22:13
Comentarii Adauga Comentariu

_ În interiorul ascensiunii improbabile și căderii precipitate a lui Jerry Falwell Jr. la LIBERTY...

Pentru a revedea acest articol, accesați Profilul meu, apoi Vizualizați poveștile salvate.

Pentru a revedea acest articol, selectați Contul meu, apoi  ;Vedeți poveștile salvate

Dimineața din 18 august 2021, clasa de boboci a Universității Liberty a început să sosească în campusul din Lynchburg, Virginia, pentru începutul Săptămânii de bun venit. Lovitura de start a semestrului de toamnă a avut exuberanța unui miting favorabil înainte de meci. Un sistem de sunet în aer liber a sunat imnul glam rock al lui Gary Glitter „Rock and Roll Part II”. Studenții întâmpinați în tricouri Liberty au urlat și au aplaudat când mașina unui nou sosit a oprit în cămine. Clădirile din campusul în stil Jeffersonian erau împodobite cu bannere pe care scria: „Liberty University: 50 Years of Training Champions for Christ.”

Timp de 49 dintre acei ani, un membru al familiei Falwell a condus Liberty. , cea mai influentă universitate evanghelică din țară. Dar cu o zi înainte de începerea orientării, Jerry Falwell Jr., fiul regretatului teleevanghelist Jerry Falwell Sr. și președintele și cancelarul școlii din 2007 până în 2020, nu a fost nicăieri aproape de campus. Conducea un Jeep Wrangler alb de-a lungul unui drum de pământ pe ferma sa de 500 de acri, la aproximativ 20 de mile vest de Lynchburg. „Acesta este cel mai înalt munte din Virginia”, a spus el, arătând spre vârfurile Appalachian care se ridică în depărtare. În fața noastră, vitele negre Angus pășeau în pășuni îngrădite. La marginea proprietății se afla o capelă din secolul al XIX-lea, nu mai mare decât o școală cu o singură cameră. „Robert E. Lee și Ulysses S. Grant s-au închinat amândoi în acea biserică în zile diferite”, a spus Falwell, târâtor laconic.

A fost prima dată când l-am întâlnit pe Falwell în persoană. La volan, bărbatul de 59 de ani arăta ca un avocat de țară prosper devenit fermier gentleman. Era îmbrăcat într-un polo lavandă, blugi de culoare închisă și adidași din piele maro castan. Avea părul argintiu despărțit frumos și o barbă argintie tăiată pe fața lui rotundă. Ochii săi albaștri ca de lup erau singurele semne vizibile ale personalității sălbatice care îl costase recent slujba și reputația.

Urmăriți acum:

Presidential Historian Reviews Presidents in Film & TV, de la „Lincoln” la „The Comey Rule”

Pe 24 august 2020, Falwell a demisionat din Liberty în urma unui scandal senzațional tabloid care ar fi putut fi imaginat în camera scriitorilor din < em>The Righteous Gemstones. Un fost băiat din Miami pe nume Giancarlo Granda a susținut că a avut o aventură de aproape șapte ani cu soția lui Falwell, Becki – și că lui Falwell îi plăcea adesea să-i privească făcând sex. Granda a plecat într-un turneu media național – a dat interviuri pentru ABC News, CNN, Reuters, Politico și The Washington Post—și a spus că familia Falwell a început să-l „îngrijească” când avea 20 de ani și și-au cumpărat tăcerea cu vacanțe de lux, plimbări cu avionul privat al lui Liberty și o participație care gestionează un hostel din Miami Beach. Pentru a-și susține afirmațiile, Granda a lansat capturi de ecran cu apeluri Facetime și conversații text cu Becki („Nu port chiloți”, i-ar fi scris ea lui Granda într-un mesaj). Falwell a lansat o declarație în care a recunoscut relația lui Becki și Granda, dar a negat vehement că a urmărit întâlnirile. În schimb, Falwell a spus că el a fost adevărata victimă a unui complot de extorcare de tip „Atracție fatală”, după ce Granda a cerut 2 milioane de dolari pentru a păstra aventura secretă.

Privit din retrospectivă, scandalul a fost arderea unui incendiu auto-inmolat pe care Falwell îl aprinse de luni, dacă nu de ani. Liberty și-a petrecut cea mai mare parte a anului 2020 trecând de la o criză de relații publice la alta cauzată de comportamentul nesăbuit și nesăbuit al lui Falwell, momeala lui rasă, negările COVID-19 și devotamentul servil față de Donald Trump. La două zile după uciderea lui George Floyd din mai 2020, Falwell a postat pe Twitter o fotografie cu o mască de COVID care arăta un bărbat în fața neagră care poza cu un bărbat în glugă KKK. La începutul lunii august 2020, Falwell a postat pe Instagram o fotografie cu el însuși la bordul unui iaht cu pantalonii desfăcuți, cu o băutură într-o mână și cu celălalt braț înfășurat în jurul unei angajate însărcinate a Liberty, cu burta expusă. Controversele l-au transformat pe Falwell într-un avatar al ipocriziei, ignorantismului și masculinității toxice, care au explicat de ce 81% dintre creștinii evanghelici albi au votat în 2016 pentru Trump, un star de realitate căsătorit de trei ori, care s-a lăudat literalmente că a luat femei de păsărică. .

„Din cauza numelui meu de familie, oamenii cred că sunt o persoană religioasă. Dar nu sunt. Scopul meu a fost să-i fac să realizeze că nu sunt tatăl meu.”

În ziua în care Falwell a demisionat de la Liberty, el a dat un interviu pentru postul local NPR și a invocat perorația discursului „I Have a Dream” al lui Martin Luther King. „Liber în sfârșit, liber în sfârșit. Slavă Domnului atotputernic, sunt liber în sfârșit!” spuse Falwell. Nu a oferit nicio altă explicație pentru criza lui spectaculoasă. Oamenii din interiorul și din afara Liberty au rămas să se întrebe ce l-a determinat pe Falwell, un tată căsătorit de trei copii, să se autodistrugă complet în public. A fost avocat calificat la Universitatea din Virginia și dezvoltator imobiliar de succes. El a salvat Liberty de aproape faliment și a transformat universitatea nonprofit într-o putere financiară cu peste 100.000 de studenți și o dotare de 1,7 miliarde de dolari. În decurs de câteva luni, a aruncat totul în aer. De ce? Mă dusesem la fermă să aflu.

După ce mi-a făcut turul, Falwell a parcat în fața unei ferme frumoase. Becki aștepta la ușa din față îmbrăcată în blugi, sandale și un tricou negru care se potrivea cu părul ei lung de corb. Ea și-a cerut scuze pentru bicicleta de exercițiu care stătea incongruent în foaier.

„Am încercat să merg pe ea, dar mi-a ucis fundul pentru că scaunul este înclinat”, a spus ea când am intrat.

“ Nu știu ce vom face cu ea”, s-a plâns Falwell.

Becki i-a spus să-l tragă în garaj și a dispărut pe hol. Am găsit-o pe terasă verificând-o pe Golden Retriever-ul lor Sandy, care alăpta cu răbdare un pui de căței de patru săptămâni. Tatăl, un copil în vârstă de opt ani, pe nume Chance, a moștenit pe podea. „Este un bătrân leneș”, a spus Becki.

La scurt timp mai târziu, familia Falwell s-a așezat în bucătărie și au început să vorbească despre evenimentele tumultoase din ultimii doi ani. Conversația amplă a fost una dintre multele pe care le-am avut în ultimele opt luni. Ceea ce a apărut a fost o privire intimă în interiorul unei căsătorii foarte publice, precum și o dramă shakespeariană despre tați și fii și povara moștenirii. Pentru prima dată, Falwell a vorbit despre adevăratele sale credințe spirituale și despre modul în care acestea diferă de cele ale infamului său tată, care a cofondat Majoritatea Morală și a purtat un război cultural cu pământul ars timp de patru decenii. Când i-am spus lui Falwell că mulți oameni credeau că, conștient sau nu, vrea să se autodistrugă, s-a gândit la asta pentru o clipă.

„În subconștient, da, cred că este adevărat”, a spus el, dând din cap. „Este aproape ca și cum nu am avut de ales.” El a continuat: „Din cauza numelui meu de familie, oamenii cred că sunt o persoană religioasă. Dar nu sunt. Scopul meu a fost să-i fac să-și dea seama că nu sunt tatăl meu.”

Când te gândești la Jerry Falwell Sr., sunt șanse să-l amintești ca fiind teleevanghelistul falstaffian care nu a refuzat niciodată ocazia de a spune ceva scandalos de ofensator asupra aparat foto. Catalogul din spate al lui Falwell de comentarii homofobe, rasiste și misogine este la fel de gros ca Biblia King James. Într-o predică din 1958, Falwell a criticat decizia Brown v. Board of Education a Curții Supreme, care, pe hârtie, integrează școlile publice: „Facilitățile ar trebui să fie separate. Când Dumnezeu a tras o linie de distincție, nu ar trebui să încercăm să depășim acea linie”, a spus Falwell. În timpul unui serviciu din 1976, Falwell a predicat: „Ideea [că] religia și politica nu se amestecă a fost inventată de Diavol pentru a-i împiedica pe creștini să-și conducă propria țară”. La mijlocul anilor 1990, Falwell a promovat The Clinton Chronicles (43 USD), un videoclip de propagandă de dreapta care îi acuza pe Clinton de o serie de crime până la și inclusiv crimă. Și la câteva zile după 11 septembrie, Falwell a intrat la televizor și a dat vina pentru atacurile teroriste pe homosexuali, lesbiene, feministe, medici avortatori și ACLU. „Le arăt cu degetul în față și le spun: „Ați ajutat să se întâmple asta” ”, a spus Falwell.

În timp ce Jerry Falwell Sr. era o certare polarizantă în public – un „agent al intoleranței”, John McCain a spus odată — Jerry Jr. și-a amintit de tatăl său ca fiind îngăduitor acasă. „Tatăl meu nu a fost unul dintre acei părinți dominatori care au încercat să-și controleze copiii”, și-a amintit el. Bătrânul Falwell nu și-a forțat pe omonim să meargă la biserică și nu i-a păsat că fiul său a strâns discuri Fleetwood Mac și Beatles într-un moment în care baptiștii numeau rock and roll „muzica diavolului”. De asemenea, nu a obiectat când Jerry a declarat la o vârstă fragedă că nu vrea să răspândească vestea bună. „Oamenii îmi spuneau: „Știm că vei fi predicator pentru că tatăl tău este unul”. M-am gândit, ăsta este ultimul lucru pe care vreau să fiu”, a spus Jerry. El a tolerat chiar și băutul moderat al lui Jerry, în ciuda faptului că a predicat că alcoolul este „cel mai rău și mai ofensator drog din societatea americană”. „L-am întrebat o dată: „De ce nu bei? Isus a băut vin’ ”, și-a amintit Jerry. „Și el a spus: „Ei bine, îmi place doar să dețin controlul. Nu-mi place să fiu beat.’ Nu a fost din cauza vreunui motiv religios.” Contradicțiile tatălui său ar modela întreaga viață a lui Jerry.

Jerry Falwell Jr. s-a născut la Lynchburg de Ziua Tatălui, 1962. Era cel mai mare dintre cei trei copii. Sora lui, Jeannie, s-a născut în 1964. Fratele său, Jonathan, a sosit în 1966. Ca patriarh, Falwell Sr. a fost soarele în jurul căruia orbita familia. Desigur, fiii săi au concurat pentru afecțiunea lui. Nu erau exact Cain și Abel, dar relația fraților nu a fost niciodată strânsă. „Jonathan mă copia în mod constant. Orice am făcut, într-o chestiune de timp a încercat să o dubleze”, mi-a spus Jerry. (Jonathan Falwell a refuzat să comenteze.) De asemenea, nu a ajutat faptul că personalitățile fraților erau atât de diferite. Jerry era cel retras, rebel; Jonathan, adeptul regulilor gregare. „Frații se uitau unul la altul ca fiind ciudați”, a spus un prieten de familie.

Este ironic că Falwell Sr. a fost cel mai apropiat de fiul său cel mai puțin religios. „Eu și tatăl meu eram groși ca hoții. Nu s-a văzut ochi în ochi cu Jonathan”, a spus Jerry. Temperamental, cei doi Jerry au făcut clic. Le plăcea să facă farse în stil Jackass pentru oameni. „Odată, Jerry Sr. a pus un pui de aligator viu în cada soției sale Macel. Aproape a leșinat când a găsit-o”, și-a amintit Mel White, scriitorul-fantomă al lui Falwell Sr. Jerry Jr. a aruncat odată moartea pe drum în mașina unui prieten în timp ce trecea, făcându-i pe toți dinăuntru să țipe. Cântecul lui preferat pentru o vreme a fost „Dead Skunk” al lui Loudon Wainwright. La Liberty, Falwell Sr. i-a terorizat pe studenți deplasându-și SUV-ul cu viteză prin trecerile de pietoni aglomerate. Jerry s-a îngrijorat că tatăl său va alerga în cele din urmă pe cineva, așa că a cumpărat un claxon de tren cu un compresor pentru SUV-ul tatălui său. Lui Falwell Sr. îi plăcea să conducă prin campus, dând fluierul asurzitor de puternic către studenții nebănuiți.

Relația lui Jerry cu mama sa era o altă problemă. Macel a fost un baptist dur și l-a împins fără succes pe Jerry să adopte stilul ei de viață rigid. „Nu eram cineva pe care mama mea ar putea controla”, a spus Jerry. Jerry a spus că Jonathan a devenit fiul preferat al mamei sale. „Și-a dat seama că Jonathan era cineva pe care îl putea controla.” Macel a fost încântat când Jonathan a devenit mai târziu pastor.

În anii 1970, Jerry Falwell Sr. era o celebritate națională datorită popularității emisiunii sale de televiziune, The Old Time Gospel Hour. În timp ce Billy Graham a predicat o Evanghelie a mântuirii, Falwell s-a văzut ca un mareșal de câmp într-o luptă cosmică dintre Dumnezeu și Satana. Jerry, pe atunci un adolescent, a călătorit frecvent cu tatăl său în primele linii ale războiului cultural. „Am zbura cu aceste vechi DC-3 din oraș în oraș. Era ca în filmul Almost Famous,”, și-a amintit el. „Aș fi copilul din spatele auditoriului care vinde cărțile și înregistrările tatălui meu oamenilor în timp ce el predica. Aș avea toți acești bani îndesați în fiecare buzunar. Asta a fost viața mea.”

Privind în urmă, Jerry a spus că stilul de viață peripatetic al tatălui său a oferit o amânare de la o căsnicie opresivă. „Tatăl meu a vrut să călătorească prin lume ca o evadare”, a spus Jerry. El și-a amintit că viziunea provincială asupra lumii a mamei sale l-a răvășit pe tatăl său. „Ea a vrut să trăiască o viață de predicator dintr-un oraș mic. Ea nu l-a lăsat să se încurce”, a spus Jerry. Divorțul era exclus. Potrivit lui Jerry, tatăl său a găsit modalități de a reduce avantajul acasă, deși Macel nu a permis niciodată să bea alcool în casă. „Uneori bea o sticlă întreagă de Nyquil. El l-a numit vin baptist”, și-a amintit el. Jerry a crescut și a învățat că și el ar putea avea o viață privată care să nu se alinieze cu personajul lui public.

În timp ce treceam prin quad lui Liberty în august anul trecut, bobocii amețiți s-au aliniat la cabinele de informații pentru a se înregistra pentru Orientare. Evenimente săptămânale, cum ar fi pasagerii într-o croazieră de plăcere, deși una sănătoasă. Codul strict de conduită al Libertății, cunoscut sub numele de Calea Libertății, interzice studenților să bea, să participe la dansuri sau să rămână singuri într-o cameră cu un membru de sex opus. Studenții pot fi amendați cu 250 USD dacă sunt surprinși participând la evenimente în care se servește alcool. Așa că au fost concerte de jazz în fiecare noapte, bingo și proiecții de filme. Sindicatul studențesc avea o pistă de bowling, mese de ping-pong, o sală de jocuri video și un Muzeu al Creației. Studenții ar putea chiar schia pe o pârtie pe tot parcursul anului tăiată în muntele de 1.300 de picioare din spatele campusului. Facilitățile parcului tematic au fost viziunea lui Jerry. „Nu sunt un artist, dar pentru mine, planificarea și dezvoltarea campusului a fost arta mea”, mi-a spus Jerry în timp ce stăteam în bucătărie.

Jerry Falwell Sr. a fondat Liberty în 1971 cu scopul de a crea Notre Dame pentru fundamentaliști. „Devenim revoluționari morali”, a spus el odată pentru The New York Times.Dar școala era încă o pânză în mare parte neterminată când Jerry s-a înscris în toamna anului 1980. Deloc surprinzător, s-a supărat de regulile draconice, care la acea vreme chiar interziceau filmele cu rating R. „În primul an, eu și prietenul meu am mers la un magazin și am băut câteva beri. M-am gândit, eu sunt cel sălbatic”, și-a amintit Jerry, râzând. În mare parte, însă, Jerry s-a ținut pentru el însuși. Era modul lui de a face față sentimentului că toată lumea se aștepta ca el să fie o oglindă a tatălui său predicator. „Jerry era ciudat și timid”, și-a amintit un coleg de clasă. „Am crescut cu prea multă atenție”, a spus Jerry. „Când tatăl tău are o personalitate mare, nu concurezi.”

Jerry se afla la o răscruce spirituală. Nu a vrut să fie un fundamentalist, dar nici nu a fost ateu. Jerry a spus că s-a specializat în studii religioase la Liberty, ca să-și dea seama ce crede cu adevărat. În timpul unui curs de apologetică – studiul apărării creștinismului pentru necredincioși – Jerry a spus că este convins că este „rațional” să creadă că Isus este literalmente fiul lui Dumnezeu și s-au întâmplat miracolele Bibliei. „Am devenit un creștin adevărat la facultate”, mi-a spus Jerry. Proaspăt încrezător în credința sa, Jerry a decis că a crede în Hristos nu înseamnă că trebuie să urmeze regulile evanghelice. La urma urmei, Isus a fost și el un călcător de reguli. „Religia organizată spune că trebuie să-ți câștigi drumul spre rai. Ceea ce a spus Isus a fost: „Trebuie doar să crezi”, a spus el. Pentru școala absolventă, Jerry era hotărât să scape de peștișorul fundamentalist din Lynchburg. În toamna anului 1984, a intrat la Universitatea de Drept din Virginia, la 70 de mile nord, în Charlottesville. Era prima dată când Jerry locuia departe de casă și putea duce liber o viață laică în exterior: nu s-a obosit niciodată să se alăture unei biserici. „Dacă ar apărea religia, el ar spune: „Nu sunt eu. Acesta este tatăl meu”, și-a amintit colegul de clasă UVA David Freeman. „Era un tip normal”, a spus colegul de clasă Tom Angelo. „Am jucat baschet pickup. Ar merge la ora fericită.” Unul dintre colegii săi de clasă UVA a fost John Hornsby, fratele mai mic al cântărețului și compozitorului Burce Hornsby. „Una dintre melodiile pe care Bruce le-a scris avea câteva versuri despre un om gras care vinde salvarea”, și-a amintit Jerry. Jerry a spus că a râs când a auzit.

Într-o vizită acasă în timpul celui de-al doilea an de facultate de drept, Jerry a dat peste o boboc plină de viață, pe nume Becki Tilley. Jerry a participat la Liberty cu sora mai mare a lui Becki și a cunoscut-o pentru prima dată pe Becki când ea avea 13 ani. Jerry avea acum 23 de ani, iar Becki avea 18. Pentru prima lor întâlnire, Jerry a dus-o pe Becki la un drive-in pentru a vedea The Terminator (apropo notat cu R). S-au îndrăgostit. Becki a renunțat la Liberty după primul an și a primit o slujbă de chelneriță în Lynchburg. Ea a stat cu Jerry în Charlottesville în zilele ei libere. „Acolo avea o motocicletă și mergeam să ne plimbăm”, și-a amintit Becki.

Relația a escaladat conflictul dintre Jerry și mama lui, care nu era de acord cu familia lui Becki. Obiecțiile lui Macel l-au înfuriat pe Jerry pentru că pe hârtie familia lui Becki a bifat toate căsuțele. Tatăl ei a fost un dezvoltator imobiliar multimilionar, un baptist devotat și un superfan al lui Jerry Falwell Sr. „Singura emisiune pe care tatăl lui Becki l-a urmărit vreodată la televizor a fost cea a tatălui meu”, mi-a spus Jerry. Dar Becki era din Carolina de Nord, ceea ce, din punctul de vedere Virginian al lui Macel, a făcut-o pe Becki „în spate”, a spus Jerry. „Ea a spus: „Nu poți să te întâlnești cu acel hick din Carolina de Nord”, și-a amintit Jerry. Jerry a refuzat să pună capăt. „Am spus: Nu-mi pasă ce crezi.” Macel a ripostat și a încetat să plătească cheltuielile de trai ale lui Jerry. Jerry a spus că tatăl său „o iubea pe Becki. A fost foarte fericit pentru noi.”

A fost o perioadă confuză și singuratică pentru Jerry. Având nevoie de o distragere a atenției, Jerry s-a oferit să-și ajute tatăl să facă cercetări pentru viitoarea sa autobiografie. Ceea ce a găsit a fost o revelație: Jerry nu era oaia neagră până la urmă. Tatăl său religios a fost aberația. Articolele au dezvăluit că familia Falwell se descinde dintr-un lung șir de turbitori, bețivi și necredincioși. Străbunicul său patern, Ezechia, a fost un ateu declarat și un fermier de lapte. Bunicul său patern, Carey, a fost un contrabandist notoriu sau, după cum spunea Jerry, „cel mai bun antreprenor”. Unchiul străbun al lui Jerry, Garland, era un alcoolic și dependent de droguri. În timpul prohibiției, Carey și Garland au promovat lupte de cocoși și au distribuit whisky ilegal. Frații s-au îmbogățit mai târziu deținând linii de autobuz, benzinării, un club de noapte și un hotel unde țineau un urs înlănțuit pentru ca turiștii beți să se lupte.

Jerry Sr. și fratele său geamăn, Gene, s-au născut. în 1933, când părinții lor îndurerau două tragedii. În 1931, fiica familiei Falwell, în vârstă de 11 ani, a murit de apendicită. Câteva luni mai târziu, Carey l-a împușcat și l-a ucis pe fratele său, Garland, în vârstă de 25 de ani, după ce Garland l-a atacat pe Carey într-o furie alimentată de băutură și barbiturice. Deși un judecător a decis că uciderea a fost de autoapărare, „bunicul meu [Carey] nu a putut trece niciodată peste aceste două evenimente”, a spus Jerry. Carey Falwell a murit de ciroză hepatică în 1948, la vârsta de 55 de ani. Afacerile Falwell au fost vândute sau închise.

La acea vreme, Jerry Sr. era pe cale să devină un alt falwell Falwell. „El bea și petrecea cu prietenii lui”, mi-a spus Jerry. Falwell era membru al unei grupe de adolescenți din Lynchburg numită Wall Gang și se bătea în mod obișnuit cu echipaje rivale. În fiecare duminică dimineață, mama lui Falwell îl asculta pe predicatorul radio Charles Fuller la The Old Fashioned Revival Hour, în speranța că fiii ei vor auzi chemarea. La scurt timp după moartea lui Carey, Dumnezeu i-a răspuns rugăciunilor: Jerry Sr. a fost de acord să meargă la biserică. „Tatăl meu a devenit creștin pentru că mama lui l-a împins în acea direcție”, mi-a spus Jerry.

Acum, cu mult înainte de acest punct, s-ar putea să te fi întrebat de ce Jerry și Becki ar fi cumpără o pensiune neplăcută cu un însoțitor de piscină pe care o cunoșteau de doar câteva luni.

Totuși, Jerry a aflat că există motivații carnale care au condus călătoria de credință a tatălui său. La prima vizită a lui Falwell la Park Avenue Baptist, în 1949, el s-a îndrăgostit de pianistul bisericii, o fată devotată cu părul castaniu pe nume Macel Pate. Falwell s-a alăturat congregației pentru a se putea întâlni cu ea, deși Macel era logodită cu un bărbat care studia la Baptist Bible College din St. Louis. Falwell a conceput un plan pentru a sabota competiția. S-a înscris la Baptist Bible College și a aranjat să fie coleg de cameră cu logodnicul lui Macel. Falwell i-a spus logodnicului că îi poate trimite scrisorile de dragoste lui Macel. În schimb, Falwell a aruncat scrisorile la gunoi. Macel a rupt logodna. Luni mai târziu, Falwell și Macel ieșeau. „Mama mamei a fost îngrozită când mama se întâlnea cu un Falwell”, a spus Jerry.

Privind înapoi, Jerry a spus că tatăl său a adoptat poziții militante împotriva băuturii și homosexualității pentru a-i demonstra soției sale că va fi un creștin conservator. „Mama mea a fost singurul motiv pentru care tatăl meu a devenit puritan”, a spus Jerry. Jerry a spus că tatăl său știa și că există o piață profitabilă pentru astfel de credințe. „A devenit o persoană diferită pentru a construi o biserică și o școală”, a spus Jerry. A fost un motiv de mândrie pentru Jerry că tatăl său era prieten cu liberali precum Larry Flynt, Ted Kennedy și Jesse Jackson. „Chiar nu a judecat oamenii”, a spus Jerry. În primăvara lui 1987, Jerry a absolvit facultatea de drept UVA și s-a întors acasă la Lynchburg înarmat cu această nouă înțelegere a rădăcinilor seculare ale familiei sale. „Intenția mea a fost să fiu avocat și dezvoltator imobiliar comercial”, mi-a spus el. La o cină de familie într-o seară în acea vară, Jerry a anunțat că el și Becki se vor căsători peste o lună. „Probabil au crezut că este însărcinată”, a spus Jerry. (Ea nu era.) La scurt timp după o lună de miere în Bermude, el și Becki și-au cumpărat ferma de la poalele Munților Blue Ridge, ceea ce a pus o distanță sănătoasă între el și părinții săi. „Am vrut să ies aici și să fiu singur”, a spus Jerry.

În vara lui 1988, Falwell Sr. l-a chemat pe Jerry la o întâlnire și i-a dezvăluit un secret teribil: Libertatea era în pragul faliment. Jerry era uluit. Din toate punctele de vedere, școala era înfloritoare. Înscrierile au fost de până la 4.500. Începea construcția unui stadion de fotbal de 12.000 de locuri și a unei arenă de baschet cu 9.547 de locuri. Fără să știe Jerry, tatăl său împrumutase milioane pentru a finanța extinderea vertiginoasă și nu avea nicio modalitate previzibilă de a rambursa împrumuturile. Veniturile pentru The Old Time Gospel Hour – principala sursă de finanțare a Liberty – erau în scădere. Întreaga industrie creștină a radiodifuziunii era zguduită de scandalul sexual din 1987, care i-a doborât pe teleevangheliștii Jim și Tammy Faye Bakker. Falwell i-a spus lui Jerry că are nevoie disperată de ajutor pentru restructurarea datoriilor lui Liberty, altfel va pierde universitatea, biserica și emisiunea de televiziune.

Jerry și-a luat un birou la Liberty pe hol de la tatăl său. „Am crezut că va fi part-time”, a spus Jerry. Apoi a văzut cât de adânc era o gaură în care era Liberty. „Fiecare zi a fost supraviețuire”, își aminti Jerry. „Am vorbit constant la telefon cu creditori și donatori care încercau să obțină suficienți bani pentru a face față salariilor.” Unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut Jerry a fost să-l facă pe tatăl său să scoată din aer Old Time Gospel Hour care pierde bani. A fost o concesie dureroasă pentru Falwell să renunțe la platforma care l-a făcut celebru, dar a fost de acord. „Tatăl meu nu s-a concentrat pe Liberty până când am ajuns acolo”, a spus Jerry.

Falwell și Jerry au lucrat bine împreună, deoarece Jerry l-a lăsat fericit pe tatăl său să fie liderul. În jurul campusului, oamenii îi spuneau Big Jerry și Little Jerry (Falwell și-a numit fiul J.J.). „Jerry era aproape un izolat”, a spus un fost coleg. „El intra, de obicei printr-o ușă laterală, și intra în biroul lui și închidea ușa.”

Falwell își invita adesea fiul să i se alăture și șeful său de personal, Mark DeMoss, la prânz la Holiday Inn de lângă campus. Jerry mergea rar. În schimb, mânca adesea singur într-o parcare Wendy, ascultându-l pe Rush Limbaugh în mașina lui. Talk radio a devenit religia politică a lui Jerry. „Rush este motivul pentru care am devenit conservator”, mi-a spus Jerry. El păstrează o fotografie înrămată a primei sale întâlniri cu defunctul radiodifuzor, la petrecerea de Crăciun de la Casa Albă din 2018, în sufrageria lui. „A fost cel mai uluit Jerry care fusese vreodată”, a spus Becki.

Au fost câteva momente de nebunie, dar până la mijlocul anilor 1990, finanțele Liberty s-au stabilizat. „Dumnezeu mi l-a trimis exact la timp”, a scris Falwell despre eforturile fiului său în autobiografia sa. „El este mai responsabil, uman vorbind, pentru supraviețuirea financiară miraculoasă a acestei slujiri decât orice altă persoană.” Falwell a răsplătit priceperea antreprenorială a lui Jerry, delegându-i din ce în ce mai multe operațiuni ale Liberty. Într-adevăr, alții, precum tatăl lui DeMoss, Arthur, un binefăcător de multă vreme al Libertății, au jucat un rol în schimbarea școlii, la fel ca și o infuzie financiară din surse controversate, inclusiv Biserica de Unificare a Reverendului Sun Myung Moon.

În jurul orașului. anul 2000, Falwell a abordat ideea succesiunii cu fiii săi. Falwell le-a spus lui Jerry și Jonathan că vrea să-și împartă imperiul în două. Jonathan, pastorul, avea să moștenească biserica lui Falwell, Thomas Road Baptist. Jerry, omul de afaceri, va primi Liberty. (Jerry a spus că tatăl său nu a luat niciodată în considerare un rol pentru sora lui, Jeannie, care devenise medic.) L-am întrebat pe Jerry de ce tatăl său nu i-a dat doar fratelui său pe ambele, având în vedere că Jonathan a respectat toate regulile evanghelice referitoare la băutură. „Tatăl meu mi-a spus: „Folosește-l pe Jonathan pentru chestia cu predicatorii, dar nu-l lăsa să se apropie de afacere”, și-a amintit Jerry. (Jonathan nu a răspuns la o listă detaliată de întrebări.)

În primăvara lui 2003, Falwell, pe atunci în vârstă de 70 de ani, a cerut consiliului de administrație al Liberty să rescrie statutul și să-l numească pe Jerry succesorul său. Jerry mi-a spus că s-a convins că nu va trebui niciodată să facă treaba. El a presupus că tatăl său va trăi încă 20 de ani – și până atunci se va prezenta o altă soluție. În dimineața zilei de 15 mai 2007, Falwell a suferit un atac de cord masiv la biroul său și a murit. Avea 73 de ani. La trei zile după moartea lui Falwell, Jerry a trebuit să vorbească la absolvirea lui Liberty în fața a peste 15.000 de oameni. „M-am speriat de moarte”, a spus el.

Anxietățile lui au crescut abia în acea vară. „Au fost cele mai proaste trei luni din viața mea. Era atât de multă presiune asupra mea să devin cineva care nu eram”, și-a amintit Jerry. „M-am trezit în fiecare zi spunând: „Cum voi face asta?”. Fiind prima familie a lui Liberty, Jerry și Becki au devenit celebrități creștine peste noapte. „Trebuia să facem un act”, a spus Becki. Desigur, Jerry ar fi putut să se îndepărteze dacă nu ar fi intenționat să susțină spiritul conservatorismului social extrem al Libertății. Dar asta ar însemna că Jerry va trebui să renunțe la puterea și privilegiul jobului oferit. În calitate de președinte, Jerry a zburat cu avionul privat al Liberty și a plecat în vacanță cu donatori miliardari. Jerry a simțit că și-a compartimentat cu succes identitățile publice și private pentru cea mai mare parte a vieții sale. De ce să te oprești atunci?

Jerry și-a distras atenția concentrându-se pe cel mai recent proiect al său: transformarea programului de învățământ la distanță al Liberty într-o universitate online profitabilă. Începând cu anii 1970, biserica lui Falwell a vândut creștinilor din întreaga lume casete VHS cu predici și cursuri de studiu biblic. Jerry și-a dat seama că proliferarea internetului de mare viteză va face posibil ca Liberty să transmită cursuri de colegiu studenților oriunde. În 2018, foști angajați a spus pentru New York Times și ProPublica că Liberty Online dispunea de un departament de vânzări de 300 de telemarketeri, care lucrau pentru salarii mici și aveau doar o pauză de 45 de secunde între apeluri. Au recrutat în mod agresiv studenți, care erau adesea plini de datorii. Până în 2010, numărul de înscrieri digitale a depășit 50.000, iar veniturile anuale au ajuns la 420 de milioane de dolari.

Becki, între timp, a simțit fiorul unei noi oportunități în rolul ei de prima doamnă a Liberty. Timp de 20 de ani, a fost o mamă acasă care a crescut trei copii. „M-am trezit și mă uitam la Live With Regis și Kathie Lee. Asta a fost, în principiu, interacțiunea mea adultă. În restul zilei spălam rufe și găteam”, și-a amintit ea. Viața de acasă a lui Becki a făcut-o drag de soacra ei conservatoare. „Mama a ajuns să o iubească când a văzut ce mare soție și mamă a devenit”, a spus Jerry. Dar, în calitate de soție a noului președinte al Libertății, Becki avea o nouă identitate profesională și responsabilități. A motivat-o să se transforme. A angajat un antrenor personal și și-a cumpărat o garderobă nouă.

Totuși, Becki se simțea singură și izolată acasă. Jerry lucra tot timpul, iar căsnicia lor a avut de suferit. A fost și mai confuz pentru Becki atunci când s-a plimbat prin campusul Liberty și a observat că băieții au observat-o o. „Mi-ar acorda o atenție pe care nu o mai primisem niciodată”, a spus Becki. În februarie 2012, Becki a împlinit 45 de ani. Ea și Jerry erau căsătoriți de 25 de ani. Au avut trei copii cu vârste cuprinse între 12 și 23 de ani. Ea nu și-a putut înăbuși sentimentul sâcâitor că, căsătorindu-se tânără, a ratat un întreg capitol al maturității. „Nu am avut o viață de facultate”, a spus ea, amintindu-și circumstanțele care au condus la ceea ce ea a numit „cel mai mare regret pe care l-am avut vreodată”.

Povestea unei aventuri este o competiție. a narațiunilor. Uneori faptele se suprapun, dar la fel de des diverg. Totul depinde de cine face repovestirea. În interviurile presei, Giancarlo Granda a spus că a făcut sex pentru prima dată cu Becki – în timp ce Jerry se uita la el – în ziua în care s-au întâlnit la piscina hotelului Fontainebleau din Miami Beach, în martie 2012. A fost începutul, a spus Granda, al unei psihodrame de șapte ani care a culminat cu demisia lui Jerry. La începutul lunii ianuarie, când l-am căutat pe Granda cu o listă de întrebări de verificare a faptelor pentru această poveste și oportunitatea de a-și prezenta versiunea despre evenimente, el a spus clar că a lui diferă semnificativ de a lui Falwell. „Ha, ha, oh, omule, este o realitate alternativă în acea listă de e-mailuri”, a răspuns el, dar a refuzat să comenteze în continuare, spunând că are un contract de carte cu Harper Collins și un documentar în flux viitor de promovat. „Pot să vă asigur că totul va fi răspuns în carte și în documentarul Hulu”, mi-a trimis el.

În afară de declarația sa inițială prin care a negat afirmațiile lui Granda, Jerry nu a spus nimic despre scandal, chiar și după ce l-a costat meseria și reputația lui. Vorbeam cu Jerry și Becki de câteva luni când au fost de acord să spună partea lor a poveștii.

Jerry a spus că prima dată când a aflat despre aventură a fost la opt luni după ce el și Becki s-au întâlnit cu Granda. În decembrie 2012, Becki părea îndepărtată și melancolică din motive pe care Jerry nu și-a dat seama. „Aș vedea-o plângând prin casă”, și-a amintit Jerry. La câteva zile după Crăciun, Jerry a intrat pe Becki în lacrimi în dormitorul lor. El a întrebat de ce era tristă.

„Din cauza necazului pe care ți-am făcut-o”, a spus Becki.

Jerry și-a amintit că a fost o pauză lungă. Apoi Becki i-a spus că îl înșeală. Jerry a trebuit să-și înăbușe dorința de a țipa. Fiica lor, Caroline, în vârstă de 12 ani, dormea ​​pe hol.

„Cu cine?” Jerry a clocotit.

„Giancarlo”, a spus Becki.

Giancarlo? Mintea lui Jerry a revenit în martie. Granda era băiatul de 20 de ani pe care l-au cunoscut la Fontainebleau. Nu a fost o vacanță sălbatică. Își dusese cei trei copii la Miami împreună cu alte două familii Lynchburg. (Grupul includea dentistul lui Jerry, un evanghelic devotat și un profesor de studiu biblic de la biserică.) Într-o după-amiază, la piscină, Granda a început o conversație cu Jerry și Becki în timp ce le lua comanda de mâncare. Granda a menționat că lucra pentru a plăti cursurile de la Universitatea Internațională din Florida. Jerry a crezut că Granda părea un colegiu ambițios și i-a urat noroc. Potrivit lui Becki, Granda i-a strecurat numărul de telefon mobil. A doua zi, ea l-a invitat să vadă priveliștea din camera lor. Ea a spus că Jerry a fost prezent când Granda a fost în vizită și nu s-a întâmplat nimic sexual.

Jerry a spus că atunci nu știa că Becki și Granda au început să vorbească constant. „Știu că este foarte ciudat”, a spus Becki, dar cu Jerry lucrând tot timpul, „am avut pe cineva cu care aș putea vorbi”. La început dinamica a fost maternă. „Am vorbit despre toate. Aș vorbi despre chestii Liberty și despre copii”, și-a amintit Becki. Dar cu timpul, textele au devenit cochete. „Bună dimineața frumoasă,” îi trimitea Granda. „În acest moment îmi lipsești ca nebun”, îi răspundea Becki. Becki a spus că a simțit un fior de fiecare dată când și-a verificat telefonul. „Este acea goană de dopamină. Dintr-o dată, acest tip tânăr și chipeș începe să-ți trimită mesaje și să-ți acorde atenție și ești de genul: wow, e cam drăguț”, și-a amintit ea. („Nu credeam că era atât de arătos”, mi-a spus Jerry.) 

În aprilie 2012 — la o lună după ce s-au întâlnit cu Granda — Jerry și Becki au plecat în vacanță la Cheeca Lodge, o stațiune de lux. pe Islamorada, la aproximativ 90 de minute la sud de Miami. De data aceasta, copiii lor nu erau acolo. Becki i-a spus lui Jerry că tânărul care a lucrat la piscina Fontainebleau a vrut să conducă jos și să-i propună lui Jerry o idee de afaceri. Jerry a spus că nu pare chiar atât de ciudat. A fost bucuros să o ajute pe Granda, fiul primei generații de imigranți cubanezi și mexicani. La cină, Granda i-a spus lui Jerry că vrea să înființeze o organizație pentru a trata dependența de jocuri video. Granda a explicat că era un dependent de jocuri în curs de recuperare. În liceu, obiceiul îl costase pe Granda locul în echipa de baseball a universității. Jerry a transmis ideea. „Nu avea sens pentru mine”, își amintește Jerry. I-a spus lui Granda că era ocupat să conducă Liberty, dar a făcut niște oferte imobiliare pe lângă. „Îmi place să merg pe bunurile mele”, a spus Jerry. Așa că, dacă Granda știa despre o investiție imobiliară în Miami, Jerry ar putea fi deschis.

Câteva luni mai târziu, Granda ia spus lui Jerry că ar trebui să intre împreună în afacerea hotelieră. Granda a spus că prietenul său din liceu, Jesus Fernandez Jr., avea experiență în domeniu. Potrivit documentelor instanței, Fernandez a lucrat anterior la Bikini Hostel din South Beach, iar iubita lui Fernandez era în acel moment director general acolo. Tatăl lui Fernandez, Jesus Fernandez Sr., a lucrat în imobiliare din Miami. Știa despre un alt hostel care va veni pe piață. Bunica a spus că Jerry ar trebui să-l cumpere. Granda l-ar administra în schimbul unui pachet de 24 la sută. „A promis că va lucra 24/7”, a spus Jerry. „Ne-am gândit că vom fi la o mie de mile distanță și că va fi o persoană bună pentru a ține un ochi pe afacere.”

În acea vară, Jerry și Becki au zburat la Miami de câteva ori pentru a cerceta proprietăți. Le-a plăcut ideea de a deține o afacere în Florida. Le-ar oferi un motiv să petreacă timp la plajă, unde se simțeau eliberați de privirile indiscrete în Lynchburg. „Miami a fost un loc frumos în care să scapi și să te simți ca o altă țară”, mi-a spus Jerry. „M-am gândit, nimeni nu ne cunoaște”, a adăugat Becki. „Pot să beau o băutură lângă piscină... Ne-am simțit ca acasă.” Becki a spus că, în timp ce Jerry se uita la imobile într-o zi, ea și Granda au făcut sex pentru prima dată. „Am retrăit [ceea ce credeam] facultatea [ar fi]. Merg în cluburi, dans și toate lucrurile pe care nu le-am putut face [înapoi acasă]”, a spus Becki. Au schimbat melodiile de dragoste peste text (Becki a spus că Granda i-a trimis „Little Things” de One Direction și „Sideways” de Citizen Cope). În această perioadă, ea a început să-și semneze mesajele lui Granda „Te iubesc”. Când a sunat Granda, Becki s-a furiș să vorbească. Absențele ei inexplicabile au devenit o glumă curentă în familia Falwell. Copiii ei au imprimat tricouri pe care scria „Unde e Becki?”

În august 2012, Jerry a făcut o ofertă de 4,6 milioane de dolari pentru o proprietate comercială cu două etaje din partea de est a Miami Beach. Clădirea găzduia un magazin de băuturi alcoolice, un restaurant italian și un hostel cu 120 de paturi, unde camerele de cămin costa 20 de dolari pe noapte. (Tripadvisor a descris tema hostelului ca fiind „Petrecerea tropicală”.) Un panou pe ușa din față scria: „Fără solicitări, strângere de fonduri, politică, vânzători, religie.”

Acum, cu mult înainte de acest punct, s-ar putea să ai s-au întrebat de ce Jerry și Becki și-ar cumpăra un hostel slăbit cu un însoțitor de piscină pe care îl cunoșteau de doar câteva luni. Granda a spus că a fost pentru că erau un throuple. (Din nou, familia Falwell neagă acest lucru.) Dar scoateți sexul și încă arată un sens îndoielnic în afaceri din partea lui Jerry să investească milioane într-o idee creată de un copil de la facultate. O explicație pentru această eroare catastrofală de judecată este că Jerry și Becki nu aveau mulți prieteni apropiați care să nu fie ultrareligioși. În Miami erau refugiați din lumea evanghelică și își începeau viața socială de la zero. Desigur, a avut o aventură și a face afaceri cu un însoțitor de piscină de aceeași vârstă cu copiii lor au trecut tot felul de granițe care ar fi trebuit să fie evident pentru toți cei implicați. Becki a spus că pur și simplu și-a pierdut controlul: „Această nouă viață a fost atât de diferită pentru mine.”

În septembrie, zidul care despărțea viața dublă a familiei Falwell a căzut. Jerry și Becki au cumpărat bilete de avion pentru Granda pentru a zbura la Lynchburg pentru un discurs pe care Trump îl ținea la Liberty în perioada de vârf a campaniei de naștere rasistă a lui Trump. O fotografie infamă de la eveniment o arată pe Granda strângând mâna lui Trump în culise, în timp ce un Jerry zâmbitor îl privește. O lună mai târziu, Granda a participat la nunta lui Jerry și a fiului lui Becki, Wesley, la Trump Winery din Virginia.

Trei luni mai târziu, Becki i-a spus lui Jerry despre aventură.

Totul ar fi putut fi s-a terminat acolo. Becki a mărturisit înainte ca afacerea cu pensiune să se încheie. Jerry și Becki ar fi putut lua o pierdere din depozit, ar fi putut tăia legăturile cu Granda și ar fi putut pleca. Dar Jerry a insistat că este „prea târziu pentru a anula afacerea”. A mers înainte și a investit 1,8 milioane de dolari. „Odată ce începe, parcă nu poți ieși din el”, a spus Becki. Familia Falwell s-a închis pe hostel în februarie 2013 – la doar o lună și jumătate după ce Becki i-a spus lui Jerry că se culca cu Granda.

Becki i-a spus lui Granda că Jerry știa despre ei. „Giancarlo era foarte îngrijorat că Jerry sau băieții mei îl vor bătu”, a spus Becki. (Granda a refuzat să comenteze.) Becki a spus că Granda nu ar trebui să se sperie. Toată lumea ar încerca să facă aranjamentul incomodă să funcționeze. Granda și-a cerut scuze lui Jerry data viitoare când erau toți împreună. „El a spus: „Sper că ești bine”. Și i-am spus: „Mă descurc cu asta”,” și-a amintit Jerry. „Singurul mod în care puteam să o fac a fost să mă detașez. Am lăsat-o mai departe. Sunt parțial de vină.” Dar mai târziu, aventura l-a inspirat pe Jerry să se pună în formă pentru a o recâștiga pe Becki. „Mă gândeam că poate eu sunt motivul pentru care era singură pentru că nu aveam grijă de mine”, a spus el. Jerry a angajat un antrenor. A ridicat greutăți și a luat suplimente de testosteron. Jerry a atribuit multe dintre lucrurile incendiare pe care le-a făcut mai târziu efectelor secundare ale hormonilor. „Testeronul m-a făcut mai combativ”, a spus el.

Aventura a continuat încă un an. În acea vară, Jerry și Becki au mers la Miami și s-au cazat la hotelul Loews. Jerry a descoperit că Becki a rezervat o a doua cameră la Galehotel pentru ea și Granda. („Am plătit cash”, își amintește Becki.) Jerry i-a confruntat în afara camerei. „Era evident ce făceau”, a spus el. Într-o altă călătorie la Miami în toamna lui 2013, Jerry a spus că a intrat în camera lui de hotel pentru a-și lua laptopul și i-a găsit pe Becki și Granda făcând sex. „A fost traumatizant”, a spus el. În mai 2014, Granda a participat la nunta fiului cel mare al lui Jerry și Becki, Trey. Becki a spus că a încetat să mai facă sex cu Granda în acel an pentru că până atunci Granda avea o iubită serioasă. „M-am simțit vinovat pentru asta. Nu am vrut să continui”, a spus ea.

Aceasta este partea din poveste în care lucrurile se transformă în ceva mai mult ca o farsă a fraților Coen. Intră: cei doi Iisus. În vara anului 2014, Jerry spune că a primit un e-mail de la un avocat din Miami care îl reprezintă pe prietenul lui Granda de liceu, Jesus Fernandez Jr., și tatăl său, Jesus Sr., care a spus că Jerry le-a promis o reducere a ofertei de pensiune pentru că i-a sfătuit pe Jerry și Granda. pe el. Jerry a negat că a făcut astfel de asigurări.

Discuțiile au rămas în impas. În 2015, familia Fernandez i-a dat în judecată pe Jerry, Becki și Granda într-un tribunal din Miami, pretinzând fraudă și încălcarea contractului. Jerry și Becki au intrat în panică că procesul ar atrage atenția presei. „Jerry se trezea în fiecare dimineață și își făcea griji că aventura mea va ieși. Amândoi am făcut-o. Este oribil să ai asta peste tine”, mi-a spus Becki în bucătărie, ținându-și lacrimile. Ceea ce Becki nu i-a spus lui Jerry era că ea și Granda făcuseră sex casete împreună într-o cameră de hotel din Miami. „Am avut o cameră Canon mare. De câteva ori l-am pus pe dulap și Giancarlo a fost de acord”, mi-a spus Becki. (Granda nu a comentat acest detaliu specific.)

Temerile lui Jerry și Becki s-au intensificat. În acea toamnă, avocații lui Becki au fost anunțați că imaginile topless ale ei circulau printre persoanele care au participat la proces. Fotografiile o au arătat pe Becki pozând pe un tractor la ferma familiei Falwell. Jerry mi-a spus că le luase cu ani în urmă pe telefonul său. „Doar ne jucam”, a spus el.

Din fericire pentru Jerry, era prieten cu tipul pe care îl suni când cineva are poze cu soția ta pe jumătate goală: Michael Cohen, reparatorul lui Trump. Jerry și Becki l-au întâlnit pentru prima dată pe Cohen în primăvara anului 2011, când Cohen, sfătuindu-l apoi pe Trump cu privire la o potențială candidatură la președinție în 2012, ia invitat pe familia Falwell la o întâlnire privată cu liderii evanghelici la Trump Tower. După aceea, pe hol, Jerry și Becki i-au spus lui Cohen că stau o zi în plus la New York, deoarece fiica lor de 12 ani, Caroline, încerca să obțină bilete pentru a-l vedea pe Justin Bieber cântând live la Today arată. Cohen i-a pus. „Suntem prieteni pe viață”, i-a spus Jerry lui Cohen.

După ce a aflat despre fotografiile topless, Cohen spune că a început să lucreze la telefon în numele lui Jerry, amenințând că va implica FBI-ul dacă era necesar. Potrivit acestuia, părțile au ajuns la o înțelegere: fotografiile nu au văzut niciodată lumina zilei. Nici soții Fernandez, nici actualul lor avocat nu au răspuns solicitărilor de comentarii. Procesul s-a încheiat într-o așezare. Jerry era peste măsură de uşurat. Dar cu Cohen, a face o favoare a fost un mijloc pentru un scop.

Este greu de reținut acum, dar la începutul primarelor republicane din 2016, Ted Cruz a fost principalul candidat evanghelic. Un sondaj Des Moines Register din ianuarie 2016 a arătat că Cruz avea un avans de 10 puncte în Iowa și cu de trei ori mai mult sprijin evanghelic decât Trump. Cruz a fost el însuși un evanghelic fervent și fiul unui pastor. Cruz și-a anunțat candidatura prezidențială la Liberty în martie 2015. Majoritatea oamenilor au presupus că, dacă Jerry ar susține un candidat la primare, acesta ar fi Cruz. Campania Cruz pregătise chiar și un comunicat de presă în așteptare.

Dar cu cinci zile înainte de caucusurile din Iowa, Jerry a zguduit lumea politică când l-a susținut pe Trump. Jerry a fost primul lider evanghelic important care s-a implicat cu Trump, care a dat o lovitură terminală campaniei lui Cruz. Când mass-media a raportat mai târziu că Cohen a ținut afară din presă fotografiile nud cu Becki, susținerea lui Jerry a părut pentru unii o contrapartidă. Cohen neagă acest lucru, iar Jerry a spus că nu a fost deloc așa: „Michael nu m-a șantajat niciodată. El este un prieten bun. L-am văzut pe Michael cu două zile înainte de a merge la închisoare. Ne numește familie.”

Cohen nu a avut nevoie să constrângă aprobarea, pentru că Jerry îl susținea deja pe Trump în culise și își făcea ecou retorica. La trei zile după împușcătura în masă din 2 decembrie 2015 din San Bernardino, California, Jerry a adus pe scenă un pistol de calibru .25 la o adunare a școlii. „Dacă mai mulți oameni buni ar avea permise de transport ascuns, atunci am putea pune capăt acelor musulmani înainte ca ei să intre”, a spus el. Jerry l-a lăsat și pe șeful IT al Liberty, John Gauger, să facă consultanță pentru campania Trump. Conform The Wall Street Journal, Gauger a manipulat online sondaje pe Drudge Report și CNBC.com pentru a crește popularitatea lui Trump. (Jerry a spus că nu cunoștea specificul muncii lui Gauger.) Se pare că Cohen i-a plătit lui Gauger 12.000 de dolari în numerar, îndesat într-o pungă albastră Walmart. Gauger a confirmat acest cont pentru The Wall Street Journal, dar a refuzat să comenteze în continuare când l-am contactat. (Cohen a spus ziarului că l-a plătit cu un cec.)

Din fericire pentru Jerry, era prieten cu tipul pe care îl suni când cineva are poze cu soția ta pe jumătate goală: Michael Cohen, reparatorul lui Trump.

Jerry mi-a spus că îl susține pe Trump pentru că era un dezvoltator imobiliar și un populist. Dar nici nu m-am putut abține să nu văd susținerea lui Trump ca o continuare a rebeliunii lui Jerry împotriva evlavieilor evanghelice. Trump i-a înnebunit pe mulți evanghelici – inclusiv pe Jerry’s Ted Cruz – care îl susținea pe fratele mai mic, Jonathan. În octombrie 2015, mama lui Jerry, Macel, a murit, ceea ce a rupt una dintre ultimele legături care îi legau pe Jerry și Jonathan. Jerry l-a susținut pe Trump două luni mai târziu.

Jerry nu numai că l-a susținut pe Trump, ci l-a răspândit cu laude demne. „Trump îmi amintește atât de mult de tatăl meu”, a spus Jerry pentru Fox News în decembrie 2015. „După părerea mea, Donald Trump trăiește o viață în care îi iubește și îi ajută pe alții, așa cum i-a învățat Isus”, a spus Jerry când l-a prezentat pe Trump pe scena Liberty cu puțin timp înainte. caucusurile din Iowa. (Trump a stricat apoi un verset al Bibliei, citând „Doi Corinteni” în loc de „Al doilea Corinteni.”) Jerry l-a apărat chiar pe Trump când aproape nimeni altcineva nu ar fi făcut-o. După scurgerea casetei Access Hollywood, în octombrie 2016, Jerry i-a spus unui intervievator radio: „Nu vom avea niciodată un candidat perfect decât dacă Iisus Hristos este la vot”. A oferit acoperire evanghelicilor pentru a scuza lipsa totală de decență sau morală a lui Trump. „După aceea, Steve Bannon m-a sunat și mi-a spus: „Ai câștigat alegerile pentru noi’ ”, și-a amintit Jerry.

Jerry spune că Trump și-a recompensat fidelitatea cu o ofertă de a servi în cabinetul său ca secretar pentru educație. Jerry și-a amintit întâlnirea de la Trump Tower cu Trump, Bannon și Ivanka Trump: „Ivanka a spus: „Hai, băiete. Trebuie să o faci.’ ” Jerry a refuzat, totuși, pentru că a spus că ar fi implicat o reducere a salariului din slujba lui Liberty de 800.000 de dolari pe an. Totuși, Jerry a continuat să se comporte ca și cum ar fi fost un membru al administrației. El și Becki au vizitat Casa Albă și au făcut un tur privat al Dormitorului Lincoln de la Trump și Melania. Jerry a apărut deseori la Fox News pentru a-i bate pe Trump. „Nu are un os rasist în corp”, a spus Jerry după Charlottesville. („Fake News ar trebui să asculte ce a avut de spus. Mulțumesc Jerry!” Trump a postat pe Twitter după aceea.) Nici măcar gestionarea dezastruoasă de către Trump a pandemiei de COVID-19 nu a putut zdruncina loialitatea lui Jerry. Jerry a spus Fox & Prieteni pe care democrații și mass-media exclamau virusul pentru a-l doborî pe Trump.

Dacă te gândești la căderea lui Jerry ca la un accident de avion, atunci susținerea lui Trump a fost eroarea fatală în lanțul decizional. Din acel moment, dezastrul era inevitabil. „Trump a fost motivul pentru care au venit după mine la fel de tare ca și ei”, a spus Jerry.

La Liberty, opoziția față de Jerry a crescut încet la început. Facultăților nu li se oferă mandat, iar profesorii se temeau pentru locurile lor de muncă dacă vorbesc. Elevii au urmat o cultură a acceptării. „Creștinii, ca sclavii și soldații, nu pun întrebări”, a predicat odată Jerry Falwell Sr. Însă, după scurgerea casetei Access Hollywood, un grup numit Liberty United Against Trump a lansat o scrisoare deschisă semnată de 2.000 de studenți. „Deoarece președintele nostru a făcut lumea să creadă că Liberty University îl sprijină pe Donald Trump, noi studenții trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a clarifica faptul că Donald Trump se opune absolut ceea ce credem noi”, se spune în scrisoare. În martie 2017, Mark DeMoss, pe atunci un guru de PR bazat pe credință și președinte al consiliului de administrație al Liberty, l-a criticat pe Jerry în timpul unui interviu pentru The Washington Post. „Tacticile de agresiune ale insultei personale nu au nicio apărare – și cu siguranță nu pentru oricine care pretinde că este un urmaș al lui Hristos”, a spus DeMoss pentru ziar.

Demisia lui DeMoss a venit o lună mai târziu și i-a inspirat pe alții. Absolvenții Liberty au organizat un grup pe Facebook „Return Your Diploma” pentru a protesta împotriva apărării lui Jerry față de remarca lui Trump din Charlottesville despre existența „oameni foarte buni” de ambele părți; 700 de absolvenți s-au înscris.

Dar pentru a-l doborî cu adevărat pe Jerry, detractorii săi trebuiau să facă mai mult decât să sublinieze simpatia lui Jerry Trump. În iarna lui 2017, o sursă anonimă l-a informat pe jurnalistul independent Brandon Ambrosino: „De ce are nevoie Falwell să dețină o pensiune LGBT-friendly?” a trimis sursa prin email. Ambrosino a fost un absolvent al Liberty și a fost bine aprovizionat în rândul facultății. Pe 25 august 2017, Politico a publicat expunerea lui Ambrosino despre pensiune, care a dezvăluit, printre altele, că Granda era „partenerul de afaceri” al familiei Falwell.

Cu presa adulmecând, litigiul soților Fernandez împotriva Jerry, Becki și Granda i-au ajutat pe reporteri să pună cap la cap mai multe detalii: că Granda era un băiat de 20 de ani când i-a cunoscut pe familia Falwell; că Granda a zburat cu avionul privat al lui Liberty; că Jerry a frecventat cluburile de noapte din Miami; și că Cohen a intervenit în numele lui Jerry pentru a îngropa fotografiile pline de viață ale lui Becki înainte ca Jerry să-l susțină pe Trump. Angajații Liberty, proaspăt încurajați, au dat relatări reporterilor despre stilul de conducere dictatorial al lui Jerry și despre presupusele afaceri financiare proprii, pe care Falwell neagă cu hotărâre.

Granda a fost cel mai mare capăt liber – iar relația lui cu familia Falwell se destrămase. Becki bănuia că Granda le înregistra apelurile ca să se murdărească. (El a furnizat ulterior o înregistrare telefonică către un reporter Reuters.) „Nu am cred că am putea avea încredere în el”, a spus Becki. Jerry și Becki credeau, de asemenea, că Granda a împărtășit – sau a vândut – fotografiile nud, deoarece Becki i-a trimis odată un mesaj lui Granda. (Granda a refuzat să comenteze.) Așadar, de ce ar continua să se poarte ca prietenii lui Granda?

Jerry și Becki au decis că cel mai bine era să o țină pe Granda în stâlp. „Ideea a fost că îți ții prietenii aproape și inamicii mai aproape”, a spus Becki. În toamna lui 2017, Jerry i-a scris lui Granda o scrisoare de recomandare pentru cererea lui Granda la programul de master imobiliar din Georgetown. Jerry și Becki au fost încântați când Granda a intrat. Avea 27 de ani și părea să-și continue viața independent de familia Falwell. Când Granda a condus de la Miami la Washington, D.C., la sfârșitul lui august 2018, Jerry s-a oferit chiar să-l lase pe Granda, mama lui și sora lui să rămână la fermă pentru a întrerupe călătoria. Jerry și Becki sperau că va fi o șansă să-i ureze bunicii rămas bun. Dar, potrivit lui Jerry și Becki, vizita a luat o întorsătură îngrozitoare.

În dimineața după ce Granda și familia lui au ajuns la fermă, Becki a spus că Granda i-a trimis un mesaj că Wi-Fi-ul din pensiune nu funcționează. . Becki a spus câteva momente mai târziu, că a găsit-o pe Granda în dormitorul fiicei ei Caroline. El a explicat că vrea să rămână acolo pentru că există un serviciu de internet. Becki a spus că următorul lucru pe care îl știa, Granda a împins-o pe pat. N-au mai dormit împreună din 2014, a spus ea, și nu a vrut să înceapă din nou. „El a spus că vrea să facă sex, iar eu i-am spus „Nu, nu, nu””, și-a amintit Becki. Jerry era la duș pe hol și nu putea auzi ce se întâmplă. Becki a spus că Granda o tot presă. „Am tot spus nu. nu am vrut s-o fac. Dar și eu eram speriat de moarte de el, pentru că încă ținea totul peste mine, așa că am făcut sex.” Becki a spus că s-a terminat repede. „A plecat și am intrat în cameră și am plâns.” (Granda a refuzat să comenteze.)

Becki a spus că nu a raportat experiența traumatizantă la momentul respectiv, deoarece se simțea vinovată de aventură. În mintea ei, merita. Câteva luni mai târziu, Becki le-a spus lui Jerry și doi avocați despre incident. Becki a spus că i-a luat timp să proceseze că ceea ce s-a întâmplat ar fi putut fi o formă de atac. "Am spus nu. Doar pentru că am făcut sex înainte nu înseamnă că are un bilet gratuit la corpul meu.”

Granda și familia Falwell s-au repezit spre o explozie. Luni mai târziu, un avocat care o reprezintă pe Granda a scris o scrisoare avocatului lui Jerry în care a declarat că Granda voia ca Jerry să-l cumpere de la pensiune pentru 2 milioane de dolari (1,1 milioane de dolari în numerar și 50.000 de dolari pe an timp de 20 de ani, potrivit unei scrisori trimisă de avocatul lui Granda în octombrie). 15, 2019). Jerry a refuzat. Avocatul lui Granda, Aaron Resnick, nu a răspuns la o cerere de comentariu.

Starea emoțională a lui Granda s-a deteriorat și a vorbit despre sinucidere. Becki a împărtășit un text trimis de Granda în această perioadă: „Viața mea este absolut distrusă. Când îmi găsesc trupul fără viață agățat în pădure, vă rog să vă asigurați că [câinele meu] Logan este înapoiat familiei mele. La revedere.”

În iunie 2020, Granda și Jerry au ajuns la punctul fără întoarcere. „Din moment ce ești de acord să-mi distrugi viața, o să merg pe calea kamikazei”, i-a scris Granda lui Jerry. Potrivit lui Jerry, Granda a spus că le va spune oamenilor care au participat la aventură: „Răzbunarea vine în curând... Îi duc pe toți cu mine cu partea mea a poveștii”, a scris Granda. Becki și-a făcut griji că Granda ar putea elibera clipuri din casetele sexuale pe care a spus că le-a împărtășit cu el.

„Ar trebui să înțelegi până acum că nu voi fi stoarcat”, i-a răspuns Jerry. „Te-am tratat întotdeauna corect și am fost reținut ca răspuns la amenințările tale, pentru că nu am vrut să-ți stric viața. Mergând mai departe, încetează să mă mai contacteze pe mine și cu familia mea.”

Cu Granda amenințând că va deveni kamikaze, ai crede că Jerry ar fi păstrat un profil scăzut. În schimb, și-a petrecut 2020 curtând cu nerăbdare controverse – de parcă ar fi încercat să fie concediat. Anul a început cu Jerry ținând o conferință de presă bizară, cerând părților rurale din Virginia să se separă și să se alăture Virginia de Vest. În martie, el a postat pe Twitter o teorie a conspirației conform căreia COVID-19 ar putea fi o armă biologică nord-coreeană. Când campusurile din toată țara au intrat în blocare și au trimis studenții acasă în acea primăvară, Jerry a ținut Liberty deschis. Dar asta a fost doar o încălzire. La două zile după uciderea lui George Floyd de Ziua Memorialului, Jerry a postat pe Twitter o fotografie a unei măști de față pe care a imprimat-o cu o fotografie rasistă din anuarul școlii de medicină al guvernatorului Virginiei, Ralph Northam. Arăta oameni care pozau în fața neagră și o glugă KKK. Jerry a postat pe Twitter că va purta doar o mască care avea pe ea „Governor Blackface”. Protestele și violența au izbucnit în Lynchburg, un oraș cu o populație mare de negru. Jerry a refuzat să-și ceară scuze, chiar și după ce angajații Black Liberty, inclusiv șeful de păstrare a diversității, precum și jucători de top de fotbal și baschet, au părăsit școala în semn de protest. După aproape două săptămâni de haos, Jerry a șters cu plăcere tweet-ul.

Dar Jerry nu și-a putut rupe obiceiul distructiv al rețelelor sociale. Duminică dimineață, 2 august, Jerry se relaxa cu Becki și Caroline la fermă când a anunțat că a postat o fotografie pe Instagram și a ridicat telefonul. Atât de multe erau greșite în imagine: Jerry avea pantalonii desfăcuți și ceea ce părea un rom și Cola într-o mână, cu celălalt braț înfășurat în jurul unei femei însărcinate, cu pantalonii scurți desfăcuți și stomacul la vedere.

“ În timpul bobocului meu, eu și prietenul meu am mers la un magazin și am băut câteva beri. M-am gândit: Eu sunt cel sălbatic.”

Becki și Caroline au fost mortificate. „Am fost ca, asta e groaznic! Pune-o la pamant!" îşi aminti Becki. Jerry nu a văzut mare lucru. Fotografia a fost făcută în timpul unei petreceri costumate la bordul iahtului de 160 de picioare al miliardarului Rick Hendrick. Era îmbrăcat ca personajul principal Julian din sitcomul canadian Trailer Park Boys. Băutura din mână era apa minerală marca Blk pe care a comandat-o de la Amazon, iar femeia era asistenta lui Becki. Jerry a șters fotografia. Dar era prea tarziu. Cineva făcuse o captură de ecran, iar mass-media era peste tot peste controversă.

Pe 7 august, consiliul de administrație al Liberty l-a pus pe Jerry în concediu pe perioadă nedeterminată. Jerry a spus că a vrut să lupte împotriva deciziei, dar nu are energie. Din acel iulie, suferea de dificultăți de respirație, amețeli și vorbire greșită. El a spus că în cele din urmă a fost diagnosticat cu embolii pulmonare, o formă de cheaguri de sânge în plămâni. A fost internat când oxigenul din sânge a scăzut la 77 la sută. „Plămânii au fost blocați cu cheaguri. Presiunea din partea dreaptă a inimii mele era de trei ori decât ar fi trebuit să fie și era umflată. Abia am ajuns la mașină când ne-am dus la spital”, a spus Jerry.

Jerry a spus că era într-o stare diminuată când un reporter Reuters pe nume Aram Roston a trimis un e-mail pentru a spune că Granda a dat un interviu înregistrat. Granda pretindea că lui Jerry îi plăcea să-l privească pe Granda și Becki făcând sex, Jerry a avut un comentariu? Imprumutând o pagină din cartea lui Trump, Jerry a vrut să prevadă povestea lui Granda cu una a lui, dar era prea slab pentru a merge la televizor. Pe 23 august, el a trimis o declarație către Washington Examiner. Acesta a recunoscut aventura lui Granda și Becki, dar a susținut că Granda a fabricat acuzații sălbatice cu privire la implicarea lui Jerry ca parte a unui complot de extorcare.

Înainte. Publicare, Jerry și Becki și-au așezat copiii. „Nu le-am spus niciodată până cu o zi înainte că era pe cale să lovească”, și-a amintit Becki. „Nu am vrut ca copiii mei să știe. Știi, cât de jenant este?”

O zi mai târziu, Jerry spune că un membru al consiliului de administrație al Liberty l-a sunat pe Jerry și i-a spus că dacă nu demisionează, va fi concediat. Jerry a demisionat.

De când demisia, Jerry a fost blocat într-o ceartă amară cu Liberty. Consiliul l-a concediat pe fiul lui Jerry, Trey, și i-a interzis lui Jerry și Becki să pună piciorul în campus, chiar dacă fiica lor este în vârstă și părinții lui Jerry sunt îngropați acolo. La două zile după demisia lui Jerry, un fost student anonim la Liberty și prieten al lui Trey a spus Politico că Becki a făcut sex oral cu el la casa lui Falwell în 2008, când avea 22 de ani. Becki mi-a negat acuzația, considerând-o „atât de ridicolă”. În aprilie 2021, consiliul l-a dat în judecată pe Jerry pentru 40 de milioane de dolari pentru a-și recupera pachetul de indemnizații de concediere de opt cifre. Administratorii au spus că Jerry a comis fraudă atunci când a negociat un nou contract profitabil în 2019, fără să spună universității că este extorcat de Granda - informații la care administratorii au spus că au dreptul înainte de a reînnoi afacerea de milioane de dolari a lui Jerry. Procesul a inclus relatări despre nopțile pline de băutură ale lui Jerry și Becki în cluburile din Miami și a pretins că Jerry a apărut la Liberty când „mirosea a alcool”. Jerry și Becki au negat acuzațiile. „Procesul a fost cea mai proastă zi a mea”, a spus Becki. „Îmi amintesc că am plâns toată ziua. Erau oamenii noștri care veneau după noi.”

Jerry a spus că consiliul l-a ținut la un standard nedrept. Raționamentul lui Jerry este că a fost președinte de universitate, nu pastor. Fratele său, Ionatan, care predica în fiecare duminică la biserica tatălui lor, era cel evlavios. „Liberty nu a avut nicio regulă dacă președintele sau vreun membru al personalului ar putea să bea alcool”, a spus Jerry, părând ca avocatul pentru care a fost instruit. I-am spus că argumentul suna ca un caz extrem de raționalizare, având în vedere că el era liderul unei școli care amendează elevele pentru că poartă o rochie la mai mult de doi centimetri deasupra genunchiului. Dar Jerry a spus că conducerea actuală a încălcat regulile și că unii lideri de școală au băut alcool. „Nu îmi venea să cred că consiliul a fost șocat de asta”, a spus Jerry. Procesul este în desfășurare.

Scăparea de Jerry nu a oprit criza de imagine a lui Liberty. În august, 12 femei au depus o acțiune colectivă federală susținând că universitatea a încălcat legea Titlul IX prin discriminarea femeilor care au făcut acuzații de agresiune sexuală și hărțuire. Potrivit procesului, în curs de desfășurare, personalul Liberty a descurajat victimele să raporteze abuzuri și le-a amendat pe unele pentru încălcarea „angajamentului Liberty față de principiile biblice de puritate și abstinență”. Succesorul lui Jerry, Jerry Prevo, a lansat o declarație în care a calificat acuzațiile „trocante” și a adăugat: „Liberty University nu va tolera în niciun moment încălcări ale Titlului IX, abuz sexual sau agresiune sexuală sub nicio formă”. În octombrie, Scott Lamb, fostul vicepreședinte senior pentru comunicații al Liberty, l-a dat în judecată pe Liberty în instanța federală, susținând că a fost concediat după ce a ridicat semnale roșii cu privire la modul în care universitatea a răspuns acuzațiilor de agresiune sexuală. Prevo a declarat că acuzațiile lui Lamb sunt false într-o declarație. Procesul său este în desfășurare.

În exil, nemulțumirile lui Jerry și Becki au crescut, ca și ale lui Trump după pierderea lui în alegeri. Nu este întâmplător, a spus Jerry, că forțele s-au adunat împotriva lui în plină campanie prezidențială din 2020. El a subliniat că Granda a fost consiliat de Kurt Bardella, la acea vreme consilier PR pentru proiectul anti-Trump Lincoln. „Au vrut să-l scoată pe Jerry din imagine pentru ciclul electoral, pentru că a fost creditat pentru că a adus toți evanghelicii în jur”, a spus Becki.

Jerry a bănuit și că Franklin Graham, fiul regretatului Billy Graham, a folosit scandalul pentru a extinde influența familiei Graham asupra Libertății. Will, fiul lui Franklin Graham, a fost numit vicepreședinte al consiliului de administrație al Liberty. Prevo este și un aliat al lui Graham. Jerry a spus că Franklin Graham i-a spus și el odată că vrea să înființeze o Universitate Billy Graham, dar aceasta nu a demarat. În septembrie 2020, Jerry și Franklin s-au certat cu privire la cine ar trebui să primească credit pentru succesul Liberty. „Am spus: „Tatăl meu a construit fundația, dar eu am construit casa. Și Franklin s-a înfuriat. El a spus: „Nu tu l-ai construit!’ Ar fi trebuit să auzi gelozia din vocea lui Franklin”, și-a amintit Jerry. Potrivit lui Jerry, Franklin Graham i-a spus că viitorul său în lumea creștină s-a terminat. „El a spus: ‘Nu vei mai fi niciodată nimic în cercurile evanghelice’ ”, Graham, printr-un purtător de cuvânt, a refuzat să comenteze.

Jerry a spus că a fi în fața oprobiului moral al evanghelicilor l-a îndepărtat fundamental de mișcare. El crede în Hristos, a spus el, dar nu în biserică. „Nimic din istorie nu a făcut mai mult pentru a îndepărta oamenii de creștinism decât religia organizată”, a spus el. „Elita religioasă are ideea că, cumva, păcatele lor nu sunt la fel de rele ca ale tuturor”, a spus Jerry. Ascultându-l pe Jerry, m-a făcut să cred că s-a convins că Libertatea nu este școala fundamentalistă care este. „Le-ar spune reporterilor că nu ne deranjează dacă homosexualii și lesbienele vin aici. I-aș spune: „Nu știu despre ce vorbești” ”, și-a amintit Lamb.

Totuși, Jerry se simțea optimist în ceea ce privește viitorul. Până și investiția în hostelul din Miami, sursa atât de multe dintre problemele lui, privea în sus. Cu puțin timp înainte să ajung la fermă, Jerry a spus că a semnat un contract de închiriere pentru restaurantul Macchialina pentru a închiria mai mult spațiu de la el. „Ceea ce odinioară era hostelul din Miami este acum restaurantul italian pe primul loc din Miami”, s-a lăudat Jerry. Becki, totuși, s-a chinuit. Ea a spus că s-a luptat cu depresia în ultimul an și a luat o cantitate semnificativă de greutate. Amândoi sunt recunoscători că au încă căsătoria lor. „Suntem împreună mai mult decât orice cuplu pe care îl vei întâlni vreodată în viața ta”, a spus Becki, în timp ce stătea pe un taburet pe insula bucătăriei. „El m-a iertat și asta este ceea ce Isus învață, iertarea.”

În timp ce mă pregăteam să părăsesc ferma, i-am întrebat pe familia Falwell dacă s-au gândit vreodată să părăsească Lynchburg și să se mute într-un loc mai liberal din punct de vedere social, cum ar fi , să zicem, Miami. „Nu, suntem aici de generații”, a spus Jerry categoric. Pe peretele de deasupra lui atârna o pancartă cu petrol de epocă Quaker State de la benzinăria bunicului său. Becki dădu din cap și arătă pe fereastră spre pământul agricol. „I-am spus că nu voi pleca niciodată, de parcă sicriul meu va fi chiar aici undeva.”

Această poveste a fost actualizată.

CORRECȚIE: O versiune anterioară a acestei povești a afirmat greșit la ce nuntă a participat fiii lui Jerry Falwell, Giancarlo Granda. Granda a participat la nunta lui Trey Falwell, în 2014, nu la nunta lui Wesley Falwell.

— The Viața și moartea lui Rosanne Boyland, un revoltător din Capitoliu
— Ghislaine Maxwell Verdictul de vinovăție este pus în discuție
Textele scurse de Kimberly Guilfoyle Aren’t Doing the Trumps Orice favoruri
— De ce a respins echipa Biden o propunere pentru „Teste rapide gratuite de sărbători”?< br>— Rezoluția Melaniei Trump din 2022: Grift Like There's No Tomorrow
— Vinovată a lui Elizabeth Holmes Verdictul nu va schimba Silicon Valley
— Starul TV Sarah Wynter Bătălia cu psihoza postpartum
Din arhivă: în ultimele zile haotice ale Theranos
— Nu sunteți abonat? Join Vanity Fair pentru a primi acum acces deplin la VF.com și la arhiva online completă.

Prin înregistrare, sunteți de acord cu Acordul utilizatorului și Politica de confidențialitate & Declarație cookie.

© 2022 Condé Nast. Toate drepturile rezervate. Utilizarea acestui site reprezintă acceptarea Acord de utilizare și Politica de confidențialitate și Declarație privind modulele cookie și Drepturile dvs. de confidențialitate în California. Vanity Fair poate câștiga o parte din vânzări din produse care sunt achiziționate prin intermediul site-ului nostru ca parte a parteneriatelor noastre de afiliere cu comercianții cu amănuntul. Materialul de pe acest site nu poate fi reprodus, distribuit, transmis, stocat în cache sau utilizat în alt mod, decât cu permisiunea prealabilă scrisă a Condé Nast. Opțiuni de anunțuri

CN Entertainment

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesați informații de pe un dispozitiv, cum ar fi ID-uri unice în cookie-uri pentru a procesa date personale. Puteți accepta sau gestiona opțiunile dvs. făcând clic mai jos sau în orice moment în pagina cu politica de confidențialitate. Aceste alegeri vor fi semnalate partenerilor noștri și nu vor afecta datele de navigare.

Utilizați date precise de localizare geografică. Scanați în mod activ caracteristicile dispozitivului pentru identificare. Stocați și/sau accesați informații pe un dispozitiv. Reclame și conținut personalizat, măsurare a anunțurilor și conținutului, informații despre audiență și dezvoltare de produse.

_ În interiorul ascensiunii improbabile și căderii precipitate a lui Jerry Falwell Jr. la LIBERTY...


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

O nouă mizerie a Securistoizilor de la ANAF. Curierii vor fi obligați să raporteze la ANAF clienții care plătesc cash la livrare. Lucian Heiuș, precizări: 'Există o nişă pe care au găsit-o evazioniştii'

Oare ce se transportă de 7 ori mai mult? Traficul de mărfuri prin Gara Halmeu este de șapte ori mai mare ca înainte de războiul din Ucraina. Deputatul Adrian Cozma cere investiții urgente

Homosexualii loviți de variola maimuței. Bărbații homosexuali ar putea fi vizați să facă vaccinul împotriva bolii maimuței, deoarece experții se tem că cei infectați scapă de sub radar

Bill Gates va deschide un hotel de lux în Vatican: Cât va costa o cameră

House adoptă un proiect de lege privind terorismul intern pentru a folosi FBI-ul pentru a reduce la tăcere conservatorii care nu sunt de acord cu ei (VIDEO)

Cele mai romantice vile pentru cupluri, din Italia pana in Corfu

Variola maimuței se răspândește în toată lumea. Noi cazuri confirmate în Australia, Canada și SUA

Bebelușii de viespi canibali își devorează frații când mâncarea scade, arată studiul

_ NHS elimină cuvântul „femei” din paginile de sfaturi privind cancerul ovarian și uterin

_ Bărbat din Dallas arestat pentru că a deschis focul la salonul de coafură din Koreatown și a rănit trei femei coreene �motivate de ură�

_ Lacey Fletcher a fost văzută ultima dată în public cu 15 ani înainte de moartea ei, dezvăluie vecinii

Scandal la finala Cupei României! Fanii lui Sepsi s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat 'Ungaria, Ungaria!'

Franța, Germania, Belgia raportează primele cazuri de variolă a maimuțelor pe fondul răspândirii neobișnuite în Europa

Elon Musk dezvăluie mizeriile Soroșistilor. Elon Musk spune că acuzatorul de agresiune sexuală este „activistă/actriță de extremă stângă cu un topor politic important de măcinat”

_ Variola maimuței se răspândește în Europa - Primul caz depistat în Italia

_ Un nou studiu demonstrează că vaccinurile ARNm rănesc de fapt imunitatea pe termen lung la Covid, comparativ cu cei nevaccinati

_ PM Ciuca: There are several scenarios that military specialists are analyzing, related to situation in Ukraine

_ Romania's COVID-19 daily caseload rises by 484 on 16,000-plus tests performed in 24 hours

_ Social-democrat head says analysis needed to find element that creates difference in prices

_ SUA pregătește o decizie care va muta războiul dintre Rusia și Ucraina în Marea Neagră

_ Several persons with disabilities from Ukraine participate in Job Exchange in Botosani

_ Ancelotti, despre Bale: Face parte din istoria Realului

_ Bodyguardul lui Joe Biden a fost arestat: era rupt de beat și a agresat un civil

_ Volodimir Zelenski, după atacul devastator din Lozova: 'Răul absolut și proștii aleg astfel de ținte' (video)

_ Buncăr nuclear din Războiul Rece se vinde pentru 18.000 de lire sterline fără apă, gaz sau electricitate, dar spațiu pentru o toaletă

_ Părinții unei femei autiste din Louisiana au insistat că a fost decizia ei să rămână pe canapea

_ Premier League: Titlul, primii patru și retrogradarea sunt TOATE încă de jucat în ultima zi

_ Mai multe persoane cu dizabilităţi din Ucraina au participat la Bursa locurilor de muncă din Botoșani

_ Seful lui Everton, Frank Lampard, laudă fanii pentru că i-au ajutat să-și „trage” partea pentru a supraviețui în Premier League

_ Bucuria pe care TU ai ajutat-o ​​să o aduci într-un sat ucrainean asediat

_ Se pare că un nou serial Daredevil va veni la Disney+... după ce serialul Netflix a fost anulat

_ Maurice Rioli Jr se deschide despre tatăl său, jucându-se cu nepotul său și învățând AFL cu o sticlă de Cola

_ EBU revine cu explicații despre nebunia de la Eurovision: S-a încercat un `model` fără precedent/ În ce a constat frauda în care a fost implicată România

_ Rusia, anunț de ultimă oră: Luganskul va fi în curând luat sub control

_ Cum să scapi de muște: această capcană de unică folosință pentru muște Bunnings Warehouse va alunga definitiv insectele

_ Rușii se laudă că au denazificat 95% din teritoriul regiunii Lugansk

_ We must grant special attention to promoting and observing business ethics (specialists)

_ Searches in Romania, Germany and Italy to catch Romanians accused of theft in Italian city

_ Rates from 34 RON per night in Seaside for all program, starting May 22

_ Secretarul de Interne al lui Biden, complet nevăzut c�nd s-a confruntat cu o notă de la departamentul ei care cere �nchiderea noilor leasinguri petroliere (VIDEO)

_ Aproape 500 persoane,ambasadori la un eveniment caritabil de sprijinire a proiector comunitare din zona Ciuc

_ Grevă la ministerul de externe al Franței

_ Almost 2,379 Ukrainian children, registered as attendees in Romania's schools and kindergartens by Friday

_ LabMin Budai: 'More than 2,900 Ukrainians employed in Romania since the war started'

_ Adelin Petrișor pleacă de la Euronews România, după doar câteva luni

_ Live: Sectorul de Stat al SUA Blinken acuză Rusia că a folosit alimente în arme

_ HENRY DEEDES: Valorificați puterea Nadinei Dorries și ura reciprocă a rivalei ei

_ Șeful FMI anunță noi șocuri financiare. Inflația va pune probleme mult timp de acum încolo. Prețurile la energie și alimente vor fi un șoc

_ Rusia aplică o nouă represiune opoziţiei: mandate de arestare pentru 4 aliaţi ai lui Navalnîi

_ Starul din Melbourne, Ben Brown, explică motivul bizar pentru care a purtat întotdeauna guernsey nr.50

_ AFL pune fanii înaintea banilor, deoarece marea finală din acest an este confirmată pentru începutul de la 14.30.

_ Mitchell Moses face o conversie uimitoare în ultimul suflu, în timp ce Eels smulg victoria dramatică asupra lui Manly

_ Medvedev amenință Occidentul: ne sancționează și apoi ne cer alimente. Nu merge așa, nu suntem idioți

_ Nottingham Forest v Sheffield United: bărbat, 25 de ani, arestat și interogat după videoclipul lui Oli McBurnie

_ Mbappe a participat la ultimul său antrenament cu PSG în acest sezon

_ Șeful ANAF: 25 mai este ultima zi de depunere a declaraţiei unice 212; sperăm ca anul acesta să depăşim 2 miliarde de lei

_ Trei bărbaţi, reţinuţi şi cercetaţi pentru trafic de droguri

_ Parlamentul Cehiei extinde starea de urgenţă instituită ca urmare a valului de refugiaţi ucraineni

_ Indonezia a ridicat interdicţia privind exportul de ulei de palmier

_ Cinci state occidentale susţin acţiunea juridică a Ucrainei referitoare la crimele de război


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11 Pag.12 Pag.13 Pag.14 Pag.15
Pag.16 Pag.17 Pag.18 Pag.19 Pag.20 Pag.21 Pag.22 Pag.23
Pag.24 Pag.25 Pag.26 Pag.27 Pag.28 Pag.29 Pag.30 Pag.31
Pag.32 Pag.33 Pag.34 Pag.35 Pag.36 Pag.37 Pag.38 Pag.39
Pag.40 Pag.41 Pag.42 Pag.43 Pag.44 Pag.45 Pag.46 Pag.47
Pag.48 Pag.49 Pag.50 Pag.51

Nr. de articole la aceasta sectiune: 3052, afisate in 51 pagini.01:08