07:09
Comentarii Adauga Comentariu

_ Un recif coral: Cântecele de pește sunt înregistrate pentru prima dată pe atolul indonezian restabiliți sănătatea

_ Un recif coral: Sunt înregistrate cântece de pește pentru prima dată pe atolul indonezian restabilit sănătatea

Biologii marini care examinează un proiect de a readuce la viață un recif de corali deteriorat au rămas uimiți după ce au descoperit o serie de sunete emise de animalele care se întorc în habitat.

O echipă de experți a studiat proiectul de restaurare a recifului de corali pe Marte din arhipelagul Spermonde în Indonezia pentru a determina dacă fauna acvatică se întoarce la reciful în curs de restabilire.

În timpul studiului lor, biologii marini au descoperit o serie de sunete emise de animale care nu au fost niciodată înregistrate înainte, The Guardian rapoarte. 

Multe animale tinere care trăiesc în recifele de corali folosesc undele sonore în timpul copilăriei pentru a determina unde se află casa după ce s-au aventurat în ape mai deschise.

Vorbind despre sunetele recent descoperite, conducătorul studiului Dr. Tim Lamont, de la Universitatea din Exeter, a spus: „Am ascultat recifele care trec în tăcere în timp ce se degradează. Dar acest loc de restaurare a fost interesant și inspirant, deoarece schimbarea mergea în cealaltă direcție.

„În timp ce ascultam aceste ore și ore de înregistrări, am tot descoperit sunete pe care nu le auzisem niciodată. Unele erau puțin familiare, dar altele erau doar de genul: „Nu am idee ce este asta”. A fost un adevărat sentiment de aventură și descoperire.”

Dr. Lamont a adăugat că diferitele sunete care au fost înregistrate au acționat ca dovadă că o gamă largă de animale sălbatice acvatice se pare că se întorc să trăiască în reciful care este restaurat. . 

El a adăugat că un sunet în special, care suna ca un corn de ceață, i-a captat în mod deosebit atenția - deși echipa nu a putut afla ce animal a făcut zgomotul.  

Reciful din arhipelagul Spermonde a fost deteriorat de pescuitul în explozie - care implică utilizarea de explozibili pentru a asoma sau ucide toată viața sălbatică din zonă. 

Studiul, publicat în Journal of Applied Ecologie, a examinat aproximativ 10 acri de recife în refacere. 

Și, deși semnele de restaurare sunt promițătoare, dr. Lamont a avertizat că recuperarea completă a zonei va dura mult mai mult.

Deși el a adăugat că natura variată a sunetelor înregistrate a sugerat că biodiversitatea secțiunilor restaurate era similară cu acele zone până la afectat de pescuitul în explozie. 

Echipa care lucrează la refacerea recifului de corali din Indonezia folosește „Reef Stars” pentru a recupera 45 de acri care s-au degradat într-un „câmp de distrugere” de doar moloz.

O stea de recif este un cadru de oțel realizat din materiale de proveniență locală și acoperit cu nisip care este plantat pe fundul mării pentru a încuraja creșterea coralilor.

Structura acționează ca bază pentru coralii tineri de care să se prindă, permițându-le să se așeze în pat și să recrească în noua locație.

De doi ani, echipa folosește Reef Stars pentru a reface coralii în ceea ce este „cel mai mare recif de corali din lume”. program de restaurare” și și-au dezvăluit progresul în ceea ce ei numesc „Reciful Speranței”.

Acoperirea coralilor a crescut de la cinci la 55% în largul coastei Sulawesi, abundența peștilor a crescut și alte specii precum peștii iar rechinii s-au întors.

Reciful este unul dintre cele mai mari din lume, dar este și unul dintre cele mai degradate din cauza interferenței umane.

Și aceia care găzduiesc regiunea acasă se bazează pe ea pentru a supraviețui.

Cercetătorii speră ca întregul recif să fie recrescut până în 2029, care acum înflorește cu corali viu colorați care răsare de pe fundul mării și viața marină care a fugit din ceea ce a fost odată un pustiu. 

La începutul acestui an, un studiu a avertizat că acoperirea recifului de corali a scăzut în dimensiune cu mai mult de jumătate din anii 1950 din cauza schimbărilor climatice, a pescuitului excesiv, a poluării și a altor impacturi umane.

Cercetătorii. condus de la Universitatea din British Columbia a efectuat prima privire globală, cuprinzătoare, asupra efectului acestor schimbări asupra „serviciilor ecosistemice”.

Acest lucru se referă la capacitatea recifurilor de corali de a oferi beneficii esențiale oamenilor.

Echipa a descoperit că pierderea acoperirii recifului de corali a dus la o reducere egală a serviciilor ecosistemice și la o pierdere de 60% a biodiversității și a biomasei peștilor.

Ei au avertizat că continuă degradarea sistemelor globale de recif va amenința bunăstarea și dezvoltarea comunităților de coastă, dependente de recif.

'Recifele de corali sunt cunoscute a fi habitate importante pentru biodiversitate și sunt deosebit de sensibile la schimbările climatice, deoarece căldura marine. valurile pot provoca evenimente de albire”, a spus autorul lucrării și ecologistul Tyler Eddy de la Memo Universitatea rial din Newfoundland.

„Recifele de corali oferă oamenilor servicii ecosistemice importante, prin pescuit, oportunități economice și protecție împotriva furtunii.”

În studiul lor, dr. Eddy și colegii săi au efectuat un studiu analiza globală a tendințelor în recifele de corali și serviciile ecosistemice asociate, luând în considerare extinderea acoperirii coralilor vii, biodiversitatea asociată și capturile asociate din pescuit.

Ei au analizat, de asemenea, diferențele în pescuitul de-a lungul rețelei trofice, deoarece precum și consumul de fructe de mare de către popoarele indigene de pe coastă.

Datele pentru studiu au fost obținute din date din diverse surse, inclusiv studii de recif de corali, evaluări ale biodiversității și statistici privind pescuitul - permițând echipei să evalueze atât la nivel global și tendințele la nivel de țară în ceea ce privește serviciile ecosistemice legate de corali.

„Analiza noastră indică faptul că capacitatea recifurilor de corali de a furniza servicii ecosistemice a scăzut cu aproximativ jumătate la nivel global”, a declarat autorul lucrării și biologul marin William Cheung de laUniversitatea din Columbia Britanică.

„Acest studiu vorbește despre importanța modului în care gestionăm recifele de corali nu numai la scară regională, ci și la scară globală – și mijloacele de trai ale comunităților care se bazează pe ele”.

Echipa a descoperit că capturile de pești de pe recifele de corali ating apogeul în urmă cu aproape două decenii și, în ciuda efortului de pescuit în creștere, a fost în declin de atunci.

De fapt, așa-numita captură per unitate de efort — care este folosită în mod obișnuit ca un indicator al modificărilor biomasei — este acum cu 60% mai mică decât era în 1950, la fel ca și diversitatea speciilor care trăiesc pe recifele de corali.

„Efectele recifelor de corali degradate și în declin sunt deja evidente prin impactul asupra pescuitului de subzistență și comercial și asupra turismului în Indonezia, Caraibe și Pacificul de Sud”, au scris cercetătorii în lucrarea lor.

Zonele marine protejate, atunci când sunt prezente, nu se apără întotdeauna împotriva acestui lucru, au observat ei – ca atare nu pot proteja împotriva schimbărilor climatice și pot să fie, de asemenea, limitate în capacitățile lor de aplicare.

Chiar și atunci când sunt prezente zone marine protejate, deoarece acestea nu oferă protecție împotriva schimbărilor climatice și pot suferi din cauza lipsei de aplicare și a capacității personalului pentru zonele marine protejate”, scriu cercetătorii. .

„Peștele și pescuitul furnizează micronutrienți esențiali în regiunile de coastă în curs de dezvoltare, cu puține surse alternative de nutriție”, a continuat echipa.

„Biodiversitatea și pescuitul recifului de corali capătă o importanță suplimentară pentru indigeni. comunități, mici state insulare în curs de dezvoltare și populații de coastă, unde acestea pot fi esențiale pentru tradiții și practici culturale.

„Capacitatea redusă a recifelor de corali de a furniza servicii ecosistemice subminează bunăstarea a milioane de oameni cu probleme istorice. și continuarea relațiilor cu ecosistemele recifurilor de corali”, au concluzionat ei.

Descoperirile complete ale studiului au fost publicate în revista Un pământ.


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

_ Peter Doocy de la Fox News dezvăluie �ntrebarea pe care i-a adresat-o lui Biden, care i-a sugerat �Este un nenorocit prost� răspuns la microfonul fierbinte [VIDEO]

_ Omul înarmat care l-a executat pe un polițist începător din NYPD moare din cauza rănilor sale în timp ce mama lui își cere scuze familiei victimei

_ Poliția din Capitoliu a lui Pelosi adună �informații� asupra angajaților și cetățenilor de pe deal care se �nt�lnesc cu parlamentarii

_ Sfaturile spitalului pentru proaspete mămici din anii 60 reapar

_ Watford se pregătește să-l numească pe Roy Hodgson ca noul lor manager

_ Romee Strijd poartă un bikini uimitor bleumarin în timp ce se încălzește într-o cadă cu hidromasaj din Elveția

_ Jamie Oliver a alcătuit prima carte de bucate din rețete scrise pe „spatele pachetelor de copac și a covorașelor de bere”

_ Pip Edwards își arată abdomenul cu tabla de spălat într-un top crop albastru și jambiere în timp ce face Pilates

_ Nadia Bartel împărtășește un citat criptic despre „lucrurile nu merg” la doi ani după despărțirea de Jimmy

_ Paul Cattermole de la S Club 7 se autoproclamă „detective psihic” în timp ce își lansează o nouă carieră

_ „Ce prost fiu de cățea”: Biden îl atacă pe Peter Doocy de la Fox News pentru că a strigat întrebarea despre inflație

_ EDEN CONFIDENTIAL: Moștenitoarea porno de 329 de milioane de lire sterline care se confruntă cu killjoys din cauza clubului de băutură

_ AFCON: Fanii laudă performanța portarului înlocuitor al Comorelor, Chaker Alhadhur

_ Huckster Michael Avenatti a mers astăzi �n instanță cu Stormy Daniels, care susține că i-a furat 300.000 de dolari

_ Șase Națiuni: Jonny May și Courtney Lawes se adaugă la durerea de cap accidentată a lui Eddie Jones

_ Ryan Reynolds și Blake Lively își închid brațele în timp ce se plimbă prin New York în paltoane asortate bleumarin

_ NRL WAG Tahlia Giumelli dezvăluie că își vinde rochia de găină de designer pentru 300 de dolari

_ Chris Sutton și Martin Keown își spun părerea despre sezonul din Premier League de până acum

_ Dua Lipa afișează o expoziție în picioare într-un ansamblu complet negru în timp ce se îndreaptă spre cină în New York City

_ Newcastle caută să-l numească pe nepotul lui Eddie Howe, Andy, într-o poziție de conducere de recrutare

_ Proteinele vegetale care te ajută să arzi grăsimile

_ Fostul șef pentru Brexit, Lord Frost, îl îndeamnă pe Boris Johnson să renunțe la creșterea planificată a asigurărilor naționale

_ Claire Foy arată de nerecunoscut în timp ce iese la spectacolul Dior, plin de vedete, din Săptămâna modei de la Paris

_ EXCLUSIV | Dr. Peter McCullough îndeamnă să se opune „vaccinurilor genetice” care determină organismul să producă proteine ​​în vârf în creier, plămâni, inimă, măduvă osoasă și organe de reproducere.

_ CHRISTOPHER HART: De ce le este atât de rușine custodelor culturii noastre?

_ Cardi B a acordat 1,25 milioane de dolari în proces pentru calomnie împotriva bloggerii Latasha K

_ Peng Shuai: Martina Navratilova îi critică pe organizatorii Australian Open drept „lași”

_ Campionul olimpic maghiar Szilveszter Csollány, cunoscut opozant al vaccinării, a murit la 51 de ani din cauza COVID-19

_ Christine McGuinness se prezintă în pantaloni scurți negri cu picioarele lungi

_ Anna Vakili din Insula Iubirii captează atenția în timp ce iese la cină cu sora ei Mandi

_ Amanda Holden împărtășește o fotografie rară a fiicei Hollie asemănătoare pentru a sărbători cea de-a 10-a aniversare

_ Claire Foy, Rosamund Pike și Cara Delevingne conduc glamourul din primul rând la Săptămâna Modei de la Paris

_ AFL 2022: soția lui Buddy Franklin, Jesinta, boicotează Ziua Australiei, strigând „genocid”

_ Logodnica lui Cristiano Ronaldo, Georgina Rodriguez, s-a luptat cu stilul de viață generos al fotbalistului

_ Grecia şi Turcia au fost lovite de furtuna Elpida. Drumuri, şcoli şi aeroporturi închise. Atena sub zăpadă

_ Cele 10 trucuri simple, fără efort, pentru a rămâne mai sănătos... pentru mai mult timp!

_ Guy Sebastian dezvăluie că copiii lui l-au prins în flagrant cu soția Jules

_ Cluburile din Premier League se confruntă cu perspectiva unei adunări de meciuri după pauza de iarnă

_ Biden ordonă ca 8.500 de soldați americani să se pregătească să se desfășoare în Europa de Est pentru a evita Rusia

_ Peste 12.000 de migranți din Marea Britanie au așteptat zece ani să ia o decizie cu privire la viitorul lor

_ Modelul rus Natalia Vodianova este poza eleganței Dior

_ Păr, acolo și peste tot! Fiul hirsut al lui Paul McCartney este dublul celebrului său tată

_ Jason Manford arată elegant, el găzduiește o mare noapte a muzicalelor

_ Georgia Steel din Love Island își acoperă modestia doar cu o pereche de nuci de cocos

_ Starele agitate din Premier League cheamă soldați SAS pentru a-și proteja familiile

_ Boris se confruntă cu o „lovitură ucigașă”: parlamentarii se așteaptă la MAI MULTE dezvăluiri de partid, pe măsură ce solicitările pentru premierul să demisioneze acum

_ Biden ordonă ca 8.500 de soldați americani să se pregătească să se desfășoare în Europa de Est pentru a evita Rusia

_ West Ham îl poate semna doar pe fundașul Marsilia, Duje Caleta-Car, cu un contract permanent luna aceasta

_ Tânăra de 19 ani îi critică pe australianii „ignoranți” pentru sărbătorirea Zilei Australiei

_ Kanye West le trimite un avertisment familiei Kardashian cu privire la copiii săi... în timp ce drama divorțului continuă

_ Arsenal și Tottenham îl vizează pe Dusan Vlahovic, apropiindu-se de a se alătura lui Juventus de la Fiorentina

_ „Este într-adevăr nenorocit”: Taylor Swift îl critică pe Damon Albarn pentru că a spus că nu își scrie propria muzică

_ Vedetele rugbyului îl susțin pe un băiat trolat de „idiot” de Facebook pentru că este prea mare pentru a juca în echipa sub 12 ani

_ Demi Lovato îmbracă un tricou Mötley Crüe și se leagănă într-o fotografie de întoarcere: „15 și nu a fost o fază”

_ Candice Warner își arată silueta ruptă într-un bikini negru în timp ce sare în piscină

_ �Neconstituțional� � Judecătorul de la Curtea Supremă de Stat din NY respinge mandatul masca al guvernatorului Hochul, �Nici o autoritate de a adopta mandat fără legislatura de stat�

_ Carole Baskin răspunde la primul trailer pentru Joe vs. Carole

_ Tottenham: Daniel Levy TREBUIE să cheltuiască bani luna aceasta pentru a-l face fericit pe Antonio Conte

_ Moment amuzant, bebelușul se oprește din plâns în mijlocul crizelor după ce mama spune că se duc la Bunnings

_ Patrick Bamford spune că „nimic nu ar trebui să se schimbe” dacă un jucător devine homosexual


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11 Pag.12 Pag.13 Pag.14 Pag.15
Pag.16 Pag.17 Pag.18 Pag.19 Pag.20 Pag.21 Pag.22 Pag.23
Pag.24 Pag.25 Pag.26

Nr. de articole la aceasta sectiune: 1540, afisate in 26 pagini.