17:06
Comentarii Adauga Comentariu

_ Norii de furtună Partygate se adună pentru Boris înaintea raportului Sue Gray

_ Norii de furtună Partygate se adună pentru Boris înaintea lui Sue Raportul Grey

Dominic Cummings a dezvăluit astăzi că dă doar mărturii scrise în cadrul anchetei Partygate pentru a evita ca Boris Johnson să „inventeze prostii” cu privire la ceea ce a spus.

Fostul șef nr. 10 a spus că nu vorbește direct cu șeful Sue Gray, deoarece a susținut că personalul nu predă materiale esențiale funcționarului public de vârf din cauza temerilor că Boris Johnson va vedea. 

Comentariile au venit pe fondul zvonurilor Downing Street poliția a furnizat „extrem de blestemător” mărturie pentru doamna Gray, cu nori de furtună aparent adunându-se în jurul domnului Johnson.

Dar purtătorul de cuvânt al premierului a refuzat cu îndârjire să spună că întregul raport al doamnei Gray va fi publicat - spunând că va depinde de premier cât de mult se va elibera .  

Domnul Johnson se confruntă cu încă o săptămână din iad, în timp ce funcționarul public de vârf își finalizează ancheta despre presupusul blocarea încălcă în Whitehall, în timp ce conservatorii furioși se pregătesc pentru o nouă ofertă de lovitură de stat.

Dl Cummings a dezvăluit deja că este gata să depună jurământ că domnul Johnson a fost avertizat că o lovitură „BYOB” în mai 2020 ar încălca regulile.

Într-o postare pe blog, aceasta după-amiaza, fostul consilier a scris: „Când SG a cerut să vorbească cu mine, am trimis un e-mail în acest sens: dacă vorbim, premierul va inventa prostii și le va învârti mass-media și voi și eu vom avea amândoi probleme, să păstrăm totul în scris. , prin urmare, nu poate inventa lucruri pe care se presupune că ți le-am spus, există doar o înregistrare scrisă, asta ne face viața mai ușoară. 

'Ea a fost de acord. Așa că am răspuns la întrebări în scris și voi răspunde la alte întrebări în scris dacă dorește. 

„Dar nu voi vorbi și, prin urmare, îi ofer prim-ministrului mai multe șanse să mintă și să încurce pe toată lumea.

„Știu că alții sunt foarte îngrijorați să predea lucrurile Biroului Cabinetului, deoarece știu că premierul va vedea tot ce colectează SG. Acest lucru înseamnă inevitabil că dovezile, inclusiv fotografiile, nu i se oferă și, în schimb, vor continua să se scurgă după raportul ei.”

El a subliniat că precauția sa a fost o „consecință a convingerilor despre integritatea premierului, nu a SG” . 

Ofițerii de la Comandamentul pentru Protecția Parlamentară și Diplomatică din Scotland Yard care au fost gardianul nr. 10 ar fi fost „prea dispuși” să ofere conturi investigației.    

Cu toate acestea, premierul a semnalat sfidare și, se pare, a reunit o echipă de aliați care l-au ajutat să-și asigure conducerea pentru a susține sprijinul în rândul parlamentarilor. 

Wags a poreclit grupul - inclusiv miniștrii Conor Burns, Nigel Adams și Chris Pincher, „Răzbunătorii”.

Se așteaptă să-l oblige pe președintele Lindsay Hoyle să-l lase să răspundă la constatările doamnei Gray în câteva ore de la eliberare, astfel încât să poată lua acuzația de „narațiune”. 

Ancheta oficială privind scandalul „Partygate” este de așteptat să fie publicată i În zilele următoare, dar a fost deja respinsă pe măsură ce au apărut noi acuzații - stârnind o nervozitate tot mai mare în Downing Street cu privire la viziunea pe care o va avea doamna Gray.  

Mulți conservatori rețin să trimită o scrisoare de neîncredere în fața premierului până când rezultatele sunt dezvăluite - iar laburiștii cerând ca raportul să fie publicat în întregime, mai degrabă decât doar un rezumat.  

p>

Dl Johnson a fost, de asemenea, lăsat să lupte pe mai multe fronturi, după ce fostul ministru Nusrat Ghani a susținut că i s-a spus că „musulmanitatea” ei a fost parțial responsabilă pentru demiterea ei într-o remaniere în 2020.

Biciul șef Mark Spencer s-a autoproclamat drept persoana care a avut o conversație cu doamna Ghani, dar neagă categoric că ar fi făcut presupusele remarci.

Aliații premierului spun că este încă „Hotărât” să scape de criză. 

„Se simte hotărât”, a declarat pentru The Times un deputat loial lui Johnson. 

„El crede cu adevărat că a făcut-o” nu încalcă nicio regulă și că se ducea în grădină [pe 20 mai 2020] pentru a vă mulțumi.” 

Dar o sursă anonimă a spus pentru Telegraph că ar fi „foarte surprinși” dacă dl. Johnson era încă la putere până la sfârșitul săptămânii.

„Ofițerii Met au vorbit acum cu Sue Gray, așa cum v-ați aștepta, și au fost în măsură să ofere o mulțime de informații”, a spus sursa.

„Puneți-o astfel, dacă Boris Johnson este încă prim-ministru până la sfârșitul săptămânii, aș fi foarte surprins.”        

Lovitorul greu de la Whitehall, doamna Gray, efectuează anchete privind trei presupuse adunări la No10 și Departamentul pentru Educație în noiembrie și decembrie anul trecut, când amestecarea în interior a fost interzisă. 

În cadrul anchetei sale, funcționarul public a vorbit cu colegii deputați, premierul , și consilieri politici.

Ea a examinat, de asemenea, jurnalul oficial al primului ministru în cadrul anchetei. 

Doamnei Gray i s-a dat, de asemenea, acces la datele despre mișcările personalului de la Downing Staff în și în afara clădirii, inclusiv de pe cardurile lor, a raportat The Guardian.

Înalt oficial este de asemenea așteptat să vorbească cu domnul Cummings despre afirmațiile sale bomba.

Dl Cummings a pretins că premierul a organizat o adunare la apartamentul său de grație și favoare pe 13 noiembrie anul trecut - ziua în care consilierul a fost înlăturat din Downing Street. De asemenea, el a sugerat că au fost „alte petreceri plate”. 

La începutul acestei luni, fostul consilier șef a insistat că premierul „își distruge propriul sprijin”, după ce s-a plâns că „nimeni nu mi-a spus” un „BYOB”. Lovitura din grădina Downing Street în mai 2020 nu a fost un eveniment de lucru.   

Domnul Johnson a negat că a mințit Parlamentul dacă a fost avertizat în avans cu privire la potențiala încălcare a blocării.

Deputatul senior conservator David Davis - care săptămâna trecută i-a spus dramatic domnului Johnson să „în numele lui Dumnezeu, mergeți” la PMQ a dezvăluit în această dimineață că încă nu a scris o scrisoare de cenzură.

Un vot este declanșat automat atunci când președintele comitetului din 1922, Sir Graham Brady, primește 54 de scrisori - deși nu dezvăluie niciodată bilanţul.

Dl Davis a declarat pentru programul Today că va aștepta rezultatul procesului Sue Gray. raportează înainte de a lua decizia sa finală dacă prim-ministrul ar trebui să demisioneze.

El a spus: „Îmi place Boris, îl cunosc de 30 de ani, dar adevărul este că noi” suntem acum într-o problemă de încredere. Nu cred că niciunul dintre oamenii propuși (pentru a-l înlocui ca prim-ministru), am văzut în ziare că are o problemă de încredere.”

Fostul secretar pentru Brexit, domnul Davis, a spus că va aștepta „trei”. sau la patru zile după raportul Sue Gray, înainte de a-i cere prim-ministrului să demisioneze.

Săptămâna trecută, domnul Davis l-a chemat pe prim-ministru să „meargă” și i-a spus: „Ați stat prea mult aici pentru orice bine ai făcut. În numele lui Dumnezeu, du-te.”

El a adăugat în această dimineață: „Cred că este destul de probabil că aș vrea ca el să plece, dar voi aștepta acele câteva zile.

„În acest moment, el are o moștenire de a fi livrat Brexitul și ne-a adus peste pandemie. Pe măsură ce continuăm, după cum am putea face, lună de lună, va provoca un prejudiciu uriaș Partidului Conservator.”

Domnul Johnson ar putea rămâne cu puține opțiuni, în funcție de exact ceea ce doamna Gray, un senior Funcționar public, constată.

Cu mânia publicului larg răspândită și ratingurile de opinie care se prăbușesc pentru conservatori – și pentru domnul Johnson în special – mulți parlamentari conservatori sunt într-o dispoziție revoltată.

Mulți dintre așa-numiții deputați „zidul roșu” – care au ocupat locuri tradiționale laburiste în 2019 – se tem că acum par să-i piardă din nou în reacția care a rezultat împotriva partidului.

O mișcare împotriva prim-ministrului părea să fi fost suspendată săptămâna trecută, odată cu dezertarea deputatului Bury South, Christian Wakeford, la Labour, determinând parlamentarii să se mire în favoarea partidului.

Cu toate acestea, șederea poate fi doar temporară, unii din numărul 10 temându-se de o rafală de scrisori către președintele comisiei din 1922, Sir Graham Brady, când raportul este publicat.

În conformitate cu regulile partidului, odată ce totalul ajunge la 54 – 15 la sută dintre deputații conservatori – Sir Graham trebuie să solicite un vot de încredere în lider.

Deși domnul Johnson ar putea câștiga un astfel de vot, ar fi totuși o nouă lovitură a organismului pentru autoritatea sa deja diminuată, ridicând întrebări. cât timp ar putea continua.

Vorbind cu Daily Express, secretarul pentru Transport Grant Shapps a spus că prim-ministrul „recunoaște necesitatea pentru schimbarea operațiunii de pe Downing Street”.

El a spus ziarului: „Nu există nicio îndoială în mintea mea că premierul regretă profund durerea pe care a provocat-o această afacere. Știu că ultimul lucru pe care și l-ar dori este să jignească oamenii care au respectat regulile și au suferit în consecință.'

Raportul poate duce, de asemenea, la apeluri reînnoite la Poliția Metropolitană să deschidă o anchetă penală dacă există este o dovadă clară că restricțiile Covid în vigoare la acea vreme au fost încălcate.

Printre evenimentele pe care doamna Gray le investighează se numără o „adu-ți propria sticla” făcută în grădina Downing Street în mai 2020, în timpul primei blocare.

Domnul Johnson a recunoscut că a fost acolo, dar a spus că a crezut că a fost un „eveniment de lucru” – o explicație care a fost întâmpinată cu o derizorie larg răspândită.

De asemenea, s-a uitat la doi angajați au părăsit dosul pe 16 aprilie anul trecut, în ajunul înmormântării ducelui de Edinburgh, care i-au văzut deja pe nr. 10 și-au cerut scuze la Palatul Buckingham.

În weekend, The Sunday Times a raportat că ancheta doamnei Gray fusese extinsă pentru a acoperi pretențiile petrecerilor din apartamentul domnului Johnson din Downing Street, pe care îl împarte cu soția sa, Carrie, și moștenitor doi copii.

Nu este clar ce formă va lua raportul doamnei Gray. Duminică, viceprim-ministrul Dominic Raab a declarat că va exista „transparență deplină”, dar a refuzat să se angajeze să publice raportul în întregime.

„Procesul pentru acesta va fi decizia primului ministru”, a spus el. .

Labour a spus că raportul trebuie publicat „în întregime, cu toate dovezile însoțitoare”.

Într-o întorsătură suplimentară, William Wragg, deputatul conservator înalt care a acuzat biciurile guvernamentale de care încearcă să „șantajeze” parlamentarii care doresc să-l înlăture pe domnul Johnson, va discuta afirmațiile sale cu un detectiv de la Scotland Yard la începutul acestei săptămâni. 

Între timp, domnul Johnson a ordonat astăzi Cabinetului să investigheze acuzațiile unui fost ministru a fost demis pentru „musulmanitate”.

Primul ministru a instruit serviciul public să efectueze o anchetă după afirmațiile extraordinare de la Deputatul Tory Nusrat Ghani. 

Mutarea a venit după Nadhim Zahawi și Sajid Javid s-a alăturat apelurilor pentru o anchetă „corectă” - cu alții sugerând că ar trebui fi pe deplin independent. 

O purtătoare de cuvânt nr. 10 a declarat în această dimineață că domnul Johnson a luat acuzațiile „foarte în serios”.

„Prim-ministrul a cerut Cabinetului să efectueze o anchetă. în acuzațiile făcute de deputatul Nusrat Ghani”, a spus purtătorul de cuvânt.

„La momentul în care aceste acuzații au fost făcute pentru prima dată, prim-ministrul i-a recomandat să facă o plângere oficială la CCHQ. Ea nu a acceptat această ofertă.

„Prim-ministrul le-a cerut acum oficialilor să stabilească faptele despre ceea ce sa întâmplat.

„Așa cum a spus el la acea vreme, prim-ministrul ia aceste afirmații foarte în serios.”

Doamna Ghani a susținut că șef-ul Mark Spencer a spus că credința ei a fost parțial responsabilă pentru obținerea cizmei în 2020 - ceva ce el neagă categoric. 

Ea a contrazis versiunea lui No10 a evenimentelor, spunând Premierul a refuzat să se implice și a încercat să o îndepărteze.

După anunț, doamna Ghani a insistat că termenii de referință pentru anchetă trebuie să includă „tot ce s-a spus în Downing Street și de către Whip”.

Doamna Ghani a spus: „Așa cum i-am spus prim-ministrului aseară, tot ceea ce vreau este ca acest lucru să fie luat în serios și ca el să investigheze.

„Salut decizia lui de a fă asta acum.

„Termenii de referință ai anchetei trebuie să includă tot ce s-a spus în Downing Street și de către Whip.

„Aștept cu nerăbdare să văd termenii de referință .' 

Într-o rundă de interviuri în această dimineață, domnul Zahawi a salutat vestea, dar a subliniat că nu crede că acuzațiile au fost luate cu ușurință înainte.

El a spus că personal nu a „experimentat vreo formă de rasism” în Partidul Conservator.

Secretarul pentru Educație a declarat pentru Sky News: „Ea a făcut o acuzație foarte serioasă, prim-ministrul a vorbit cu ea aseară și a spus că Biroul Cabinetului va investiga acest lucru și va analiza detaliile.

„Ea a făcut o declarație aseară în care spunea că, pentru a fi corect cu ea, ar putea fi oameni care nici măcar nu erau membri ai Partidului Conservator, motiv pentru care trebuie să ajungem la fundul acestui lucru foarte repede.

„Și, desigur, Șeful Biciului (Mark Spencer) a ieșit și s-a numit ca individ, iar eu lucrez cu ambii colegi și cred că este important ca cineva ca un funcționar public înalt al Cabinetului Uită-te la asta în mod corespunzător, pentru că Chief Whip a negat, de asemenea, categoric acest lucru.'

Un thinktank a solicitat Guvernului ent să aducă Comisia pentru Egalitate și Drepturile Omului (EHRC) pentru a investiga afirmațiile.

Runnymede Trust, un grup de reflecție privind egalitatea rasială, spune că problema este prea importantă pentru a fi lăsată în seama unei anchete conduse de funcționari publici. .   

Directorul executiv Dr. Halima Begum a spus Guardian: „Aceasta este o situație incredibil de gravă. La minimum, acuzația că un ministru al coroanei a fost concediat pentru așa-numita ei „musulmanitate” ar reprezenta o provocare flagrantă la adresa egalității noastre și a legilor muncii.

„Faptele și întrebările legate de legalitate a ceea ce s-a întâmplat aici trebuie investigat urgent de cea mai înaltă autoritate. Acest lucru nu poate fi lăsat pur și simplu pentru o altă anchetă a serviciului public. Dacă acuzațiile s-au dovedit a fi adevărate, Nusrat ar fi fost supusă unui comportament extrem de discriminatoriu.

„Suferirea [ea] va fi simțită de fiecare dintre cele 3 milioane de musulmani din țară, precum și de fiecare membru al comunităților noastre religioase minoritare. Toate partidele politice trebuie să facă mai mult pentru a demonstra toleranță zero față de discriminare și pentru a demonstra că minoritățile religioase din această țară sunt respectate, indiferent de credința lor.”

Caroline Nokes, președintele Comunelor Femei și Egalități. comitet, a descris tratamentul doamnei Ghani drept „îngrozitor”.

Ea a susținut, de asemenea, solicitările ca EHRC să lanseze o investigație și a spus Telegraph: „Credința ei nu m-a făcut niciodată pe mine (sau pe orice alt coleg) „incomod”.

„Cel puțin, EHRC ar trebui să se uite la asta.”

Un purtător de cuvânt al EHRC a declarat că Comisia examinează în continuare modul de gestionare de către Partidul Conservator a anchetei Singh privind plângerile de islamofobie de anul trecut și a sugerat că ar putea fi nevoie de o investigație completă. Purtătorul de cuvânt a adăugat: „Dacă nu suntem mulțumiți de progres, ne vom revizui decizia [de a nu începe o revizuire imediată] și nu excludem utilizarea puterilor noastre legale.”


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

_ Organizația caritabilă pe anii sălbatici pe care Prințul William și Kate au folosit-o în Chile se prăbușește pe măsură ce anulările Covid cresc

_ EDEN CONFIDENTIAL: Queen abandoneaza trasura traditionala la Royal Ascot din acest an

_ Kourtney Kardashian arată senzațional într-o rochie roșie pură în timp ce iese la cină

_ A-listeri, inclusiv Helena Bonham Carter, își fac un omagiu lui Helen McCrory

_ Kim Kardashian cumpără o casă de 6,3 milioane de dolari între proprietățile ei și ale fostului Kanye

_ Aimee Osbourne, 38 de ani, vizitează locul incendiului mortal în studioul de înregistrare, unde aproape și-a pierdut viața

_ Dame Deborah James a avut un trandafir numit în onoarea ei și speră ca fiica să-l poarte pe culoar

_ Kourtney Kardashian își arată silueta într-un bikini negru în timpul zilei cu iahtul alături de Travis Barker

_ Ultimul post emoționant al războinicului emblematic „raza speranței” al Ucrainei

_ Fleur East arată plin de farmec în liliac, în timp ce Anne-Marie poartă o rochie drăguță de babydoll la Radio City Hits Live

_ Eva Mendes își arată cizmele portocalii pe care fiica ei Amada, în vârstă de șase ani, le-a coafat cu autocolante colorate

_ Kourtney Kardashian își arată silueta într-un bikini negru în timpul zilei cu iahtul cu Travis Barker

_ Uma Thurman pare pregătită pentru afaceri în timp ce petrece timp pe platoul din New Jersey din The Kill Room

_ Kylie Jenner se alătură cinei de familie în Portofino înainte de nunta lui Kourtney Kardashian

_ The Beast' își dezvăluie sufletul: cum starul The Chase Mark Labbett, 56 de ani, și-a păstrat căsnicia în ciuda aventurii

_ The Beast' își dezvăluie sufletul: cum starul The Chase Mark Labbett, 56 de ani, și-a păstrat căsnicia în ciuda aventurii

_ Idris Elba prezintă un spectacol îndrăgit cu soția Sabrina la premiera Trei mii de ani de dor

_ Fundașul lui Real Madrid, Alaba, „va juca 100%” împotriva lui Liverpool, insistă Ancelotti

_ ANNABEL CROFT demonstrează că pantalonii scurți sunt o opțiune inteligentă pentru toate ocaziile

_ Asistenta personală a lui Amber Heard mărturisește că actrița era profund geloasă pe faima lui Johnny Depp

_ Martin Freeman recunoaște că s-a simțit „umilit” după ce nu s-a pregătit pentru scena din serialul BBC The Responder

_ BEL MOONEY: Le spun copiilor cât de crud este cu adevărat tatăl lor?

_ Khloe Kardashian face o declarație de modă sălbatică într-o rochie cu imprimeu leopard în timp ce iese la masă

_ Fanii Sunderland preiau Trafalgar Square cu peste 40.000 de suporteri care urmează să fie la Wembley

_ Este puțin probabil ca Newcastle să semneze pe starul lui Manchester United Jesse Lingard în această vară

_ Khloe Kardashian își face o siluetă lejeră când sosește în Italia pentru nunta fastuoasă a surorii Kourtney

_ DR MICHAEL MOSLEY: În sfârșit am luat Covid, dar îl abordez cu două remedii surprinzătoare

_ Poppy Delevingne poartă rochie argintie moale la proiecția „Trei mii de ani de dor de la Cannes”

_ Paul Pogba „este îngrijorat să joace pentru Man United împotriva Crystal Palace din cauza reacțiilor fanilor”

_ Chelsea: Antonio Rudiger dezvăluie motivul pentru care pleacă pe fondul legăturilor cu Real Madrid

_ Acesta NU va fi un cakewalk de ultima zi pentru City... va fi drama!

_ Editorial George Monbiot din Guardian spune că agricultura ar trebui ABOLIȚĂ pentru a opri schimbările climatice

_ Ultima ofertă - Cât cere Ungaria pentru a renunța la petrolul rusesc


Pag.1
Nr. de articole la aceasta sectiune: 33, afisate in 1 pagina.