02:58
Comentarii Adauga Comentariu

INCA UN ARTICOL ANTI-ROMANESC IN ZIARUL "ADEVARUL". "ADEVARUL: "Secretul originii etnice a voievozilor Menumorut, Glad și Gelu. Primii conducători ai românilor au fost cumani, bulgari sau cazari"

Nota Redactiei: Oricat ne-am stradui, nu am avea atatia redactori liberi ca sa ne ocupam de dezinformarile si porcariile anti-romanesti debitate la comanda de ziarul "Adevarul"...

Dar va promitem ca o sa revenim si o sa le demontam punct cu punct, ori de cate ori "Adevarul", mai exact "Minciuna" se va preta la noi atacuri "anti-romanesti".

Pana atunci va rugam sa nu credeti nimic din ce apare in "Adevarul" caci sunt campioni la minciuni si dezinformare.

Totul este o minciuna si in articolul de mai jos. Sunt dovezi istorice clare ca Gelu, Menumorut, Basarab I, etc.. erau Romani. Iata adevarul istoric prezentat mai jos:

Gelu este fara dubii un domnitor roman care a domnit in Ardeal, inainte de venirea ungurilor.

Acest fragment din Gesta Hungarorum povestește pe scurt, cucerirea voievodatului lui Gelou de unguri:

"Tuhutum, tatăl lui Horca, un om șiret, a prins de veste de la locuitori despre bunătatea 'țării de dincolo de păduri' unde stăpânea un blac, anume Gelou...

Voievodatul lui Gelu cuprindea bazinele Someșului Mic și Almașului, până la Poarta Meseșului.

Cuprindea minele de sare și de aur, care au atras atenția iscoadelor maghiare: "aurum terre illius optimum esset".

Lucrarea Gesta Hungarorum al lui Anonymus îl numește "Gelou, un anume blac" (Gelou quidam blachus), și ne spune că el stăpânea (dominium tenebat) o țară locuită de români și slavi (blasij et sclaui).

În preajma anului 904, oastea lui Gelou a fost înfrântă lângă râul Almaș de o expediție a unui trib maghiar condus de Tuhutum, unul dintre membrii consiliului celor 7 (hetumoger).

Gelou a fost ucis în luptă în timp ce încerca să se refugieze în cetatea sa de pe Someș, aflată undeva în regiunea Clujului, fie în zona Gilăului de astăzi (care a păstrat numele lui Gelou), fie la Cluj sau Cluj-Mănăștur.

Conform cronicii lui Anonymus, pacea dintre români și maghiari s-a încheiat la Esculeu (astăzi Așchileu, la nord de Cluj-Napoca).

Gelou apare de mai multe ori în Gesta Hungarorum cu titulatura de "dux blachorum".

Și s-au luptat cu înverșunare și fură învinși ostașii ducelui Gelou și mulți dintre ei uciși, iar mai mulți fură prinși. (...)[4]

Vlahul Gelou rămâne primul voievod atestat al Transilvaniei care domnea in Ardeal. El domnea in Ardeal peste vlahi, fiind denumit in Gesta Hungarorum "Gelou - Dux Blachorum" adica "Gelou - Ducele Vlahilor".


Menumorut a fost un voievod al unei părţi din Câmpia de Vest a Transilvaniei în timpul Evului Mediu timpuriu. Ducatul lui Menumorut a avut centrul administrativ la Biharia, judeţul Bihor, având şi alte puncte fortificate importante la Satu Mare (castrum Zotmar) şi Zalău (Zyloc). Stăpânirea lui Menumorut s-a întins peste Crişana, între râurile Tisa, Someş şi Mureş, fiind o formă de organizare mai veche pe care a acesta a moştenit-o de la înaintaşii săi.

Menumorut se declară vasal al împăratului Bizanţului atunci când solii maghiari îi solicită să se supună puterii ducelui ungur Arpad. Iniţial, maghiarii au încercat să îl aducă la supunere pe Menumorut pe cale diplomatică.

„Trimişii lui Arpad (...), Usubuu şi Veluc, (...) sosind în fortăreaţa Byhor, au salutat pe ducele Menumorut şi i-au prezentat darurile pe cari i le trimisese ducele lor.

În urmă însă, comunicându-i solia ducelui Arpad, au pretins teritoriul pe care l-am numit mai sus.

Iar ducele Menumorout i-a primit cu bunăvoinţă şi încărcându-i cu diferite daruri, a treia zi le-a spus să se întoarcă acasă.

Totuşi le-a dat răspunsul, zicându-le:

Spuneţi lui Arpad, ducele Hungariei, domnului vostru.

Datori îi suntem ca un amic unui amic, cu toate ce-i sunt necesare, fiindcă e om străin şi duce lipsă de multe.

Teritoriul însă ce l-a cerut bunei voinţe a noastre nu i-l vom ceda niciodată, câtă vreme vom fi în viaţă.

Şi ne-a părut rău că ducele Salanus i-a cedat un foarte mare teritoriu, fie din dragoste, cum se spune, fie de frică, ceea ce se tăgăduieşte.

Noi însă, nici din dragoste nici de frică, nu-i cedăm din pământ nici cât un deget, deşi a spus că are un drept asupra lui.

Şi vorbele lui nu ne turbură inima că ne-a arătat că descinde din neamul regelui Athila, care se numea biciul lui Dumnezeu.

Şi chiar dacă acela a răpit prin violenţă această ţară de la strămoşul meu, acum însă graţie stăpânului meu, împăratul din Constantinopol, nimeni nu poate să mi-o mai smulgă din mâinile mele.”

Asa cum puteti vedea Menumorut le spune ungurilor care in mod mincinos se prezentau ca fiind urmasii lui Attila, ca si Attila "a răpit prin violenţă această ţară de la strămoşul meu".

Cum Attila a trait intre n. 395 – d. 453 si pentru ca Menumorut spune "negru pe alb", in jurul anilor 904, ca Attila "a răpit prin violenţă această ţară de la strămoşul meu", Prin urmare, cu cel putin 100 - 150 de ani inainte de venirea lui Attila (in jurul anilor 420), in zona au domnit cu siguranta parintii, bunicii si stra-bunicii "stramosului lui Menumorut", caci nici un regat nu apare "peste noapte", iar la venirea lui Attila in jurul anilor 420, in zona domnea "stramosul lui Menumorut", cel despre care chiar Menumorut ne spune ca stapanea tara si ca a fost invins de Attila - care i-a luat tara pe nedrept.

In concluzie, stramosul lui Menumorut nu putea fi decat daco-roman (caci nu mai era timp istoric pentru alte regate durabile), caci Romanii se retrag la 271, lasand in urma lor o populatie daca romanizata, si asta cu doar 100 si ceva de ani inainte de aparitia lui Attila, cel care rapeste tara de la "stramosul lui Menumorut". Prin urmare, stramosul lui Menumorut si inaintasii sai, nu puteau fi decat capetenii daco-romane locale.

Aceasta pentru ca, inainte de Attila nu exista in Bihor (adica in acea zona a Daciei) nici picior de turciti, cazari, pecenegi, cumani, bulgari, slavi, etc.. si alte aberatii djuvaristo-minciuniene pe care "Adevarul" le prezinta mincinos ca fiind "fapte istorice" avand tupeul sa ne spuna ca Menumorut ar fi fost dintr-un neam turcic (Adevarul: "aceste relatări duc cu gândul la o origine cazară a lui Menumorut"), caci toate aceste popoare migratoare au aparut "pe la noi" sute de ani mai tarziu.


Despre Glad nu se specifica NICAIERI originea sa etnica (faptul ca poarta un nume slav nu inseamna nimic, tinand cont de convietuirea Slavo-Romana.

Dupa logica stramba rau a ziarului "Adevarul", ar insemna sa credem ca toti cei care poarta azi numele de Bogdan, in Romania, ar fi bulgari sau rusi sau oricum slavi, ceea ce este evident o aberatie "cat casa".

In plus, zona Vidinului unde era capitala lui Glad care domnea peste romani, bulgari si pecenegi a fost majoritar romaneasca dintotdeauna, timp de secole, mai exact pana in sec XIX.

De remarcat ca voievodatul lui Glad se intindea de la Vidin pana in Ardeal: "Teritoriul lui Glad care se întinde de la fluviul Mureș până la fortăreața Urscia l-a ocupat un oarecare duce cu numele Glad care a ieșit cu ajutorul cumanilor din fortăreața Vidin", preciza Anonymus.

Chiar si astazi, Romanii din Bulgaria se pot imparti intr-un sector timocean, un sector dunarean (care se intinde de la raul Timoc si pana la litoralul Marii Negre) si un sector, in interiorul tarii si al Muntilor Balcani.

Iar cei mai multi romani sunt in zona Vidinului unde intalnim 50 de comune din care 30 sunt curat romanesti. Alti multi romani traiesc pe malul drept al bazinului dunarean, pana la Ruse si apoi in sate din sudul Dobrogei, care au ajuns sub stapanirea bulgarilor, dupa Tratatul de la Craiova, incheiat in 1940.

Cu toate acestea numarul vorbitoarilor de limba romana din tara vecina este astazi dupa datele oficiale, foarte mic, scazand de la 96 000 inregistrat la inceputul secolului, la 16 000 in 1934 si la 2 700, dintr-o statistica mai recenta


Cat despre minciunile lui Djuvara, despre Basarab I si tatal acestuia, Tihomir, ele au fost demontate in momentul cand studiile genetice au aratat fara dubii ca Basarab I era Roman si nu Cuman.

Cealalta minciuna a lui Djuvara este aceea ca Thocomerius ar proveni din limba cumană si ar fi fost de fapt "Toq-tamir" adică "fier călit".

In realitate, numele tatalui lui Basarab I, era Tihomir, nume de origine slava, nume des folosit in acele timpuri si de romani in urma convietuirii cu triburile slave-de-sud, in sec VII-X, si des intalnit si la Slavii-de-Sud, de unde provenea.

Chiar si astazi exista in Romania persoane pe care le cheama Tihomir si nu "Toq-tamir" si alte aberatii Djuvariste-minciuniene. Puteti vedea originea numelui Tihomir, aici: en.wikipedia.org/wiki/Tihomir".

Dincolo de asta, cum ar fi putut fi tatal lui Basarab I, "cuman", daca studiile GENETICE au aratat ca Basarab I era Roman si nu a avea "nici o picatura" de ADN cuman in genomul sau?

Iata aberatii la care Adevarul si Djuvara n-au ce raspuns sa dea, dar continua sa-si publice periodic aberatiile anti-romanesti."ADEVARUL: "Secretul originii etnice a voievozilor Menumorut, Glad și Gelu. Primii conducători ai românilor au fost cumani, bulgari sau cazari"

Originea etnică a voievozilor sau căpeteniilor care au condus primele formațiuni prestatale și mai apoi statale medievale românești este învăluită în mister. Mai mult, există indicii că aceștia ar fi de origine turcică, fie cumani, bulgari sau chazari.

În multe cazuri, în Europa medievală, întemeietorii statelor feudale nu au fost autohtoni, ci o pătură alogenă suprapusă. Este cazul Angliei medievale, condusă o bună perioadă de o nobilime și o regalitate franco-normandă sosite în urma cuceririi din 1066. 
 
Același exemplu este oferit de principatele rusești întemeiate și conduse de dinastii vikinge, dar și de Ungaria medievală al cărui apogeu economic și militar a fost sub dinaști de origine franceză sau germană. 
 
Nici statele române, se pare, nu au făcut excepție. Vechile cronici, dar și unii istorici români prezintă o realitate care nu apare în manualele de istorie. Primii lideri atestați în cronici ai românilor au fost, se pare, de origine turcică.
 
Menumorut și Glad, un chazar și un bulgar?
 
Printre primele mențiuni clare și cu lux de amănunte asupra organizării și prezenței românilor în Transilvania, este "Gesta Hungarorum" a secretarului (anonim cel mai probabil al) regelui Bela al III-lea, în secolul al XII-lea. În cadrul acestei relatări, așa cum apare și în manualele școlare, întâlnim prezența a trei lideri ai românilor din Transilvania. Este vorba de Menumorut, Gelu și Glad. Dacă este clar peste ce populații păstoreau cele trei căpetenii numiți "dux" (duci), fiind precizat clar că era vorba de un amestec de valahi și slavi, originea etnică a doi dintre aceștia este învăluită în mister. Gelu, voievodul din zona Someșului, este clar român. 
Căpetenie cumană FOTO twcenter.net
 
O spune și cronicarul Anonymus - "Gelu, un oarecare vlah". Despre Menumorut în schimb, cronicarul anonim, în lucrarea sa, vorbește că ar avea de fapt obiceiuri turcice și nicidecum valahe. Mai precis cronicarul anonim vorbește despre un Morout, care stăpânea peste cazari, un trib turcic, și al cărui nepot era acest Menumorut, ce stăpânea peste Crișuri și care avea un adevărat harem. "Țara însă care este între Tisa și pădurea Igfon, ce este situată înspre Ardeal, de la fluviul Mureș până la fluviul Someș a ocupat-o pentru sine ducele Morout, al cărui nepot a fost numit de unguri Menumorout pentru că avea mai multe soții și teritoriul său era teritoriul acesta îl locuiau niște neamuri ce se numesc cozar", preciza Anonymus. 
 
Gelu, căpetenia vlahă din Transilvania FOTO Arhiva Adevărul
 
Aceste relatări duc cu gândul la o origine cazară a lui Menumorut, dar misterul este adâncit tot de Anonymus, care spune că Menumorut îi răspunde lui Arpad, căpetenia ungurilor, cu ""nimă bulgărească". Mai mult decât atât, Anonymus, când vorbește de cucerirea Bihorului, peste care stăpânea Menumorut, uită de haremul ducelui și îi atribuie o singură soție și face referire și la faptul că Menumorut era închinat împăratului de la Constantinopol. Numele lui Menumorut se bănuiește că este de origine turcică, la fel ca originea sa etnică. Cu toate acestea, nu există o concluzie clară.
 
Duce peste românii din Transilvania cu originea etnică incertă este Glad, un alt lider cu nume care nu este românesc. Despre el, cronicarul ungur din secolul al XII-lea spune clar că este de la Vidin și că este șef peste o oaste formată din bulgari, cumani și vlahi. Mai mult decât atât, el ocupă teritoriul transilvan din zona Mureșului, fără a exista referințe clare despre originea sa. "Teritoriul care se întinde de la fluviul Mureș până la fortăreața Urscia l-a ocupat un oarecare duce cu numele Glad care a ieșit cu ajutorul cumanilor din fortăreața Vidin și din a cărui urmași s-a născut Ohtum", preciza Anonymus.
 
Însuși numele urmașului său, Ohtum, are rezonanțe turcice. De aceea se bănuiește că Glad este bulgar la origine, după înfrângerea în fața lui Arpad, el retrăgându-se în ținuturi bulgărești.
 
Liderii românilor din Dobrogea pecenegi și slavi
 
Alți lideri ai românilor amintiți de cronicile medievale timpurii sunt căpeteniile din Dobrogea pomenite de Ana Comnena, fiica erudită a împăratului bizantin Alexios Comnenul. Aceasta a descris faptele tatălui său în lucrarea "Alexiada" și amintește prezența lu Tatos, Seslav și Sacea, căpetenii peste vlahii din Dobrogea. Despre originea etnică a lui Tatos, cronicarul medieval bizantin Zonaras spune clar că este peceneg. Ana Comnena, cea care a scris despre Tatos, Seslav si Sacea FOTO minimumwagehistorian.com
 
Istoricul Constantin Giurescu spune că Seslav este clar un nume de origine slavă, doar în cazul lui Sacea existând bănuieli că ar fi de origine română. "Este sigur însă caracterul românesc al acestor formațiuni? Cercetarea pe care am întreprins-o nu ne îngăduie din nefericire să o afirmăm", scria Constantin C. Giurescu în "Istoria românilor". Dacă pentru originea română a locuitorilor din Dobrogea conduși de cei trei lideri sunt aduse numeroase argumente sustenabile, nu același lucru se poate spune despre originea etnică a lui Tatos, Seslav și Sacea.
 
Primii voievozi ai Țării Românești, cumani?
 
O dispută în mediul academic și nu numai a fost generată de originea primilor voievozi ai Țării Românești, cei care au întemeiat de fapt statul medieval românesc la sud de Carpați. Este vorba de Basarab I și Tihomir, tatăl său. Istoricul Neagu Djuvara, aducând numerose dovezi, printre care și izvoare scrise în lucrările sale, susține în cartea "Thocomerius - Negru Vodă, un voivod de origine cumană la începuturile Țării Românești" că Tihomir este la origine cuman, adică din neamurile călăreților războinici de neam turcic care au deținut controlul o bună perioadă în zona exterioară a arcului carpatic.  
 
Neagu Djuvara îl asimilează pe legendarul Negru Vodă, căpetenia care a "descălecat" din Făgăraș și a întemeiat Țara Românească cu Tihomir, numit mai precis Thocomerius. Acest Thocomerius numit legendar și Negru Vodă ar fi avut origine cumană și a fost tatăl lui Basarab I cum arată și un document de la curtea maghiară. "Pornind oastea noastră strânsă prin porunca regală, am ajuns în niște ținuturi de margine ale regatului nostru, ce erau ținute pe nedrept în Țara Românească de către Basarab, schismaticul, fiul lui Thocomerius", se arată într-un document al cancelariei maghiare din timpul lui Carol Robert de Anjou întocmit în anul 1332, adică la doi ani după dezastrul de la Posada. Totodată istoricul român arată că numele lui Thocomerius ar însemna în limba cumană "Toq-tamir" adică "fier călit".
 
 Basarab I, fiul lui Tihomir bănuit a fi de origine cumană FOTO cabalinkabul.wordpress.com
 
Se bănuiește totodată că descendența sa este mai complexă fiind cumano-tătară, Tihomir, tatăl lui Basarab, fiind un fiu al lui Monke Temur, hanul Hoardei de Aur, urmaș al lui Ghenghis Han. Așa s-ar explica apropierea de regele ungur cu sânge cuman Ladislau Cumanul și trecerea facilă prin ținuturile tătărăști și cumane, apoi prin Făgăraș în Țara Românească. 
 
Ipoteza aceasta a fost combătută de o altă serie de istorici, fiind făcute chiar și teste ADN de către un colectiv patronat de Academia Română și Centrul de Studii Transilvane. Mai precis au fost prelevate și analizate probe ADN de la defunctul din mormântul 10 de la Sfântul Nicolae din Curtea de Argeș bănuit a fi Vlaicu Vodă, un nepot al lui Basarab I. Testele ADN ar fi demonstrat că nu ar avea origine cumană. Cu toate acestea, misterul originii etnice al lui Tihomir rămâne neelucidat.
 
De ce lideri cumani sau bulgari?
 
Majoritatea speciliștilor arată că teritoriul Principatelor Române a fost ocupat în timpul Evului Mediu timpuriu de o sumedenie de popoare migratoare. A fost sub stăpânirea, nu efectivă bineînțeles, mai mult în sfera de influeță a cumanilor, pecenegilor și bulgarilor. Așa cum arată și Constantin C. Giurescu, stăpânirea cumanilor și pecenegilor în zonă a durat în jur de 300 de ani. 
 
Este posibil ca pături conducătoare, din cadrul acestor populații cu putere militară superioară, să fi fost acceptate de autohtonii români pentru a fi protejați de alte tendințe expansioniste. Mai mult decât atât, pătura conducătoare turcică era deja sedentarizată și în majoritatea cazurilor creștinată.

(Adevarul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

"Efectul Draghi". Boom de rezervări la vaccinare, în Italia

Cinci polițiști din Bihor au fost condamnați la închisoare cu executare pentru corupție

Gabriela Ruse este pe "val" la turneul de tenis din Palermo. Tenismena este în semifinale după ce a câștigat al 12-lea meci consecutiv

Arhiepiscopia Tomisului: IPS Teodosie este în comuniune cu PF Daniel, nu în supărare

Băile Tușnad. Primarul susține că urșii gunoieri au probleme genetice și trec de gardurile electrice

Autoritățile au încheiat căutările victimelor aflate în imobilul prăbușit din Miami. Bilanțul total ajunge la 97 de morți

HOROSCOP 24 iulie. Lună Plină în Vărsător. Zodiile, provocate să schimbe ceva

BREXIT DONE. Englezii au ieșit pe străzi ca să sărbătorească eliberarea din progresista UE, noua închisoare a popoarelor. Au scăpat din UE -- a doua URSS. Oare când ne vom bucura și noi?

Jocurile Olimpice: Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu s-au calificat în sferturi la tenis de masă dublu mix

VANZAREA TERENURILOR LA STRAINI CONTINUA. Americanii au cumpărat mii de hectare de teren în România. Afla cum de s-a ajuns aici si ce trebuie facut ca sa oprim acest lucru. UPDATE: Fluierul a aflat despre ce fond de Investitii e vorba

SpaceX, compania lui Elon Musk, a primit un contract pentru prima misiunea NASA pe satelitul Europa. "Luna" lui Jupiter este prinicipalul candidat în căutarea vieții în sistemului solar

Motociclist mort după ce a căzut de pe motocicletă, în Argeș

Tokyo 2020: Laura Georgeta Ilie a ratat la limită calificarea în finală la tir

Spaniolii, dornici să se vaccineze. Tinerii stau la coadă la un spital din Madrid

Ion Cristoiu: Cum a fost numit "criminalul sovietic" Andrei Vâșinski membru al Ordinului Carol I, în gradul de Cavaler Mare Cruce

Acești incompetenți mincinoși care ne conduc. Ion Cristoiu "Statul Pararalel şi-a rupt dinţii într-o criză reală. Klaus Iohannis, clasa politică, dar şi Guvernul se confruntă, în sfârşit, cu un examen real, nu unul inventat - examen căruia nu-i fac față"

COVID, studiu SUA: Dacă nu vor fi vaccinați copiii, virusul va continua să circule

Ciobanul căutat după atacul ursului a fost găsit mort

Avionul Egyptair prăbuşit: Analiza uneia din cutiile negre arată că s-a pronunţat cuvântul "foc"

CSU Craiova și-a demis antrenorul după înfrângerea din Conference League. Cine îi va lua locul

OMS: Varianta contagioasă Delta este acum dominantă în Europa

Ia - ambasador pentru România / Cristina Chiriac: Am ajuns cu Flori de ie pe patru continente; am cucerit suflete, am cules laude

CORUPȚIE LA FMI. Șefa FMI, Christine Lagarde va fi judecată în Franța în legătură cu acordarea a 400 de milioane de euro de la stat lui Bernard Tapie pe vremea când era Ministru de Finanțe. UNDE-S DEONTOLOGII de la noi să-i ceară DEMISIA?

CUM MINTE REMUS CERNEA. Remus Cernea, despre decizia CCR: "Nu poți să supui votului prin referendum restricționări ale drepturilor omului". Nu există DREPT MAI IMPORTANT decât dreptul oricui copil născut sau nenăscut de a avea o MAMĂ și un TATĂ

Membrii delegației SUA sunt în siguranță după violențele de la funeraliile președintelui haitian

Roxana Nemeş, protagonista unui sex tape: "Eu sunt acolo"

Parada ''Port cu BucurIE'' - de Ziua Națională, la Brașov

Alexandru cel Mare avea 3 soții şi era dezgustat şi scârbit de practicile homosexuale şi totuși "Adevărul.ro" şi mulți alții din Rețeaua Progresistă afirmă cu Nerușinare că era "homosexual"

Cum arăta un drum făcut de Romani, acum 2000 de ani?

Cristian Ghinea: Aștept să se termine coșmarul din PNL

VĂ SUNĂ CUNOSCUT? Cum a fost ucis Michael Hastings ? Mașina a accelerat brusc și s-a lovit frontal de un copac. Motorul a sărit la 60 m distanță de mașină. Hastings tocmai vroia să-și schimbe mașina suspectând că e compromisă. Condrea și-o schimbase.

"Trădare" / "Opriți coronafascismul". Protestatarii nemulțumiți de măsurile antiepidemice au atacat Parlamentului Slovaciei

Un satelit european a detectat o pată de petrol ce ar putea proveni de la avionul EgyptAir prăbușit (ESA)

"Miss pole dance România", primul concurs național de dans la bară sportiv se organizează la București: câți concurenți s-au înscris la categoria junior

"Viața mea în fotbal". Invitat: Gabi Balint

Împăratul Japoniei a declarat deschise Jocurile Olimpice. Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică

Ce beneficii au persoanele vaccinate anti-COVID: zile libere de la școală sau locul de muncă. Legea a fost promulgată vineri

NEWS ALERT Focuri de armă spre oficiali americani, la funeraliile președintelui haitian Jovenel Moise

Zonele verzi sunt invadate în acestă perioadă de căpușe și țânțari. Cum să te protejezi

Companiile au nevoie de ingineri și constructori, dar românii vor să se facă bodyguarzi. Iată ce arată datele

Replica Chinei la sancțiunile SUA. Beijingul vizează mai mulți oficiali americani

Șapte ambasadori ai unor guverne ultra-progresiste din UE, atacă dur și cu tupeu majoritatea parlamentară a României: "Să evite orice acțiune care ar putea duce la slabirea independentei sistemului judiciar si a luptei impotriva coruptiei"

Roxana Nemeş, protagonista unui film XXX: "Eu sunt acolo. Toată lumea face asta"

AFLAM CA BEKE CEL CU PETARDELE ERA "opozant politic". România, acuzată în Parlamentul European de arestarea lui Beke Istvan: "Profită de teama populației pentru a-și închide opozanții politici"

Klaus Iohannis, la Sibiu: "Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al României". Să ne ferească Dumnezeu de încă un mandat al slugii lui Merkel și a Rețelei progresiste-globaliste internaționale

INCREDIBIL. ION ILIESCU PE VREMEA CAND ERA PRESEDINTE: "Chiar crezi că preşedinţia României poate funcţiona dacă nu are şi un spion sau doi ruşi?" KGB - Revolutie - Moscova - Silinescu - Iliescu - Nastase - Ponta - Brucan - Soros - ProTV - Sarbu - Mandruta

Pariul de azi - 04.Iunie.2015: Safarova - Ivanovic 1 (1.61) - LIVE SCORE

China. Explozia Epidemiei de Coronavirus. Cadavre pe jos în sala de urgențe lângă alți oameni bolnavi care așteaptă. Un video îngrozitor prezintă cadavrele din sălile unui spital din Wuhan, China. Nici o scanare la aeroporturile din România- VIDEO

DEMISIA. Iohannis: "Mi s-a propus să fiu membru" în organizația condusă de un Bilderberg și finanțată de Soros. "Sunt bucuros să spun că-mi doresc acest lucru"

Ana Maria Barnoschi, topless la piscină. Bărbații vor avea vise erotice după ce văd această fotografie

NE-A SALVAT VIKTOR ORBAN. Ungaria a blocat transferul direct de refugiați din Turcia în țările Uniunii Europene, în timp ce Cioloş a fost de acord. NUMAI CĂ MERKEL a declarat că se va baza pe țările BENEVOLE şi Iohannis pare a fi unul dintre benevoli

Tragedia de la Matei Balș. INCENDIU cel mai probabil de la aerotermele puse de pacienții lasați în frig de Primăria lui Nicușor, urmate de alte 2 EXPLOZII. Primele imagini din saloanele distruse de incendiu

Ca un adevărat lobbist al Supermarketurilor Străine, Guvernul Progresist Cioloş încearcă să blocheze supraimpozitul pregătit de parlamentari pentru supermarketuri

Guvernul Soroșist pregătește o lege anti-defăimare: 'Înapoi în comunism'

Și atacatorii cibernetici se pregătesc de Jocurile Olimpice. Scheme de fraudă online

Episodul 1. Fostul șef al US Secret Service – pentru Europa de Est, Darren White, o acuză pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi că face Poliție Politică. "Oamenii anchetați de DNA sunt ținte politice". Anchetele "de regulă sunt represalii cu ținte politice"

BEJ Teleorman: Victor Ponta a câștigat alegerile în județ cu 57,92% ; Klaus Iohannis a obținut 23,24%

Zeci de morți, în urma alunecărilor de teren produse în vestul Indiei

SARS-CoV-2: călcâiul lui Ahile din ARN-ul viral al virusului

Aglomerație în drum spre mare. Poliția recomandă rute alternative


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6

Nr. de articole la aceasta sectiune: 337, afisate in 6 pagini.