23:59
Comentarii Adauga Comentariu

Ciclurile menstruale ale femeilor se sincronizează temporar cu ciclurile lunii

Ciclurile menstruale ale femeilor se sincronizează temporar cu ciclurile lunii

de Universitatea din Würzburg

27 IANUARIE 2021

"Natürlich Frau sein" este destul de sigur: "Ciclul nostru este legat de cel al lunii.

Cea mai evidentă conexiune este lungimea celor două cicluri", spune acesta.

Ziarul Berliner Tagesspiegel ajunge la concluzia opusă: "Lungimea ciclurilor menstruale ale femeilor este o valoare medie; pentru unele durează mai mult, pentru altele este mai scurtă.

Chiar și una și aceeași femeie pot avea cicluri de lungimi diferite.

Dacă într-adevăr erau conectate la ciclul lunar, toate femeile aveau zilele fertile în același timp ", se arată în secțiunea de cunoștințe a ziarului.

Deci, ce este adevărat? O echipa condusa de Würzburg chronobiologist Charlotte Förster acum a folosit metode științifice pentru a examina legatura dintre lunare si femei „s cicluri menstruale .

Rezultatul: Oamenii de știință fac ipoteza că, în timpurile străvechi, comportamentul reproductiv uman și ciclul menstrual feminin erau sincrone cu luna , dar că stilul nostru de viață modern și lumina artificială au schimbat în mare măsură această sincronie.

Förster deține catedra de neurobiologie și genetică la Universitatea din Würzburg (JMU).

Rezultatele studiului ei au fost publicate acum online în revista Science Advances .

Corelația dintre fazele lunii, sarcina și rata natalității

„Cunoaștem multe specii de animale în care comportamentul reproductiv este sincronizat cu ciclul lunar pentru a crește succesul reproductiv”, spune Charlotte Förster.

Deoarece ciclul menstrual al femeilor este similar ca lungime cu ciclul lunar cu cele aproximativ 29,5 zile, pare probabilă o conexiune.

Acest lucru este susținut și de o serie de alte descoperiri: De exemplu, mai multe studii mai vechi arată că femeile ale căror cicluri sunt sincronizate cu cel al lunii au cea mai mare probabilitate de a rămâne însărcinate.

Două mari studii longitudinale demonstrează o corelație semnificativă între natalitatea și faza lunară, cu o ușoară creștere a natalității la luna plină și o scădere corespunzătoare la luna nouă.

Dovezile recente sugerează, de asemenea, că nașterile sunt mai susceptibile să apară noaptea în timpul lunii pline și în timpul zilei, când există o lună nouă.

Pentru a clarifica influența lunii asupra reproducerii umane, Förster și colegii ei din München, Buenos Aires și SUA au studiat cursul ciclurilor menstruale a 22 de femei care ținuseră jurnale menstruale - în unele cazuri pe o perioadă de 32 de ani.

„Din câte știm, această abordare a analizei acestui tip de date pe termen lung nu a fost folosită până acum”, spune Förster.

În schimb, studiile anterioare au analizat un număr mare de femei în întregime, combinând rezultate de la diferite femei, grupe de vârstă, ani și anotimpuri.

Luna orbitează Pământul în mai multe cicluri

Echipa a corelat înregistrările fiecăreia dintre cele 22 de femei cu ciclul lunar.

În timp ce „ciclul lunar” este de fapt o simplificare inacceptabilă.

„Științific vorbind, luna prezintă trei cicluri distincte care își schimbă periodic luminanța și gravitația cu care afectează Pământul”, spune Förster.

Pe de o parte, există schimbarea între luna plină și luna nouă, care are loc în medie la fiecare 29,53 zile, cu ușoare variații.

În al doilea rând, luna nu înconjoară Pământul pe o orbită fixă.

În schimb, poziția sa variază în raport cu ecuatorul.

Uneori este mai mult spre nord, alteori mai spre sud.

Acest ciclu durează 27,32 zile.

Al treilea ciclu este puțin mai lung, cu o medie de 27,55 zile.

Rezultă din faptul că luna însoțește Pământul pe o orbită eliptică și, prin urmare, este uneori mai apropiată, Toate aceste cicluri afectează intensitatea luminii lunii și a gravitației, care poate fi văzută în maree, de exemplu.

În plus, ele interacționează între ele și pot duce la constelații speciale la intervale mai lungi, producând fenomene speciale, cum ar fi o eclipsă de soare, care face parte dintr-un ciclu regulat în care întunecarea soarelui se repetă la fiecare 18 ani.

Moonlight este cel mai puternic generator de ceas „Toate cele trei cicluri lunare influențează apariția menstruației la femei”: Aceasta este concluzia pe care oamenii de știință o trag după evaluarea înregistrărilor participanților la studiu.

Lumina lunii de noapte pare să fie cel mai puternic sincronizator de ceas, dar forțele gravitaționale ale lunii contribuie, de asemenea, la efect.

Desigur: nu toate femeile urmează schimbarea luminii și întunericului pe cerul nopții și dacă o fac, de obicei numai pentru anumite perioade de timp.

În medie, la femeile cu vârsta sub 35 de ani, menstruația apare sincron cu luna plină sau luna nouă în puțin sub un sfert din timpul înregistrat.

Pentru femeile cu vârsta peste 35 de ani, acesta este cazul în medie în abia o zecime din timp.

Sincronismul ciclului lunar și menstrual nu scade doar odată cu creșterea vârstei: pare, de asemenea, să scadă în măsura în care femeile sunt expuse la surse de lumină artificială noaptea.

„Bufnițele de noapte” tipice, care se culcă târziu și lasă luminile aprinse mai mult, nu prezintă sincronizare evidentă cu luna.

Un simț al gravitației Potrivit oamenilor de știință, faptul că sincronizarea are loc doar sporadic și că ciclurile menstruale ale femeilor variază sugerează că ciclul lună-întuneric al lunii nu este un factor puternic de sincronizare a menstruației.

Au primele dovezi că gravitația influențează și ciclurile lunare.

„În a doua jumătate a anului 1961, 1979, 1997 și 2015, ciclurile menstruale ale șapte din nouă femei au fost sincronizate cu schimbarea lunii pline și a lunii noi”, spune Charlotte Förster.

Acest interval de 18 ani corespunde exact ritmului în care cele trei cicluri lunare se combină pentru a produce constelații foarte speciale.

Această conjuncție ar fi putut spori puterea lunii ca generator de ceas.

Observația că gravitația stabilește un ritm pentru oameni ar putea explica de ce anumite cicluri, cum ar fi menstruația, dar și debutul somnului și durata somnului, sunt temporar legate fie de luna plină , fie de luna nouă: în ambele faze influența gravitației lunii pe Pământ este similar.

Efectele gravitației ar putea explica, de asemenea, observația unui studiu că atât debutul somnului, cât și durata somnului studenților sunt sincronizate cu ciclul lunar - chiar dacă locuiesc în Seattle, un oraș care este atât de luminos noaptea încât lumina lunii este abia perceptibilă.

Pentru Förster și colegii săi, toate aceste observații sugerează că organismul uman poate răspunde nu numai la schimbările rapide ale gravitației, așa cum este perceput de sistemul de echilibru, ci și la schimbările gravitaționale lente, recurente periodic.

Cu toate acestea, oamenii de știință sunt conștienți de semnificația limitată a studiului lor din cauza numărului relativ mic de femei studiate.

Prin urmare, speranțele ei sunt bazate pe utilizarea unei tehnologii atât simple, cât și moderne: o aplicație de telefonie mobilă.

Acest lucru va face posibilă studierea relației dintre ciclurile menstruale și lunare și influența luminii artificiale asupra unui număr mare de femei din întreaga lume.


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

VIDEO. Revenire spectaculoasa a lui Donald Trump la conferința națională a Partidului Republican "CPAC 2021". Trădătorii începând cu Mike Pence (vicepreședinte) și Mitch McConnell (actualul șef al senatorilor republicani) nici nu au avut curajul să apară

Ion Spânu: Cum a fost băgat cu forța la nebuni și declarat nebun Mihai Eminescu, sub pretext că i-a spus lui Maiorescu că vrea să învețe albaneza și să se călugăreasca

Nesimțire criminală. Femeia care a omorât 2 copii conducând un Mercedes, era BEATĂ

Nesimțire criminală. Femeia care a omorât 2 copii conducând un Mercedes, era BEATĂ

Cine sunt gunoaiele de oameni din Comisiile Parlamentare care au votat ca țăranii români să nu fie despăgubiți pentru secetă?

Bilderbergii în acțiune. Bilderberga Ursula von der Leyen anunță INTRODUCEREA pașaportului de vaccinare

Ce a scris Eminescu în Ziar in ziua in care a fost băgat cu Forța, la casa de nebuni ?

Ziarul online Criticii.ro pune întrebări serioase despre legăturile lui Samuel Fritz, ajuns primar al Timișoarei, cu serviciile secrete germane. Samuel Fritz e obligat să răspundă, pentru că tot trecutul său e în CEAȚĂ

Securistoidul Radu Tudor, pus la punct de cititori: „Botezul nu este o tradiție, ci o Taină Sfântă”. Acest pupător în fund al Serviciilor, pe nume Radu Tudor, una dintre cele mai scârboase trompete ale Sistemului, ar trebui să-și ia carnet la USR-PLUS

Tratatul secret cu Austro-Ungaria și Germania, din octombrie 1883, semnat după eliminarea lui Mihai Eminescu în 28 iunie același an

CINE vrea să creeze pentru întreaga Omenire un ID Digital UNIC pe care fiecare persoană să-l primească pe viață? Microsoft-ul lui Bill Gates, GAVI - o organizația ce luptă pentru VACCINAREA copiilor și Fundația multi-miliardului Rockfeller

Protest AUR împotriva vânzării Portului Constanța. Co-președintele AUR, Claudiu Târziu: Nu putem ceda acest port! Peste voința noastră nu se va trece!

PĂREREA UNUI ROMÂN STABILIT ÎN OLANDA. De ce au străinii colonii? Pentru că s-au dus peste alții la furat, că acasă nu aveau. Românii au avut, așa că au stat cum stau și azi: ca tâmpiții și proştii, ca să-i jefuiască străinii!

VIDEO. Protest AUR la Constanța ÎMPOTRIVA VÂNZĂRII ȚĂRII, Discursul lui George Simion

Cum e posibil ca niște guvernanți progresiști să ia decizii împotriva voinței cetățenilor țării noastre?? Sondaj Mediafax cu privire la introducerea pașaportului de vaccinare: Peste 56% dintre respondenți NU sunt de acord cu certificatul de vacvinarr

Siria: Rachete israeliene au fost interceptate deasupra Damascului

Roxana Nemeş, protagonista unui film XXX: "Eu sunt acolo. Toată lumea face asta"

SCENE DE SEX la "Mireasă pentru fiul meu"? Ce au văzut telespectatorii, la TV, a creat isterie | VIDEO

AFRICA. Africanii mor pe capete de COVID, doar că nu înregistrează morții

Dacia, afectată de criza microcipurilor: Activitate întreruptă temporar și la începutul lui martie

O raritate: Miliardarul Warren Buffett anunță că a făcut o greșeală

Războiul din industria "fără fum" a ajuns în România: producătorul de țigarete BAT a dat în judecată competitorul Philip Morris pentru încălcarea brevetelor

HOROSCOP 1 martie. De Mărțișor, vești bune și discuții revelatoare. Pot apărea și șanse de câștig

COMENTARIU Bogdan Nicolae | Israelul, expus

Donald Trump îl critică pe Joe Biden și infirmă zvonurile privind crearea unui nou partid

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis trebuie să explice românilor de ce e acum, față de ianuarie 2021, în favoarea certificatului de vaccinare

Retrovirusii rescriu genomul koala și îi provoacă cancer

VIDEO Prințul Harry și Meghan Markle, noi mărturisiri despre familia regală la Oprah Winfrey: moartea lui Lady Diana și teama că "istoria se repetă"

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni: Temperaturile vor crește până pe 6 martie, apoi se va răci brusc

Orașul Galați intră din nou în scenariul galben, la doar câteva zile după ce restricțiile au fost relaxate

Marius Oprea | Mărțișorul, amuleta norocoasă care a înfrînt istoria

Healthcare Trends: Ce trebuie să știm despre bolile cardiovasculare? Cum protejăm sănătatea inimii. Medicul cardiolog Theodora Benedek, despre factorii de risc în afecțiuni

GUVER$N TRĂDĂTOR ȘI VÂNZĂTOR DE ȚARĂ. Guvernul Trădător pregătește să vândă pe mai nimic ce a mai rămas nevândut. Guvernul PNL-UDMR-PLUS-USR a abrogat legea prin care se interzicea vânzarea acțiunilor deținute de stat la companii, timp de doi ani.

SRI revine cu o urare inedită și de mărțișor: "Nu vă lăsați păcăliți"

DREPTURILE OMULUI? Nu se împiedică ei de ele. UE, IOHANNIS ȘI MERKEL NE-AU ATRAS ÎNCĂ O DATĂ: "Toată lumea a fost de acord cu privire la pașapoartele pentru vaccinuri", a spus fericită Merkel la Summitul UE asupra coronavirusului

Globurile de Aur 2021. Chloé Zhao, regizorul producției "Nomadland", a rescris istoria femeilor-regizor premiate

INS: Creștere cu 10,2% a numărului de autorizații de construire pentru clăduri rezidențiale, în ianuarie

De 1 Martie, România salută venirea primăverii cu un Mărțișor. Șnurul alb-roșu, un simbol cu semnificații aparte pentru români

Netanyahu afirmă că Iranul se află 'clar' în spatele exploziei de la bordul unei nave israeliene în Golful Oman

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 1 martie. Europa se pregătește de al treilea val COVID-19. Numărul noilor cazuri este în creștere la nivel mondial

Acțiunile Agroland se listează luni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB

Elevii pot dărui mărțișoare

Mesaje de 1 Martie 2021: Cele mai frumoase felicitări și mesaje de Mărțișor pentru cei dragi, în prima zi de primăvară

Iranul respinge SUA în discuțiile legate de acordul nuclear. Doar ridicarea sancțiunilor ar putea revitaliza relațiile dintre cele două țări

Municipiul Galați revine în scenariul galben

Volkswagen vrea să producă în serie primul monovolum electric din istoria companiei. Când va fi lansat

Donald Trump ține primul discurs public de când a părăsit Casa Albă. Fostul președinte a fost critic la adresa lui Joe Biden

Aproximativ 20 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin în Marea Britanie. Numărul cazurilor noi de coronavirus este în scădere

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge luni în România. Orașele unde vor fi stocate cele peste 200.000 de doze

Apple renunță la porturi. Cum se va încărca noul iPhone

Ministerul Economiei a plătit 17.093 de micro­granturi în valoare de 2.000 de euro până săptămâna trecută

Hunedoara: Elevii din Deva au revenit la școală în scenariul galben, după ce s-a asigurat căldura la ore

Schi nordic: Germania, medaliată cu aur în proba mixtă de sărituri de la Oberstdorf; România, pe locul 11

Coronavirus în România LIVE UPDATE 1 martie 2021. Aproape 150.000 de programări pentru imunizarea cu serul Pfizer. Județele unde mai sunt locuri disponibile

O carte pe zi: "Ruta subterană" de Colin Whitehead

Încep programările pentru etapa a III-a de vaccinare. Când vor începe și vaccinările propriu-zise

ONU cere 3,85 miliarde de dolari pentru a salva de la foamete milioane de yemeniți

Modurile în care poți avea grijă de tine în pandemie? Programe de sprijin și abonamente medicale pentru companii și pacienți

UE: Șeful diplomației europene condamnă represiunea din Myanmar și confirmă intenția impunerii de sancțiuni

Autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale. În ianuarie 2021 s-au eliberat cu 10,2% mai multe decât în aceeași lună a anului trecut


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8

Nr. de articole la aceasta sectiune: 474, afisate in 8 pagini.ieri 06:18 CITATUL ZILEI