23:59
Comentarii Adauga Comentariu

AFRICA. Africanii mor pe capete de COVID, doar că nu înregistrează morții

Africa de Sud: numărul morților reali apăruți în plus față de alți ani, față de numărul morților morți de COVID. Africa de Sud e una din puținele țări africane care înregistrează toți morții. Sursa: BBCNews.

Pandemie de coronavirus Doar opt țări africane din peste 50 au un sistem obligatoriu de înregistrare a deceselor, a constatat o anchetă a BBC.

Acesta nu este doar un eșec al statului de a recunoaște tragediile individuale, ci are implicații enorme pentru elaborarea politicii guvernamentale.

Toate țările din Europa, cu excepția a două - Albania și Monaco - au un sistem universal de înregistrare a deceselor, iar în Asia, puțin peste jumătate, arată analiza datelor ONU.

Dar în Africa, numai Egiptul, Africa de Sud, Tunisia, Algeria, Capul Verde, São Tomé și Principe, Seychelles și Mauritius au cele numite sisteme de înregistrare civilă funcționale, obligatorii și universale - cunoscute sub numele de sisteme CRVS - care înregistrează decese.

Toate țările chestionate de BBC, care lucrează cu cercetători de la Comisia Economică pentru Africa a ONU (UNECA), au un fel de înregistrare a decesului.

Dar este adesea pe hârtie și nu este disponibil într-o formă digitalizată care poate fi partajată.

Informațiile pot fi utilizate într-o zonă locală, dar nu pot calcula tendințele mortalității la nivel național.

Harta Africii care prezintă sistemele de înregistrare a deceselor În urma epidemiei de Ebola, și acum Covid-19, este crucial să avem o imagine exactă despre cine moare, din ce și unde, atunci când vine vorba de alocarea resurselor și finanțării.

Acest lucru are implicații și pentru urmărirea mortalității materne și a copiilor, deoarece există copii a căror naștere și moarte prematură nu sunt înregistrate.

Acest lucru nu numai că îi răpește un „drept la o identitate”, în cuvintele lui William Muhwava - șeful demografiei la UNECA cu sediul la Addis Abeba - înseamnă și că nu se învață lecții.

"Pentru a-i ajuta pe cei vii, trebuie să numărăm morții", a declarat pentru BBC BBC, demograful Fondului pentru Populație al ONU, Romesh Silva.

Cei care nu sunt înregistrați în registre sunt adesea cei mai săraci și excluși social, adaugă el, iar absența informațiilor despre decesul lor înseamnă că uneori nu se iau măsuri pentru soluționarea cauzelor.

"În ciuda investițiilor, sistemele CRVS rămân disfuncționale, obligând guvernele să se bazeze pe sondaje ... care până la publicarea lor sunt deja depășite", spune Irina Dincu, de la Centrul de excelență pentru sistemele CRVS. Când vine vorba de coronavirus, există îngrijorarea că adevărata sa amploare în unele țări nu este pe deplin înțeleasă.

S-a raportat pe scară largă că numărul de morți din Africa Covid-19 este mult mai mic decât în ​​alte părți ale lumii.

Tracker live: Covid în Africa Se consideră că expertiza în controlul epidemiilor, un răspuns rapid în unele țări, populația relativ tânără și imunitatea încrucișată față de alte coronavirusuri au avut un impact.

Dar oamenii de știință spun că calculul unui indicator cheie al impactului pandemiei - cunoscut sub numele de „exces de decese” - este imposibil în majoritatea țărilor din cauza lipsei sistemelor CRVS. Măsurarea numărului de morți Covid-19 Decesele în exces sunt o măsură care compară decesele reale într-o perioadă de timp cu numărul de decese preconizate pe baza aceleiași perioade din anii precedenți.

Dar se bazează pe înregistrarea completă a deceselor.

Privirea asupra excesului de decese oferă un sentiment al pierderii de vieți omenești cauzate direct de Covid-19.

De asemenea, arată decese cauzate indirect de pandemie din cauza unor factori precum sistemele de sănătate suprasolicitate, teama de a merge la spital și o recesiune economică.

Un studiu lansat în 118 țări cu venituri mici și cu venituri medii a estimat că întreruperea continuă a sistemelor de sănătate din Covid-19 ar putea duce la 1.157.000 decese suplimentare de copii și 56.700 decese materne suplimentare.

Africa de Sud și Egiptul se numără printre cele opt țări care au registre de decese funcționale, astfel încât calculul excesului de decese în ambele țări este posibil, iar rezultatele sunt grăitoare.

Grafic care prezintă excesul de decese din Africa de Sud La începutul lunii februarie, Africa de Sud înregistrase aproape 138.000 de decese în exces de când a început pandemia - adică de aproape trei ori cifra oficială dată pentru decesele din Covid-19.

Pentru a-l descompune: 46.200 dintre acești oameni au fost înregistrați oficial că au murit cu coronavirus și există certificate de deces care să dovedească acest lucru.

Aceasta înseamnă că celelalte 91.500 au fost fie nediagnosticate, fie au murit ca o consecință indirectă a pandemiei, cum ar fi întârzierea tratamentului pentru cancer sau teama de a merge la spital.

La apogeul pandemiei la sfârșitul lunii iulie, Africa de Sud a înregistrat cu 54% mai multe decese decât era de așteptat pentru perioada respectivă.

Deși când s-a impus blocarea pentru prima dată, au fost înregistrate mai puține decese decât în ​​mod normal, probabil din cauza mai puține cazuri de violență alcoolică și accidente rutiere.

Grafic care prezintă excesul de decese ale Egiptului Datorită sistemului cuprinzător de înregistrare al Egiptului, este posibil să se calculeze că au existat peste 68.000 de decese în exces între mai și august anul trecut.

În iunie, numărul deceselor înregistrate a fost aproape dublu față de ceea ce s-ar aștepta de obicei.

În medie, decesele oficiale Covid-19 au reprezentat sub 10% din aceste pierderi suplimentare.

Dar pentru majoritatea țărilor de pe continent nu există nicio modalitate de a ajunge la astfel de concluzii, deoarece datele sunt atât de rare.

În 14 țări se înregistrează maximum doar unul din 10 decese, inclusiv în Nigeria, Republica Democrată Congo și Camerun.

Peste jumătate din țările din Africa subsahariană țin doar înregistrări scrise de mână.

Anumite state, cum ar fi Eritreea și Burundi, nu au deloc obligația legală de a înregistra sau de a colega decese.

Eritreea a înregistrat până acum doar șapte decese Covid-19 și Burundi, doar trei, deși s-a speculat că virusul ar fi contribuit la moartea neașteptată a fostului președinte al Burundi, Pierre Nkurunziza, anul trecut.

Nigeria, cea mai populată țară din Africa, a înregistrat doar 10% din totalul deceselor în 2017.

Pandemia a „paralizat în continuare toate activitățile de înregistrare civilă” din țară, care nu erau considerate un serviciu esențial, potrivit unui raport al ONU din aprilie 2020.

Acest lucru ar putea explica de ce numărul de decese Covid-19 la un milion de oameni rămâne relativ scăzut acolo.

Nigeria a înregistrat nouă decese Covid-19 pe milion, comparativ cu media globală de 316.

Între timp, Africa de Sud a înregistrat 827 de decese Covid-19 pe milion și Tunisia 659 - cele două cele mai mari din Africa.

Dar este important să se țină cont de faptul că aceste țări au registre bune care înregistrează cele mai multe decese - 92%, respectiv 95% din populație.

Ce se face? Cercetările BBC și UNECA au creat cele mai actualizate și cuprinzătoare evaluări ale sistemelor de înregistrare a deceselor de pe continent.

De asemenea, s-a descoperit că multe țări fac progrese în reducerea decalajului de date.

Republica Centrafricană (CAR) are unul dintre cele mai performante sisteme CRVS de pe continent după ani de conflict, care este încă în desfășurare.

În 2017, doar 2% din decesele estimate au fost înregistrate în țară.

De două ori mai multe decese de bărbați au fost înregistrate ca femei - și apoi doar în capitala Bangui și la periferia acesteia.

Elvis Franck Matkoss, șeful departamentului de statistici la Ministerul Economiei, Planificării și Cooperării, a declarat pentru BBC că „guvernul acordă o importanță deosebită CRVS și rolului său fundamental în promovarea bunei guvernări”.

El a adăugat că CAR face eforturi mari pentru a îmbunătăți acoperirea sa de 2% prin modernizarea centrelor de înregistrare și crearea unui sistem mai centralizat.

Dl Matkoss a declarat că guvernul oferă, de asemenea, finanțare pentru a ajuta comunitățile să-și înregistreze morții, precum și să promoveze certificate de naștere gratuite pentru toți copiii.

Senegal și Rwanda lucrează amândouă cu o organizație non-profit americană, Vital Strategies, pentru a pune laolaltă date istorice privind mortalitatea care pot fi comparate cu decesele din timpul pandemiei - folosind o metodă numită „supraveghere rapidă a mortalității”.

Alte cinci țări - Togo, Burkina Faso, Sierra Leone, Liberia și Ghana - colaborează cu rețeaua africană de epidemiologie pe teren pentru a face același lucru.

„Autopsii verbale” Ciadul și Liberia cer lucrătorilor din domeniul sănătății comunității să notifice autoritățile cu privire la decesele care au loc în afara spitalelor.

Aceștia folosesc „autopsii verbale” - intervievând rudele apropiate despre decedat - o soluție low-cost pentru a înțelege cauzele majore de deces într-o anumită regiune.

Unele țări folosesc tehnologia mobilă pentru a colecta, gestiona și arhiva date despre decese.

În Rwanda și Mozambic, oamenii pot folosi smartphone-urile pentru a înregistra decese pe un sistem electronic, permițând rudelor să raporteze decese în timp ce se distanțează social.

În Uganda, Biroul de înregistrare civilă a înființat Sistemul de evidențe vitale mobile pentru înregistrarea nașterilor și deceselor în centrele de sănătate și la nivel comunitar.

În următorul deceniu, oamenii de știință de date speră că acest tip de inovație va ajuta mai multe țări de pe continent să își atingă obiectivele universale de înregistrare a morții.

Cercetările BBC au evidențiat unele dintre probleme, iar dl Muhwava al UNECA a spus că a adus „în prim plan provocările cu care se confruntă sistemele CRVS din Africa în documentarea evenimentelor de moarte”.


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

Roverul "Perseverența" al NASA ajuns pe Marte, a extras prima cantitate de oxigen de pe planeta roșie, din dioxidul de carbon din atmosferă

LANSAREA STARSHIP SN15: SPACEX EVACUEAZĂ SATUL ÎNAINTE DE TESTUL MAJOR

Vânzările Dacia au crescut cu peste 10%. Câte automobile a vândut Groupe Renault

PREZENTUL FĂRĂ PERDEA Marius Oprea | Judecătorii din România dau examen la istorie și conștiință: știu ce a însemnat rezistența anticomunistă, sau cred în anchetele Securității?

Angajatul unui spital din Italia este acuzat că a chiulit 15 ani, deși era plătit integral. Ce sumă a primit

România este pe lista "Nivelul patru: nu călătoriți" a SUA. Departamentul de Stat a actualizat lista țărilor în care se recomandă americanilor să evite călătoriile

Cotidianul - Adevărul despre schimbarea demografică dorită de progresiști. Dezvăluirile lui Tucker Carlson de la FoxNews

Franța avertizează că Vladimir Putin va fi responsabil dacă Navalnîi va muri

Israelul a atacat poziții militare din Siria, după ce o rachetă siriană a explodat în aproprierea unui complex nuclear din Israel

Te-ai vaccinat și vrei să afli dacă ai anticorpi împotriva COVID-19? Ce teste pot determina titrul de anticorpi post-vaccinare?

Cătălin Drulă anunță că se vor face ultimele exproprieri pentru realizarea autostrăzii Transilvania

Instagram blochează mesajele ofensatoare. Filtrarea mesajelor va fi disponibilă și pe Whatsapp și Facebook

Slujba de Florii la Catedrala Patriarhală: Cel mult 70 de credincioși în interior

Premiile muzicale Brit Awards vor avea loc în fața a 4.000 de oameni. Guvernul britanic vrea să deschidă evenimetele cu participare în masă

Fanii lui Manchester United protestează la baza de antrenamente a clubului împotriva proprietarilor

Ofițer de poliție japonez infectat cu Covid 19 după ce a participat la Ștafeta Torței Olimpice

Ion Crăciunescu: "Cred că unul dintre arbitrii români delegați la Euro 2020 va arbitra o finală"

Iohannis, replică pentru Fritz: Timișoara nu a fost niciodată lăsată singură

(P) Tu când ai ascultat ultima dată povestea de viață a unui vârstnic?

Analiștii economici estimează cât va fi cursul pentru un euro peste 12 luni

ATENȚIE. ÎN ROMÂNIA SE FAC 36 DE TABERE NOI DE MIGRANȚI - România se pregăteşte pentru „mişcări masive de migranţi“: 36 de tabere mobile în dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Constanța, Mangalia, Tulcea, Timișoara și alte 32 de localități

"Șahul nu se joacă cu zaruri". Jandarmii au dat amenzi de 19.000 de lei în Sectorul 6

O carte pe zi. "Artele monumentale decorative din România", de Cosmin Nasui

Directorul medical al BioNTech a declarat că oamenii vor avea nevoie de o a treia doză de vaccin anti-Covid-19, deoarece imunitatea scade

Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear

Românii ar putea reveni la normalitate în curând. Comitetul interministerial se reunește astăzi pentru a stabili relaxarea restricțiilor

Un jandarm implicat în cazul bărbatului decedat în timp ce era evacuat în forță de pe o terasă din Pitești a fost reținut

Daniel Dines, IT-istul din Onești care conduce UiPath, înaintea lui Ion Țiriac în topul Forbes al celor mai mari miliardari din lume

"ÎN SECURITATE" În această seară, de la ora 23:00, la Aleph News, alături de profesorul univ. dr. Ioan Ianoș, sărbătorim Ziua Pământului.

Klaus Iohannis, reacție după ce Planul Național de Redresare și Reziliență a fost respins de CE: "Va fi îmbunătățit săptămâna viitoare"

Coronavirus în România LIVE UPDATE 22 aprilie. 2.989 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 150 de decese. Bilanț COVID-19 actualizat

CORONAVIRUS 22 aprilie. Situația pe județe. În București se menține incidența sub 5 la mia de locuitori. Numărul de decese a scăzut. LISTA COMPLETĂ

Accident de parapantă. Un bărbat s-a prăbușit în județul Prahova

Rezultate LOTO duminică, 22 aprilie. Premiu de peste 5,1 milioane de euro la Joker. Report de peste 8 milioane de lei la Loto 6 din 49

Criză de citostatice uzuale la Institutul Oncologic din București. "Îmi pare nespus de rău că suntem nevoiți să trecem prin acest moment"

VIDEO Iohannis a vizitat Parcul Natural Văcărești, de Ziua Pământului: Voi acorda protecția mea și Înaltul Patronaj acestui parc

Aditivii alimentari, "otrava" din magazine. "Coloranții sunt extrem de periculoși"

Timișoara ar putea scăpa de restricții. Orașul a ieșit după multe luni din scenariul roșu

ZeRO-Infinity și DeepSpeed: Deblocarea unei scale de model fără precedent pentru instruirea în profunzime a Inteligenței Artificiale

NEWS ALERT Larisa Iordache a ajuns la spital la câteva ore după performanța care i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice

PayU: Piața de fashion online din România va depăși pragul de 1 mld. dolari până la finalul anului

COVID-19: UE se pregătește să dea în judecată campania AstraZeneca

Casa Chanel pierde în instanță o dispută legată de logo cu Huawei. Judecători: "au unele asemănări, dar diferențele lor vizuale sunt semnificative"

IEȘI PE PLUS, joi, ora 12:00. Totul despre cum să-ți administrezi eficient banii. Cum și în ce să investești economiile. Marius Ghenea, antreprenor și investitor, vine cu răspunsuri

Joe Biden ar vrea să recunoască genocidul armean, cu riscul deteriorării relațiilor cu Turcia

Gabriel Toncean: "Sălile de fitness se vor redeschide în cel mai scurt timp"

Veste bună pentru UE: Reapar speranțele cu privire la recuperarea economică

Pilotul care s-a catapultat din MIG-21 a fost operat la Spitalul Militar Central

Victor Negrescu: Noua formă a PNRR nu a primit acceptul Comisiei Europene. Din păcate, e un plan politizat

(P) Nicotina: înțelegerea rolului și a impactului ei în legătură cu fumatul

Tulpini cu mutația E484K au fost confirmate în România, la peste 900 de cazuri

Iohannis convoacă ședință CSAT pentru tensiunile din estul Ucrainei: "Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre"

Care a fost motivul real al demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce spune Dan Barna după ce a făcut pace cu PNL

Romania: 2.989 new cases of Covid-19 and 150 deaths within 24 hours

18 afgani, prinși în Mehedinți după ce au trecut ilegal Dunărea din Serbia cu o barcă

Israelul introduce brățările electrice pentru carantinarea călătorilor

Cea mai sexy dansatoare amatoare. O tânără a înebunit internetul cu un DANS EROTIC VIDEO

Un bărbat a vândut pe internet teste PCR negative

Criza economică provocată de pandemie nu s-a simțit la fel de tare și în sport. Care este cel mai bine plătit sportiv

Listare de succes pentru prima companie românească pe bursa din New York. IPO UiPath a vândut aproximativ 24 de milioane de acțiuni la prețul de 56 de dolari


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9

Nr. de articole la aceasta sectiune: 501, afisate in 9 pagini.