ Benzema ar putea scrie istorie în Liga Campionilor. Francezul este pe cale să doboare un record deţinut de Cristiano Ronaldo

_ Bucharest-Ilfov Emergencies Inspectorate's head: Probable cause of metro fire - flame in a box with rail conductors

_ Echipa FC Barcelona în valoare de cel puțin 5 miliarde de dolari la Sydney pentru a juca A-League All Stars

_ Bărbatul din Maryland s-a prefăcut că este ofițer de poliție timp de 15 ANI, cu o insignă falsă și un câine dresat

_ Incendiu la Fălticeni - Două gospodări arse şi o a treia grav afectată

_ Începe `lungul drum în justiție` pentru senatorul Bodog - ICCJ poate da start de marți dezbaterilor în cazul său de mare corupție

_ Maisie Williams și Iris Law canalizează glamour punk la premiera din Marea Britanie a noii drame Sex Pistols Pistol

_ Rușii supărați pe Maia Sandu pentru răspunsul dat lui Putin după felicitările de 9 mai

_ Oamenii din pădurea tropicală amazoniană din Brazilia se năucesc din nou de inundații

_ Florence Pugh și fostul co-star Will Poulter se bucură de o excursie la plajă cu prietenii în Ibiza

_ Mai întâi aripa de pui, apoi zdrobitorul - acum ACEST: Furtuna găsește o nouă modalitate de a instaura controversele

_ Acuzații dure la adresa țărilor bogate; copiii din întreaga lume sunt în pericol - ce arată un raport UNICEF

_ Clubul Footy neagă acuzațiile că un jucător care a avut un atac de cord pe teren a fost lovit de un coechipier

_ Breaking: Se deschide anchetă după incendiul de la metrou. Un procuror va descinde la fața locului (RTV)

_ Rusia neagă vehement penuria din sănătate: 'Informațiile nu corespund realității'

_ Metro fire/Capital City's Prefect: We will conduct an investigation to determine the cause

_ Rusia ar putea înfiinţa o bază militară în Herson la solicitarea separatiştilor. Oraşul este valoros din punct de vedere strategic

_ „Moștenitoarea” germană Anna Sorokin, 31 de ani, mai degrabă să fie în închisoare în Statele Unite decât liberă în Germania


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11 Pag.12 Pag.13 Pag.14 Pag.15
Pag.16 Pag.17 Pag.18 Pag.19 Pag.20

Nr. de articole la aceasta sectiune: 1180, afisate in 20 pagini.ieri 13:42