23:59
Comentarii Adauga Comentariu

Numărul celor cu siptome acute infectați cu noua tulpină de Coronavirus din Marea Britanie e mult mai mare. Tulpina a început să se răspândească rapid în RomâniaPersoanele infectate cu varianta Kent coronavirus au mai multe șanse de a prezenta simptome decât cele care au prins tulpini mai vechi, dar sunt mai puțin susceptibile de a-și pierde mirosul și gustul, potrivit Office for National Statistics.

Datele de la ONS au dezvăluit astăzi că 53% dintre persoanele din Anglia care au testat pozitiv cu varianta au raportat simptome Covid-19, cum ar fi tuse, oboseală și febră, comparativ cu 48% dintre persoanele cu alte variante.

ONS a constatat că cele mai mari diferențe în simptomele raportate între noua variantă de virus și variantele mai vechi au fost tuse, dureri în gât, oboseală și dureri musculare, care toate au devenit mai frecvente cu noua variantă.

Dar, pe de altă parte, pierderea gustului și a mirosului, considerată a fi unul dintre semnele revelatoare ale virusului, a devenit mai puțin frecventă.

Raportul ONS a constatat că nu a existat nicio diferență semnificativă la persoanele care au dificultăți de respirație, vărsături de greață sau dureri de cap între persoanele care au fost pozitive cu mutația sau cu tulpina nouă.

Cifrele au arătat că 19 la sută dintre cei care au dat rezultate pozitive cu varianta din Marea Britanie au avut o pierdere a mirosului și a gustului în comparație cu alte tulpini, printre care a fost de 22 la sută.

Guvernul a dezvăluit săptămâna trecută că oamenii de știință cred că varianta Kent ar putea fi mai mortală decât versiunea dominantă anterioară a virusului și se știe deja că este mai infecțioasă cu aproximativ 30 până la 70%.

Tulpina Kent reprezintă acum aproximativ 60% din toate cazurile din Anglia, conform cifrelor separate de testare ONS.

Primul ministru a declarat săptămâna trecută o conferință de presă din Downing Street: „Pe lângă răspândirea mai rapidă, se pare că acum există unele dovezi că noua variantă, varianta care a fost identificată pentru prima dată în Londra și sud-est, ar putea fi asociată cu un grad mai ridicat de mortalitate.

Raportul ONS a analizat procentul de persoane cu anumite simptome, în funcție de varianta care a fost detectată în eșantionul lor pozitiv de testare.

Acesta a constatat că „pierderea gustului și pierderea mirosului au fost semnificativ mai puțin frecvente în noile variante pozitive compatibile”.

Dar a adăugat: „Nu există dovezi ale diferenței în simptomele gastro-intestinale, dificultăți de respirație sau dureri de cap.

” Ce știm despre varianta Kent? Nume: B.1.1.7, anterior VUI-202012/01 De unde a venit? Varianta a fost găsită pentru prima dată în Kent și poate fi urmărită în septembrie 2020.

Oamenii de știință au observat că s-a răspândit în noiembrie și a fost dezvăluită publicului în decembrie.

Ce o face nouă? Varianta, care este o versiune a coronavirusului SARS-CoV-2 care provoacă Covid-19, are o serie de mutații care schimbă forma proteinei spike în exterior.

Principalul este cunoscut sub numele de N501Y.

Acest lucru pare să-i permită să se lipească mai bine de celulele din interiorul corpului și face ca acesta să provoace o infecție și să se răspândească mai repede.

Cum sa întâmplat asta? Virușii, în special cei care se răspândesc atât de repede și într-un număr atât de mare, mută tot timpul.

Pentru a le reproduce, forțează celulele vii să copieze și să lipească codul genetic viral, iar acesta poate conține erori care duc la versiuni ușor diferite ale virusului.

Adesea, aceste mutații nu fac nicio diferență, dar, dacă fac virusul mai puternic, pot rămâne în continuare pentru generații ulterioare și pot deveni norma.

Ce putem face în acest sens? Nimic mare.

Persoanele care prind virusul nu vor ști ce tip au și vor provoca în continuare aceleași simptome și boli.

Oficialii pot încerca să îl conțină blocând zonele în care este cel mai răspândit, dar dacă este mai puternic decât alte versiuni ale virusului, acesta se va răspândi peste tot și va deveni dominant atât timp cât oamenii continuă să călătorească.

Vaccinurile noastre vor mai funcționa? Da, este foarte probabil să o facă.

Oamenii de știință de pe SAGE sunt destul de siguri că mutațiile pe care le poartă varianta Kent nu afectează în mod semnificativ cât de bine poate face față sistemul imunitar.

Este posibil ca persoanele care au un vaccin după o versiune mai veche a virusului sau care au fost infectate cu Covid-19 înainte să fie imune la acesta.

Acest lucru se datorează faptului că mutațiile principale sunt doar pe o parte a proteinei spike, în timp ce sistemul imunitar este capabil să vizeze diferite alte părți ale virusului.

Cifrele au arătat că 35% dintre persoanele care au dat rezultate pozitive cu noua variantă au experimentat o tuse nouă, continuă, în comparație cu 28% dintre persoanele care au fost infectate cu tulpini mai vechi.

Între timp, 21% cu varianta Kent a suferit de dureri în gât, în timp ce doar 19% dintre oameni au prezentat acest simptom dacă au dat rezultate pozitive la tulpini mai vechi.

Durerile musculare cunoscute științific sub numele de mialgie, care pot provoca sensibilitate și umflături, au fost raportate de un sfert din persoanele cu noua variantă, în comparație cu 22% dintre cele cu tulpini mai vechi de virus.

Studiul a comparat, de asemenea, procentul de persoane care au testat pozitiv virusul în locuri de muncă care nu se confruntă cu pacienții în comparație cu rolurile care se confruntă cu pacienții, cum ar fi asistenții medicali, chirurgii și paramedicii.

„În ultimele săptămâni, există dovezi că procentul de testare pozitivă a scăzut în rolurile de locuri de muncă care nu se confruntă cu pacienții, dar a crescut în rândul celor cu roluri de pacienți”, a declarat raportul ONS.

ONS a raportat că, în săptămâna care se încheie pe 9 ianuarie, procentul de persoane care au dat test pozitiv pentru Covid-19 a crescut la cei cu vârste sub 35 și peste 35 de ani, cu roluri de pacient.

Cifrele au arătat că 3,6 la sută dintre persoanele cu vârsta sub 35 de ani în roluri orientate către pacienți au dat rezultate pozitive pentru Covid-19 în săptămâna care se încheie pe 9 ianuarie, comparativ cu 3,4 la sută pe 1 ianuarie.

În mod similar, datele au arătat, de asemenea, că 3 la sută dintre persoanele cu roluri de pacienți cu vârsta de peste 35 de ani au dat rezultate pozitive pentru Covid-19 în săptămâna care se încheie pe 9 ianuarie, comparativ cu 2,7 la sută pe 1 ianuarie.

Cu toate acestea, ONS a constatat că 2,5 la sută din persoanele sub 35 de ani care nu se confruntă cu roluri de pacienți s-au dovedit pozitive pentru Covid-19 în săptămâna care se încheie pe 9 ianuarie, care a scăzut de la 1 ianuarie, care a raportat 3 la sută.

Studiul a dezvăluit că același model la cei peste 35 de ani în rolurile care nu se confruntă cu pacienții, care au dezvăluit 1,8% s-au dovedit pozitivi în comparație cu 2% din oameni pe 1 ianuarie.

Studiul vine după ce oamenii de știință și politicienii au dezvăluit săptămâna trecută că varianta Kent pare a fi mai mortală decât versiunile mai vechi ale virusului.

Premierul Boris Johnson a făcut anunțul îngrijorător vineri seară într-o conferință de presă din Downing Street, când a spus: „Am fost informați astăzi că, pe lângă răspândirea mai rapidă, se pare că există și unele dovezi că noua variantă , varianta care a fost identificată pentru prima dată la Londra și sud-est, poate fi asociată cu un grad mai ridicat de mortalitate.

' Și vorbind despre anunțul din această săptămână, oamenii de știință SAGE au spus că s-ar putea datora faptului că varianta se înmulțește mai repede în interiorul plămânilor.

Varianta de coronavirus Kent poate fi mai mortală deoarece .

Internările în spitale au atins apogeul în TOATE regiunile din Anglia .

Boris Johnson avertizează că planul muncii va permite personalului școlar sa se vaccineze.

Se știa de săptămâni întregi că varianta Kent e mult mai infecțioasă decât tulpina inițială, datorită unei mutații pe proteina sa de vârf, care facilitează legarea virusului de celulele umane.

Dar profesorul Peter Horby, expert senior în SAGE și epidemiolog la Universitatea Oxford, a spus că mutațiile care îl fac mai transmisibil ar putea fi, de asemenea, în spatele letalității sale crescute.

El a spus: "Dacă obțineți o legare mult mai puternică . Virusul este capabil să se răspândească între celule mai repede și acest lucru poate crește rata bolii și rata inflamației.

" Dar profesorul Horby a adăugat că nu există „nicio dovadă” că tulpina Kent este rezistentă la vaccinuri sau chiar la tratamentele actuale Covid.

Opt analize separate care compară ratele de deces între cele două tulpini dominante de Covid care circulă în prezent prin Anglia au ajuns la concluzia că cea din Kent a fost mai mortală.

Profesorul John Edmunds, un om de știință șef din spatele unuia dintre studii, a spus că, deși constatarea a fost „îngrijorătoare”, proporția persoanelor infectate care mor din cauza bolii ar putea fi mai mică în această iarnă decât în ​​primăvară, deoarece medicii au mai multe medicamente aprobate în arsenalul lor iar medicii s-au îmbunătățit la tratarea virusului.

Varianta Kent a fost preluată pentru prima dată în sud-est la sfârșitul lunii septembrie și a devenit rapid tulpina dominantă din Marea Britanie, provocând un val de iarnă de infecții și internări în spitale care a aruncat Anglia în al treilea blocaj național.

Opt analize separate care compară ratele de deces între cele două tulpini dominante de Covid care circulă în prezent prin Anglia au ajuns la concluzia că Kent-ul a fost mai mortal - dar estimările lor au variat foarte mult.

Alte două studii au sugerat varianta Kent nu e mai letală decât tulpinile anterioare

Toate studiile din Marea Britanie au arătat că varianta este cu 50 - 70% mai infecțioasă decât tulpina inițială.

Se consideră că o mutație a proteinei vârf a variantei - care iese din coronavirus și deturnează celulele umane - o face mai bună la infectarea oamenilor.

Această așa-numită mutație N501Y ar putea fi, de asemenea, ceea ce face varianta mai mortală decât versiunile mai vechi, potrivit profesorului Horby.

El a declarat luni un briefing de presă: „Schimbarea N501Y își mărește puterea de legare la celule.

Dacă aveți o legătură mult mai puternică, este posibil să aveți nevoie de o doză mult mai mică pentru a vă infecta.

Dacă este capabil să se răspândească între celule mai repede, acest lucru poate crește rata bolii și rata inflamației.

„Dar nu există nicio dovadă că acest virus [varianta] s-ar comporta în vreun fel diferit de tratamentele utilizate în prezent.

Aceste tratamente nu sunt legate de virus, ci în schimb de răspunsul gazdei.


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

VIDEO. Revenire spectaculoasa a lui Donald Trump la conferința națională a Partidului Republican "CPAC 2021". Trădătorii începând cu Mike Pence (vicepreședinte) și Mitch McConnell (actualul șef al senatorilor republicani) nici nu au avut curajul să apară

Ion Spânu: Cum a fost băgat cu forța la nebuni și declarat nebun Mihai Eminescu, sub pretext că i-a spus lui Maiorescu că vrea să învețe albaneza și să se călugăreasca

Nesimțire criminală. Femeia care a omorât 2 copii conducând un Mercedes, era BEATĂ

Cine sunt gunoaiele de oameni din Comisiile Parlamentare care au votat ca țăranii români să nu fie despăgubiți pentru secetă?

Nesimțire criminală. Femeia care a omorât 2 copii conducând un Mercedes, era BEATĂ

Ziarul online Criticii.ro pune întrebări serioase despre legăturile lui Samuel Fritz, ajuns primar al Timișoarei, cu serviciile secrete germane. Samuel Fritz e obligat să răspundă, pentru că tot trecutul său e în CEAȚĂ

Ce a scris Eminescu în Ziar in ziua in care a fost băgat cu Forța, la casa de nebuni ?

Securistoidul Radu Tudor, pus la punct de cititori: „Botezul nu este o tradiție, ci o Taină Sfântă”. Acest pupător în fund al Serviciilor, pe nume Radu Tudor, una dintre cele mai scârboase trompete ale Sistemului, ar trebui să-și ia carnet la USR-PLUS

Tratatul secret cu Austro-Ungaria și Germania, din octombrie 1883, semnat după eliminarea lui Mihai Eminescu în 28 iunie același an

Bilderbergii în acțiune. Bilderberga Ursula von der Leyen anunță INTRODUCEREA pașaportului de vaccinare

Protest AUR împotriva vânzării Portului Constanța. Co-președintele AUR, Claudiu Târziu: Nu putem ceda acest port! Peste voința noastră nu se va trece!

VIDEO. Protest AUR la Constanța ÎMPOTRIVA VÂNZĂRII ȚĂRII, Discursul lui George Simion

PĂREREA UNUI ROMÂN STABILIT ÎN OLANDA. De ce au străinii colonii? Pentru că s-au dus peste alții la furat, că acasă nu aveau. Românii au avut, așa că au stat cum stau și azi: ca tâmpiții și proştii, ca să-i jefuiască străinii!

Siria: Rachete israeliene au fost interceptate deasupra Damascului

CINE vrea să creeze pentru întreaga Omenire un ID Digital UNIC pe care fiecare persoană să-l primească pe viață? Microsoft-ul lui Bill Gates, GAVI - o organizația ce luptă pentru VACCINAREA copiilor și Fundația multi-miliardului Rockfeller

Cum e posibil ca niște guvernanți progresiști să ia decizii împotriva voinței cetățenilor țării noastre?? Sondaj Mediafax cu privire la introducerea pașaportului de vaccinare: Peste 56% dintre respondenți NU sunt de acord cu certificatul de vacvinarr

Roxana Nemeş, protagonista unui film XXX: "Eu sunt acolo. Toată lumea face asta"

Dacia, afectată de criza microcipurilor: Activitate întreruptă temporar și la începutul lui martie

HOROSCOP 1 martie. De Mărțișor, vești bune și discuții revelatoare. Pot apărea și șanse de câștig

COMENTARIU Bogdan Nicolae | Israelul, expus

SCENE DE SEX la "Mireasă pentru fiul meu"? Ce au văzut telespectatorii, la TV, a creat isterie | VIDEO

AFRICA. Africanii mor pe capete de COVID, doar că nu înregistrează morții

Donald Trump îl critică pe Joe Biden și infirmă zvonurile privind crearea unui nou partid

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis trebuie să explice românilor de ce e acum, față de ianuarie 2021, în favoarea certificatului de vaccinare

O raritate: Miliardarul Warren Buffett anunță că a făcut o greșeală

Războiul din industria "fără fum" a ajuns în România: producătorul de țigarete BAT a dat în judecată competitorul Philip Morris pentru încălcarea brevetelor

Retrovirusii rescriu genomul koala și îi provoacă cancer

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni: Temperaturile vor crește până pe 6 martie, apoi se va răci brusc

Orașul Galați intră din nou în scenariul galben, la doar câteva zile după ce restricțiile au fost relaxate

Marius Oprea | Mărțișorul, amuleta norocoasă care a înfrînt istoria

Healthcare Trends: Ce trebuie să știm despre bolile cardiovasculare? Cum protejăm sănătatea inimii. Medicul cardiolog Theodora Benedek, despre factorii de risc în afecțiuni

GUVER$N TRĂDĂTOR ȘI VÂNZĂTOR DE ȚARĂ. Guvernul Trădător pregătește să vândă pe mai nimic ce a mai rămas nevândut. Guvernul PNL-UDMR-PLUS-USR a abrogat legea prin care se interzicea vânzarea acțiunilor deținute de stat la companii, timp de doi ani.

VIDEO Prințul Harry și Meghan Markle, noi mărturisiri despre familia regală la Oprah Winfrey: moartea lui Lady Diana și teama că "istoria se repetă"

INS: Creștere cu 10,2% a numărului de autorizații de construire pentru clăduri rezidențiale, în ianuarie

Globurile de Aur 2021. Chloé Zhao, regizorul producției "Nomadland", a rescris istoria femeilor-regizor premiate

Netanyahu afirmă că Iranul se află 'clar' în spatele exploziei de la bordul unei nave israeliene în Golful Oman

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 1 martie. Europa se pregătește de al treilea val COVID-19. Numărul noilor cazuri este în creștere la nivel mondial

Acțiunile Agroland se listează luni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB

De 1 Martie, România salută venirea primăverii cu un Mărțișor. Șnurul alb-roșu, un simbol cu semnificații aparte pentru români

Municipiul Galați revine în scenariul galben

Elevii pot dărui mărțișoare

Mesaje de 1 Martie 2021: Cele mai frumoase felicitări și mesaje de Mărțișor pentru cei dragi, în prima zi de primăvară

Iranul respinge SUA în discuțiile legate de acordul nuclear. Doar ridicarea sancțiunilor ar putea revitaliza relațiile dintre cele două țări

Volkswagen vrea să producă în serie primul monovolum electric din istoria companiei. Când va fi lansat

Donald Trump ține primul discurs public de când a părăsit Casa Albă. Fostul președinte a fost critic la adresa lui Joe Biden

Aproximativ 20 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin în Marea Britanie. Numărul cazurilor noi de coronavirus este în scădere

DREPTURILE OMULUI? Nu se împiedică ei de ele. UE, IOHANNIS ȘI MERKEL NE-AU ATRAS ÎNCĂ O DATĂ: "Toată lumea a fost de acord cu privire la pașapoartele pentru vaccinuri", a spus fericită Merkel la Summitul UE asupra coronavirusului

Hunedoara: Elevii din Deva au revenit la școală în scenariul galben, după ce s-a asigurat căldura la ore

Schi nordic: Germania, medaliată cu aur în proba mixtă de sărituri de la Oberstdorf; România, pe locul 11

Coronavirus în România LIVE UPDATE 1 martie 2021. Aproape 150.000 de programări pentru imunizarea cu serul Pfizer. Județele unde mai sunt locuri disponibile

O carte pe zi: "Ruta subterană" de Colin Whitehead

Încep programările pentru etapa a III-a de vaccinare. Când vor începe și vaccinările propriu-zise

ONU cere 3,85 miliarde de dolari pentru a salva de la foamete milioane de yemeniți

Modurile în care poți avea grijă de tine în pandemie? Programe de sprijin și abonamente medicale pentru companii și pacienți

UE: Șeful diplomației europene condamnă represiunea din Myanmar și confirmă intenția impunerii de sancțiuni

Ministerul Economiei a plătit 17.093 de micro­granturi în valoare de 2.000 de euro până săptămâna trecută

Apple renunță la porturi. Cum se va încărca noul iPhone

SRI revine cu o urare inedită și de mărțișor: "Nu vă lăsați păcăliți"

Autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale. În ianuarie 2021 s-au eliberat cu 10,2% mai multe decât în aceeași lună a anului trecut

Globurile de Aur: Nomadland, The Crown, Schitt's Creek, The Queen's Gambit au fost desemnați câștigători


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8

Nr. de articole la aceasta sectiune: 432, afisate in 8 pagini.ieri 06:18 CITATUL ZILEI