00:09
Comentarii Adauga Comentariu

NATIONALIZAREA RESURSELOR NATURALE. Fondul Suveran al Norvegiei model pentru viitorul Fond National Suveran al Romaniei - propus de Petitia Fluierul.ro. Fondul Suveran al Norvegiei a ajuns la 800 de miliarde de euro.

Ce prevede Petitia in legatura cu gestionarea tuturor activelor statului

Pe langa Nationalizarea Resurselor Naturale si Controlul Concensionarilor, Petitia prevede si infiintarea unui Fond National Suveran. dupa modelul Norvegiei. Conducerea Fondului Suveran National va fi aleasa de catre cetateni din 2 in 2 ani si va raspunde prin lege organica de administrarea activelor statului, atat din punct de vedere contabil cat si juridic. Statul ca administrator al proprietatii publice trebuie pus si el sub control, nu numai privatii care jefuiesc resursele naturale. Infiintarea Fondului Suveran National al Romaniei si alegerea conducerii acestui Fond Suveran National de catre cetatenii Romaniei precum si punerea conducerii acestui Fond Suveran National sub un strict control contabil si juridic, inclusiv cu raspundere penala drastica in cazul fraudelor, va fi un prim pas inainte pentru protejarea si administrarea in interesul cetatenilor a Proprietatii Publice. Va prezentam in continuare propunerea din petitie care prevede infiintarea Fondului Suveran National al Romaniei precum si cum functioneaza Fondul Suveran al Norvegiei, fond de stat pe care il consideram un model demn de urmat.

Propunere de modificare

(8) Proprietatea publica a Romaniei este gestionata de Fondul National al Romaniei, fond suveran de stat. Conducerea Fondului National al Romaniei este aleasa prin votul direct al cetatenilor, pentru un mandat de 2 ani, in conditiile legii organice.

Link direct catre petitie: CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Fondul suveran al Norvegiei a ajuns la 800 miliarde de dolari

Guvernatorul bancii centrale a Norvegiei, Oeystein Olsen, spune ca i se pare normal ca fondul suveran de 800 miliarde de dolari al tarii sa isi extinda aria de achizitii. Fondul este intr-o continua crestere, iar noul guvern incearca sa-si dea seama ce ar putea face cu atatia bani.

Olsen aminteste de o recomandare din 2010, ca fondul sa investeasca in infrastructura si in capital privat, ce fusese respinsa la vremea respectiva, noteaza Bloomberg.

Acum, guvernatorul isi arata din nou sprijinul pentru aceasta propunere, sperand ca noul executiv, condus de Erna Solberg, va adopta o pozitie diferita.

Cresterea fondului, in care se duc majoritatea incasarilor din petrol si gaze, da mari batai de cap guvernantilor. Acesta s-a marit de mai bine de patru ori din 2005 si, potrivit estimarilor oficiale, va ajunge la 875 miliarde de dolari pana la sfarsitul anului viitor.

In 2010, fondul si-a extins pentru prima data aria de investitii, pe langa actiuni si obligatiuni, directionandu-si 5% in domeniul imobiliar.

Guvernul norvegian da in fiecare an publicitatii un document in care stipuleaza orice modificare de strategie in administrarea fondului.

“Guvernul isi doreste o strategie de investitii stabila si previzibila pentru fond. Daca primim recomandari din aceasta directie, le vom analiza cu atentie si vom vedea daca este necesar sa facem vreo schimbare”, a declarat ministrul de Finante Siv Jensen. Acesta a adaugat ca restructurarea fondului ca sa poata fi mai bine administrat nu este neaparat o solutie.

Norvegia a pus bazele acestui depozit in 1996, ca sa nu dea peste cap economia de 500 miliarde de dolari. Numai ca acesta a continuat sa creasca peste asteptari, iar Norvegia a devenit acum cea mai bogata economie scandinava.

Fondul Suveran al Norvegiei, investeste si in cele mai valoroase active din Romania

Fondul Suveran al Norvegiei, cel mai mare fond suveran din lume, cu active de 800 de miliarde de euro la finalul anului 2013, are investiţii de 51 milioane de euro pe bursa de la Bucureşti, de 25 de ori mai mult decât în 2012, după ce fondul şi-a crescut expunerea pe acţiunile Petrom, BRD, Banca Transilvania, Transelectrica şi Transgaz, şi a cumpărat acţiuni la Romgaz şi Nuclearelectrica, potrivit raportului anual.

La finalul anului 2012, valoarea totală a investiţiilor pe bursa locală era de doar 2,1 milioane de euro, principalele investiţii fiind acţiunile BRD, Banca Transilvania (TLV), Transgaz (TGN), Transelectrica (TEL), OMV Petrom (SNP) şi BVB. Pe parcusul anului trecut, fondul a mai cumpărat acţiuni la Romgaz şi Nuclearelectrica, cele două companii listându-se la bursă în toamna lui 2013.

În 2013, fondul de investiţii a obţinut un randament de 16% în coroane norvegiene, în principal graţie investiţiilor în acţiuni. Circa 61,7% din activele fondului de investiţii sunt plasate în acţiuni (375 mld.euro). Alte 37% din active sunt investite în instrumente cu venit fix şi un procent din active a fost plasat în imobiliare. Defalcat, portofoliul de acţiuni i-a adus fondului un randament de 26,3%, instrumentele cu venit fix i-au adus randament zero, iar imobiliarele i-au adus un plus de 11,8%.

Fondul Suveran al Norvegiei a ajuns atat de mare incat norvegienii se gandesc sa faca din el inca 2 sau 3 fonduri

În timp ce majoritatea țărilor europene încă se luptă să își reducă cheltuielile, Norvegia se bucură de consecințele deciziilor înțelepte de investiție pe care le-a făcut în privința rezervelor sale de petrol și gaze, și care i-au adus ceea ce mulți consideră a fi cel mai mare fond suveran de investiții din lume.

Estimat să ajungă la 1 trilion de dolari până în 2020, fondul suveran de investiții al Norvegiei ar fi prea mare, spun unii specialiști în domeniul economic. De exemplu, profesorul Bruno Gerard, de la Facultatea de Afaceri din Oslo, a declarat pentru BBC că „va deveni imposibil să gestionăm un flux financiar de asemenea dimensiuni, într-o singură organizație." Fondul este, în prezent, „foarte bine gestionat", consideră Gerard, însă „o greșeală mică în gestionarea unui fond mare poate avea consecințe enorme". Însă, apreciază specialistul, o astfel de greșeală „ar fi mult mai puțin dăunătoare dacă am avea câteva fonduri de dimensiuni mai mici."

Ideea nu este străină nici conducătorilor țării. Proaspătul partid conservator ales a anunțat că ia în calcul posibilitatea înființării a două sau chiar trei fonduri. Ena Solberg, liderul partidului a sugerat că o discuție pe această temă va avea loc în curând. „Conservatori fiind, noi credem că un regim în care există puțin mai multă concurență poate genera rezultate mai bune", a mai spui Solberg.

Peste 200 de angajați lucrează în Banca Centrală a Norvegiei la sediul din Oslo, și alți 100 dețin birouri în New York, Londra, Shanghai și Singapore. Fondul local, cu sediul la Oslo, înregistrează săptămânal intrări de 1 miliard de dolari. Nivelul la care a ajuns fondul de pensii de stat al Norvegiei, spune Yngve Slyngstad, CEO-ul fondului, oferă norvegienilor „posibilitatea de a rezista turbulențelor, fără a face nimic".

Fondul Suveran al Norvegiei a ajuns cel mai mare fond de investitii din lume. Norvegienii vor avea un viitor linistit

Fondul public de pensii din Norvegia a detronat acum 3 ani, Autoritatea de Investiţii din Abu Dhabi (ADIA) pentru a deveni cel mai mare fond suveran de investiţii din lume, potrivit unui raport publicat de firma americană de consultanţă Monitor Group.

Alimentat de veniturile petroliere ale statului, fondul public de pensii din Norvegia are active de 800 de miliarde de dolari, faţă de 342 miliarde de dolari pentru Autoritatea de Investiţii din Abu Dhabi. Cu toate acestea, comparaţiile sunt totuşi complicate de faptul că ADIA nu publică rapoarte de performanţă faţă de fondul norvegian care face acest lucru în fiecare trimestru.

De exemplu, SWF Institute, un organism specializat în analiza fondurilor suverane, care operează cu cifre diferite şi în clasamentul din iunie estima că valoarea activelor ADIA se ridică la 627 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe primul loc în lume. În schimb,

Monitor Group susţine că activele ADIA au scăzut din cauza cheltuielilor publice crescute, a pierderilor legate de criza financiară şi a investiţiilor neprofitabile.

'Chiar dacă nu este un scop în sine să fie cel mai mare, este întotdeauna o plăcere să vedem că fondul a crescut', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului norvegian de Finanţe, Sigbjoern Johnsen. Purtătorul de cuvânt a reamintit că mai multe surse independente plasează fondul public de pensii din Norvegia pe primul loc în lume în materie de transparenţă. Pe lângă rapoartele trimestriale, fondul norvegian publică în fiecare an lista investiţiilor sale în acţiuni, obligaţiuni şi, recent, în domeniul imobiliar.

Cum a aparut Fondul Suveran al Norvegiei? In Norvegia politicienii au lucrat pentru bunastarea poporului nu pentru jefuirea lui.

Istoria fondului suveran norvegian incepe in 1969, odata cu descoperirea petrolului in Marea Nordului, iar doi ani mai tarziu Norvegia da startul exploatarilor.

In 1990, Parlmentul Norvegiei adopta actul de constituire al Fondului guvernamental pentru petrol sau Government Petroleum Fund, iar 6 ani mai tarziu se efectueaza primul transfer catre fond. De atunci, in fiecare an, guvernul depune o parte din veniturile obtinute din activitatile petroliere in fondul suveran. Anul 2004 aduce in discutie cadrul etic si se stabilesc noi linii de urmarit, iar in 2006 fondul primeste un nou nume: Fondul Guvernamental pentru Pensii – Global.

Fondul suveran global a fost creat ca un instrument fiscal prin care sa fie sprijinit managementul capitalului obtinut din vanzarea petrolulului, pe termen lung. Redenumirea fondului, in 2006, a facut parte din strategia de reformare a sistemului de pensii norvegian. Intr-o constanta crestere si fara foarte multe posibilitati de finantare in viitor, fondul de pensii este finantat in prezent prin fondul suveran de investitii, bazat pe exploatarile petroliere din Marea Nordului.

Cum functioneaza si cum este controlat?


1. Fondul are functia unui instrument financiar menit sa intareasca si sa sprijine pocesul de elaborare a bugetului. Fondul este construit cu ajutorul unor institutii deja existente, deci nu incarca cadrul guvernamental cu agentii suplimentare.

2. Capitalul de care dispune fondul suveran provine din toate veniturile obtinute de pe urma tranzactiilor cu produse petroliere, iar acestora li se adauga profitul obtinut de pe urma investitiilor facute prin intermediul fondului de pensii.

3. Surplusul produs de fond acopera deficitul de buget, ceea ce arata faptul ca fondul este integrat complet in bugetul de stat.

4. Fondul face investitii exclusiv externe. Astfel, diversitatea micsoreaza riscul la care se expun investititiile, iar piata interna este protejata de fluctuatiile de pret al produselor petroliere.


Fondul guvernamental de pensii este caracterizat de un grad ridicat de transparenta, o conditie fara de care niciun fond nu poate exista conform principiilor care stau la baza crearii acestor instrumente finaciare suverane. Transparenta, in acest caz, este o modalitate prin care guvernul care gestioneaza un asemenea fond se bucura de sprijin din partea publicului si incredere in strategia de investitii a capitalului ce apartine tuturor cetatenilor norvegieni si, in acelasi timp, sunt respectate normele bunei guvernante.

Astfel, Parlamentul primeste rapoarte din partea Ministerului de Finante privind chestiunile importante legate de Fond, precum suma totala a capitalului detinut sau miscarile de pe piata petroliera, previziuni fiscale si schimbari in strategia de investitii. La randul sau, Ministerul are obligatia de a publica rapoartele si opiniile Bancii Centrale si cele elaborate de catre consultantii externi. Totodata, Banca Centrala a Norvegiei publica rapoarte anuale si semestriale privind operatiunile efectuate de catre Fond cat si o lista a investitiilor facute de-a lungul anului.

La baza functionarii unui fond de dimensiunile celui norvegian, responsabilitatea este un cuvant cheie. De aceea, in 2004, prin decret regal s-a constituit Consiliul de Etica care are ca scop observarea modului in care sunt aplicate normele etice din cadrul ghidului elaborat in acelasi an. Din martie 2010, noi norme etice au intrat in vigoare, aducandu-se astfel schimbari majore in gestionarea fondului suveran.

Astfel, conform noilor norme, strategia de investitii va avea in vedere activitatile caracaterizate de cooperare internationala si contributia la bunele practice internationale, o predilectie fata de investititiile centrate pe protejarea mediului inconjurator, cercetare si analiza, dar si excluderea companiilor din planul de investitii. Sunt interzise investitiile in companii care contribuie direct sau indirect in activitati precum tortura sau privarea de libertate sau nerespectarea drepturilor omului. Exista totusi un numar impresionat de companii excluse din strategia de investitii.

Toti banii din petrol si gaze merg in acest fond. La noi toti banii din petrol si 50% din gaze merg la autrieci. Ce avantaje au Norvegienii?

Norvegia, una din cele mai bogate economii ale lumii este cel mai mare exportator de petrol în afara ţărilor arabe din OPEC. Gazul natural şi petrolul constituie 25% din PIB, iar investiţia norvegiană în programe sociale acasă, şi în programe de ajutor pentru dezvoltarea altor ţări este, proporţional cu populaţia, cea mai mare din lume.

Ultimul raport al dezvoltării umane al ONU, ca şi ultimul raport al Forumului Economic Global consideră Norvegia cea mai avansată ţară din lume în ce priveşte calitatea vieţii.

Norvegienii au găsit petrol în Marea Nordului în anii 1960 şi au ajuns a patra ţară ca bogăţie din lume.

Parlamentul a creat fondul în 1990, dar profit a apărut de abia în 1995, că pînă atunci s-a plătit o datorie externă.

Banii din fond sînt investiţi pe termen lung, considerîndu-se că aparţin tuturor norvegienilor, inclusiv celor nenăscuţi încă.

Norvegienii plătesc impozite progresive, dar au vacanţă două luni pe an, concedii medicale generoase şi grădiniţe de calitate care nu îi costă nimic. Cheltuielile din fond sunt strict limitate doar la dobanzi, care sînt folosite pentru beneficii sociale.

Propunere de Modificare:

Articolul 136

(1) Statul ocroteste proprietatea

(2) Proprietatea este publica sau privata.

(3) Proprietatea publica, in intregul ei, apartine statului. Ea nu poate fi impartita si trecuta in proprietatea unitatilor administrativ-teritoriale.

(4) Bogatiile de orice natura ale subsolului, padurile, caile de comunicatie, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil si acelea ce pot fi folosite in interes public, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de lege, fac obiectul exclusiv al proprietatii publice.

(5) Bunurile proprietate publica sunt inalienabile.

(6) Bunurile proprietate publica pot fi concesionate, inchiriate sau date in administrare regiilor autonome ori institutiilor publice centrale sau locale, in conditiile legii, numai in urma unui referendum national prin care cetatenii Romaniei sa aprobe acest lucru. Bunurile proprietate publica nu pot fi concesionate ori inchiriate unor privati sau unor firme private. Exploatarea resurselor naturale ale Romaniei se poate face doar de catre firme cu capital integral de stat.

(7) Proprietatea privata este, in conditiile legii, inviolabila.

(8) Proprietatea publica a Romaniei este gestionata de Fondul National al Romaniei, fond suveran de stat. Conducerea Fondului National al Romaniei este aleasa prin votul direct al cetatenilor, pentru un mandat de 2 ani, in conditiile legii organice.

(9) Comunitatile locale care traiesc in apropierea padurilor au drept de uzufruct asupra padurilor langa care traiesc, in conditiile legii organice


Articolul 44

...(2) Proprietatea privată este ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatrizii nu pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor.
Link direct catre petitie: CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !


Expunere de motive

Nationalizarea Resurselor Naturale - Expunere de Motive. Cum ne-au furat si ne fura Resursele Naturale, pe baza prevederilor din actuala Constitutie a Romaniei. Ce prevede Constitutia de Azi legat de Proprietatea Publica? Ce prevedea Constitutia din 1991?


Initiativa Fluierul.ro

Citeste despre Initiativa Fluierul.ro: - CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !
In legatura cu bogatiile naturale pe care Romania le-a avut in posesia ei inainte de 1989 si care e valoarea resurselor minerale a Romaniei, Cititi si: MOSTENIREA nestiuta a lui Ceausescu! America e SOCATA de ce a descoperit in Romania - ULTIMA ORA: Dusmanii tarii vor sa ascunda adevarul


In timp ce populatia tarii moare de foame, România stă pe zăcăminte de 666 de miliarde de euro aproape toate exploatate de firme straine

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI.Stefan - 9 Iunie 2015, 16:37

O sa rezolve ceva petitia asta? sau o sa fie ca restul de mii de petitii online ignorate complet de autoritati?

Fluierul.ro

Depinde cat de hotariti suntem sa ne adunam si sa ramanem impreuna

DACA Nu se rezolva trimitand petitia autoritatilor (si va spunem sincer ca politrucii nostri nu o vor rezolva) trebuie sa CONTINUAM sa ne strangem IMPREUNA si sa declansam noi Referendumul

Sta in puterea noastra sa ne adunam si sa modificam Constitutia. Nimeni nu va putea impiedeca milioane de romani sa hotarasca in tara lor ce e mai bine pentru ei. Trebuie sa ne adunam si sa incepem impreuna sa facem ceva. Trebuie sa credem ca sta in puterea noastra sa facem asta. E tara noastra nu a altora si suntem inca multi in ea.

Intr-un singur caz, nu vom reusi: Daca nu vom fi impreuna pana la capat !

Vom fi multi impreuna Nu ne vor mai putea impiedeca. Nu vom fi uniti? Ne vor jefui in continuare...

Urmariti Fluierul.ro pentru momentul declansarii Fazei-II-a

Va multumim,

Fluierul.roCititor : 10 Iunie 2015, 22:45

Ar fi bine sa fiti multi cei care organizati sau vreti sa organizati aceasta initiativa. Va vor gasi nod in papura si s-ar putea sa va alegeti cu ceva dosare penale. De aceea e bine sa fie stabiliti oameni de rezerva pentru a continua in caz de impedimente. Parerea mea...

Fluierul.ro

Vom declansa Faza-II si vom cere tuturor celor care au semnat sa fie alaturi de noi si sa se inregistreze pe Fluierul.ro ca sa ne organizam.

Ne vom organiza pe toata tara, pe sate, orase, pe strazi, pe blocuri

Daca vom reusi, vom strange si semnaturile oficiale pentru Modificare Constitutiei.

Ce vor face daca vom fi 4.000, 40.000 , 400.000...500.000...?

Nu credem ca vor putea face 500.000 de dosare penale. Nu credem ca vor putea face dosare penale unei tari intregi.

Intrebarea care ramane e insa urmatoarea:

Putem oare odata, si-odata sa ne strangem toti impreuna si sa le spunem : AJUNGE! ?

Va multumim,

Fluierul.roApel Fluierul.ro

Va rugam inca odata pe toti cei care ati semnat sa nu va multumiti doar cu semnatura si-atat caci daca nu vom ajunge la un numar urias de semnaturi nu vom conta deloc si va ramane doar inca "o petitie".

Trebuie sa va asteptati la un drum foarte lung si la o reusita care nu e deloc sigura.

Singura noastra putere e numarul nostru. Cu cat vom fi mai multi impreuna cu atat vom conta.

De aceea, va rugam inca odata pe toti cei care ati semnat sa nu va opriti aici ci sa cereti familiei, rudelor, prietenilor, colegilor, tuturor apropiatilor care au drept de vot sa semneze si sa transmita si ei mai departe Petitia.

Dati-le un mail cu link-ul, dati-le un telefon, spuneti-le colegilor la servici, spuneti-le on-line pe internet, faceti ce puteti ca lumea sa afle si sa poata semna.

Va rugam de-asemenea sa verificati din cand in cand evolutia situatiei atat pe Fluierul.ro cat si aici pentru a fi al curent cu ce vom face in Faza-II-a si cum ne vom organiza in continuare pentru strangerea si depunerea semnaturilor oficiale la CCR si pentru ca acest demers sa reuseasca.

Pana atunci trebuie sa ne adunam Multi, caci asa cum vedeti in Constitutie au pus 500.000 de semnaturi crezand ca niciodata nu ne vom aduna impreuna 500.000.

Credem ca s-au inselat. Avem speranta ca odata si odata vom reusi.

Va multumim,

Fluierul.ro


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

Cutremur în România, la 6 kilometri adâncime. Magnitudinea înregistrată

Ion Cristoiu: Schimbările climatice au luat România prin surprindere

Medicii nevaccinați sunt buni de plată. Testările periodice COVID-19 nu vor fi finanțate de Guvern

Israelul își amenință adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului

Plaja Copacabana, acoperită de trandafiri roșii în amintirea victimelor pandemiei. "Unde am greșit?"

Cultura Dridu - sau cum au continuat să supraviețuiască și să se dezvolte românii la Nord de Dunăre după retragerea aureliană

PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea | Pensiile – de la minciunile ministrului Turcan, la minciunile privind asaltul "decrețeilor". Singurii "decreței" sînt generalii pensionați în floarea vîrstei

Pericol de inundații în mai multe zone din România

Healthcare Trends VIDEO. Viața la Chirurgie Cardiovasculară. De ce statul scoate anual circa 3.000 de locuri la Rezidențiat dacă nu sunt locuri de muncă? Invitat: Mathe Zsombor, medic primar chirurg

Un bărbat a fost găsit mort în puțul unui lift dintr-o clădire din Capitală

HOROSCOP 21 iunie. Soarele intră în Rac. Sentimentele ajung să le conducă pe zodii

Bolojan admite că cine pierde la Congresul PNL, Orban sau Cîțu, riscă să piardă funcția deținută

MOSTENIREA nestiuta a lui Ceausescu! America e SOCATA de ce a descoperit in Romania
ULTIMA ORA: Dusmanii tarii vor sa ascunda adevarul

Solstițiul de vară 2021. Cea mai lungă zi din an marchează începutul verii astronomice. Semnificații și tradiții

Incendiu provocat de un aragaz deschis, lăsat nesupravegheat. Proprietarul apartamentului are arsuri pe 80% din corp

De ce este periculos să faci baie când fulgeră? Sfaturile IGSU în cazul furtunilor de vară: Evităm dușurile și sălile de baie

Afacere păguboasă pentru Ronaldo. Starul portughez se chinuie de câțiva ani să vândă apartamentul pe care îl deține în New York

Turcia își păstrează trofeul European Golden League la volei masculin

Automobilism: Podium pentru România la Campionatul European de Raliuri

Sfaturi pentru elevi, înainte de Evaluarea Națională. Cum să îți gestionezi emoțiile la examen?

Președintele american Joe Biden dorește o întrevedere cu omologul său afgan înainte de retragerea trupelor. Când va avea loc întâlnirea

Ce sărbătorim de Rusalii? Istoric, semnificație și tradiții

Un drum județean din Prahova s-a surpat din cauza ploilor

Românii, prinși încă în cozi infernale în minivacanța de Rusalii FOTO

România se pregătește de caniculă. Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni

Avertizare METEO Cod galben în șapte județe din România, luni dimineață

Efectele avertizării meteo Cod galben. Porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Midia au fost închise luni dimineață

Evaluare Națională 2021. Tot ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a, înaintea probelor scrise

Coronavirus în România LIVE UPDATE 21 iunie. 26 de cazuri noi, anunțate luni. Noul bilanț COVID-19

Lupta pentru viață, un succes pentru "cel mai prematur" bebeluș din lume. Copilul, născut la doar 5 luni de sarcină, a împlinit un an

Restricții de circulație pe două drumuri naționale. 100 de metri de șosea surpată pe DN 11

Alegerile regionale din Franța. Înfrângere zdrobitoare pentru partidul lui Macron

Continuă traficul cu deșeuri prin România. Mii de kilograme de mărfuri toxice pentru mediu, încărcate în TIR-uri, la intrarea în țară

Toyota Supra, mașina condusă de Paul Walker în filmul "Fast & Furious", s-a vândut pentru 550.000 de dolari

Surya Namaskar în tradiția Yoga. Iulia Vântur s-a transformat în zeiță, de Ziua mondială a Soarelui GALERIE FOTO

O carte pe zi: "Publicistica lui Ion Brad" de Mihai Cistelican

Prognoză specială pentru București. Urmează ploi și caniculă

Daniel Dines, un exemplu pentru studenți. Fondatorul UiPath va fi Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeș Bolyai

Incendiu grav în Sânnicolau Mare, în județul Timiș. Un magazin de 500 metri pătrați a ars în totalitate

Clădire în flăcări, în județul Timiș. O persoană a murit, iar alte două s-au intoxicat cu fum

Mesaj călător în timp. Cum a ajuns un răvaș într-o sticlă aruncată în ocean în 2018 să unească doi adolescenți separați de Oceanul Atlantic?

Scandal pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Pasagerii se plâng de timpul mare de așteptare la punctele de testare COVID

SUA. MANIPULARE PROGRESISTĂ. Tucker Carlson: "Trupele sunt ținute în Capitală din rațiuni politice. Pentru a arăta că susținătorii lui Trump reprezintă "un pericol public"

Elefantul din cameră...la propriu. O familie din Thailanda s-a trezit cu un oaspete neobișnuit în bucătărie

Nouă informare METEO. 5 zile de instabilitate atmosferică și disconfort termic pentru toată țara

O decizie imprudentă: difturi în parcare, beat la volan. Șoferul, în vârstă de 18 ani, a lovit două mașini, un stâlp și un gard

Un urs și-a făcut apariția într-o comună din Botoșani. Autoritățile au emis mesaj RO Alert

Cea mai sexy dansatoare amatoare. O tânără a înebunit internetul cu un DANS EROTIC VIDEO

Sânzienele sau Drăgaica, noapte magică și zi de sărbătoare. Obiceiuri și tradiții când "se deschid porțile cerului"

Incident filmat în traficul din București. În mijlocul străzii, doi tineri blochează o mașină și o distrug VIDEO

Marius Tucă Show, ora 19:00, la Aleph News și pe alephnews.ro. Invitatul de luni e Iosefin Florea, antreprenor, știutor de vinuri. Românești, mai ales

Coronavirus în România LIVE UPDATE 21 iunie. Noul bilanț COVID-19

Un șofer a ajuns cu mașina pe câmp după ce s-a ciocnit cu o autoutilitară FOTO

Cum reacționăm corect când cineva ne agresează în trafic? Sfaturi pentru șoferi de la Titi Aur și psihologul Keren Rosner

Satul Olimpic de la Tokyo, bula protectoare care vrea să țină virusul la distanță

E oficial: Viitorul și Farul Constanța au fuzionat. Primăria Constanța va sprijini noua echipă

Avocat: Refuzul angajatului de a lucra în regim de telemuncă nu poate fi sancționat

Bulgaria a câștigat European Golden League la volei feminin

Ministrul Mediului caută soluții pentru problema urșilor agresivi. Consultații cu primarii, vânătorii și fermierii, în Ținutul Secuiesc

Guvernul Suediei a pierdut o moțiune de cenzură


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11 Pag.12 Pag.13 Pag.14 Pag.15
Pag.16 Pag.17 Pag.18 Pag.19 Pag.20 Pag.21 Pag.22 Pag.23
Pag.24 Pag.25 Pag.26 Pag.27 Pag.28 Pag.29 Pag.30 Pag.31
Pag.32 Pag.33 Pag.34 Pag.35 Pag.36 Pag.37 Pag.38 Pag.39
Pag.40 Pag.41 Pag.42 Pag.43 Pag.44 Pag.45 Pag.46 Pag.47
Pag.48 Pag.49 Pag.50 Pag.51 Pag.52 Pag.53 Pag.54 Pag.55
Pag.56 Pag.57 Pag.58 Pag.59 Pag.60 Pag.61 Pag.62 Pag.63
Pag.64 Pag.65 Pag.66 Pag.67 Pag.68 Pag.69 Pag.70 Pag.71
Pag.72 Pag.73 Pag.74 Pag.75 Pag.76 Pag.77 Pag.78 Pag.79
Pag.80 Pag.81 Pag.82 Pag.83 Pag.84 Pag.85 Pag.86 Pag.87
Pag.88 Pag.89 Pag.90 Pag.91 Pag.92 Pag.93 Pag.94 Pag.95
Pag.96 Pag.97 Pag.98 Pag.99 Pag.100 Pag.101 Pag.102 Pag.103
Pag.104 Pag.105 Pag.106 Pag.107 Pag.108 Pag.109 Pag.110 Pag.111
Pag.112 Pag.113 Pag.114 Pag.115 Pag.116 Pag.117 Pag.118 Pag.119
Pag.120 Pag.121 Pag.122 Pag.123 Pag.124 Pag.125 Pag.126 Pag.127
Pag.128 Pag.129 Pag.130 Pag.131 Pag.132 Pag.133 Pag.134 Pag.135
Pag.136 Pag.137 Pag.138 Pag.139 Pag.140 Pag.141 Pag.142 Pag.143
Pag.144 Pag.145 Pag.146 Pag.147 Pag.148 Pag.149 Pag.150 Pag.151
Pag.152 Pag.153 Pag.154 Pag.155 Pag.156 Pag.157 Pag.158 Pag.159
Pag.160 Pag.161 Pag.162 Pag.163 Pag.164 Pag.165 Pag.166 Pag.167
Pag.168 Pag.169 Pag.170 Pag.171 Pag.172 Pag.173 Pag.174 Pag.175
Pag.176 Pag.177 Pag.178 Pag.179 Pag.180 Pag.181 Pag.182 Pag.183
Pag.184 Pag.185 Pag.186 Pag.187 Pag.188 Pag.189 Pag.190 Pag.191
Pag.192 Pag.193 Pag.194 Pag.195 Pag.196 Pag.197 Pag.198 Pag.199
Pag.200 Pag.201 Pag.202 Pag.203 Pag.204 Pag.205 Pag.206 Pag.207
Pag.208 Pag.209 Pag.210 Pag.211 Pag.212 Pag.213 Pag.214 Pag.215
Pag.216 Pag.217 Pag.218 Pag.219 Pag.220 Pag.221 Pag.222 Pag.223
Pag.224 Pag.225 Pag.226 Pag.227 Pag.228 Pag.229 Pag.230 Pag.231
Pag.232 Pag.233 Pag.234 Pag.235 Pag.236 Pag.237 Pag.238 Pag.239
Pag.240 Pag.241 Pag.242 Pag.243 Pag.244 Pag.245 Pag.246

Nr. de articole la aceasta sectiune: 14741, afisate in 246 pagini.