23:59
Comentarii Adauga Comentariu

CUM MINTE REMUS CERNEA. Remus Cernea, despre decizia CCR: "Nu poți să supui votului prin referendum restricționări ale drepturilor omului". Nu există DREPT MAI IMPORTANT decât dreptul oricui copil născut sau nenăscut de a avea o MAMĂ și un TATĂ

Practic progresiştii internaționalişti îşi bat joc de copii:

Nu există DREPT MAI IMPORTANT decât dreptul oricui copil născut sau nenăscut de a avea o MAMĂ și un TATĂ

IATĂ ARTICOLUL DIN ADEVĂRUL - CARE VORBEȘTE DESPRE ORICE - NUMAI DESPRE DREPTUL INALIENABIL AL ORICĂRUI COPIL DE A AVEA O MAMĂ ȘI UN TATĂ , NU!

Curtea Constituțională a României a decis că Parlamentul poate începe procedura de organizare a unui referendum privind schimbarea definiției familiei din Constituție, urmând ca în luna septembrie să se pronunțe în privința recunoașterii căsătoriei între două persoane de același sex. Oficialii Bisericii Ortodoxe Române combat în continuare, cu duritate, relațiile homosexuale.

Miercuri, 20 iulie, la Curtea Constituțională s-au discutat două cazuri care au legătură între ele. Pe de o parte, doi bărbați, românul Adrian Coman și americanul Clabourn Hamilton au cerut să le fie recunoscută căsătoria în România, Curtea urmând să se pronunțe asupra constituționalității articolului 277 alineatele (2) și (4) din Codul civil, care prevede: "Căsătoriile dintre persoane de același sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetățeni români, fie de cetățeni străini nu sunt recunoscute în România".
 
O a doua cerere discutată de judecători a fost de modificare a Articolului 48 din Constituție prin care termenul "soți" să fie înlocuit cu formula "bărbat și femeie", la capătul unei campanii derulate de ONG-ul Coaliția pentru familie, în cadrul căreia inițatorii au strâns trei milioane de semnături de susținere.
 

În primul caz, judecătorii Curții Constituționale au decis amânarea pronunțării hotărârii pentru luna septembrie. În ceea ce privește organizarea unui referendum pentru schimbarea definiției "familiei" din Constituție, judecătorii CCR au dat undă verde, prin vot în unanimitate, urmând ca Parlamentul să opereze modificarea legislativă și o să supună ulterior aprobării în cadrul unui referendum național. Inițiatorii modificării legislative spun că referendumul ar putea fi organizat simultan cu alegerile parlamentare din noiembrie 2016.

Pledoarie pentru egalitate de drepturi 
 
În cadrul ședinței publice, Raluca Iustina Ionescu, avocatul lui Adrian Coman și Clabourn Hamilton, a susținut o pledoarie în fața magistraților Curții Constituționale aducând argumente pentru ca relația de căsătorie dintre Relu Adrian Coman (44 ani) și Robert Clabourn Hamilton (44 ani) să fie recunoscută: "Clai și Adrian au venit în fața dumneavoastră astăzi însoțiți de părinții lui Adrian și prietenii lor. Cei doi s-au căsătorit legal în 2010 în Belgia după o relație de 8 ani. Căsătoria lor este recunoscută în SUA, Clai fiind cetățean american.În 2012, Adrian și-a pus problema să se întoarcă în România pentru a-și găsi de lucru împreună cu Clai. Însă, certificatul lor de căsătorie nu a fost recunoscut de statul român și nu s-a luat în considerare faptul că între cei doi există relații de familie în virtutea cărora ar fi putut să călătorească liber în spațiul Uniunii Europene și să se stabilească în România". 
 
CCR se va pronunța în septembrie asupra recunoașterii căsătoriei dintre doi bărbați.
 
În justificarea refuzului, Inspectoratul General pentru Imigrări a invocat art 277, al 2 din Codul civil care interzice recunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex încheiate în afara țării. 
 
"În prezent, în SUA, Adrian este tratat ca orice om căsătorit și beneficiază de drepturi egale, căsătoria lui fiind o realitate juridică cu efecte juridice concrete. În România, este ca și cum relația lor de 14 ani nu există. Tot ce au clădit nu este recunoscut. Efectele juridice ale căsătoriei lor, deja încheiată legal în afara țării, nu sunt recunoscute", a mai spus avocatul.
 
În continuare, avocatul a adus pe masa judecătorilor mai multe decizii ale CEDO în cauze asemănătoare. "Ce înseamnă căsătoria din punct de vedere al vieții private și a dreptului de a nu fi discriminat? Unele persoane, indiferent dacă sunt homosexuale sau heterosexuale, pot fi satisfăcute de relații întâmplătoare. Însă majoritatea oemenilor într-un final ajung să-și dorească mai mult decât atât. Își doresc iubire și, o dată cu iubirea își doresc căldura și simțul de a aparține celuilalt, ceea ce este de esența unui cuplu. Și multe cupluri ajung să-și dorească stabilitate și permanență care vin cu împărtășirea unui cămin și a unei vieți împreună, cu sau fără copii. În acest sens, persoanele de orientare homosexuală nu se diferențiază de persoanele de orientare heterosexuală. Capacitatea de a dezvolta o relație intimă cu o altă persoană este de importanță fundamentală pentru fiecare om indiferent de orientarea sa sexuală. În acest sens, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a statuat în cazul Schalk si Kopf contra Austriei, în 2010: «cuplurile de același sex sunt la fel de capabile ca și cuplurile de sex opus să intre în relații stabile și prin care se angajează să se sprijine reciproc". Ulterior, CEDO a statuat că recunoașterea relațiilor de familie trebuie să fie acordată în mod nediscriminatoriu în domeniul imigrației pentru ca familiile să poată rămâne împreună", a completat apărătorul. 
 
Relu Adrian Coman s-a adresat magistraților CCR cu un singur mesaj: "Noi vom respecta decizia dumneavoastră, indiferent care va fi aceea, însă sperăm să vă bazați decizia pe drepturile fundamentale ale omului și pe Constituție".
 
ACCEPT: "Respectăm decizia Curții"
 
După aflarea deciziei CCR, Romanița Iordache, vicepreședinte al Asociației ACCEPT, spune că asociația respectă decizia Curții, ca parte a instituțiilor statului de drept. "Regretăm că prejudecățile societății au determinat Curtea să se dezică de standardele internaționale de drepturile omului în materie de familie și respect pentru demnitate umană. Hotărârile Curții Europene a Drepturilor Omului, care stabilesc normele în materie de drepturi fundamentale, arată clar și consecvent că dreptul la viață intimă, privată și de familie al persoanelor LGBT trebuie recunoscut și respectat printr-o formă de protecție oferită de statele membre ale Consiliului Europei".
 
La rândul său, avocatul Raluca Iustian Ionescu precizează faptul că la referendum se va cere redefinirea familiei și nu redefinirea căsătoriei. "Jurisprudența europeană, care este obigatorie, dă o definiție mult mai largă familiei și aici sunt incluse și cuplurile formate din persoane de același sex", spune apărătorul. 
 
Deputatul Remus Cernea: "Nu poți să supui votului prin referendum restricționări ale drepturilor omului"
 
 
Deputatul constănțean Remus Cernea, un susținător al minorității LGBT, care a fost miercuri prezent la Curtea Constituțională, spune că acțiunea acestui cuplu reprezintă un gest extraordinar pentru democrația din România.
 
"Lupta lor este pentru egalitate în drepturi și pentru recunoașterea demnităților tuturor persoanelor din România. Faptul că legislația din România interzice căsătoria între persoanele de același sex și nu recunoaște nici parteneriatele civile reprezintă o profundă nedreptate", adaugă Remus Cernea.
 
Deputatul constănțean a fost cel care a încercat să abroge articolul 277 din Codul civil, adică articolul pe care vrea să-l modifice Coaliția pentru familie. "În 2013 am depus primul proiect, care a fost respins. O a doua încercare a fost în 2014, care a avut aceeași soartă. Ultimul proiect a fost depus împreună cu iubita Mea, Ioana Stăniloiu, în 2016, proiect care a fost, evident, îmbogățit pe parcurs". 
 
El crede că se impune ca statul român să ofere o formă de protecție minorităților sexuale măcar prin recunoașterea parteneriatelor civile, România fiind una dintre puținele țări din UE care nu a reglementat nici parteneriatul civil și nici căsătoria între persoane de același sex. Este vorba de Polonia, Bulgaria, Slovacia, Letonia și Lituania. 
 
În privința referendumului care va fi organizat de Parlament pentru modificarea articolului care definește căsătoria, el spune că nu poți să supui votului prin referendul restricționări ale drepturilor omului, așa cum prevede art. 152 din Constituția României. "Nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor și a libertăților fundamentale ale cetățenilor sau a garanțiilor acestora", spune textul Constituției. Parlamentul trebuie să decidă dacă va fi organizat referendum, cu o majoritate minimă de 2/3 dintre deputați și senatori. 
 
Părintele Maxim Vlad: "Anusul nu este organ sexual"
 
 
De cealaltă parte, Biserica Ortodoxă are un punct de vedere de la care nu se abate. 
 
Părintele Maxim Vlad, doctor în Teologie, spune că homosexualitatea este încadrată în rândul păcatelor împotriva firii întrucât schimbă rostul naturii așa cum a fost creată de Dumnezeu: bărbat și femeie.
 
Din cauza aceasta, spune părintele Vlad, este deturnat scopul și există riscul ca în societatea umană să se instaureze haosul, anarhia, adică absența oricăror principii.
 
"Din punctul de vedere al Bisericii homosexualii au fost îngăduiți de Dumnezeu, întrucât homosexualitatea nu este o stare cu care te naști, ci o consecință a unei alegeri pe care o faci. Sunt oameni care simt impulsul să-i omoare pe alți oameni, dar se înfrânează. Tocmai de aceea Dumnezeu a lăsat cele 10 porunci, pentru ca oamenii să se autocenzureze. Să nu desfrânezi, a spus Dumnezeu", citează părintele Vlad. 
 
Potrivit acestuia, Apostolul Pavel clarifică problema în capitolul I al "Scrisorii către romani": "Din cauza faptului că nu au vrut să accepte firescul lucrurilor au ignorat legea morală Dumnezeu i-a lăsat pradă orgoliului lor și s-au împreunat bărbat cu bărbat și femeie cu femeie".
 
"Acest păcat al homosexualității nu este mai grav decât altele însă, prin efectele lui, este mai distructiv decât altele. Căsătoria are două scopuri: de împlinire a iubirii și de naștere de prunci. Dacă Dumnezeu lăsa bărbații să nască putem considera că homosexualitatea nu este păcat. Anusul nu este un organ sexual, este vorba aici de o pervertire a firii, prin care i s-a dat o altă destinație unei părți a corpului", susține preotul Vlad Maxim, preot la Catedrala Ortodoxă "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.(Adevarul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

PNL-ul lui Cîțu-Iohannis și PSD Ciulacu-Dâncu-Grindeanu au transformat România în țara ABUZURILOR ANTICONSTITUȚIONALE A patra zi consecutiv când gașca de Securistoizi de la PNL PSD și UDMR împiedică ABUZIV și NEconstituțional Demararea Moțiunii de CENZURĂ

Se umflă sau nu testiculele după vaccin? Nicki Minaj spune că Da și că vărul ei a rămas impotent și cu ele umflate și că viitoarea mireasă l-a părăsit. Fauci și CNN zic că nu. Dar statistica VAERS ii contrazice. 46 de cazuri raportate de Testicule Umflate

Sibiu. Protest de amploare împotriva torționarului lui Horea, Cloșca și Crișan și a susținătorilor lui de tip Iohannis. Protest de amploare la Sibiu. Se cere retragerea statuii baronului Brukenthal din Piața Mare dezvelită cu mare fast chiar de Iohannis

Covid-19. Medicii și Infirmierele VACCINATE răspândesc infecția în Spitale. Reîncepe Reinfectarea spitalelor din România sub "priceperea" "bravilor" noștri medici incapabili DE DOI ANI DE ZILE să pună în aplicare masuri elementare de test și prevenție.

GALERIE FOTO Italienii au inclus Dacia Logan între cele mai urâte mașini din ultimii 20 de ani

Untold-ul face ravagii la Cluj-Napoca. Rata de infectare a depășit 2 la mie. Oare câți morți o să aibă pe conștiință acest pitic stalinist care răspunde la numele de Emil Boc?

Anisia Gafton, ipostaze de infarct, cu chiloții la vedere. Dezmăț total | VIDEO

Avionul Egyptair prăbuşit: Analiza uneia din cutiile negre arată că s-a pronunţat cuvântul "foc"

Forumul Civic al Românilor din Harghita Covasna Mureș: "Cerem autorităţilor Statului Român să solicite Departamentului de Stat al SUA să retragă de la post pe ambasadorul din România, pentru complicitate la acţiunile iredentiste antiromâneşti"

De ce procedează Guvernul așa, în cazul Energiei? Pentru că acesta NU e Guvernul României. E guvernul străinilor

Sex oral într-o parcare din Bucureşti. Ea e dezbrăcată, el cu pantalonii în vine IMAGINI XXX

Liga Campionilor la handbal. CSM București, răpusă de Rostov. Echipa Primăriei Capitalei n-a bătut pe nimeni în Grupa A

Prima "rafinărie" cu combustibil sintetic verde se construiește la Punta Arenas, Chile

Rusia face război și pace în secolul XXI? Mykhailo Samus, director New Geopolitics Research Network de la Kiev: ,,Administrația Biden a greșit când a permis Rusiei să construiască gazoductul Nord Stream 2

Coronavirus în România LIVE UPDATE 19 septembrie 2021. Bilanțul de astăzi

Viitorul Empire State Building este în pericol din pricina pandemiei

Analiza Gramaticala - Clasele V - VIII

Boxerul britanic Amir Khan se plânge că a fost dat jos dintr-un avion american

ZF: Care sunt joburile viitorului și ce locuri de muncă vor dispărea?

Ministrul german al apărării se gândește să înființeze o Armată a Europei

Ministrul afacerilor a discutat cu șefii companiilor din energie creșterea prețurilor la gaz

Dumnezeu nu Doarme! Aceasta nu e o coincidență. În 2013, șefa CNA, Laura Georgescu era principala sculă a Sistemului care închidea abuziv OTV-ul. Astăzi în 2021, a intrat la închisoare cu Executare 4 ani și 4 luni

Florin Cîțu, comparație cu selecționerul României: "Vă spun și despre mine că sunt cel mai bun antrenor la echipa națională, nu Mirel Rădoi"

Cum luptă vietnamezii cu pandemia. Insula Phu Quoc primește doar 3.000 de turiști pe lună

Islanda: cea mai îndelungată erupție vulcanică din ultimii 50 de ani VIDEO

Dinamo tremură pentru sănătatea fotbaliștilor săi, după ce antrenorul Dario Bonetti a anunțat că are Covid

Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineața. Care este motivul

VIDEO. Imagini rare cu un cerb în perioada boncănitului

Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane și își vinde produsele în toată lumea

COMENTARIU Ion Cristoiu: De ce nu-l compar pe Klaus Iohannis cu Maria Antoaneta

COMENTARIU Marius Oprea: Noul sport al bugetarilor: golful. Terenul unde a fost ieri Iohannis a fost amenajat pe banii statului

Loteria Română. Report record la Joker la categoria I de peste 6 milioane de euro

Gazprom spune că în Europa prețurile gazelor ar putea crește și mai mult

Caz medical uluitor în Moldova. O tânără de 30 de ani a murit în timpul unei fertilizări. Soțul caută adevărul, procurorul a deschis anchetă

Influencerii de pe Wall Street câștigă 500.000 de dolari, depășind chiar și bancherii

Capsula SpaceX a readus pe Pământ primul echipaj de astronauți civili

A murit legendarul fotbalist englez Jimmy Greaves, campion mondial în 1966. Declarație istorică: "Am fost beat din 1972 până în 1977"

Președintele Franței va discuta cu Joe Biden despre acordul submarinelor. Emmanuel Macron este nemulțumit că țara sa a fost exclusă din înțelegere

Coronavirus în România LIVE UPDATE 19 septembrie 2021. Peste 3.800 de infectări. Bilanț complet

Intervenție salvatoare în Marea Neagră. Garda de Coastă a readus la mal șapte turiști luați de vânt

Campania de vaccinare din Marea Britanie trece la nivelul următor: copiii între 12 și 16 ani

HOROSCOP 19 septembrie 2021. O duminică liniștită, plină de momente frumoase. Care sunt zodiile norocoase?

Cât au câștigat cele mai bogate familii din lume în ultimul an?

Messi vrea să locuiască în Palais Rose. Vila de 48 de milioane de euro are 30 de camere, cinematograf și un teren de squash

Talibanii ignoră dreptul la educație al femeilor afgane. Școlile din învățământul secundar se redeschid doar pentru bărbați

STUDIU Țara în care trăiesc cei mai înalți oameni din lume. Factorii care ar putea influența scăderea lor în înălțime

Mykhailo Samus, director New Geopolitics Research Network de la Kiev: ,,Rusia ar putea fi în pericol dacă Putin ar dispărea fizic din sistem. Vor ucide pe oricine va protesta împotriva lui Putin!"

REMEMBER 22 Decembrie 1989. DEZVALUIRI CUTREMURATOARE. Victorul Atanasie Stanculescu : Cum am complotat cu Iliescu, cu KGB-ul, cu ungurii si cu americanii ca sa-l dam jos si sa-l ucidem pe Ceausescu

Catedrala Notre-Dame, mistuită de flăcări în 2019, ar putea fi redeschisă credincioșilor în 2024

Fostul ciclist Chris Anker Sorensen a murit în accident, la vârsta de 37 de ani

Boxerul Manny Pacquiao va candida la funcția de președinte al Filipinelor

Cupa Davis. România - Portugalia 2-1. Marius Copil și Horia Tecău și-au adjudecat punctul la dublu

Alexandru cel Mare avea 3 soții şi era dezgustat şi scârbit de practicile homosexuale şi totuși "Adevărul.ro" şi mulți alții din Rețeaua Progresistă afirmă cu Nerușinare că era "homosexual"

ISTORIA FĂRĂ PERDEA Marius Oprea / Securiștii au oscilat între admirație și teamă față de Petre Țuțea. Dar l-au urmărit tot timpul

Președintele mexican dorește crearea unui bloc comunitar pe modelul Uniunii Europene în America Latină

Valul patru de COVID. Raport: Numărul localităților cu incidența de peste 3 la mie a crescut la 115, de la 49

SUA. BIDEN ADUCE SUTE DE MII DE MIGRANȚI ILEGALI ÎN SUA. Imagini halucinante cu 9.300 de migranți aflați sub un singur pod din Texas. AMESTECUL ETNIC FORȚAT CONTINUĂ.

Roxana Nemeş, protagonista unui film XXX: "Eu sunt acolo. Toată lumea face asta"

Românii sunt ținuți ÎN MOD INTENȚIONAT cu Salarii de Mizerie pentru a fi o forță de muncă ieftină pentru MULTINAȚIONALELE STRĂINE. Salarii de MIZERIE de 300-450 de euro în toate regiunile țării.

Cum își bate joc progresistul Câțu, de toți românii. Șmecheria Guvernului cu compensarea prețului la gaze. Pentru multinaționalele străine mumă, pentru români CIUMĂ.


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6

Nr. de articole la aceasta sectiune: 335, afisate in 6 pagini.