23:59
Comentarii Adauga Comentariu

Mărturie terifiantă a unei femei albe distruse de progresiștiLa Smith College unde lucra, Jodi Shaw a câștigat într-un an mai puțin decât costul școlarizării studenților de acolo. I s-a oferit un acord, dar a refuzat-o. Iata de ce.

Știm cu toții că ceva grotesc din punct de vedere moral înghite America liberală. Aproape nimeni nu vrea să riște să vorbească despre asta cu voce tare.

În fiecare zi primesc telefoane de la americani anxioși care se plâng de o ideologie care vrea să ne atragă pe toți în trecut.

Primesc apeluri de la părinți care îmi spun despre lucrurile dăunătoare predate în școli: așa-numitele programe antiraciste care îi îndeamnă pe copii să se obsedeze de culoarea pielii lor.

Primesc apeluri de la oameni care lucrează în America corporativă forțați să meargă la cursuri în care învață că poartă vinovăție colectivă, bazată pe rasă - sau beneficiază de virtutea colectivă, bazată pe rasă.

Primesc apeluri de la tineri care doar își lansează cariera, spunându-mi că simt că nu au de ales decât să profeseze fidelitate acestei ideologii pentru a-și păstra locul de muncă.

Aproape nimeni care mă sună nu este dispus să facă public. Și înțeleg de ce. A face public cu ceea ce se întâmplă înseamnă a-și risca slujbele și reputația.

Dar ora este foarte târzie. Apelează la curaj. Și curajul a venit sub forma unei femei pe nume Jodi Shaw.

Jodi Shaw a fost, până în această după-amiază, membru al colegiului Smith din Northampton, Massachusetts. A câștigat 45.000 de dolari pe an - mai puțin decât școlarizarea anuală la școală.

Este o mamă divorțată a doi copii. Este o liberală de-a lungul vieții și o absolventă a colegiului. Și ea a avut un loc de prim rang în fața ideologiei iliberale, neo-rasiste, mascată drept progres.

În octombrie 2020, după ce Shaw a simțit că și-a epuizat toate opțiunile interne, a postat un videoclip pe YouTube, suflând, ceea ce spune ea, este o atmosferă de discriminare rasială la școală.

„Cer ca Smith College să nu mai reducă personalitatea mea la o categorie rasială. Nu mai spune-mi ce trebuie să cred și să simt despre mine ", a spus ea. „Nu mai presupune că știu cine sunt sau ce se bazează cultura mea pe culoarea pielii mele. Nu mai cereți-mi să proiectez stereotipuri și presupuneri asupra altora pe baza culorii pielii lor. ”

Urmăriți totul aici:

Acum, demisionează din facultate.

Făcând asta - și vorbind - refuză o soluție care i-ar fi dat o cale de ieșire mult mai ușoară. Avem nevoie de mai mulți oameni ca ea.

Iată cum a scris-o Shaw în scrisoarea de demisie adresată președintelui Smith College Kathleen McCartney, pe care mi-a trimis-o pentru a o publica integral:

Stimate președinte McCartney:

Vă scriu pentru a vă anunța că, efectiv astăzi, demisionez din funcția mea de coordonator de asistență pentru studenți în cadrul Departamentului de viață în reședință de la Smith College. Aceasta nu a fost o decizie ușoară, deoarece acum mă confrunt cu un viitor profund nesigur. Ca mamă divorțată a doi copii, incertitudinea economică provocată de această demisie va avea un impact și asupra copiilor mei. Dar nu am de ales. Mediul ostil rasial la care m-a supus colegiul în ultimii doi ani și jumătate m-a lăsat debilitată fizic și mental. Nu mai pot lucra în acest mediu și nici nu pot rămâne tăcut despre o chestiune atât de importantă pentru demnitatea umană de bază și libertatea.

Am absolvit Colegiul Smith în 1993. Acei patru ani au fost printre cei mai buni din viața mea. Bineînțeles, eram peste lună când, ani mai târziu, am avut ocazia să mă alătur lui Smith ca membru al personalului. Mi-am iubit slujba și mi-a plăcut să mă întorc la Smith.

Dar climatul - și locul meu la facultate - s-au schimbat dramatic când, în iulie 2018, războiul cultural a sosit în campusul nostru, când un student a acuzat un membru al personalului alb că a apelat la securitate în campus din cauza prejudecății rasiale. Studentul, care este negru, și-a împărtășit larg povestea despre acest incident pe rețelele de socializare, atrăgând multă atenție asupra colegiului.

Înainte chiar de a investiga faptele incidentului, colegiul i-a dat imediat scuze publice elevului, l-a plasat pe angajat în concediu și și-a anunțat intenția de a crea noi inițiative, comitete, ateliere, instruiri și politici care vizează combaterea „rasismului sistemic”. în campus.

În ciuda unei investigații independente asupra incidentului care nu a găsit dovezi ale unei prejudecăți rasiale, colegiul și-a intensificat inițiativele menite să demonteze presupusul rasism care străbate campusul. Acest lucru a servit doar pentru a susține narațiunea care predomina acum că incidentul fusese motivat rasial și că personalul lui Smith este rasist.

Permiterea acestei narațiuni să domine a avut un impact profund asupra comunității Smith și asupra mea personală. De exemplu, în august 2018, cu doar câteva zile înainte de a prezenta un program de orientare către bibliotecă în care am investit o cantitate extraordinară de timp și efort și care fusese aprobat anterior de către supraveghetorii mei, mi s-a spus că nu pot continua programul planificat. Pentru că urma să se facă sub formă de melodii rap și „pentru că ești albă”, așa cum mi-a spus supraveghetorul meu, acest lucru ar putea fi privit ca „însușire culturală”. Supervizorul meu a clarificat că nu a obiectat la o melodie rap în general, nici la ideea de a folosi muzică pentru a transmite informații de orientare elevilor. Problema a fost culoarea pielii mele.

În acel moment eram în funcție pentru o funcție cu normă întreagă în bibliotecă și am fost în esență informat că candidatura mea pentru funcția respectivă depindea de capacitatea mea, în câteva zile, de a reinventa un program căruia îi dedicasem luni de timp.

Umilit și știind că candidatura mea pentru funcția cu normă întreagă era acum moartă în apă, m-am mutat în poziția mea actuală, cu plăți mai mici, în calitate de coordonator de asistență studențească în cadrul Departamentului de viață de reședință.

După cum sa dovedit, experiența mea în bibliotecă a fost doar începutul. În noua mea poziție, mi s-a spus de mai multe ori că discutarea gândurilor și sentimentelor mele personale despre culoarea pielii mele este o cerință a slujbei mele. Am îndurat comentarii ostile din punct de vedere rasial și era de așteptat să particip la un comportament prejudiciabil rasial ca o condiție continuă a angajării mele. Am suportat întâlniri în care un alt membru al personalului a lovit violent pumnul pe masă, scandând „Femeile bogate, albe! Femeile albe, bogate! ” cu referire la alumne Smith. L-am ascultat pe supraveghetorul meu numind în mod deschis cotele rasiale preferate pentru locurile de muncă din departamentul nostru. Mi s-a dat literatură suplimentară în care populația lumii a fost redusă la două categorii - „membrii grupului dominant” și „membrii grupului subordonat” - bazată exclusiv pe caracteristici precum rasa.

În fiecare zi, îi urmăresc pe colegii mei gestionând conflictele studențești prin prisma rasei, proiectând presupuneri rigide și stereotipuri asupra studenților, reducându-i astfel la culoarea pielii. Mi se cere să fac același lucru, precum și să susțin un curriculum pentru studenți care îi învață să proiecteze aceleași stereotipuri și presupuneri asupra lor și asupra celorlalți. Cred că un astfel de curriculum este dezumanizant, previne conexiunea autentică și subminează agenția morală a tinerilor care abia încep să-și găsească drumul în lume.

Deși am vorbit cu mulți angajați și profesori din facultate care sunt profund tulburați de toate acestea, ei sunt prea îngroziți să vorbească despre asta. Acest lucru ilustrează cultura profund ostilă și înfricoșătoare care străbate Smith College.

Ultima paie a venit în ianuarie 2020, când am participat la un refugiu obligatoriu al personalului Residence Life axat pe probleme rasiale. Facilitatorii angajați au cerut fiecărui membru al departamentului să răspundă la diferite întrebări personale despre rasă și identitate rasială. Când a venit rândul meu să răspund, am spus „Nu mă simt confortabil să vorbesc despre asta”. Am fost singura persoană din cameră care s-a abținut.

Mai târziu, facilitatorii le-au spus tuturor celor prezenți că disconfortul unei persoane albe atunci când își discută rasa este un simptom al „fragilității albe”. Au spus că persoana albă poate părea că ar fi în primejdie, dar că este de fapt un „joc de putere”. Cu alte cuvinte, pentru că sunt alb, disconfortul meu autentic a fost încadrat ca un act de agresiune. Am fost rușinat și umilit în fața tuturor colegilor mei.

Am depus o plângere internă cu privire la mediul ostil, dar pe parcursul acestui proces, pe parcursul a aproape șase luni, am simțit că plângerea mea a fost luată mai puțin în serios din cauza rasei mele. Mi s-a spus că protecția legii drepturilor civile nu a fost creată pentru a ajuta oamenii ca mine. Și după ce mi-am depus plângerea, am început să experimentez un comportament de represalii, ca și cum am luat aspecte importante ale locului de muncă fără explicații.

Sub masca progresului rasial, Colegiul Smith a creat un mediu ostil rasial în care înfloresc acte individuale de discriminare și ostilitate. În acest mediu, valoarea oamenilor ca ființe umane și gradul în care merită să fie tratați cu demnitate și respect, este determinată de culoarea pielii lor. Este un mediu în care disidența față de noua ortodoxie rasială critică - sau chiar eșecul în a-i jura fidelitate ca un fel de jurământ de loialitate din epoca McCarthy - este motiv pentru umilință publică și represalii profesionale.

Nu mai pot continua să lucrez într-un mediu în care sunt supus constant unui control suplimentar din cauza culorii pielii mele. Nu mai pot lucra într-un mediu în care mi se spune, în mod public, că sentimentele mele personale de disconfort sub un asemenea control nu sunt legitime, ci în schimb sunt o manifestare a supremației albe. Poate cel mai important, nu mai pot lucra într-un mediu în care se așteaptă să aplic stereotipuri și presupuneri similare bazate pe rasă și altora și unde mi se spune - când mă plâng că trebuie să mă angajez în ceea ce cred că sunt practici discriminatorii - că există „motive legitime pentru care se cere angajaților să ia în considerare rasa” pentru a atinge „obiectivele de justiție socială” ale colegiului.

Ceea ce trece pentru „progresist” astăzi la Smith și la atâtea alte instituții este regresiv. Intră în cele mai grave instincte ale umanității pentru a se descompune în facțiuni războinice și mă tem că acest lucru ne duce rapid într-un loc foarte răsucit. Mă îngrozește faptul că alții nu par să vadă că segregarea rasială și demonizarea sunt greșite și periculoase, indiferent de aspectul victimelor sale. Li se spune că orice dezacord sau sentiment de disconfort susține cumva „supremația albă” nu este doar greșit din punct de vedere moral. Este abuziv psihologic.

La fel de îngrijorători sunt mulți alții care înțeleg și știu bine cât de dăunător este acest lucru, dar nu se pronunță din cauza fricii de represalii profesionale, a cenzurii sociale și a pierderii mijloacelor de trai și a reputației lor. Mă tem că, până când oamenii o vor vedea, sau cei care o văd vor reuși să înșele curajul moral de a vorbi, va fi prea târziu.

Am vrut să schimb lucrurile la Smith. Speram că, aducând o plângere internă, aș putea cumva să fac administrația să vadă că capitularea lor față de ortodoxia raselor critice cauzează daune reale, măsurabile. Când acest lucru a eșuat, am sperat că atragerea atenției publice asupra acestor probleme la Smith va trezi în cele din urmă administrația către această realitate. Am ajuns, totuși, la concluzia că colegiul este atât de profund angajat în această ideologie toxică, încât singura modalitate de a scăpa de climatul ostil rasial este să demisionez. Este complet inacceptabil faptul că trăim acum într-o cultură în care trebuie să alegem între a rămâne într-un mediu ostil rasial, abuziv psihologic sau a renunța la veniturile lor.

În calitate de mândru alum Smith, știu ce rol critic a jucat această instituție în modelarea vieții mele și a vieții atât de multe femei de o sută cincizeci de ani. Vreau să văd că această instituție este forța definitivă, știu că poate fi. Nu voi renunța la lupta împotriva periculoasei mase a ortodoxiei care a coborât peste Smith și atâtea instituții de învățământ.

Aceasta a fost o decizie extrem de dificilă pentru mine și are un cost personal profund. Fac 45.000 de dolari pe an; mai puțin de un an de școlarizare pentru un student Smith. Mi s-a oferit un acord în schimbul tăcerii mele, dar am refuzat-o. Nevoia mea de a spune adevărul - și de a fi genul de femeie pe care Smith m-a învățat-o să fiu - îmi face imposibil să accept securitatea financiară în detrimentul păstrării tăcerii despre ceva despre care știu că este greșit. Viitorul copiilor mei și, într-adevăr, viitorul nostru colectiv ca națiune liberă, depinde de oamenii care au curajul de a rezista acestei ideologii periculoase și divizatoare, indiferent de cost.

Cu sinceritate,

Jodi Shaw

Ce se întâmplă este greșit. Orice ideologie care cere oamenilor să-i judece pe alții în funcție de culoarea pielii lor este greșită. Orice ideologie care ne cere să ne reducem pe noi înșine și pe alții la stereotipuri rasiale este greșită. Orice ideologie care tratează disidența ca dovadă a fanatismului este greșită. Orice ideologie care neagă umanitatea noastră comună este greșită. Ar trebui să spui asta. La fel cum a făcut Jodi Shaw.


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

Istoria așa cum nu v-o povestește nimeni. Slavici plătit ca ziarist de Puterile Centrale. În documentele Direcției Poliției și Siguranței Generale, Ioan Slavici figura ca spion în serviciul Austro-Ungariei, la poziția 20 dintr-un număr de 94 de persoane

COMENTARIU Marius Oprea / Opaschi de la Culte l-a învățat pe Ion Iliescu să-și facă cruce, sau invers?

O descoperire care „schimbă literalmente manualul de biologie”

China: 21 de mineri din Xinjiang, captivi în urma unui accident

Invazia cucului rus creează probleme pentru păsările din Alaska, descoperă studiul

NASA a publicat imagini uimitoare cu dunele albastre de pe Marte

Botoșani: Un bărbat care și-a cumpărat un buletin fals cu 130 de euro, prins de polițiștii de frontieră

Tenis: Finală Kudermetova - Kovinic la Charlerston (WTA)

CITATUL ZILEI

Iran: Incident la o instalație nucleară, fără victime sau poluare (media)

FOTO Norul de cenușă aruncat de vulcanul din Caraibe este vizibil din spațiu, localnicii părăsesc insula

Coronavirus în România LIVE UPDATE 11 aprilie. Vaccinarea anti-COVID la medicul de familie nu dă roade. Campania a început cu stângul la Timișoara

Administrația Merkel a elaborat un proiect de lege pentru impunerea de noi resticții

UE a acordat finanțare suplimentară pentru certificatele Covid. Urmează votul în Parlamentul European

Prințul Charles a transmis mesajul Familiei Regale, după decesul prințului Philip: Dragul nostru tată a fost foarte special

The Washington Post: John Kerry se va deplasa în China pentru discuții pe tema schimbărilor climatice

Rezultate LOTO 11 aprilie. Report de peste 4,97 milioane de euro la Joker, categoria I

Captivi în mina de cărbune, în urma unui accident: 21 de mineri chinezi au rămas blocați în subteran

Caraș-Severin: Un bărbat a murit într-o mașină care a luat foc

Un reputat jurnalist de investigații a fost împușcat în Grecia

HOROSCOP 11 aprilie: Orice discuție de azi e o bombă cu ceas. Vezi unde riscă să ajungă cele pe care le porți tu

Amenințări în zona Mării Negre. Turcia solicită încetarea evoluțiilor "îngrijorătoare" din estul Ucrainei

Creștere explozivă a cazurilor de Parkinson, la nivel mondial. De vină ar putea fi o substanță chimică obișnuită

Ion Cristoiu: "Nimeni nu era mai puternic în fața lui Nicolae Titulescu ca jurnalistul"

Fotbal: PSG, victorie categorică cu Strasbourg (4-1) în Ligue 1

Arad: Un TIR s-a răsturnat pe autostrada A 11; șoferul a decedat

MOSTENIREA nestiuta a lui Ceausescu! America e SOCATA de ce a descoperit in Romania
ULTIMA ORA: Dusmanii tarii vor sa ascunda adevarul

Capitalismul de stat: țările europene își întăresc pozițiile în companii din sectoare cheie

Coronavirus: Toți francezii de 55 de ani și peste această vârstă se pot vaccina începând de luni

Fotbal: Bayern Munchen, ținută în șah de Union Berlin în Bundesliga

Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile "breșe" în protecția anti-COVID

Ministrul Lucian Bode anunță că de 1 Mai cluburile vor fi închise pe litoral

NASA amână zborul pe Marte al elicopterului Ingenuity

Incident electric la complexul nuclear Natanz din Iran

Timiș: CJSU a decis relaxarea, de luni, a restricțiilor aplicate în Timișoara

Valoare record: Bitcoin trece din nou de 60.000 de dolari, după o creștere de 1,32%

Patru persoane au murit recent în Rusia, la scurt timp după ce au fost vaccinate cu Sputnik V

Raab: Regatul Unit și SUA se opun ferm campaniei dusă de Rusia pentru destabilizarea Ucrainei

China ia în considerare amestecul vaccinurilor pentru a spori imunizarea populației

VIDEO Desființarea spațiilor comerciale de la metrou, în Sectorul 1. Clotilde Armand și ministrul Cătălin Drulă vor să modernizeze Gara de Nord

Serbia: Mii de protestatari au cerut la Belgrad o ''insurecție ecologică''

VEDETE de la noi, în SCENE EROTICE de mult UITATE! CELE mai TARI NUDURI din filmele românești | FOTO & VIDEO

Canotaj: Gianina Beleagă, medaliată cu argint la Europenele de la Varese

Legea Vaccinării cu Forța revine în Forță. Nu-i lași să-ți vaccineze CU FORȚA copilul nu-l mai primesc la şcoală. Ministerul Sănătății: Proiectul legii vaccinării, în dezbatere publică. Nici o diferență între Guvernul SOROS-CIOLOȘ și Guvernul PSD-GRINDEANU

Coronavirus/ Raed Arafat: Deja au fost internați în Spitalul Foișor, la ATI, 7 pacienți

Baschet feminin: FCC Baschet UAV Arad, calificată direct în semifinalele Ligii Naționale

DGPMB: Amenzi de 45.000 de lei pentru un eveniment privat la care participau 50 de persoane

Proiect de Lege al Deputatului Vexler: "Închisoare până la 10 ani pentru manifestări antisemite". Oare vom avea vreodată închisoare până la 10 ani pentru cei care fac manifestări anti-românești și pentru cei care încalcă Constituția României?

NEBUNIA PROGRESISTĂ OPRITĂ ÎN ARKANSAS. Tratamentul transgender al tinerilor interzis de Arkansas, în ciuda protestelor ONG-urilor lui SOROS

Iată cum se vinde țara. Portul Constanța promis de Cioloș Olandezilor în schimbul aderării la Schengen. Deutsche Welle: "Premierul Cioloș propune Olandei o bună afacere în domeniul transporturilor"

Andreea Mantea şi-a dat jos CHILOŢII în timpul emisiunii. SCENE INCENDIARE

Poveste adevărată: "M-am culcat ani de zile cu profesorul de română din şcoala generală. Era bătrân, chel"

Asistenta lui Mihai Morar, goală puşcă FOTO

Mesaje haioase de Sfânta Maria. SMS-uri amuzante numai bune de trimis sărbătoriţilor

"Minionii", din seria Despicable Me, cel mai AŞTEPTAT film al verii, are vineri premieră în România

Avionul Egyptair prăbuşit: Analiza uneia din cutiile negre arată că s-a pronunţat cuvântul "foc"

Daniela Crudu, sex la Burlăciţa. Ce decizie au luat şefii show-ului după apariţia IMAGINILOR XXX

Condiții pentru donatorii de plasmă, după vaccinarea cu serul Pfizer, Moderna sau AstraZeneca

INCIDENT SEXY cu Raluca Dumitru. Ce i s-a întâmplat în timp ce dansa în direct la TV FOTO

Baschet masculin: Favoritele au obținut victorii în Liga Națională


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8

Nr. de articole la aceasta sectiune: 439, afisate in 8 pagini.ieri 08:03 CITATUL ZILEI