23:59
Comentarii Adauga Comentariu

Grupele sanguine și Coronavirusul - Cei cu grupa Sanguină O au o protecție suplimentară

1. Studiu-1 : Descoperire - Cei cu grupa Sanguină O au o protecție suplimentară

Grupele de sânge A,B,AB și O din 3.694 de persoane normale din Wuhan au afișat următoarele procente de distribuție
32,16% A,
24,90% B,
9,10% AB și
33,84% O

(La români, frecvența fenotipurilor este:
Grupa 0 33%
Grupa A 43%
Grupa B 16%
Grupa AB 8%)

în timp ce la 1.775 de pacienți cu COVID-19 de la spitalul Wuhan Jinyintan distribuția a arătat
37,75% - A,
26,42% - B,
10,03% - AB și
25,80% - O

Proporția grupului sanguin A la pacienții cu COVID-19 a fost semnificativ mai mare decât în ​​cazul persoanelor obișnuite, fiind de 37,75% față de 32,16%

Proporția grupei sanguine O la pacienții cu COVID-19 a fost semnificativ mai mică decât proporția grupei O la persoanele obișnuite, fiind de 25,80% față de 33,84% .

Aceste rezultate corespund în mod semnificativ unui risc crescut de infecție a celor cu grupa sanguină A pentru COVID-19

Grupa sanguină O are un risc mai scăzut de infectare cu COVID-19 în comparație cu grupele non-A și non-O

sursa: Relationship between the ABO Blood Group and the COVID-19 Susceptibility

2. Studiu-2: Care aste Explicația

În general, rezultatele sugerează că antigenele grupului histo-sanguin ar putea contribui la o protecția înnăscută împotriva virusului prin diferite mecanisme complementare, ceea ce ar putea explica de ce au fost menținute pe parcursul evoluției mamiferelor. o alelă Seel a fost asociată cu supraviețuirea animalelor, sugerând o selecție produsă de către virus.

Proteina înveliș a SARS Coronavirus permite legarea la receptorul său celular uman dar ea poate transporta și antigene ABH (ce provin din celula umană în care virusul a fost produs).

În acest studiu, se arătă că anticorpii naturali din plasma indivizilor cu grupa sanguină O, inhibă atașarea acestei proteine ​​la receptorul său celular uman, atunci când ea este sintetizată în celulele A.

Aceasta poate explica sensibilitatea mai mare a indivizilor A (sau B) la SARS (și la Noul Coronavirus).

sursa: Antigenele tisulare ale grupului sanguin ABH implicate în protecția antivirală înnăscută : exemple pentru Caliciviruses (NV și RHDV) și pentru Coronavirusul SARS-CoVContext

Definiție: antigen - substanță de natură proteică care determină producerea de anticorpi.

Definiție: anticorp - Substanță care se formează în organism spre a neutraliza o infecție.

Sistemul grupului sanguin ABO implică doi antigeni și doi anticorpi găsiți în sângele uman. Cei doi antigeni sunt antigenul A și antigenul B. Cei doi anticorpi sunt anticorpul A și anticorpul B. Antigenele sunt prezente pe globulele roșii și anticorpii în ser. În ceea ce privește proprietatea antigenului din sânge, toate ființele umane pot fi clasificate în 4 grupe, cele cu antigen A (grupa A), cele cu antigen B (grupa B), cele cu antigen A și B (grup AB) și cele cu niciunul dintre antigen (grupa O). Anticorpii prezenți împreună cu antigenii se găsesc după cum urmează:

Antigen A cu anticorp B

Antigen B cu anticorp A

Antigenul AB nu are anticorpi

Antigen nil (grupa O) cu anticorpii A și B. Există o reacție de aglutinare între antigenul similar și anticorp (de exemplu, antigenul A aglutinează anticorpul A și antigenul B aglutinează anticorpul B). Astfel, transfuzia poate fi considerată sigură, atât timp cât serul destinatarului nu conține anticorpi pentru antigenele celulelor sanguine ale donatorului

Grupa Sanguină 0 - are anticorpi anti-A și anti-B în plasmă sanguină

Grupa Sanguină A - are anticorpi anti-B în plasmă sanguină

Grupa Sanguină B - are anticorpi anti-A în plasmă sanguină

Grupa Sanguină AB - nu are anticorpi anti-A și anti-B în plasmă sanguină

Compatibilitate cu celule roșii - RBC (Red Blood Cell)

Indivizii din grupa sanguină AB au antigeni A și B la suprafața RBC-urilor lor, iar plasma sanguină nu conține anticorpi împotriva antigenului A sau B. Prin urmare, o persoană cu sânge de tip AB poate primi sânge de la orice grup (cu AB este de preferat), dar nu poate dona sânge altor grupuri decât AB. Sunt cunoscuți ca destinatari universali.

Indivizii din grupa sanguină A au antigenul A la suprafața RBC-urilor și serul sanguin care conține anticorpi IgM împotriva antigenului B. Prin urmare, un individ de grup A poate primi sânge doar de la indivizii din grupele A sau O (cu preferință A) și poate dona sânge persoanelor cu tip A sau AB.

Indivizii din grupa sanguină B au antigenul B la suprafața RBC-urilor și serul sanguin care conține anticorpi IgM împotriva antigenului A. Prin urmare, un individ de grup B poate primi sânge doar de la indivizii din grupele B sau O (cu preferință B) și poate dona sânge persoanelor cu tip B sau AB.

Indivizii din grupa sanguină O (sau grupa sanguină zero în unele țări) nu au niciun antigen A sau B pe suprafața RBC-urilor, iar serul lor din sânge conține anticorpi anti-A și anti-B IgM. Prin urmare, un individ de grup O poate primi sânge doar de la un individ de grup O, dar poate dona sânge unor persoane din orice grup sanguin ABO (adică A, B, O sau AB). Dacă un pacient are nevoie de o transfuzie de sânge urgentă și dacă timpul necesar pentru procesarea sângelui destinatarului ar provoca o întârziere dăunătoare, se poate emite O sânge negativ. Deoarece este compatibil cu oricine, sângele negativ O este adesea suprautilizat și, în consecință, este întotdeauna în lipsă.

Grupele sanguine și coronavirusul

Spre exemplu, în Franţa, 44 la sută din populaţie are grupa sanguină A, 42 la sută grupa 0, 10 la sută grupa B şi 4 la sută AB.

Jacques Le Pendu a mai precizat că virusul are un sistem care poartă glicoproteinele ce recunosc receptorul celulei ţintă şi se fixează de acesta. Glicoproteinele pentru virusul Sars din 2003 şi pentru Sars-Cov-2 sunt foarte apropiate şi recunosc acelaşi receptor, adică enzima ACE2.

Grupele sanguine intervin prin faptul că antigenele grupelor sanguine A şi B s-au manifestat asupra celulelor care sunt ţinta specifică a virusului.

Cel din urmă va fi multiplicat de celulă şi va purta astfel aceeaşi etichetă ca aceasta.

Adică, dacă o celulă infectată de virus va avea marca grupei sanguine A, virusul o poate avea şi el. (N.red. Cum? citiți Explicația de la începutul articolului)

“Dacă vine de la o persoană cu grupa sanguină A sau B către o persoană cu grupa 0, virusul va fi contracarat de anticorpi anti-A şi anti-B care îl vor neutraliza şi îl vor împiedica să se ataşeze de receptorul celulei ţintă.

Cel puţin asta am arătat în cazul Sars, în 2003”, a adăugat Le Pendu.

Persoanele cu grupa sanguină 0 sunt ”vaccinate natural” prin prezenţa anticorpilor anti-A şi B, excepție făcând situaţia în care sunt contaminate de o persoană cu grupa 0.

“Acestea nu sunt decât ipoteze care trebuie să fie demonstrate pentru Covid-19”, a mai precizat cercetătorul.

“Dezvoltăm anticorpi antigrupe A şi B în primele luni de viaţă. Ar fi interesant ca în viitor să facem astfel încât toată lumea să aibă nivelul de anticorpi ridicat, un mijloc natural de apărare pe care îl putem întări pentru a lupta cu un virus. Evident, acesta nu ar fi niciodată la fel de eficient ca un vaccin, dar astfel s-ar putea încetini o epidemie”, a mai explicat Le Pendu

3. Studiu-3 : Antigenii grupelor sanguine sunt încorporați și în virusul HIV și în alți viruși (nu numai în virusul SARS și în Noul Coronavirus)

Abstract

Antigenii grupei histo-sanguine ABO au fost postulați pentru a modifica răspândirea agentului patogen prin acțiunea anticorpilor naturali și a complementului.

Antigenii sunt generați de o glicozil-transferază polimorfă codificată de 2 active și o alelă inactivă recesivă.

În acest studiu am investigat dacă zaharurile ABO sunt încorporate în plicul virionilor HIV-1.

Vectorii HIV derivați de celulele care exprimă antigeni ABO au afișat sensibilitate la serul uman proaspăt, analog incompatibilității ABO, iar zaharurile din grupul histo-sângelui ABO au fost detectate pe proteina învelitoare virală, glicoproteina 120 (gp120).

Mai mult, virusul derivat de limfocite a afișat și sensibilitatea serică, reflectând fenotipul ABO al gazdei atunci când este cultivat în ser autolog datorită adsorbției de antigene pe suprafețele celulare.

Sensibilitatea serică a necesitat atât complementul activ cât și anticorpi anti-ABO specifici.

Astfel, încorporarea de antigeni ABO de către HIV-1 poate afecta transmiterea virusului între indivizii din grupele de sânge discordante, prin interacțiunea cu anticorpul și complementul natural gazdă. (Blood. 2005; 105: 4693-4699)

sursa: HIV-1 incorporates ABO histo-blood group antigens that sensitize virions to complement-mediated inactivation


Întrebarea pe care o ridică aceste rezultate este cât de relevante sunt răspunsurile imune „naturale” la transmiterea HIV-1 între indivizi?

Motivul evoluției sistemului grupului sanguin ABO nu este cunoscut în prezent.

Primatele mai mari și oamenii au dobândit polimorfisme în enzime extrem de conservate care duc la incompatibilitatea transfuziei de anticorpi generați ca răspuns la mimetica moleculară a antigenelor de zahăr din flora intestinului.

Menținerea acestor polimorfisme și frecvențele lor variabile în diferite populații implică faptul că o varietate de presiuni selective acționează asupra acestor gene.

O teorie actuală este aceea că polimorfismele ABO sunt menținute prin acțiunile agenților infecțioși.

Variația în transferazele ABO poate fi determinată de paraziți care folosesc fragmente specifice de zahăr, evidențiată prin descoperirea că această familie de antigene de zahăr servesc ca factori de atașare pentru virusurile 9 , 10 , 37 și H pylori 11 , 12 de tip Norwalk .

Postulăm un rol suplimentar pentru agenții infecțioși pentru menținerea acestor polimorfisme.

Transferul selectiv de agenți patogeni între indivizii din diferite grupe de sânge ABO poate fi necesar să depășească o barieră imună naturală la transmitere.

Agenții patogeni care au un model de glicozilare sau care îl dobândesc pe unul de la gazda lor, care seamănă cu cel dat de un grup ABO, vor fi dezavantajat inerent atunci când sunt transmise la persoane dintr-o grupă sanguină diferită.

Aceasta poate acționa la nivelul restricționării intrării agentului patogen la gazdă prin neutralizare directă / inactivare serică.

În plus, opsonizarea agenților patogeni de către anticorpi și complement natural poate induce fagocitoză mai rapidă prin celulele care prezintă antigen și inducerea imunității adaptive. 23 , 39

Interesant este că, în unele studii asupra agenților patogeni respiratorii, în special a gripei, transmiterea între indivizi a variat cu grupa sanguină ABO, 40 așa cum a însemnat titrurile de anticorpi și durata simptomelor. 41

Secretoarele grupului sanguin exprimă antigene ABO pe epitelii mucoase, inclusiv pe cele ale tractului reproducător masculin și feminin, iar acești antigeni sunt eliberați în secreții fluide. 2

Rezultatele noastre sugerează că replicarea virală a acestor țesuturi mucoase ar putea duce la glicozilarea directă a plicului viral dintr-o celulă infectată, plic viral care exprimă antigenul sau la achiziția acestor antigeni din secreția mucoasă prin limfocite infectate.

În orice caz, acest fenotip al grupului sanguin ar putea fi purtat de acești virioni în timpul transferului la următoarea gazdă.

În acest caz, deținerea unei gene funcționale fut2 (Secretor transferaza) va guverna încorporarea ABO. Este interesant faptul că statutul de secretor s-a dovedit a avea un impact asupra riscului de transmitere a HIV-1 într-o cohortă de lucrători sexuali din Senegal, 42 deși ABO nu a fost testat în acest studiu.

Opsonizarea cu anticorpi naturali poate duce, de asemenea, la infecția de fagocite îmbunătățită de anticorpi și mediată de complement. 43

Deoarece macrofagele fagocitice și celulele dendritice sunt ținte HIV-1 și exprimă receptorii de anticorpi și complement, opsonizarea virionilor prin anticorpi anti-A sau -B poate spori infecția acestor celule.

În acest caz, efectul potențial al incompatibilității ABO ar fi în detrimentul gazdei. Această posibilitate necesită investigații in vitro și epidemiologice.

În cazul în care polimorfismele ABO joacă un rol protector, s-ar putea aștepta să vedem subreprezentarea unei anumite grupe sanguine în rândul pacienților infectați.

De exemplu, persoanele din grupa sanguină O pot avea mai puțin șanse să dobândească HIV de la un partener A din cauza circulației anticorpului anti-A.

Astfel, efecte mici, cum ar fi reacțiile de anticorpi / complement împotriva antigenilor ABO discordanți asupra virionilor de intrare, pot permite un control mai eficient al infecțiilor virale primare.

Acest lucru poate fi evident și în infecțiile parenterale, prin care virusul este injectat direct în fluxul sanguin.

Protecția împotriva infecției numai pe această cale pare puțin probabilă.

În cazul în care ABO a fost speculat pentru a influența infecțiile virale, diferența dintre reprezentări a fost scăzută, dar durata medie a simptomelor a diferit.

Acest lucru ridică un alt scenariu.44 Că acest lucru se datorează în principal acțiunii celulelor T citotoxice poate presupune că cu cât răspunsul imun adaptativ recunoaște mai repede virusul în contextul activatorilor inflamatori, cum ar fi componentele complementului, cu atât este mai eficient controlul replicării primare.

Răspunsurile imune înnăscute joacă un rol determinant în inducerea eficientă a imunității adaptive. 23 , 45

În prezent, determinăm dacă vreun grup ABO este suprareprezentat în rândul persoanelor neprogresoare pe termen lung sau la indivizii seronegativi înmulțiți.


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

Românii sunt ținuți ÎN MOD INTENȚIONAT cu Salarii de Mizerie pentru a fi o forță de muncă ieftină pentru MULTINAȚIONALELE STRĂINE. Salarii de MIZERIE de 300-450 de euro în toate regiunile țării.

Cum s-a trăit în România în anii '70- '80? UNII VĂ MINT spunându-vă că s-a trăit permanent prost între anii 1965 - 1989.

Cu toții o știm și o iubim pe FETIȚA ZURLI. CUM ARATĂ în realitate, cum o CHEAMĂ de fapt și ce VÂRSTĂ are | VIDEO

Noile vaccinuri vor altera în mod permanent ADN-ul uman. Nimeni nu va mai şti exact decât producătorii lor ce anume vor modifica vaccinurile în ADN-ul fiecărei persoane.

"SOLUȚIA" LUI SOROS LA CRIZA COVID. Soros vrea ca țările UE să elibereze Titluri de Stat Perpetue pentru ca popoarele UE să plătească VEȘNIC, 5 miliarde de euro dobândă în FIECARE an. Asta l-a dus mintea de speculant pe SOROS.

Cum recunoașteți modelele străvechi de pe IE față de cele inventate recent. Cum recunoști o IE cu modele străvechi românești, de UN KITSCH.

Cine este Anamaria Gudu, noua prezentatoare de la Observator

Decizie judecătorească: Vaccinul produs de firma Glaxo provoaca autism! Vaccinul "Infanrix Hexa”, este un vaccin hexavalent, administrat in primul an de viata, care „protejează” de poliomielita, difterie, tetanos, hepatita B, tusea convulsiva, haemophilius

Filme porno pentru minori la Vaslui: "Îi măsura cucul la toaletă"

Daniela Crudu, sex la Burlăciţa. Ce decizie au luat şefii show-ului după apariţia IMAGINILOR XXX

Şi-a prins fiica de 16 ani în pat cu un băiat! Reacţia mamei a fost extrem de dură

Bucuresti Kaufland. Măsurare temperatură, MANIPULARE cu imaginile de la Kaufland. ”Doru și Sorina au refuzat să fie cobaii pândarilor de supermarket”

Coronavirus: V-ați întrebat vreodată : Oare de ce Uniunea Europeană - una dintre cele mai bogate zone de pe Glob - a ajuns campioană mondială la morții de COVID? Peste 120.000 de morți în Europa (bilanț AFP)

Putin vrea să introducă în programa școlară ora de "Patriotism". Progresiștii se vor zvârcoli ca nebunii...ca să arate "cât de greșit este sa înveți copiii sa fie patrioți".. N-o să mai poată destrăma Statele Naționale

TICĂLOȘII. IATĂ ce fac acești USR-iști, porecliți pe drept cuvânt "Uniunea lui Soros din România". Deputații USR s-au abținut la votul - ce marca Unirea Transilvaniei cu România - la legea privind declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon

SUA: Trump denunță actele de violență ale "huliganilor și anarhiștilor"

SCENE DE SEX la "Mireasă pentru fiul meu"? Ce au văzut telespectatorii, la TV, a creat isterie | VIDEO

Roxana Nemeş, protagonista unui film XXX: "Eu sunt acolo. Toată lumea face asta"

SUA în prag de război civil. Protestele violente continuă in numeraose orașe din țară

LIVE Situația scapă de sub control în SUA. Haos pe străzile mai multor orașe, în timp ce protestele violente iau amploare

Brazilia înregistrează noi cazuri de coronavirus și depășește Franța la numărul de decese

A murit "vocea copilăriei". Actorul care a dat viață locomotivei Thomas a decedat la 76 de ani

Avionul Egyptair prăbuşit: Analiza uneia din cutiile negre arată că s-a pronunţat cuvântul "foc"

Restricții de circulație în zeci de orașe din SUA. A fost mobilizată Garda Națională, iar FBI a decis să se implice în anchetă

Incendiu în Galați. Patru garaje pline cu butelii și tuburi de oxigen au luat foc / FOTO

Malta: Premierul Abela declarat nevinovat după o anchetă asupra morții unor migranți

MIREASĂ prinsă de CAVALERUL de ONOARE în timp ce îşi înşela SOŢUL: Cine este BĂRBATUL ăsta? VIDEO

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 31 mai

MODELUL UNGAR: Fără grețuri și vărsături, lacrimi și leșinuri, „căderi de calciu", îmbrânceli și țâpurituri, parlamentul de la Budapesta a adoptat pachetul de legi „Stop Soros"

Ciclonul Ita a atins coastele de est ale Australiei

">

Datele a 100 de milioane de utilizatori ai site-ului de ntrebări și răspunsuri Quora au ajuns pe minile hackerilor

Obiceiul straniu care ia amploare: FETELE fac STRIPTEASE la înmormântare VIDEO

PROTESTE SUA: George Floyd și polițistul Derek Chauvin au fost colegi la un club de noapte până anul trecut

COMENTARIU Valeriu Șuhan: Cum să-ți dai cu tesla-n dinți

Bunicul-porno: două fetițe de cinci și șase ani, violate și filmate de un bărbat de 67 de ani în județul Iași

Carantină, dar nu pentru toată lumea: Prințul Ioachim al Belgiei, infectat cu coronavirus la o petrecere în timpul pandemiei. 27 de participanți, deși legea spunea maximum 15

Carantină de 14 zile pentru cei care călătoresc din România sau Ucraina în Ungaria. Restricțiile nu se aplică cetățenilor maghiari

VIDEO O nouă imagine șocantă: mașină de poliție demarează și pune protestatarii la pământ, în New York. Primar: "Îmi doresc să nu fi făcut asta"

CITATUL ZILEI

Trump amână summitul G7 și încearcă să adauge alte țări pe lista de invitați

Casa Albă: Statele Unite și China sunt în "competiție strategică" / Washingtonul își va apăra interesele

Trump anunță că amână summitul G7 și invită alte țări, printre care Rusia

Zeci de protestatari, reținuți de poliție după violențele din orașul american Seattle

Amenințare pentru polițiștii corupți. Mesajul hackerilor Anonymus, care au blocat temporar site-ul poliției din Minneapolis. VIDEO

HOROSCOP 31 MAI 2020: Zodiile de Pământ și cele de Aer își reîncarcă total bateriile

ANM: Vreme instabilă, cu ploi torențiale și vijelii în majoritatea regiunilor, până miercuri seara

Ion Cristoiu: Cum a petrecut Guvernul Orban în plină zi de lucru

COMENTARIU Marius Oprea: Puiul lui Ioachimuță

Situația devine critică în SUA. 25 de orașe din 16 state au impus starea de asediu. Garda națională a fost activată

Piața închirierilor auto: Schimbări și tehnici de supraviețuire financiară. "Există un profil nou de client"

COMENTARIU Crenguța Nicolae: Strategia de relansare promisă de Guvern: mai tragem de timp până trece criza

O fostă majoretă a făcut SEX cu un elev de 15 ani! Filmul XXX a ajuns pe INTERNET. VIDEO

Trump îi sperie pe protestatari: "Dacă rupeau gardul de la Casa Albă ar fi dat de câini răi și arme neprietenoase"

Manifestații în SUA: Candidatul democrat Joe Biden condamnă violențele (comunicat)

GCS: Încă trei persoane infectate cu COVID-19 au decedat; bilanțul deceselor urcă la 1.262

Neamț: Accident mortal în localitatea Dămuc; șoferul era sub influența băuturilor alcoolice

Chireac e fericit: Liderii lumii au decis - mai bine mort de boală decât mort de foame. Opinia Fluierul.ro Doar că dacă lumea o să moară pe capete de la VIRUS se va opri din nou TOTUL și vor muri și de FOAME și DE VIRUS

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 31 mai: Italia trece de 232.664 de infectați. Peste 6.000.000 cazuri de coronavirus în lume

Coronavirus în România LIVE UPDATE 31 mai. Bilanț complet: 19.133 cazuri / 1.259 decese / 13.046 persoane vindecate

Rusia planifică începerea studiilor clinice pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului în două săptămâni


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9

Nr. de articole la aceasta sectiune: 529, afisate in 9 pagini.ieri 05:30 CITATUL ZILEI