23:59
Comentarii Adauga Comentariu

Donald Trump: "Nu vom mai preda această țară și poporul ei cântecului fals al Globalismului. Statul Națiune rămâne adevăratul fundament al fericirii. Nicio țară nu a prosperat vreodată dacă nu a reușit să pună pe primul plan interesele proprii"

Nota redacției

Se-aude Iohannis? Se-aude Cioloș? "Nicio țară nu a prosperat vreodată dacă nu a reușit să pună pe primul plan interesele proprii". De ce suntem noi mereu ultima roată la căruța UE? De ce am ajuns în situația penibilă să fim simpli executanți la tot ceea ce ni se spune să facem?

DONALD TRUMP - PENTRU STATUL NAȚIUNE ȘI ÎMPOTRIVA "CÂNTECULUI FALS AL GLOBALISMULUI"

“Nu vom mai preda această țară și poporul ei, cântecului fals al Globalismului"

"Sunt sceptic cu privire la organizațiile internaționale ce țin America legată și care ne trag în jos

“Sub administrația mea, nu vom băga America în nici o organizație și în nici un tratat care ar reduce abilitatea noastră de a decide noi înșiși asupra propriilor noastre interese".

“Statul națiune rămâne adevăratul fundament al fericirii și al armoniei”

"Sub administrația Trump nici un cetățean american nu va mai simți vreodată că nevoile sale vin pe locul doi în comparație cu cetățenii altor țări"


Nota redacției - Alegerea lui Donald Trump ar mai tăia din avântul progresismului-internaționalist mondial care nu este altceva decât un neobolșevism 2.0

Pentru unii progresiști-internaționaliști de la noi - ca HotNews, Digi24, Adevărul, Revista22, Pippidi, ONG-urile lui Soroș - astfel de declarații trec mai nou în mod fals ca "extremiste", naționaliste" și "xenofobe".

Asta deși în Constituție scrie negru-pe-alb că "România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil". După ei o fi și Constituția "extremistă", naționalistă" și "xenofobă", nu?

Donald Trump a fost prea multă vreme privit din prisma presei progresiste cu agendă globalistă, o presă internaționalistă și anti-națională, o presă plătită să linșeze adversarii politici nu să poarte discuții pe idei.

Am fost singurul ziar din România care am susținut deschis de la bun început politicile anti-globaliste ale lui Donald Trump atunci când presa progresistă de la noi și de pe tot mapamondul, îl înjura pe Donald Trump ca la ușa cortului și când așa-zișii "patrioți" de la noi nici măcar nu îndrăzneau să deschidă gura.

Noi susținem idei nu persoane. Cât timp o persoană e purtătoare ideilor pe care le susținem va avea susținerea noastră. Când nu va mai fi îl vom critica. Dacă Trump, odată ales, își va ține promisiunile rămâne de văzut.

Cert este însă, că Hillary Clinton este vârful de lance al rețelei progresiste mondiale, rețea în care ONG-urile și politicile lui Soroș joacă un rol principal.

Acum pe măsură ce "tiranul" începe să se apropie de "Casa Albă" ...ca și în cazul lui Napoleon, presa plătită de alții a început să schimbe tonul și să devină mult mai mieroasă la adresa lui Donald Trump. Ca "să cadă în picioare" indiferent ce s-ar întâmpla, nu?

Iată o astfel de schimbare de ton apărută în Deutsche Welle: DW - Donald Trump văzut fără prejudecăți de la București

Ne prăpădim de râs văzând cât de oficiale au devenit tonurile la adresa lui Donald Trump pe HotNews și pe Adevărul sau la Realitatea TV. Vor urma schimbările de ton și la Digi24 și la Antena 3 - posturi și ziare progresiste care l-au înjurat la greu.Favoritul alegerilor primare republicane pentru președinția Statelor Unite Donald Trump a rostit un discurs major asupra politicii externe miercuri, promițând să pună întotdeauna America pe primul plan.

Agenția Reuters prezintă principalele teme abordate de Donald Trump în acest discurs:

PENTRU STATUL NAȚIUNE ȘI ÎMPOTRIVA "CÂNTECULUI FALS AL GLOBALISMULUI"

“Nu vom mai preda această țară și poporul ei, cântecului fals al Globalismului"

"Sunt sceptic cu privire la organizațiile internaționale ce țin America legată și care ne trag în jos

“Sub administrația mea, nu vom băga America în nici o organizație și în nici un tratat care ar reduce abilitatea noastră de a decide noi înșiși asupra propriilor noastre interese".

“Statul națiune rămâne adevăratul fundament al fericirii și al armoniei”

"Sub administrația Trump nici un cetățean american nu va mai simți vreodată că nevoile sale vin pe locul doi în comparație cu cetățenii altor țări"

DESPRE MINCIUNA ÎNCĂLZIRII GLOBALE

"Și ce facem cu toate astea? Președintele Obama a propus în 2007 o reducere a bugetului militar, în cifre reale, cu aproape 25%. Înzestrarea noastră militară e secătuită și noi le cerem generalilor și militarilor noștri să se îngrijoreze despre încălzirea globală"

DESPRE DESFĂȘURAREA DE FORȚE MILITARE AMERICANE

Nu voi ezita să trimit forțe militare atunci când nu va mai fi nici o altă alternativă."

"Dar dacă America va lupta atunci ea va lupta doar ca să câștige."

"NU VOI TRIMITE NICIODATĂ trupele noastre în bătălie decât atunci și numai atunci CÂND E ABSOLUT NECESAR".

DESPRE TRATATUL DE LIBER SCHIMB NAFTA

Trump a spus despre tratatul de liber schimb din America de Nord încheiat de SUA, Mexic și Canada: “NAFTA a fost un dezastru total pentru Statele Unite. El a golit statele noastre de întreprinderi și de locuri de muncă”

AMERICA PE PRIMUL PLAN

"Nicio țară nu a prosperat vreodată dacă nu a reușit să pună pe primul plan interesele proprii. Atât prietenii noștri cât și dușmanii noștri și-au pus țările lor pe primul plan, iar noi... trebuie să începem să facem același lucru. Nu vom mai preda această țară sau pe oamenii ei în fața cântecului fals al globalismului. Statul-națiune rămâne adevărata temelie pentru fericire și armonie. Sunt sceptic față de uniunile internaționale care ne leagă și aduc America în jos", a declarat Trump.

CHELTUIELILE DE APĂRARE

"Rușii și chinezii și-au extins rapid capacitatea militară, dar uitați-vă la ceea ce s-a întâmplat cu noi. Arsenalul nostru de arme nucleare, descurajarea noastră, a ajuns la atrofie și este nevoie disperată de modernizare și reînnoire... Forțele noastre armate active s-au redus de la 2 milioane în 1991 la aproximativ 1,3 milioane astăzi. Marina s-a micșorat de la peste 500 de nave la 272 de nave în aceeași perioadă de timp. Forța aerienă este cu aproximativ o treime mai mică decât în 1991. Piloții care zboară pe B-52 în misiuni de luptă astăzi — aceste avioane sunt mai vechi decât aproape toată lumea din această încăpere".

COREEA DE NORD ȘI CHINA

"Președintele Obama privește neputincios cum Coreea de Nord își crește agresivitatea și se extinde în continuare cu posibilitatea ei nucleară. Președintele nostru a permis Chinei să-și continue asaltul economic asupra locurilor de muncă americane și bogăției, refuzând să consolideze acorduri comerciale și să aplice un mijloc de constrângere asupra Chinei pentru a ține în frâu Coreea de Nord. Avem această putere. Avem puterea asupra puterii economice a Chinei, iar oamenii nu înțeleg acest lucru. Și cu această putere economică îi putem ține în frâu și îi putem face să facă ceea ce au de făcut cu Coreea de Nord, care este în totalitate în afara oricărui control".

RELAȚIILE CU RUSIA

"Rusia, de exemplu, a văzut de asemenea groaza terorismului islamic. Cred că o relaxare a tensiunilor și îmbunătățirea relațiilor cu Rusia dintr-o poziție de forță numai este posibilă, absolut posibilă. Bunul simț spune că acest ciclu, acest ciclu oribil de ostilitate, trebuie să se termine și în mod ideal, se va încheia curând".

RELAȚIILE CU CHINA

"Avem un deficit comercial masiv cu China, un deficit pentru care trebuie să găsim o cale rapidă și vreau să spun repede, pentru a-l echilibra. O Americă puternică și inteligentă este o Americă ce va găsi un prieten mai bun în China, mai bun decât avem chiar acum. Uitați-vă la ceea ce face China în Marea Chinei de Sud. Nu ar trebui să facă acest lucru. Niciun respect pentru această țară sau acest președinte. Noi putem beneficia amândoi sau putem merge amândoi pe căi separate. Dacă va fi nevoie, asta se va întâmpla".

STATUL ISLAMIC

"Și apoi există și ISIS. Am un mesaj simplu pentru ei: Zilele lor sunt numărate. Nu le voi spune unde și nu voi spune cum... ISIS va dispărea dacă sunt ales președinte. Și vor dispărea rapid".

ACORDUL CU IRANUL

"El (Obama) a negociat un acord dezastruos cu Iranul și apoi i-am urmărit cum îi ignoră termenii, chiar înainte ca cerneala să se fi uscat. Iranul nu poate fi lăsat să aibă armă nucleară".

ISRAELUL

"El (Obama) a sprijinit alungarea unui regim cu care eram prieteni în Egipt, care avea un tratat de pace de lungă durată cu Israelul, și apoi a ajutat să vină Frăția Musulmană la putere în locul său... Israelul, marele nostru prieten și singura democrație adevărată din Orientul Mijlociu a fost umilit și criticat de o administrație că este lipsită de claritate morală... Președintele Obama nu a fost un prieten pentru Israel. El a tratat Iranul cu mare atenție și grijă și l-a făcut o mare putere".

ALIAȚII SUA ȘI NATO

"După ce eu voi fi ales președinte, voi convoca de asemenea un summit cu aliații noștri din NATO și un summit separat cu aliații noștri asiatici. La aceste summituri, nu vom discuta numai o reechilibrare a angajamentelor financiare, ci o nouă abordare a modului în care putem să adoptăm noi strategii în fața provocărilor comune... De exemplu, vom discuta despre modul în care putem actualiza misiunea învechită a NATO și structura, crescută din Războiul Rece, în confruntarea cu problemele noastre comune, inclusiv migrația și terorismul islamic".

Trump: "Nu vom mai preda această țară și poporul ei la cântecul fals al Globalismului. Statul națiune rămâne adevăratul fundament al fericirii. Nicio țară nu a prosperat vreodată dacă nu a reușit să pună pe primul plan interesele proprii" - VIDEO

Transcript: Donald Trump’s Foreign Policy Speech - APRIL 27, 2016

This is a transcript of Donald J. Trump’s foreign policy remarks, as transcribed by the Federal News Service.

Thank you for the opportunity to speak to you, and thank you to the Center for National Interest for honoring me with this invitation. It truly is a great honor. I’d like to talk today about how to develop a new foreign policy direction for our country, one that replaces randomness with purpose, ideology with strategy, and chaos with peace.

It’s time to shake the rust off America’s foreign policy. It’s time to invite new voices and new visions into the fold, something we have to do. The direction I will outline today will also return us to a timeless principle. My foreign policy will always put the interests of the American people and American security above all else. It has to be first. Has to be.

That will be the foundation of every single decision that I will make.

America First will be the major and overriding theme of my administration. But to chart our path forward, we must first briefly take a look back. We have a lot to be proud of.

In the 1940s we saved the world. The greatest generation beat back the Nazis and Japanese imperialists. Then we saved the world again. This time, from totalitarianism and communism. The Cold War lasted for decades but, guess what, we won and we won big. Democrats and Republicans working together got Mr. Gorbachev to heed the words of President Reagan, our great president, when he said, tear down this wall.

(APPLAUSE)

History will not forget what he did. A very special man and president. Unfortunately, after the Cold War our foreign policy veered badly off course. We failed to develop a new vision for a new time. In fact, as time went on, our foreign policy began to make less and less sense. Logic was replaced with foolishness and arrogance, which led to one foreign policy disaster after another.

They just kept coming and coming. We went from mistakes in Iraq to Egypt to Libya, to President Obama’s line in the sand in Syria. Each of these actions have helped to throw the region into chaos and gave ISIS the space it needs to grow and prosper. Very bad. It all began with a dangerous idea that we could make western democracies out of countries that had no experience or interests in becoming a western democracy.

We tore up what institutions they had and then were surprised at what we unleashed. Civil war, religious fanaticism, thousands of Americans and just killed be lives, lives, lives wasted. Horribly wasted. Many trillions of dollars were lost as a result. The vacuum was created that ISIS would fill. Iran, too, would rush in and fill that void much to their really unjust enrichment.

They have benefited so much, so sadly, for us. Our foreign policy is a complete and total disaster. No vision. No purpose. No direction. No strategy. Today I want to identify five main weaknesses in our foreign policy.

First, our resources are totally over extended. President Obama has weakened our military by weakening our economy. He’s crippled us with wasteful spending, massive debt, low growth, a huge trade deficit and open borders. Our manufacturing trade deficit with the world is now approaching $1 trillion a year.

We’re rebuilding other countries while weakening our own. Ending the theft of American jobs will give us resources we need to rebuild our military, which has to happen and regain our financial independence and strength. I am the only person running for the presidency who understands this and this is a serious problem.

I’m the only one — believe me, I know them all, I’m the only one who knows how to fix it.

(APPLAUSE)

Secondly, our allies are not paying their fair share, and I’ve been talking about this recently a lot. Our allies must contribute toward their financial, political, and human costs, have to do it, of our tremendous security burden. But many of them are simply not doing so.

They look at the United States as weak and forgiving and feel no obligation to honor their agreements with us. In NATO, for instance, only 4 of 28 other member countries besides America, are spending the minimum required 2 percent of GDP on defense. We have spent trillions of dollars over time on planes, missiles, ships, equipment, building up our military to provide a strong defense for Europe and Asia.

The countries we are defending must pay for the cost of this defense, and if not, the U.S. must be prepared to let these countries defend themselves. We have no choice.

(APPLAUSE)

The whole world will be safer if our allies do their part to support our common defense and security. A Trump administration will lead a free world that is properly armed and funded, and funded beautifully.

Thirdly, our friends are beginning to think they can’t depend on us. We’ve had a president who dislikes our friends and bows to our enemies, something that we’ve never seen before in the history of our country. He negotiated a disastrous deal with Iran, and then we watched them ignore its terms even before the ink was dry. Iran cannot be allowed to have a nuclear weapon, cannot be allowed. Remember that, cannot be allowed to have a nuclear weapon.

(APPLAUSE)

And under a Trump administration, will never, ever be allowed to have that nuclear weapon.

(APPLAUSE)

All of this without even mentioning the humiliation of the United States with Iran’s treatment of our ten captured sailors — so vividly I remember that day. In negotiation, you must be willing to walk. The Iran deal, like so many of our worst agreements, is the result of not being willing to leave the table.

When the other side knows you’re not going to walk, it becomes absolutely impossible to win — you just can’t win. At the same time, your friends need to know that you will stick by the agreements that you have with them. You’ve made that agreement, you have to stand by it and the world will be a better place. President Obama gutted our missile defense program and then abandoned our missile defense plans with Poland and the Czech Republic. He supported the ouster of a friendly regime in Egypt that had a longstanding peace treaty with Israel, and then helped bring the Muslim Brotherhood to power in its place.

Israel, our great friend and the one true democracy in the Middle East has been snubbed and criticized by an administration that lacks moral clarity. Just a few days ago, Vice President Biden again criticized Israel, a force for justice and peace, for acting as an impatient peace area in the region.

President Obama has not been a friend to Israel. He has treated Iran with tender love and care and made it a great power. Iran has, indeed, become a great, great power in just a very short period of time, because of what we’ve done. All of the expense and all at the expense of Israel, our allies in the region and very importantly, the United States itself.

We’ve picked fights with our oldest friends, and now they’re starting to look elsewhere for help. Remember that. Not good.

Fourth, our rivals no longer respect us. In fact, they’re just as confused as our allies, but in an even bigger problem is they don’t take us seriously anymore. The truth is they don’t respect us. When President Obama landed in Cuba on Air Force One, no leader was there, nobody, to greet him.

Perhaps an incident without precedent in the long and prestigious history of Air Force One. Then amazingly, the same thing happened in Saudi Arabia. It’s called no respect. Absolutely no respect.

Do you remember when the president made a long and expensive trip to Copenhagen, Denmark, to get the Olympics for our country, and after this unprecedented effort, it was announced that the United States came in fourth — fourth place? The president of the United States making this trip — unprecedented — comes in fourth place. He should have known the result before making such an embarrassing commitment. We were laughed at all over the world, as we have been many, many times.

The list of humiliations go on and on and on. President Obama watches helplessly as North Korea increases its aggression and expands further and further with its nuclear reach. Our president has allowed China to continue its economic assault on American jobs and wealth, refusing to enforce trade deals and apply leverage on China necessary to rein in North Korea. We have the leverage. We have the power over China, economic power, and people don’t understand it. And with that economic power, we can rein in and we can get them to do what they have to do with North Korea, which is totally out of control.

He has even allowed China to steal government secrets with cyber attacks and engaged in industrial espionage against the United States and its companies. We’ve let our rivals and challengers think they can get away with anything, and they do. They do at will. It always happens. If President Obama’s goal had been to weaken America, he could not have done a better job.

Finally, America no longer has a clear understanding of our foreign policy goals. Since the end of the Cold War and the breakup of the Soviet Union, we’ve lacked a coherent foreign policy. One day, we’re bombing Libya and getting rid of a dictator to foster democracy for civilians. The next day, we’re watching the same civilians suffer while that country falls and absolutely falls apart. Lives lost, massive moneys lost. The world is a different place.

We’re a humanitarian nation, but the legacy of the Obama-Clinton interventions will be weakness, confusion and disarray, a mess. We’ve made the Middle East more unstable and chaotic than ever before. We left Christians subject to intense persecution and even genocide.

(APPLAUSE)

We have done nothing to help the Christians, nothing, and we should always be ashamed for that, for that lack of action. Our actions in Iraq, Libya and Syria have helped unleash ISIS, and we’re in a war against radical Islam, but President Obama won’t even name the enemy, and unless you name the enemy, you will never ever solve the problem. (APPLAUSE)

Hillary Clinton also refuses to say the words radical Islam, even as she pushes for a massive increase in refugees coming into our country. After Secretary Clinton’s failed intervention in Libya, Islamic terrorists in Benghazi took down our consulate and killed our ambassador and three brave Americans. Then, instead of taking charge that night, Hillary Clinton decided to go home and sleep. Incredible.

Clinton blames it all on a video, an excuse that was a total lie, proven to be absolutely a total lie. Our ambassador was murdered and our secretary of state misled the nation. And, by the way, she was not awake to take that call at 3 o’clock in the morning. And now ISIS is making millions and millions of dollars a week selling Libya oil. And you know what? We don’t blockade, we don’t bomb, we don’t do anything about it. It’s almost as if our country doesn’t even know what’s happening, which could be a fact and could be true. This will all change when I become president.

To our friends and allies, I say America is going to be strong again. America is going to be reliable again. It’s going to be a great and reliable ally again. It’s going to be a friend again. We’re going to finally have a coherent foreign policy based upon American interests and the shared interests of our allies.

(APPLAUSE)

We’re getting out of the nation-building business and instead focusing on creating stability in the world. Our moments of greatest strength came when politics ended at the water’s edge. We need a new rational American foreign policy, informed by the best minds and supported by both parties, and it will be by both parties — Democrats, Republicans, independents, everybody, as well as by our close allies.

This is how we won the Cold War and it’s how we will win our new future struggles, which may be many, which may be complex, but we will win if I become president.

(APPLAUSE)

First, we need a long-term plan to halt the spread and reach of radical Islam. Containing the spread of radical Islam must be a major foreign policy goal of the United States and indeed the world. Events may require the use of military force, but it’s also a philosophical struggle, like our long struggle in the Cold War.

In this, we’re going to be working very closely with our allies in the Muslim world, all of which are at risk from radical Islamic violence, attacks and everything else. It is a dangerous world, more dangerous now than it has ever been.

We should work — thank you.

(APPLAUSE)

We should work together with any nation in the region that is threatened by the rise of radical Islam. But this has to be a two-way street. They must also be good to us. Remember that. They have to be good to us, no longer one way. It’s now two-way. And remember, us and all we’re doing, they have to appreciate what we’ve done to them. We’re going to help, but they have to appreciate what we’ve done for them. The struggle against radical Islam also takes place in our homeland. There are scores of recent migrants inside our borders charged with terrorism. For every case known to the public, there are dozens and dozens more. We must stop importing extremism through senseless immigration policies. We have no idea where these people are coming from. There’s no documentation. There’s no paperwork. There’s nothing. We have to be smart. We have to be vigilant.

A pause for reassessment will help us to prevent the next San Bernardino or frankly, much worse. All you have to do is look at the World Trade Center and September 11th, one of the great catastrophes, in my opinion, the single greatest military catastrophe in the history of our country; worse than Pearl Harbor because you take a look at what’s happened, and citizens were attacked, as opposed to the military being attacked — one of the true great catastrophes.

And then there’s ISIS. I have a simple message for them. Their days are numbered. I won’t tell them where and I won’t tell them how. We must...

(APPLAUSE)

... we must as a nation be more unpredictable. We are totally predictable. We tell everything. We’re sending troops. We tell them. We’re sending something else. We have a news conference. We have to be unpredictable. And we have to be unpredictable starting now.

But they’re going to be gone. ISIS will be gone if I’m elected president. And they’ll be gone quickly. They will be gone very, very quickly.

(APPLAUSE)

Secondly, we have to rebuild our military and our economy. The Russians and Chinese have rapidly expanded their military capability, but look at what’s happened to us. Our nuclear weapons arsenal, our ultimate deterrent, has been allowed to atrophy and is desperately in need of modernization and renewal. And it has to happen immediately. Our active duty armed forces have shrunk from 2 million in 1991 to about 1.3 million today. The Navy has shrunk from over 500 ships to 272 ships during this same period of time. The Air Force is about one-third smaller than 1991. Pilots flying B-52s in combat missions today. These planes are older than virtually everybody in this room.

And what are we doing about this? President Obama has proposed a 2017 defense budget that in real dollars, cuts nearly 25 percent from what we were spending in 2011. Our military is depleted and we’re asking our generals and military leaders to worry about global warming.

We will spend what we need to rebuild our military. It is the cheapest, single investment we can make. We will develop, build and purchase the best equipment known to mankind. Our military dominance must be unquestioned, and I mean unquestioned, by anybody and everybody.

But we will look for savings and spend our money wisely. In this time of mounting debt, right now we have so much debt that nobody even knows how to address the problem. But I do. No one dollar can be wasted. Not one single dollar can we waste. We’re also going to have to change our trade, immigration and economic policies to make our economy strong again. And to put Americans first again.

This includes 3D printing, artificial intelligence and cyber warfare. A great country also takes care of its warriors. Our commitment to them is absolute, and I mean absolute. A Trump administration will give our servicemen and women the best equipment and support in the world when they serve and where they serve. And the best care in the world when they return as veterans and they come back home to civilian life. Our veterans...

(APPLAUSE)

Our veterans have not been treated fairly or justly. These are our great people and we must treat them fairly. We must even treat them really, really well and that will happen under the Trump administration.

(APPLAUSE)

Finally, we must develop a foreign policy based on American interests. Businesses do not succeed when they lose sight of their core interests and neither do countries. Look at what happened in the 1990s. Our embassies in Kenya and Tanzania — and this was a horrible time for us — were attacked. and 17 brave sailors were killed on the U.S.S. Cole.

And what did we do? It seemed we put more effort into adding China into the World Trade organization, which has been a total disaster for the United States. Frankly, we spent more time on that than we did in stopping Al Qaeda. We even had an opportunity to take out Osama bin Laden and we didn’t do it

And then we got hit at the World Trade Center and the Pentagon. Again, the worst attack on our country in its history. Our foreign policy goals must be based on America’s core national security interests. And the following will be my priorities.

In the Middle East our goals must be, and I mean must be, to defeat terrorists and promote regional stability, not radical change. We need to be clearsighted about the groups that will never be anything other than enemies. And believe me, we have groups that no matter what you do, they will be the enemy.: We have to be smart enough to recognize who those groups are, who those people are, and not help them. And we must only be generous to those that prove they are indeed our friends.

(APPLAUSE)

We desire to live peacefully and in friendship with Russia and China. We have serious differences with these two nations, and must regard them with open eyes, but we are not bound to be adversaries. We should seek common ground based on shared interests.

Russia, for instance, has also seen the horror of Islamic terrorism. I believe an easing of tensions, and improved relations with Russia from a position of strength only is possible, absolutely possible. Common sense says this cycle, this horrible cycle of hostility must end and ideally will end soon. Good for both countries.

Some say the Russians won’t be reasonable. I intend to find out. If we can’t make a deal under my administration, a deal that’s great — not good, great — for America, but also good for Russia, then we will quickly walk from the table. It’s as simple as that. We’re going to find out.

Fixing our relations with China is another important step — and really toward creating an even more prosperous period of time. China respects strength and by letting them take advantage of us economically, which they are doing like never before, we have lost all of their respect.

We have a massive trade deficit with China, a deficit that we have to find a way quickly, and I mean quickly, to balance. A strong and smart America is an America that will find a better friend in China, better than we have right now. Look at what China is doing in the South China Sea. They’re not supposed to be doing it.

No respect for this country or this president. We can both benefit or we can both go our separate ways. If need be, that’s what’s going to have to happen.

After I’m elected president, I will also call for a summit with our NATO allies and a separate summit with our Asian allies. In these summits, we will not only discuss a rebalancing of financial commitments, but take a fresh look at how we can adopt new strategies for tackling our common challenges. For instance, we will discuss how we can upgrade NATO’s outdated mission and structure, grown out of the Cold War to confront our shared challenges, including migration and Islamic terrorism.

(APPLAUSE)

I will not hesitate to deploy military force when there is no alternative. But if America fights, it must only fight to win.

(APPLAUSE)

I will never sent our finest into battle unless necessary, and I mean absolutely necessary, and will only do so if we have a plan for victory with a capital V.

(APPLAUSE)

Our goal is peace and prosperity, not war and destruction. The best way to achieve those goals is through a disciplined, deliberate and consistent foreign policy. With President Obama and Secretary Clinton we’ve had the exact opposite — a reckless, rudderless and aimless foreign policy, one that has blazed the path of destruction in its wake.

After losing thousands of lives and spending trillions of dollars, we are in far worst shape in the Middle East than ever, ever before. I challenge anyone to explain the strategic foreign policy vision of Obama/Clinton. It has been a complete and total disaster.

I will also be prepared to deploy America’s economic resources. Financial leverage and sanctions can be very, very persuasive, but we need to use them selectively and with total determination. Our power will be used if others do not play by the rules. In other words, if they do not treat us fairly. Our friends and enemies must know that if I draw a line in the sand, I will enforce that line in the sand. Believe me.

(APPLAUSE)

However, unlike other candidates for the presidency, war and aggression will not be my first instinct. You cannot have a foreign policy without diplomacy. A superpower understands that caution and restraint are really truly signs of strength. Although not in government service, I was totally against the war in Iraq, very proudly, saying for many years that it would destabilize the Middle East. Sadly, I was correct, and the biggest beneficiary has been has been Iran, who is systematically taking over Iraq and gaining access to their very rich oil reserves, something it has wanted to do for decades.

And now, to top it off, we have ISIS. My goal is to establish a foreign policy that will endure for several generations. That’s why I also look and have to look for talented experts with approaches and practical ideas, rather than surrounding myself with those who have perfect résumés but very little to brag about except responsibility for a long history of failed policies and continued losses at war. We have to look to new people.

(APPLAUSE)

We have to look to new people because many of the old people frankly don’t know what they’re doing, even though they may look awfully good writing in The New York Times or being watched on television.

Finally, I will work with our allies to reinvigorate Western values and institutions. Instead of trying to spread universal values that not everybody shares or wants, we should understand that strengthening and promoting Western civilization and its accomplishments will do more to inspire positive reforms around the world than military interventions.

(APPLAUSE)

These are my goals as president. I will seek a foreign policy that all Americans, whatever their party, can support, so important, and which our friends and allies will respect and totally welcome. The world must know that we do not go abroad in search of enemies, that we are always happy when old enemies become friends and when old friends become allies, that’s what we want. We want them to be our allies.

We want the world to be — we want to bring peace to the world. Too much destruction out there, too many destructive weapons. The power of weaponry is the single biggest problem that we have today in the world.

To achieve these goals, Americans must have confidence in their country and its leadership. Again, many Americans must wonder why we our politicians seem more interested in defending the borders of foreign countries than in defending their own. Americans.

(APPLAUSE)

Americans must know that we’re putting the American people first again on trade.

(APPLAUSE)

So true. On trade, on immigration, on foreign policy. The jobs, incomes and security of the American worker will always be my first priority.

(APPLAUSE)

No country has ever prospered that failed to put its own interests first. Both our friends and our enemies put their countries above ours and we, while being fair to them, must start doing the same. We will no longer surrender this country or its people to the false song of globalism. The nation-state remains the true foundation for happiness and harmony. I am skeptical of international unions that tie us up and bring America down and will never enter. (APPLAUSE)

And under my administration, we will never enter America into any agreement that reduces our ability to control our own affairs.

(APPLAUSE)

NAFTA, as an example, has been a total disaster for the United States and has emptied our states — literally emptied our states of our manufacturing and our jobs. And I’ve just gotten to see it. I’ve toured Pennsylvania. I’ve toured New York. I’ve toured so many of the states. They have been cleaned out. Their manufacturing is gone. Never again, only the reverse — and I have to say this strongly — never again; only the reverse will happen. We will keep our jobs and bring in new ones. There will be consequences for the companies that leave the United States only to exploit it later. They fire the people. They take advantage of the United States. There will be consequences for those companies. Never again.

Under a Trump administration, no American citizen will ever again feel that their needs come second to the citizens of a foreign country.

(APPLAUSE)

I will view as president the world through the clear lens of American interests. I will be America’s greatest defender and most loyal champion. We will not apologize for becoming successful again, but will instead embrace the unique heritage that makes us who we are.

The world is most peaceful and most prosperous when America is strongest. America will continue and continue forever to play the role of peacemaker. We will always help save lives and indeed humanity itself, but to play the role, we must make America strong again.

(APPLAUSE)

And always — always, always, we must make, and we have to look at it from every angle, and we have no choice, we must make America respected again. We must make America truly wealthy again. And we must — we have to and we will make America great again. And if we do that — and if we do that, perhaps this century can be the most peaceful and prosperous the world has ever, ever known. Thank you very much, everybody. I appreciate it. Thank you.

(APPLAUSE)

Thank you very much.

(APPLAUSE)

Thank you.

END


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

Israelul își amenință adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului

Cutremur în România, la 6 kilometri adâncime. Magnitudinea înregistrată

Ion Cristoiu: Schimbările climatice au luat România prin surprindere

Medicii nevaccinați sunt buni de plată. Testările periodice COVID-19 nu vor fi finanțate de Guvern

PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea | Pensiile – de la minciunile ministrului Turcan, la minciunile privind asaltul "decrețeilor". Singurii "decreței" sînt generalii pensionați în floarea vîrstei

Bolojan admite că cine pierde la Congresul PNL, Orban sau Cîțu, riscă să piardă funcția deținută

Plaja Copacabana, acoperită de trandafiri roșii în amintirea victimelor pandemiei. "Unde am greșit?"

Cultura Dridu - sau cum au continuat să supraviețuiască și să se dezvolte românii la Nord de Dunăre după retragerea aureliană

Pericol de inundații în mai multe zone din România

Healthcare Trends VIDEO. Viața la Chirurgie Cardiovasculară. De ce statul scoate anual circa 3.000 de locuri la Rezidențiat dacă nu sunt locuri de muncă? Invitat: Mathe Zsombor, medic primar chirurg

Un bărbat a fost găsit mort în puțul unui lift dintr-o clădire din Capitală

HOROSCOP 21 iunie. Soarele intră în Rac. Sentimentele ajung să le conducă pe zodii

MOSTENIREA nestiuta a lui Ceausescu! America e SOCATA de ce a descoperit in Romania
ULTIMA ORA: Dusmanii tarii vor sa ascunda adevarul

Solstițiul de vară 2021. Cea mai lungă zi din an marchează începutul verii astronomice. Semnificații și tradiții

Incendiu provocat de un aragaz deschis, lăsat nesupravegheat. Proprietarul apartamentului are arsuri pe 80% din corp

De ce este periculos să faci baie când fulgeră? Sfaturile IGSU în cazul furtunilor de vară: Evităm dușurile și sălile de baie

Afacere păguboasă pentru Ronaldo. Starul portughez se chinuie de câțiva ani să vândă apartamentul pe care îl deține în New York

Turcia își păstrează trofeul European Golden League la volei masculin

Automobilism: Podium pentru România la Campionatul European de Raliuri

Sfaturi pentru elevi, înainte de Evaluarea Națională. Cum să îți gestionezi emoțiile la examen?

Președintele american Joe Biden dorește o întrevedere cu omologul său afgan înainte de retragerea trupelor. Când va avea loc întâlnirea

Ce sărbătorim de Rusalii? Istoric, semnificație și tradiții

Un drum județean din Prahova s-a surpat din cauza ploilor

Românii, prinși încă în cozi infernale în minivacanța de Rusalii FOTO

România se pregătește de caniculă. Prognoza METEO pentru următoarele două săptămâni

Avertizare METEO Cod galben în șapte județe din România, luni dimineață

Efectele avertizării meteo Cod galben. Porturile Constanța Nord, Constanța Sud-Agigea și Midia au fost închise luni dimineață

Sânzienele sau Drăgaica, noapte magică și zi de sărbătoare. Obiceiuri și tradiții când "se deschid porțile cerului"

Evaluare Națională 2021. Tot ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a, înaintea probelor scrise

Coronavirus în România LIVE UPDATE 21 iunie. 26 de cazuri noi, anunțate luni. Noul bilanț COVID-19

Lupta pentru viață, un succes pentru "cel mai prematur" bebeluș din lume. Copilul, născut la doar 5 luni de sarcină, a împlinit un an

Restricții de circulație pe două drumuri naționale. 100 de metri de șosea surpată pe DN 11

Alegerile regionale din Franța. Înfrângere zdrobitoare pentru partidul lui Macron

Continuă traficul cu deșeuri prin România. Mii de kilograme de mărfuri toxice pentru mediu, încărcate în TIR-uri, la intrarea în țară

Toyota Supra, mașina condusă de Paul Walker în filmul "Fast & Furious", s-a vândut pentru 550.000 de dolari

Surya Namaskar în tradiția Yoga. Iulia Vântur s-a transformat în zeiță, de Ziua mondială a Soarelui GALERIE FOTO

O carte pe zi: "Publicistica lui Ion Brad" de Mihai Cistelican

Prognoză specială pentru București. Urmează ploi și caniculă

Daniel Dines, un exemplu pentru studenți. Fondatorul UiPath va fi Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeș Bolyai

Incendiu grav în Sânnicolau Mare, în județul Timiș. Un magazin de 500 metri pătrați a ars în totalitate

Clădire în flăcări, în județul Timiș. O persoană a murit, iar alte două s-au intoxicat cu fum

Mesaj călător în timp. Cum a ajuns un răvaș într-o sticlă aruncată în ocean în 2018 să unească doi adolescenți separați de Oceanul Atlantic?

Scandal pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Pasagerii se plâng de timpul mare de așteptare la punctele de testare COVID

SUA. MANIPULARE PROGRESISTĂ. Tucker Carlson: "Trupele sunt ținute în Capitală din rațiuni politice. Pentru a arăta că susținătorii lui Trump reprezintă "un pericol public"

Elefantul din cameră...la propriu. O familie din Thailanda s-a trezit cu un oaspete neobișnuit în bucătărie

Nouă informare METEO. 5 zile de instabilitate atmosferică și disconfort termic pentru toată țara

O decizie imprudentă: difturi în parcare, beat la volan. Șoferul, în vârstă de 18 ani, a lovit două mașini, un stâlp și un gard

Un urs și-a făcut apariția într-o comună din Botoșani. Autoritățile au emis mesaj RO Alert

Cea mai sexy dansatoare amatoare. O tânără a înebunit internetul cu un DANS EROTIC VIDEO

Incident filmat în traficul din București. În mijlocul străzii, doi tineri blochează o mașină și o distrug VIDEO

Marius Tucă Show, ora 19:00, la Aleph News și pe alephnews.ro. Invitatul de luni e Iosefin Florea, antreprenor, știutor de vinuri. Românești, mai ales

Coronavirus în România LIVE UPDATE 21 iunie. Noul bilanț COVID-19

Un șofer a ajuns cu mașina pe câmp după ce s-a ciocnit cu o autoutilitară FOTO

Cum reacționăm corect când cineva ne agresează în trafic? Sfaturi pentru șoferi de la Titi Aur și psihologul Keren Rosner

Satul Olimpic de la Tokyo, bula protectoare care vrea să țină virusul la distanță

E oficial: Viitorul și Farul Constanța au fuzionat. Primăria Constanța va sprijini noua echipă

Avocat: Refuzul angajatului de a lucra în regim de telemuncă nu poate fi sancționat

Bulgaria a câștigat European Golden League la volei feminin

Evenimentele stresante pot duce la apariția sindromului inimii frânte. Ce modificări apar în organism

Ministrul Mediului caută soluții pentru problema urșilor agresivi. Consultații cu primarii, vânătorii și fermierii, în Ținutul Secuiesc


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11 Pag.12 Pag.13 Pag.14 Pag.15
Pag.16 Pag.17 Pag.18 Pag.19 Pag.20 Pag.21 Pag.22 Pag.23
Pag.24 Pag.25 Pag.26 Pag.27 Pag.28 Pag.29 Pag.30 Pag.31
Pag.32 Pag.33 Pag.34 Pag.35 Pag.36 Pag.37 Pag.38 Pag.39
Pag.40 Pag.41 Pag.42 Pag.43 Pag.44 Pag.45 Pag.46 Pag.47
Pag.48 Pag.49 Pag.50 Pag.51 Pag.52 Pag.53 Pag.54 Pag.55
Pag.56 Pag.57 Pag.58 Pag.59 Pag.60 Pag.61 Pag.62 Pag.63
Pag.64 Pag.65 Pag.66 Pag.67 Pag.68 Pag.69 Pag.70 Pag.71
Pag.72 Pag.73 Pag.74 Pag.75 Pag.76 Pag.77 Pag.78 Pag.79
Pag.80 Pag.81 Pag.82 Pag.83 Pag.84 Pag.85 Pag.86 Pag.87
Pag.88 Pag.89 Pag.90 Pag.91 Pag.92 Pag.93 Pag.94 Pag.95
Pag.96 Pag.97 Pag.98 Pag.99 Pag.100 Pag.101 Pag.102 Pag.103
Pag.104 Pag.105 Pag.106 Pag.107 Pag.108 Pag.109 Pag.110 Pag.111
Pag.112 Pag.113 Pag.114 Pag.115 Pag.116 Pag.117 Pag.118 Pag.119
Pag.120 Pag.121 Pag.122 Pag.123 Pag.124 Pag.125 Pag.126 Pag.127
Pag.128 Pag.129 Pag.130 Pag.131 Pag.132 Pag.133 Pag.134 Pag.135
Pag.136 Pag.137 Pag.138 Pag.139 Pag.140 Pag.141 Pag.142 Pag.143
Pag.144 Pag.145 Pag.146 Pag.147 Pag.148 Pag.149 Pag.150 Pag.151
Pag.152 Pag.153 Pag.154 Pag.155 Pag.156 Pag.157 Pag.158 Pag.159
Pag.160 Pag.161 Pag.162 Pag.163 Pag.164 Pag.165 Pag.166 Pag.167
Pag.168 Pag.169 Pag.170 Pag.171 Pag.172 Pag.173 Pag.174 Pag.175
Pag.176 Pag.177 Pag.178 Pag.179 Pag.180 Pag.181 Pag.182 Pag.183
Pag.184 Pag.185 Pag.186 Pag.187 Pag.188 Pag.189 Pag.190 Pag.191
Pag.192 Pag.193 Pag.194 Pag.195 Pag.196 Pag.197 Pag.198 Pag.199
Pag.200 Pag.201 Pag.202 Pag.203 Pag.204 Pag.205 Pag.206 Pag.207
Pag.208 Pag.209 Pag.210 Pag.211 Pag.212 Pag.213 Pag.214 Pag.215
Pag.216 Pag.217 Pag.218 Pag.219 Pag.220 Pag.221 Pag.222 Pag.223
Pag.224 Pag.225 Pag.226 Pag.227 Pag.228 Pag.229 Pag.230 Pag.231
Pag.232 Pag.233 Pag.234 Pag.235 Pag.236 Pag.237 Pag.238 Pag.239
Pag.240 Pag.241 Pag.242 Pag.243 Pag.244 Pag.245 Pag.246 Pag.247
Pag.248 Pag.249 Pag.250 Pag.251 Pag.252 Pag.253 Pag.254 Pag.255
Pag.256 Pag.257 Pag.258 Pag.259 Pag.260 Pag.261 Pag.262 Pag.263
Pag.264 Pag.265

Nr. de articole la aceasta sectiune: 15866, afisate in 265 pagini.