16:44
Comentarii Adauga Comentariu

_ Sibiul, județul lui Klaus Iohannis, ajunge să dețină titlul de cel mai corupt județ: Percheziții de amploare la o instituție publică

Sibiul, județul lui Klaus Iohannis, ajunge să dețină titlul de cel mai corupt județ: Percheziții de amploare la o instituție publică

Procurorii din Sibiu au făcut, miercuri, 13 percheziţii în mai multe locaţii din Sibiu şi Bucureşti, într-un dosar în care directorul Camerei De comerţ Sibiu, Eugen Iordănescu, este suspectat de mai multe infracţiuni. Una dintre acestea are legătură cu programul ”Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”.

”La data de 10.06.2021, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare (în formă continuată), complicitate la delapidare (în formă continuată) şi spălare a banilor (în formă continuată). În urma sesizării, la aceeaşi dată, s-a înregistrat dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu”, a transmis, miercuri, Parhetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorii precizează mai multe aspecte, în urma cercetărilor:

1. Prin ordonanţa nr. 398/P/2021 din data de 10.06.2021 a organelor de cercetare penală din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” pentru comiterea infracţiunilor de delapidare, în formă continuată, complicitate la delapidare, în formă continuată şi spălare a banilor, în formă continuată.

”În fapt se reţine că, în perioada decembrie 2018 – septembrie 2020, suspectul (cu funcţie de conducere în Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu) ajutat fiind de suspectul (cu funcţie de conducere economică în cadrul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu) şi suspectul (gestionar şi administrator al resurselor financiare ale acestei organizaţii non-profit) a efectuat mai multe plăţi nejustificate, folosind, fără drept, sumele de bani ale acestei entităţi juridice, sume provenite, cel mai probabil, din înstrăinarea, în luna decembrie 2018, a imobilului situat în municipiul Sibiu, str. Telefoanelor, nr. 1, jud. Sibiu (sediul C.C.I.A. Sibiu), în schimbul unui preţ de 2.050.000 de euro, activităţi susceptibile a întruni elementele constitutive ale infracţiunilor de delapidare, în formă continuată, respectiv complicitate la delapidare, în formă continuată”, au transmis procurorii.

Potrivit cestora, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, potrivit protocolului consorţiului creat în vederea organizării şi derulării evenimentului „Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”, nu contribuia cu resurse financiare la acest eveniment, având aport doar în know-how şi în atragerea de eventuale sponsorizări.

”Suspectul, încălcând acest protocol, a efectuat plăţi către mai multe entităţi juridice (societăţi comerciale, asociaţii şi fundaţii), dispunând astfel, fără drept, de sume de bani pe care le gestiona şi le administra în numele C.C.I.A. Sibiu, asigurându-se astfel un folos material altuia. Suspectul (cu funcţie de conducere în Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu) a efectuat plăţi suplimentare, fără drept, din conturile acestei entităţi juridice, ce se ridică la valoarea totală de 338.589,61 lei, după cum chiar suspectul recunoaşte indirect prin solicitarea decontări acestor cheltuieli ca fiind făcute din fonduri proprii în legătură cu organizarea evenimentului „Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019”, au mai transmis procurorii.

În plus aceştia explică faptul că Eugen Iordănescu, directorul CCIA Sibiu, ”beneficiind de ajutorul celorlalţi doi suspecţi a dispus achitarea din conturile C.C.I.A. Sibiu a unor servicii în valoare totală de aproximativ 830.000 lei care nu au fost prestate în folosul acestei entităţi non-profit, existând o suspiciune rezonabilă că acestea au fost prestate în folosul personal al făptuitorului sau în beneficiul societăţii comerciale controlată de familia suspectului”.

2. Ulterior, prin ordonanţa nr. 398/P/2021 din data de 08.09.2021 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-a dispus extinderea urmăririi penale „in rem” cu privire la infracţiunile de cumpărare de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, trafic de influenţă, şi respectiv dare de mită.

”În fapt, în cursul lunii mai 2021, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Sibiu, suspectul (cu funcţie de conducere în Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu) , alături de funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul Consiliului Judeţean Sibiu , a fost numit în cadrul celor două comisii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii Drumuri şi Poduri S.A. Sibiu, şi respectiv a membrilor în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional Sibiu Regie Autonomă, pentru perioada 2021 - 2025”, au mai transmis procurorii.

Potrivit acestora, dată fiind şi împrejurarea că, atât pentru perioada 2012-2016, cât şi pentru perioada 2017-2021, suspectul făcut parte din aceste două comisii, ocazii cu care acesta a manifestat rolul de decident, beneficiind şi de un ascendent profesional în domeniul managementului asupra celorlalţi membrii ai comisiilor respective, în cadrul acestei proceduri demarate în luna mai 2021, directorul general al C.C.I.A. Sibiu, şi-a asumat rolul de conducător al acestor proceduri şi unic decident în privinţa numirii în calitate de membru în Consiliului de Administraţie al societăţii Drumuri şi Poduri S.A. Sibiu, şi respectiv în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional Sibiu Regie Autonomă, pentru perioada 2021 – 2025.

”Suspectul (cu funcţie de conducere în Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu) deţine rolul primordial în a decide câştigătorul concursurilor, dat fiind faptul că acesta era persoana care efectiv întocmea scrisoarea de aşteptări şi, totodată, acesta era privit ca persoana ce deţinea cunoştinţele de specialitate şi soluţiile manageriale necesare în vederea atingerii acelor obiective, cu alte cuvinte suspectul avea atât întrebările, cât şi răspunsurile la acest interviu, rolul celorlalţi doi membrii fiind unul neînsemnat, de altfel, rolul de unic decident al acestuia, este precizat chiar de acesta în cadrul mai multor discuţii telefonice legate de întocmirea scrisorii de aşteptări, dar şi relative la modalitatea de intervievare a membrilor în Consiliul de Administraţie al societăţii Drumuri şi Poduri S.A. Sibiu”, au mai transmis procurorii.

Aceştia explică faptul că, suspectul, cunoscând faptul că o persoană urmează a candida pentru postul de director comercial în cadrul Aeroportului Internaţional Sibiu R.A. şi implicit urma a susţine un interviu în faţa comisiei de selecţie al cărui unic decident era suspectul, l-a contactat telefonic pe soţul, poliţist cu funcţie de conducere în I.P.J. Sibiu pentru a stabili o întâlnire cu acesta, în cadrul căreia ar putea discuta atât situaţia agentului de poliţie C.S.R. cât şi cea a soţiei poliţistului, potenţială candidată la funcţia de director comercial al Aeroportului Internaţional Sibiu R.A.

”În data de 19.08.2021, suspectul a venit la biroul poliţistului cu funcţie de conducere în I.P.J. Sibiu, unde, după o scurtă tatonare prin solicitarea unor sfaturi de natură tehnică cu privire la modalitatea de transfer a poliţiştilor, i-a solicitat să îl transfere pe agentul de poliţie C.S.R. de la Postul de Poliţie Şelimbăr la o unitate de poliţie rutieră din municipiul Sibiu. Imediat după solicitarea legată de transferul poliţistului, şi-a oferit „serviciul” său în folosul candidatei, spunând că trebuie să aibă o întâlnire cu aceasta unde urmează a discuta cu privire la cerinţele concursului de ocupare a postului de director comercial în cadrul Aeroportului Internaţional Sibiu R.A., în care a afirmat că trebuie să o pregătească şi să o pună în temă cu obiectivele şi metodele manageriale de atingere ale acestora întrucât au fost cazuri când au „picat” candidaţi”, au mai transmis procurorii.

3. Totodată, prin ordonanţa nr. 398/P/2021 din data de 05.10.2021 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-a dispus extinderea urmăririi penale „in rem” cu privire la infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

”În fapt, la data de 06.09.2021, suspectul (cu funcţie de conducere în Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu) ce a întocmit scrisoarea de aşteptări din partea autorităţii tutelare, respectiv Consiliul Judeţean Sibiu, este apelat de către candidatul, preşedinte în funcţie al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Sibiu, care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de membru în consiliul de administraţie al Aeroportului Internaţional Sibiu. Astfel, suspectul i-a transmis candidatului mai sus menţionat soluţiile pe care acesta din urmă trebuie să le expună pentru a fi considerat compatibil cu funcţia de administrator pe care urma a o ocupa, in concreto, examinatorul/evaluatorul i-a spus candidatului, neautorizat a deţine astfel de date sau informaţii, răspunsurile corecte la examenul/concursul pe care urma a-l susţine în data de 28.09.2021”, se mai arată în informarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit procurorilor, ulterior acestor discuţii telefonice ample, în cadrul cărora candidatul, fără a fi autorizat, a aflat date şi informaţii nedestinate publicităţii de la deţinătorul acestor date, a avut loc interviul în cadrul căruia candidatul şi-a prezentat proiectul său managerial (scrisoarea de intenţii) în faţa comisiei de selecţie din care făcea parte directorul executiv al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, acesta, după cum anterior s-a precizat asumându-şi rolul de unic decident, iar, în urma evaluării acestui proiect întocmit pe baza informaţiilor furnizate, fără drept, de examinator, acest candidat a fost declarat admis, toţi ceilalţi candidaţi la funcţia de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Sibiu fiind declaraţi respinşi.

”Întrucât, din datele şi probele existente în cauză la acest moment rezultă indicii rezonabile că suspectul (cu funcţie de conducere în Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu) a comis infracţiunile de delapidare, în formă continuată, trafic de influenţă, dare de mită, şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în timp ce suspecta (cu funcţie de conducere economică în cadrul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu) a săvârşit infracţiunea de complicitate la delapidare iar suspectul (gestionar şi administrator al resurselor financiare ale acestei organizaţii non-profit) a comis infracţiunile de complicitate la delapidare, complicitate la cumpărare de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, prin ordonanţa procurorului de caz din data de 06.12.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de aceştia, cei trei dobândind astfel calitatea de suspecţi în cauză”, se mai arată în comunicat.

Procurorii precizează că, miercuri, au fost efectuate un număr de 13 percheziţii domiciliare în municipiul Sibiu şi Bucureşti, una dintre acestea fiind la sediul CCIA Sibiu.

Din 32 de locaţii au fost ridicate documente iar faţă de un număr de 35 de persoane au fost emise mandate de aducere în vederea audierii în cauză.

”După audierea personelor chemate în calitate de martori şi suspecţi, urmează a se aprecia cu privire la eventualelor măsuri preventive ce vor fi dispuse în cauză”, au mai transmis procurorii.


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

_ Peter Doocy de la Fox News dezvăluie �ntrebarea pe care i-a adresat-o lui Biden, care i-a sugerat �Este un nenorocit prost� răspuns la microfonul fierbinte [VIDEO]

_ EXCLUSIV | Dr. Peter McCullough îndeamnă să se opune „vaccinurilor genetice” care determină organismul să producă proteine ​​în vârf în creier, plămâni, inimă, măduvă osoasă și organe de reproducere.

_ Omul înarmat care l-a executat pe un polițist începător din NYPD moare din cauza rănilor sale în timp ce mama lui își cere scuze familiei victimei

_ Watford se pregătește să-l numească pe Roy Hodgson ca noul lor manager

_ Bindi Irwin sărbătorește că Grace Warrior împlinește 10 luni

_ Romee Strijd poartă un bikini uimitor bleumarin în timp ce se încălzește într-o cadă cu hidromasaj din Elveția

_ Cluburile din Premier League se confruntă cu perspectiva unei adunări de meciuri după pauza de iarnă

_ Biden ordonă ca 8.500 de soldați americani să se pregătească să se desfășoare în Europa de Est pentru a evita Rusia

_ Guy Sebastian dezvăluie că copiii lui l-au prins în flagrant cu soția Jules

_ Evan Rachel Wood dezvăluie abuzul, violul și antisemitismul lui Marilyn Manson în documentarul Phoenix Rising

_ Dua Lipa afișează o expoziție în picioare într-un ansamblu complet negru în timp ce se îndreaptă spre cină în New York City

_ Jocurile Olimpice de iarnă: patinătoarea de viteză Ellia Smeding este confirmată ca al 50-lea membru al echipei GB la Beijing

_ AFCON: Fanii laudă performanța portarului înlocuitor al Comorelor, Chaker Alhadhur

_ Atacantul Manchester United, Anthony Martial, aproape de a fi împrumutat la Sevilla, după ce a acceptat reducerea salariilor

_ EDEN CONFIDENTIAL: Moștenitoarea porno de 329 de milioane de lire sterline care se confruntă cu killjoys din cauza clubului de băutură

_ AFL 2022: soția lui Buddy Franklin, Jesinta, boicotează Ziua Australiei, strigând „genocid”

_ Trailerul Murderville îl găsește pe Will Arnett în echipă cu celebrități pentru a rezolva crime săptămânale

_ Cum poți trăi în uimitoarea „One Euro House” din Sicilia, fără închiriere totală timp de un an

_ Chris Sutton și Martin Keown își spun părerea despre sezonul din Premier League de până acum

_ Piesa lui Adele Easy On Me rămâne pe locul 1 în topul Billboard Hot 100 timp de 10 săptămâni

_ West Ham îl poate semna doar pe fundașul Marsilia, Duje Caleta-Car, cu un contract permanent luna aceasta

_ EDEN CONFIDENTIAL: Moștenitoarea porno de 329 de milioane de lire sterline care se confruntă cu killjoys din cauza clubului de băutură

_ Huckster Michael Avenatti a mers astăzi �n instanță cu Stormy Daniels, care susține că i-a furat 300.000 de dolari

_ HENRY DEEDES: Cu o noua coafura eleganta, Grant Shapps are ochii pe cea mai buna slujba?

_ Newcastle caută să-l numească pe nepotul lui Eddie Howe, Andy, într-o poziție de conducere de recrutare

_ Kanye West se gemeni cu iubita Julia Fox la spectacolul Schiaparelli din timpul Săptămânii Modei de la Paris

_ Cardi B a acordat 1,25 milioane de dolari în proces pentru calomnie împotriva bloggerii Latasha K

_ AFL 2022: soția lui Buddy Franklin, Jesinta, boicotează Ziua Australiei, strigând „genocid”

_ CHRISTOPHER HART: De ce le este atât de rușine custodelor culturii noastre?

_ Tânăra de 19 ani îi critică pe australianii „ignoranți” pentru sărbătorirea Zilei Australiei

_ Christine McGuinness se prezintă în pantaloni scurți negri cu picioarele lungi

_ Claudio Ranieri - SAMI MOKBEL: Watford ar fi trebuit să vorbească cu Fulham înainte de a angaja limba italiană

_ Paul Cattermole de la S Club 7 se autoproclamă „detective psihic” în timp ce își lansează o nouă carieră

_ Rio Ferdinand prezice că Newcastle Utd va rămâne în Premier League

_ Logodnica lui Cristiano Ronaldo, Georgina Rodriguez, s-a luptat cu stilul de viață generos al fotbalistului

_ Boris Johnson a avut o petrecere de aniversare în Downing Street: Carrie a găzduit o petrecere în camera de stat

_ Peng Shuai: Martina Navratilova îi critică pe organizatorii Australian Open drept „lași”

_ Georgia Harrison din Love Island pozează pentru fotografii la saună după ce și-a rezervat o retragere pentru a „regăsi”

_ Campionul olimpic maghiar Szilveszter Csollány, cunoscut opozant al vaccinării, a murit la 51 de ani din cauza COVID-19

_ Modelul rus Natalia Vodianova este poza eleganței Dior

_ Biden ordonă ca 8.500 de soldați americani să se pregătească să se desfășoare în Europa de Est pentru a evita Rusia

_ VIDEO Moment bizar. Crezând că microfonul este oprit, Biden a înjurat un jurnalist: "Fiu de căţea"

_ Un editor Cosmopolitan din anii 1980 își amintește cum umerii puterii lui Thierry Mugler au eliberat femeile

_ JASON GROVES: Boris Johnson va ieși vreodată din mizeria asta?

_ Candice Warner își arată silueta ruptă într-un bikini negru în timp ce sare în piscină

_ Cum poți trăi în uimitoarea „One Euro House” din Sicilia, fără închiriere totală timp de un an

_ Poliția din Capitoliu a lui Pelosi adună �informații� asupra angajaților și cetățenilor de pe deal care se �nt�lnesc cu parlamentarii

_ Jamie Oliver a alcătuit prima carte de bucate din rețete scrise pe „spatele pachetelor de copac și a covorașelor de bere”

_ Nadia Bartel împărtășește un citat criptic despre „lucrurile nu merg” la doi ani după despărțirea de Jimmy

_ Kanye West le trimite un avertisment familiei Kardashian cu privire la copiii săi... în timp ce drama divorțului continuă

_ Un fost gimnast maghiar, antivaccinist convins și dublu medaliat olimpic, a murit de Covid-19

_ Păr, acolo și peste tot! Fiul hirsut al lui Paul McCartney este dublul celebrului său tată

George Simion: AUR intră cu siguranță în turul 2 al alegerilor prezidențiale

_ Watford se pregătește să-l numească pe Roy Hodgson ca noul lor manager

_ Lucrurile FOARTE surprinzătoare pe care un dentist le poate spune despre tine privindu-ți dinții

_ Christine McGuinness prezintă un ecran uluitor într-o rochie strânsă într-un videoclip foarte sexy

_ Tânăra de 19 ani îi critică pe australianii „ignoranți” pentru sărbătorirea Zilei Australiei

_ Mark Wahlberg își felicită fiica Ella, în vârstă de 18 ani, pentru aniversarea unui an alături de iubitul ei

_ Șase Națiuni: Jonny May și Courtney Lawes se adaugă la durerea de cap accidentată a lui Eddie Jones

_ Nike îl concediază pe managerul complet vaccinat de la sediul său din Oregon pentru că a refuzat să-și încarce detaliile fotografiei COVID


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11 Pag.12 Pag.13 Pag.14 Pag.15
Pag.16 Pag.17 Pag.18 Pag.19 Pag.20 Pag.21 Pag.22 Pag.23
Pag.24 Pag.25

Nr. de articole la aceasta sectiune: 1453, afisate in 25 pagini.ieri 00:21