02:17
Comentarii Adauga Comentariu

Cu cine l-a înșelat Veronica Micle pe Eminescu? Orgiile cu ofițeri, poeți sau desfrâul de o noapte la conu' Caragiale l-au sfâșiat pe "Eminul meu iubit"

Iubirea de poveste dintre poetul Mihai Eminescu și "îngerul său blond", Veronica Micle, a fost în realitate una sfâșietoare, marcată de certuri, pasiune, patimă, gelozie și chiar trădare. Nu de puține ori cei doi "amorezi" s-au abandonat, pentru o noapte sau mai multe, în brațele altor parteneri.

"Draga mea Nică", "Îngerul meu blond", "Mititica mea Moți, "Eminul meu iubit" sau "Mițule băiet iubit", așa își spuneau Mihai Eminescu și Veronica Micle în lungile lor epistole, poate cel mai celebru cuplu din istoria literaturii române. Specialiștii în istoria literaturii, ca și criticii literari spun, totuși, că relația dintre Eminescu și Micle nu a fost perfectă, împlinită, așa cum este prezentată în multe lucrări de popularizare. 
 
Din contră, oamenii de litere, spun că așa cum reiese și din corespondența purtată de cei doi amorezi, dar și din mărturiile contemporanilor, realația lui Mihai Eminescu cu Veronica Micle a fost una tumultoasă, istovitoare sufletește în special pentru poet, plină de criză de gelozie și trădări. Referințele cu privire la amantele lui Eminescu, sunt numeroase și clare, însuși poetul dându-se de gol cu poeziile dedicate acestora. În ceea ce o privește pe Veronica Micle, însă părerile sunt împărțite.
 
Unii specialiștii susțin că a fost victima calomniilor junimiștilor, în frunte cu Titu Maiorescu, care căutau răzbunarea. Alții spun că, din contră, văduvei lui Ștefan Micle îi plăcea cochetăria și îl tortura pe gelosul Eminescu cu escapadele ei amoroase. 
 
Mihail Eminovici amantul doamnei Micle
 
Veronica Micle s-a născut în același an cu Eminescu, la 22 aprilie 1850 în Bistrița Năsăud, în familia cizmarului Ilie Câmpeanu, un fost luptător în armata lui Avram Iancu la 1848. Persecutată de autoritățile habsburgice, mama Veronicăi își ia copilul și pleacă peste munți în Moldova, la Târgu Neamț, unde locuia într-o căsuță și lucrând ca moașă. Veronica este un școlar eminent, o tânără de o rară frumusețe, de care se îndrăgostețe unul dintre profesorii ei, Ștfean Micle. Imediat are loc și căsătoria, între bistrițeanca de 14 ani și profesorul de 44 de ani.
 
În 1872, când îl va cunoaște pe Mihai Eminescu, era deja mamă a doi copii. Întâlnirea la Viena, acolo unde Eminescu era student, a fost urmată de o dragoste la prima vedere.
 
" Îl cunoscuse la Viena, în 1872, unde plecase pentru a-și trata o eczemă. Tânăra doamnă blondă, cu părul foarte lung, ușor ciufulit, ridicat într-un coc parcă ireal, din care scăpau cu blândețe două șuvițe transparente, atrăgea atenția imediat. Naturalețea ei dovedea inteligență, știa să fie spirituală cu grație. La Viena, Eminescu o conduce prin parcuri și muzee, pe bulevarde, în împrejurimi", scrie despre această întâlnire, criticul literar, scriitorul și profesorul Costin Tuchilă, în "Punctul pe cuvânt". 
 
Veronica Micle la 22 de ani 
 
De altfel Veronica Micle rememorează această întâlnire cu poetul de care se îndrăgostise încă de când îi citise poeziile în "Convorbiri Literare". "
 
"M-am gândit cu drag la tine până nu te-am cunoscut, / Te știam numai din nume, de nu te-aș mai fi știut! / Și-am dorit să pot odată să te văd pe tine eu, / Să-ți închin a mea viață, să te fac idolul meu.", scria în poezia "M-am gândit" din 1883, Veronica Micle.
 
Specialiștii spun că și Eminescu a fost impresionat de tânăra frumoasă și cu o vastă cultură. De fapt, de la Viena începe relația lor de iubire. În acel moment, căsătorită cu Ștefan Micle, Veronica îl acceptă pe Eminescu ca amant. Nici nu s-a pus vreodată problema unui divorț pentru a fi cu Eminescu. 
 
"Înaripat de imaginația romantică a poetului, portretul Veronicăi Micle domină lirica de dragoste eminesciană a anilor 1874–1877, numită de unii istorici literari "perioada veroniană". Veronica e "floarea albastră", "floarea albă de cireș", "liana", "copilul cu păr bălai" etc. Mitul "îngerului blond" se născuse", adaugă Costin Tuchilă. Statutul de amant nu-i plăcea lui Eminescu, sfâșiat de gelozie și de o patima unei iubiri neîmplinite. Frecventa cu îndărătnicie casa familiei Micle, unde aveau loc seratele  literare al Veronicăi. Într-o zi reușește să se apropie din nou de soția profesorului Micle, în timp ce acesta era plecat de acasă". 
 
Eminescu student la Viena, când o cunoaște pe Veronica Micle 
 
"Ziua de 4/16 Fevr. 1876 a fost cea mai fericită a vieții mele. Eu am ținut pe Veronica în brațe, strângând-o la piept, am sărutat-o. Ea-mi dărui flori albastre pe care le voi ține toată viața mea.", nota poetul. Din spusele specialiștilor, Veronica îl încuraja și îl iubea în secret. " Se pare că, flusturatecă cum era, Veronica si l-a apropiat pe poet de inima ei.", preciza și criticul și istoricul literar Zigu Ornea într-un articol din 1999 în "Cronica Literară". 
 
În 1876, relația lor avansează atunci când profesorul Micle nu era acasă. Sugestivă este o scrisoare, din acel an pe care Eminescu a trimis-o Veronicăi. " "De aceea sărut mâinile fără mănuși, ochii fără ochelari, fruntea fără pălărie și picioarele fără ciorapi și te rog să nu mă uiți, mai cu seamă când dormi.", scrie poetul pe 30 august 1876. Relația dintre cei doi este facilitată după 1879 și de moartea lui Ștefan Micle, Veronica rămânând văduvă și iubita oficială a lui Eminescu.
 
Veronica Micle și ofițerii
 
Iubirea dintre poet și Veronica Micle, a fost marcată spun specialiștii încă de la primele întâlniri de gelozie, durere și suferință. În poeziile lui Eminescu se vede durerea unei iubiri neîmplinite, pe care o împarte cu un soț în vârstă și totodată gelozia tânărului care aude zvonuri despre persoana iubită. Eminescu se plânge într-o scrisoare din 1876 că se simte înșelat. " 
 
"Dar cred că trebuie să sfîrsim odată că eu sunt un caprit al dumitale, și nu mai pot rămâne astfel că nu mai sunt de 16 ani, nici de 70. Ei bine, ce-ai binevoit dumneata face din mine? Mi-ai omorît orice idee mai bună în cap. Am stat aice, în acest oras pe care nu-l pot suferi pentru a te vedea en societé o dată pe săptămînă si pentru a fi ridicol în fața lumii și, ceea ce-i mai mult, în ochii d-tale. Credeam în dumneata, nu mai cred. Cine mă cunoaste cum m-ai cunoscut d-ta, cine stie, cum stii d-ta, că n-am putut iubi nici pe mumă-mea mai mult decît te-am iubit. Ce să mai continuăm, doamnă, o comedie, pe care d-ta ai stiut s-o joci bine, nu-i vorbă, dar în care mie rolul de bufon nu-mi convine", se plângea Eminescu. 
 
Chiar și junimiștii care spunea că au grijă ca poetul să nu ajungă o bătaie de joc, spuneau că Veronica Micle, umbla și flirta cu ofițerii prin parcul ieșean Copou, un loc popular de promenadă. " Amorul lor ajunsese destul de departe și poetul trăia amara, dezamăgitoarea concluzie că iubita este o femeie ușoară și o părăsește. Într-o altă epistolă, din acelasi an 1876, redactată în franțuzește, reiese că, atunci când Veronica se plimba prin parc (Copou) era "în societatea de ofiterași a unei artilerii considerabile prin mustățile sale mari", scria în 1999, Zigu Ornea.  
 
Nici Veronica Micle, nu neagă într-o scrisoare către Eminescu că-i plăcea să cocheteze, fiind o a doua natură a acesteia. " Azi ți-am mai scris o scrisoare, neștiind că voi primi un răspuns de la tine, tu iară începi cu gelozia ta tradițională și de tristă amintire. Bine Mițule, nu recunosti tu că hachițele cochetăriei mele e o consecvență naturală și e mai mult o compensație și mai bine zicând un cer mai senin dupa o lungă suferintă fizică și sufletească care am avut-o toată iarna și îți spun drept mai umplu pustiul vieții care-l (n.r. o porțiune de text lipsește) dar o nițică cochetarie dă-mi voie să o practichez, e ceva atât de înnăscut în mine și care nu e deloc afectat", scrie Veronica Micle lui Eminescu pe 15 martie 1880. Apoi și Iacob Negruzii, a insinuat  în 1883 că Veronicăi nu-i păsa de internarea lui Eminescu în spital, după ce suferise o criză maniaco-depresivă, fiind ocupată cu un ofițer. 
 
Veronica Micle și conu ’Caragiale
 
Din 1877, Eminescu pleacă la București, unde lucrează ca redactor la "Timpul". Veronica Micle rămâne la Iași. Eminescu se îndrăgostește de Mite Kremntiz, secretara personală a regelui Carol I și îi răspunde rareori Veronicăi la scrisori, primind numeroase reproșuri. Între timp cei doresc să se căsăstorească, efort zădărnicit de junimiști. " Cercul junimist se împotrivește căsătoriei, invocând, între altele, flacăra poeziei ce trebuie ținută trează prin suferință. Conform mărturisirii Virginiei Micle, în mai–iunie 1880, Veronica Micle are un copil de la Eminescu, născut mort. Din vara aceluiași an până în decembrie 1881 urmează o ruptură, ce aduce și mai multă mâhnire în sufletul poetei", scrie Costin Tuchilă. 
 
Propriu-zis Eminescu s-a gândit și ca Veronica printr-o căsătorie să nu-și piardă pensia de văduvă, iar el simplu redactor la "Timpul" nu avea bani să o întrețină. Aventurile lui Eminescu, cu Mite Kremnitz și Cleopatra Lecca, fiica pictorului Lecca, dar și idiferența lui Eminescu, care nu răspundea la scrisori sau evita să vină la Iași să o întâlnească, spun specialiștii ar fi determinat-o să accepte avansurile lui Caragiale, coleg al lui Eminescu la "Timpul" și un "Don Juan" fără scrupule. 
 
"Eminescu nu prea răspundea la epistolele Veronicăi, deși scrisorile ei erau ardente. ("cît pentru mine, tu ești și vei fi pururea iubitul meu ideal", îi notifica la 7 noiembrie 1879). Îl chema la Iași insistent. Dar el nu venea, inclusiv la banchetul aniversar al Junimii. Și, brusc, ușurateca Veronica, plictisită să-l tot aștepte pe Eminescu, îl întîlnește la Iasi pe Caragiale, între care se înfiripă o relatie sentimentală, cum să-i spun? - corporală. Se pare că Eminescu a aflat - viitorul dramaturg nu făcea secrete din cuceririle sale - și relatiile epistolare parcurg o perioadă glacială, ea amenintîndu-l pe Eminescu, la 27 iunie 1880, că într-o lună îi va distruge scrisorile", scrie, în "România Literară", Zigu Ornea. 
 
Lui Ion Luca Caragiale ii placea compania femeilor
 
De altfel, Veronica îl cunoscuse pe Caragiale încă din perioada când acesta lucra la "Timpul". Îi făcuse cunoștință chiar Eminescu, când Veronica îl vizitase la București. Apoi Caragiale este numit pentru o scurtă perioadă revizor școlar, în Moldova pe circumscriția Neamț-Suceava. În tot acest timp, deși prieten al lui Eminescu, Caragiale, spun specialiștii nu ezită să o curteze insistent pe Veronica Micle și îl critică pe poet, chiar într-o perioadă în care cei doi erau certați. Se pare că și Veronica Micle, supărată de infidelitățile și indiferența lui Eminescu, cedează lui Caragiale, petrec o noapte fierbinte de amor și mai mult dect atât îi povestește de boala lui.  
 
Primul care îl informează pe Eminescu despre infidelitatea Veronicăi este Scipione Bădescu, un ziarist botoșănean prieten al poetului. Și totuși Eminescu află în detaliu tot ceea ce s-a întâmplat între Micle și Caragiale în 1880 când îl vizitează pe Titu Maiorescu.
 
"Eminescule, iartă-mă, te rog, de sfâșierea de care știi că ți-o pricinuiși, dar aceea pe care ți-ai ales-o drept tovarășă de viață nu merită această cinste… n-o merită. Înainte de dumneata a fost… prietena altora, a fost și a lui Caragiale. A avut-o și el. Mi-a mărturisit chiar el.» Parcă îl văd și acum. Eminescu și-a dus mâna la gură a zis «Canalia!» Apoi a plecat. Multă vreme nu l-am mai văzut.", i-a destăinuit Titu Maiorescu,acest moment lui Ioan Alexandru Brătescu Voinești.  
 
Veronica Micle în pragul căsătoriei cu un alt poet
 
După refuzul lui Eminescu de a se căsători și mai ales după ce acesta îi răspundea din ce în ce mai greu la scrisori, Veronica Micle ar fi fost în pragul căsătoriei cu un poet bucureștean, Iuliu Roșca. Cel puțin acesta așa se lăuda în societate. "A mai venit, curînd, episodul sentimental Iuliu Roșca, care răspîndea zvonul că nutrea gînduri matrimoniale", scria Ornea. Cu toate acestea, nu se știu foarte multe detalii despre această relație a Veronicăi Micle. Eminescu a trecut repede peste moment.
 
"La 26 decembrie 1881, ajunsă la Iași, îi declară, totusi, că nu poate trăi fără el, poetul, si ori vine ea la Bucuresti, ori el la Iași. Eminescu îi răspunde la 28 decembrie 1881, anunțînd-o că a avut o altercație, în societate, cu Caragiale si că dacă, la o revenire a Veronicăi, nu-i va înapoia corespondenta, atunci îi va cere satisfactie, semn sigur că poetul stia de episodul sentimental cu viitorul dramaturg și acum îi ținea ei partea", preciza criticul literar.
 
Dedicată lui Eminescu
 
În cele din urmă istoricii literari și criticii spun că Eminescu a iertat-o pentrua ventura cu Ion Luca Caragiale, mai mult decât atât o scosese nevinovată și s-a apucat să recupereze corespondența ei cu dramaturgul din Haimanale. Mai mult decât atât are loc o ceartă cumplită între Eminescu și Caragiale.  Ar mai fi urmat un episod amoros al Veronicăi Micle cu poetul bucureștean Iuliu Roșca, peste care Eminescu trece cu ușurință și aproape se căsătorește cu Veronica Micle.  Boala ca și argumentele junimiștilor îl fac pe poet din nou să renunțe. 
 
"Se pare că, după incidentul Caragiale, Maiorescu însusi i-a atras atentia poetului despre usurătatea totală si depravarea Veronicăi. Corespondenta dintre cei doi amanti a continuat totusi, inclusiv deplasările ei la Bucuresti, el plîngîndu-se, la 21 februarie 1882, că are "o cumplită nevralgie la cap". Dar ea tot insista, inclusiv vorbind de căsătorie. Încît, la 28 februarie 1882, Eminescu îi scria acea tulburătoare scrisoare de refuz ("Bolnav, neavînd nici o pozitie socială sigură prin care să-ti pot pregăti un trai modest si poate fericit alături de mine; sărac, precum stii că sunt, si avînd pururea grija zilei de mîine, tu crezi că as putea fi atît de nelegiuit să pot veni lîngă tine si să nu vreau să viu", scria Zigu Ornea în 1999. 
 
Ultima fotografie din 1886 a Veronicăi Micle
 
Chiar și cu acest refuz și după o perioadă în care Eminescu a făcut numeroase tratamente, căzând în cumplitele episoade maniacal-depresive, fiind dus și la Viena în acest scop, Veronica Micle îl caută. Mai precis la Botoșani, acolo unde poetul s-a retras din 1887 în grija surorii sale Harrieta, care culmea și aceasta o considera pe Veronica Micle, de starea de suferință a fratelui ei. În cele din urmă la Botoșani trăiește un ultim episod de iubire cu Eminescu. În 1888 se întorc la București și stă alături de poet până acesta moare. Nu-i supraviețuiește și se sinucide la mănăstirea Văratec unde s-a retras după moartea lui Eminescu. Pe 4 august înghite arsenic și moare în chinuri după 24 de ore la 39 de ani. 
 
Veronica Micle victima calomniilor ?
 
Sunt specialiști care spun că toate cochetăriile lui Veronica Micle nu sunt decât răutăți și bârfe ale junimiștilor, care o disprețuiau pe iubita lui Eminescu pentru un conflict mai vechi al acesteia cu Titu Maiorescu. Mai precis este martoră într-un proces în care Titu Maiorescu era acuzat de hărțuirea unei eleve. " În 1864, Veronica Micle și mama ei apăruseră într-un proces răsunător intentat vanitosului critic. Președinte al Comitetului de inspecțiune școlară, Maiorescu era învinuit de "fapte scandaloase" în care era implicată subdirectoarea Școlii Centrale de fete, domnișoara Emilia Rückert. Făcând parte, prin soțul său, din cercul simpatizanților Școlii Ardelene din Blaj, adversari ai lui Maiorescu, Veronica Micle susține cu înverșunare acuzația, poate reală.", scrie Costin Tuchilă.
 
 Titu Maiorescu nu a văzut cu ochi buni relația dintre Eminescu și Veronica Micle
 
De atunci Maiorescu, achitat în acel proces, fiind ajutat și de avocați importanțide la București ar fi căutat să se răzbune pe Veronica Micle prin orice mijloc. De altfel Iacob Negruzzi îi ținea hangul, spun specialiștii, și răspândea bârfe despre cochetăriile Veronicăi. Unii specialiștii spun că bistrițeancă de fapt i-a fost credincioasă lui Eminescu. " Nici relația lui Eminescu cu Mite Kremnitz, secretara particulară a regelui Carol, nici dragostea pentru Cleopatra Poenaru-Lecca, nici curtezanii insistenți, între care poetul bucureștean Iuliu I. Roșca, cu care poartă o elegantă corespondență, nu o putuseră clinti. 
 
"Preferă să fie metresa lui Eminescu decât nevasta unui prinț", avea să spună mai târziu fiica Veronicăi, Virginia Micle. Fugara aventură a Veronicăi Micle cu Caragiale, purtarea îndoielnică a acestuia sunt folosite cu dibăcie de dușmanii celor doi mari îndrăgostiți ai literaturii române", arată același Tuchilă. Iar o bună dovadă, este spun susținătorii nevinovăției lui Micle, este faptul că s-a sinucis în lipsa lui. Totodată scrisorile prin care îl anunța pe Eminescu că îi place să cocheteze, spun unii critici erau ticluite pentru a-i ațâța gelozia și pentru a se răzbuna pentru aventurile lui Eminescu, printre altele cu "năsoasa de Mitte".
 
Vă recomandăm să citiți și următoarele știri:
 
 
 
 (Adevarul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

Cutremur în România, la 6 kilometri adâncime. Magnitudinea înregistrată

Ion Cristoiu: Schimbările climatice au luat România prin surprindere

Medicii nevaccinați sunt buni de plată. Testările periodice COVID-19 nu vor fi finanțate de Guvern

Israelul își amenință adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului

Plaja Copacabana, acoperită de trandafiri roșii în amintirea victimelor pandemiei. "Unde am greșit?"

Cultura Dridu - sau cum au continuat să supraviețuiască și să se dezvolte românii la Nord de Dunăre după retragerea aureliană

Healthcare Trends VIDEO. Viața la Chirurgie Cardiovasculară. De ce statul scoate anual circa 3.000 de locuri la Rezidențiat dacă nu sunt locuri de muncă? Invitat: Mathe Zsombor, medic primar chirurg

Un bărbat a fost găsit mort în puțul unui lift dintr-o clădire din Capitală

HOROSCOP 21 iunie. Soarele intră în Rac. Sentimentele ajung să le conducă pe zodii

Bolojan admite că cine pierde la Congresul PNL, Orban sau Cîțu, riscă să piardă funcția deținută

Pericol de inundații în mai multe zone din România

MOSTENIREA nestiuta a lui Ceausescu! America e SOCATA de ce a descoperit in Romania
ULTIMA ORA: Dusmanii tarii vor sa ascunda adevarul

PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea | Pensiile – de la minciunile ministrului Turcan, la minciunile privind asaltul "decrețeilor". Singurii "decreței" sînt generalii pensionați în floarea vîrstei

Solstițiul de vară 2021. Cea mai lungă zi din an marchează începutul verii astronomice. Semnificații și tradiții

Incendiu provocat de un aragaz deschis, lăsat nesupravegheat. Proprietarul apartamentului are arsuri pe 80% din corp

De ce este periculos să faci baie când fulgeră? Sfaturile IGSU în cazul furtunilor de vară: Evităm dușurile și sălile de baie

Afacere păguboasă pentru Ronaldo. Starul portughez se chinuie de câțiva ani să vândă apartamentul pe care îl deține în New York

Turcia își păstrează trofeul European Golden League la volei masculin

Președintele american Joe Biden dorește o întrevedere cu omologul său afgan înainte de retragerea trupelor. Când va avea loc întâlnirea

Ce sărbătorim de Rusalii? Istoric, semnificație și tradiții

Un drum județean din Prahova s-a surpat din cauza ploilor

Românii, prinși încă în cozi infernale în minivacanța de Rusalii FOTO

România se pregătește de caniculă. Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni

Avertizare METEO Cod galben în șapte județe din România, luni dimineață

Efectele avertizării meteo Cod galben. Porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Midia au fost închise luni dimineață

Sfaturi pentru elevi, înainte de Evaluarea Națională. Cum să îți gestionezi emoțiile la examen?

Restricții de circulație pe două drumuri naționale. 100 de metri de șosea surpată pe DN 11

Alegerile regionale din Franța. Înfrângere zdrobitoare pentru partidul lui Macron

Continuă traficul cu deșeuri prin România. Mii de kilograme de mărfuri toxice pentru mediu, încărcate în TIR-uri, la intrarea în țară

Toyota Supra, mașina condusă de Paul Walker în filmul "Fast & Furious", s-a vândut pentru 550.000 de dolari

Surya Namaskar în tradiția Yoga. Iulia Vântur s-a transformat în zeiță, de Ziua mondială a Soarelui GALERIE FOTO

O carte pe zi: "Publicistica lui Ion Brad" de Mihai Cistelican

Prognoză specială pentru București. Urmează ploi și caniculă

Daniel Dines, un exemplu pentru studenți. Fondatorul UiPath va fi Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeș Bolyai

Automobilism: Podium pentru România la Campionatul European de Raliuri

Incendiu grav în Sânnicolau Mare, în județul Timiș. Un magazin de 500 metri pătrați a ars în totalitate

Clădire în flăcări, în județul Timiș. O persoană a murit, iar alte două s-au intoxicat cu fum

Mesaj călător în timp. Cum a ajuns un răvaș într-o sticlă aruncată în ocean în 2018 să unească doi adolescenți separați de Oceanul Atlantic?

Scandal pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Pasagerii se plâng de timpul mare de așteptare la punctele de testare COVID

SUA. MANIPULARE PROGRESISTĂ. Tucker Carlson: "Trupele sunt ținute în Capitală din rațiuni politice. Pentru a arăta că susținătorii lui Trump reprezintă "un pericol public"

Cea mai sexy dansatoare amatoare. O tânără a înebunit internetul cu un DANS EROTIC VIDEO

Coronavirus în România LIVE UPDATE 21 iunie. 26 de cazuri noi, anunțate luni. Noul bilanț COVID-19

Evaluare Națională 2021. Tot ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a, înaintea probelor scrise

Lupta pentru viață, un succes pentru "cel mai prematur" bebeluș din lume. Copilul, născut la doar 5 luni de sarcină, a împlinit un an

Sânzienele sau Drăgaica, noapte magică și zi de sărbătoare. Obiceiuri și tradiții când "se deschid porțile cerului"

Incident filmat în traficul din București. În mijlocul străzii, doi tineri blochează o mașină și o distrug VIDEO

Marius Tucă Show, ora 19:00, la Aleph News și pe alephnews.ro. Invitatul de luni e Iosefin Florea, antreprenor, știutor de vinuri. Românești, mai ales

Coronavirus în România LIVE UPDATE 21 iunie. Noul bilanț COVID-19

Avocat: Refuzul angajatului de a lucra în regim de telemuncă nu poate fi sancționat

Un urs și-a făcut apariția într-o comună din Botoșani. Autoritățile au emis mesaj RO Alert

O decizie imprudentă: difturi în parcare, beat la volan. Șoferul, în vârstă de 18 ani, a lovit două mașini, un stâlp și un gard

Nouă informare METEO. 5 zile de instabilitate atmosferică și disconfort termic pentru toată țara

Bulgaria a câștigat European Golden League la volei feminin

Ce este de fapt Metoda Monte Carlo (Monte Carlo Tree Search - MCTS) de simulare şi de decizie, utilizată de inteligența artificială Alpha Zero de la Google care a devenit campion mondial la şah

Elefantul din cameră...la propriu. O familie din Thailanda s-a trezit cu un oaspete neobișnuit în bucătărie

Satul Olimpic de la Tokyo, bula protectoare care vrea să țină virusul la distanță

Ce este dieta Paleo, denumită și Dieta Omului Cavernelor sau Dieta Epocii de Piatră. Fotbalistul Marcos Llorente o urmează cu strictețe

Cum reacționăm corect când cineva ne agresează în trafic? Sfaturi pentru șoferi de la Titi Aur și psihologul Keren Rosner

E oficial: Viitorul și Farul Constanța au fuzionat. Primăria Constanța va sprijini noua echipă

Cum sa va construiti un Home Theater PC - HTPC - performant - la cel mai atractiv pret


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11 Pag.12 Pag.13 Pag.14 Pag.15
Pag.16 Pag.17 Pag.18 Pag.19 Pag.20 Pag.21 Pag.22 Pag.23
Pag.24 Pag.25 Pag.26 Pag.27 Pag.28 Pag.29 Pag.30 Pag.31
Pag.32 Pag.33 Pag.34 Pag.35 Pag.36 Pag.37 Pag.38 Pag.39
Pag.40 Pag.41 Pag.42 Pag.43 Pag.44 Pag.45 Pag.46 Pag.47
Pag.48 Pag.49 Pag.50 Pag.51 Pag.52 Pag.53 Pag.54 Pag.55
Pag.56 Pag.57 Pag.58 Pag.59 Pag.60 Pag.61 Pag.62 Pag.63
Pag.64 Pag.65 Pag.66 Pag.67 Pag.68 Pag.69 Pag.70 Pag.71
Pag.72 Pag.73 Pag.74 Pag.75 Pag.76 Pag.77 Pag.78 Pag.79
Pag.80 Pag.81 Pag.82 Pag.83 Pag.84 Pag.85 Pag.86 Pag.87
Pag.88 Pag.89 Pag.90 Pag.91 Pag.92 Pag.93 Pag.94 Pag.95
Pag.96 Pag.97 Pag.98 Pag.99 Pag.100 Pag.101 Pag.102 Pag.103
Pag.104 Pag.105 Pag.106 Pag.107 Pag.108 Pag.109 Pag.110 Pag.111
Pag.112 Pag.113 Pag.114 Pag.115 Pag.116 Pag.117 Pag.118 Pag.119
Pag.120 Pag.121 Pag.122 Pag.123 Pag.124 Pag.125 Pag.126 Pag.127
Pag.128 Pag.129 Pag.130 Pag.131 Pag.132 Pag.133 Pag.134 Pag.135
Pag.136 Pag.137 Pag.138 Pag.139 Pag.140 Pag.141 Pag.142 Pag.143
Pag.144 Pag.145 Pag.146 Pag.147 Pag.148 Pag.149 Pag.150 Pag.151
Pag.152 Pag.153 Pag.154 Pag.155 Pag.156 Pag.157 Pag.158 Pag.159
Pag.160 Pag.161 Pag.162 Pag.163 Pag.164 Pag.165 Pag.166 Pag.167
Pag.168 Pag.169 Pag.170 Pag.171 Pag.172 Pag.173 Pag.174 Pag.175
Pag.176 Pag.177 Pag.178 Pag.179 Pag.180 Pag.181 Pag.182 Pag.183
Pag.184 Pag.185 Pag.186 Pag.187 Pag.188 Pag.189 Pag.190 Pag.191
Pag.192 Pag.193 Pag.194 Pag.195 Pag.196 Pag.197 Pag.198 Pag.199
Pag.200 Pag.201 Pag.202 Pag.203 Pag.204 Pag.205 Pag.206 Pag.207
Pag.208 Pag.209 Pag.210 Pag.211 Pag.212 Pag.213 Pag.214 Pag.215
Pag.216 Pag.217 Pag.218 Pag.219 Pag.220 Pag.221 Pag.222 Pag.223
Pag.224 Pag.225 Pag.226 Pag.227 Pag.228 Pag.229 Pag.230 Pag.231
Pag.232 Pag.233 Pag.234 Pag.235 Pag.236 Pag.237 Pag.238 Pag.239

Nr. de articole la aceasta sectiune: 14295, afisate in 239 pagini.