02:25
Comentarii Adauga Comentariu

_ Cardul de credit evaluează bulgărele de zăpadă de Crăciun ca o criză a costului vieții

_ Cardul de credit cotează bulgăre de zăpadă de Crăciun ca cost -Muşcăturile de criză ale vieţii

Cumpărătorii de Crăciun se confruntă cu năpădirea de comisioane de credit în bulgări de zăpadă, în timp ce criza costului vieţii se mușcă în această iarnă.

Cheltuitorii sunt în pragul celei mai mari crize. timp de un deceniu, pe măsură ce creșterea prețurilor la energie și la carburanți provoacă inflația să crească vertiginos. 

Ca urmare, gospodăriile au redus deja economiile și au trecut la plastic la cel mai înalt nivel de mai bine de un an.

Între timp, în același timp, ratele dobânzilor cardurilor de credit au atins un nivel maxim în ultimii 23 de ani, iar comisioanele de descoperit de cont au atins, de asemenea, un vârf de 33,84 %.

Crăciunii care cheltuiesc sunt, de asemenea, bombardați cu oferte de la controversate și firme nereglementate „cumpărați acum, plătiți mai târziu”.

Cercetările realizate de organizația de caritate StepChange dezvăluie, de asemenea, astăzi că aproape jumătate dintre cumpărătorii care intenționează să se împrumute de Crăciun se așteaptă să petreacă cel puțin șase luni pentru a plăti. — punându-i pe mulți în pericol de a cădea în datorii problematice.

Purtătorul de cuvânt al organizației de caritate, Sue Anderson, adaugă: „Cărțile de credit și cumpără acum, plătește mai târziu sunt probabil să dețină cea mai mare parte a împrumuturilor în acest an.

„Ambele pot crea riscul ca oamenii să nu plătească înapoi atât de repede pe cât și-au propus și să constate că expunerea lor la datorii crește.”

Cadouri pe plastic

Ratele cardurilor de credit au continuat să crească, deși rata de bază a Băncii Angliei rămâne fixă ​​la un minim record de 0,1% - ceea ce înseamnă că băncile pot încă împrumutați ei înșiși ieftin.

Cifrele Băncii Angliei publicate săptămâna trecută arată că ratele medii ale dobânzilor la cardurile de credit au crescut lent până la 21,49% de la 20,78% la începutul pandemiei în martie anul trecut.

Înseamnă că costul creditului este cel mai mare din 1998. Cifrele de la serviciul de investiții Hargreaves Lansdown arată că un împrumutat pune 500 de lire sterline pe plastic în acest Crăciun și face m rambursările minime în fiecare lună, ar dura opt ani și nouă luni pentru a achita datoria - un total de 549 de lire sterline în dobândă.

În timp ce un cheltuitor care pune aceeași sumă pe cardul de credit atunci când ratele erau la un nivel scăzut de 14,8% în 2004, ar fi plătit factura în șase ani și opt luni – și ar fi plătit doar 251 de lire sterline de dobândă. 

Experții avertizează acum că cardul de credit revine – după ce restricțiile de izolare i-au ajutat pe mulți să creeze o rezervă de economii.

Laura Suter, șeful departamentului de finanțe personale la brokerul de investiții AJ Bell, spune: „Vedem deja că cheltuielile au crescut, mai mulți oameni care folosesc carduri de credit în Octombrie, împrumut de 600 de milioane de lire sterline în această lună – cel mai mare din iulie 2020.”

Sarah Coles, analist senior în finanțe personale la Hargreaves Lansdown, adaugă: „Strângerea cheltuielilor a contribuit la declanșarea returnării creditului. card și o încetinire a economiilor.'

Întârzierea plății

Banca Angliei thi Săptămâna a anunțat că inflația va depăși 5% anul viitor - punând sub presiune bugetele gospodăriilor. 

Citizens Advice a constatat luna trecută că 3,2 milioane de familii se confruntă cu criza financiară în această iarnă, ca urmare a costurilor. Criză de viață.

Cercetarea organizației de caritate dezvăluie, de asemenea, că aproape unul din zece plănuiește să folosească împrumuturi fără dobândă acum, cu plată mai târziu pentru cumpărăturile de Crăciun. 

Campanierii și experții se tem că promovarea necruțătoare a creditului îi încurajează pe cumpărători să cheltuiască mai mult decât își permit. 

Totuși, deoarece sectorul nu este încă reglementat, debitorii au mai puțină protecție decât dacă ar folosi carduri de credit. sau descoperiri de cont.

Autoritatea de supraveghere a orașului, Financial Conduct Authority (FCA) a declarat în februarie că sectorul în plină expansiune are nevoie de reglementări urgente pentru a proteja cumpărătorii.

Firmele Cumpărați acum, plătiți mai târziu, cum ar fi Klarna și Clearpay, permit cumpărătorilor să amâne plata integrală pentru produse – și să plătească în rate.

Dar dacă rambursările sunt ratate, cei care cheltuiesc se pot confrunta cu comisioane de întârziere de până la 12 lire sterline, iar scorurile lor de credit pot avea de suferit, făcând mai greu să se împrumute în viitor. Facturile neplătite pot fi, de asemenea, transferate colectorilor de datorii.

Cercetarile din octombrie au constatat că aproape jumătate dintre clienții care plătesc acum și plătesc mai târziu au rămas în urmă cu plăți și aproape o treime au văzut scorurile de credit afectate ca un rezultat.

Site-ul financiar Credit Karma a estimat, de asemenea, că britanicii au cheltuit 5,79 miliarde de lire sterline folosind aceste scheme – și mai mult de 4 miliarde de lire sterline nu au fost plătite. 

Totuși, doar Trezoreria a anunțat o consultare cu privire la propunerile de reglementare în octombrie, iar acțiunile nu se așteaptă acum până în 2022.

Reglementarea ar forța creditorii să efectueze verificări adecvate privind accesibilitatea și să se asigure că clienții care se luptă să ramburseze împrumuturile au fost tratați echitabil. 

Deputații vor avea, de asemenea, dreptul de a se plânge la Serviciul Avocat Financiar și de a câștiga despăgubiri.

Deputatul muncitoresc Stella Creasy spune: „Nu este nevoie de un cercetător pentru a ști că oamenii merg pentru a începe să cheltuiți prea mult în acest Crăciun. Ne uităm la milioane, dacă nu miliarde, de datorii.

„Lucrul îngrijorător este că majoritatea consumatorilor nu știu că schemele cumpără acum, plătesc mai târziu sunt o formă de credit.  ;

Mărcile importante nu ar trebui să interacționeze cu persoane precum Klarna până când nu sunt reglementate corespunzător. Fără reglementări, mă tem că suntem pe cale să vedem un val uriaș de persoane vulnerabile îndatorate.'

Vânzarea de credit

Cu toate acestea, cumpărătorii de Crăciun se vor strădui să-și parcurgă listele de cadouri luna aceasta fără să vadă numele „Klarna”. plasate pe sute de site-uri web ale comercianților cu amănuntul, care apar pe paginile de pornire ale site-ului de modă Boohoo și ale mărcii de îmbrăcăminte sport JD Sports, printre altele. 

Există chiar și o reclamă pentru firma de credit pe bradul de Crăciun de la gara London Paddington . Iar cel mai recent parteneriat al Klarna cu Harrods confirmă că nu mai este rezervat doar studenților.

Datele de la Klarna arată că retailerii au înregistrat o creștere cu 48% a numărului de vânzări realizate în Black Friday anul acesta. 

Retailerul online Boohoo oferă un an de livrări gratuite în ziua următoare clienților care plătesc folosind Klarna.

În mod similar, ca parte a unei promoții de Black Friday, retailerul alimentar MyProtein le-a oferit clienților șansa de a-și câștiga cumpărăturile gratuit dacă au demonstrat că au plătit cu Klarna.

Money Mail înțelege că supraveghetorul publicitar caută să investigheze dacă cumpără acum, plătește mai târziu este promovat în mod responsabil.

Baroneasa Ros Altmann, o militantă pentru consumatori, spune: „Sunt foarte îngrijorată de această tendință de a încuraja oamenii să cumpere lucruri pe care cred că și le pot permite, dar în cele din urmă le pune în mai multe probleme.”

Richard Lane, de la StepChange, adaugă: „În acest Crăciun, o mulțime de stimulente sunt oferite consumatorilor. o încurajează-i să folosească cumpără acum, plătește mai târziu.

„Preocuparea noastră este că ar putea încuraja oamenii să împrumute, care altfel nu ar fi făcut-o, ispitindu-i pe unii să cumpere mai mult decât își pot permite confortabil.  ;

Acest lucru contravine credinței noastre de lungă durată că creditul ar trebui să fie ales în mod activ de către consumatori, nu tratat pur și simplu ca un produs secundar al vânzărilor cu amănuntul.”

Gareth Shaw, director de bani la grupul de consumatori Which?, spune: „Există beneficii clare de a cumpăra acum, servicii cu plată mai târziu. 

Oferă ușurință și comoditate pentru mulți, oferind o alternativă importantă la alte, mai multe tipuri de credit costisitoare. 

Totuși, care? Cercetările au descoperit că oamenii apelează adesea la cumpără acum, plătesc mai târziu în momente stresante și provocatoare din viața lor, doar pentru a se confrunta cu un val de opțiuni de achiziție online, adesea fără informații importante despre comisioanele de întârziere, verificările de credit și riscurile de scădere. în datorii.

„Nu ar trebui să mai existe nicio întârziere a planurilor de reglementare”.

Mahmureala de Crăciun

Ratele de descoperire de cont sunt acum la un nivel record, conform datelor Băncii Angliei.

Aceasta vine după ce autoritatea de reglementare a ordonat o revizuire a taxelor pe fondul temerilor că clienții vulnerabili s-au confruntat cu costuri „disproporționat de mari”.

FCA dorea, de asemenea, ca băncile să introducă o taxă simplă, astfel încât debitorii să poată înțelege cu ușurință ce costă să-i descopere.

În conformitate cu noile reguli, băncile și societățile de construcții au renunțat la taxele cu penalități fixe și, în schimb, au majorat ratele dobânzilor până la 50 la sută.

Cei care depășesc 500 de lire sterline astăzi se pot aștepta să plătim cu 150,36 lire sterline mai mult decât în ​​2004, când ratele medii ale dobânzilor erau percepute la 14,6 la sută.

Un purtător de cuvânt Klarna spune: „Evaluăm capacitatea cuiva de a rambursa fiecare achiziție, avem limite de cheltuieli și restricționăm utilizarea Klarna după plăți nepreluate, prevenind cheltuieli suplimentare. 

„Suntem o bancă autorizată și funcționăm deja conform standardelor reglementate. Salutăm reglementările, astfel încât standardele înalte să fie aplicate în mod constant pentru toți furnizorii.’

Un purtător de cuvânt Boohoo spune că ar fi binevenit angajamentul dintre comercianți cu amănuntul, furnizori, grupuri de consumatori și autoritățile de reglementare financiară cu privire la cea mai bună modalitate de a proteja clienții vulnerabili de a intra în datorie.

b.wilkinson@dailymail.co.uk


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

Mii de Muncitori Români de la Societatea de Transport București se revoltă împotriva conducerii Criț și a primarului Soroșist Nicușor Dan precum și împotriva găștii Soroșiste din mass-media care îi linșează mediatic de mai multe zile

Un gunoi uman, Maricel Popa: 24 ianuarie, fără Hora Unirii la Iași. Lider PSD: 'Trăim vremuri tulburi. Mai întâi pandemia şi acum tensiunile dintre Rusia şi Ucraina'

Iată că a ajuns și câte una din slugile federalistei UE să deschidă gura: Unul dintre liderii PNL aruncă totul în AER: 'Comisia Europeană trebuie să își revizuiască și TEMPEREZE politicile GreenDeal'

Cine sunt extremiștii lichelelor progresiste? Bestiile Soroșiste l-au atacat pe George Simion char de ziua Unirii. George Simion, atacat la Iași! Liderul AUR stropit cu cerneală. Simion: „S-ar putea să trimită ăştia pe unii să ne omoare"

ODĂ PORNOGRAFIEI NEOMARXISTE, ARIA ROGOJANU. Neomarxistul cu fibrilații de frustrare sexuala, care răspunde la numele de Rogojanu, pripășit acum pe la Libertatea sorosisto-securistoidă de tip Tolontan, laudă o pornografie scârboasă pe care o numește "poem"

George Simion: "La Ocna Mureș lumea vorbește de familia Bogdan. Tatăl lui Rareș Bogdan a distrus Fabrica. Unde e Rareș Bogdan? Unde e Pensatul?"

Ludovic Orban spune tot despre caracterul infect al soroșistului Ciprian Ciucu: 'Să te porți ca un măgar, fără 7 ani de acasă'

Pagina WeChat din China a primului ministru australian Scott Morrison este piratată

_ Autorităţile sârbe au renunţat la proiectul exploatării de litiu de către compania Rio Tinto

_ Unirea Principatelor de pe 24 Ianuarie şi povestea mai puţin cunoscută a lui Alexandru Ioan Cuza

_ Șefii de la Australian Open susțin interdicția „Unde este Peng Shuai?” Tricouri la Melbourne Park

_ Plătiți sau veți fi interzis: Michael Gove ordonă firmelor de placare să repare clădirile nesigure

_ Funcționarii caută 4.000 de noi magistrați în uriașă lansare de recrutare pentru a depăși dosarele restante în instanțe

_ Better...not younger de la Hannah Betts: Truc de bronzat de iarnă pentru o față minunat de proaspătă

_ Oile care sar prin vitrina se numără printre cele mai bizare plăți dezvăluite de Aviva

O Maimuță de laborator care fuge după un accident cu un camion trezește temeri că a fost „infectată”...cu virus de laborator

_ Directorul STB anunţă că s-a demarat procedura de angajare de noi şoferi: Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării

_ Cricket Australia: soția asistentă cosmetică a lui Tim Paine, Bonnie, are umplutură pentru buze

_ Ce păţeşte miliardarul ceh şi-a făcut de cap pe o autostradă din Germania: a circulat cu 417 km/h cu Bugatti Chiron-ul său de 1500 CP

_ ULTIMĂ ORĂ Sindicaliștii STB cer DEMISIA directorului general: DOAR atunci vom relua lucrul

_ Arsenal: Partea europeană, inclusiv PSG, este interesată de Pierre-Emerick Aubameyang

_ Newcastle și Burnley s-au pregătit să facă o mișcare pentru fundașul Livingston Jack Fitzwater

Scârboșenie Progresistă. FILMUL DISNEY SHOCK SUNDANCE CONȚINE CANIBALISM...

Gigi Becali, după egalul smuls în minutul 94: 'Sunt bucuros că Tavi Popescu e jucător de o sută de milioane'

BRAVO AUR! George Simion intervine în scandalul de la STB. Promisiune pentru șoferi: 'O să ne luptăm pentru drepturile lor'

_ Jadé Tuncdoruk: Citiți e-mailurile uimitoare trimise unui proprietar de afaceri mici care cer rambursarea

_ Administraţia Deltei ar putea aplica sancţiuni pentru neînceperea unor lucrări de decolmatare

_ Tottenham: Roy Keane nu este impresionat de Antonio Conte, deoarece el insistă că mai sunt „multe de făcut”

_ Profesorul de gătit dezvăluie trucul FOARTE simplu care transformă pâinea veche proaspătă

_ Tilly Ramsay din Strictly își arată „rănile de război” după ce s-a prăbușit în timpul unui turneu live

_ Alex Pike postează citat despre „creșterea nivelului după „despărțirea” de Nathan Buckley

_ Hailey Bieber sfârâie în doi bikini diferiți în timp ce merge pe Instagram pentru a împărtăși noi fotografii pe plajă

_ Bărbat care nu a putut să-și pună șosetele pe șopron pe locul 11 ​​într-un an

Cea mai uimitoare epocă a astronomiei pe cale să înceapă...

_ Gary Lineker este uluit de abilitățile lui Lionel Messi, în timp ce expertul retweetează un clip din

_ Bustul Aljaz Skorjanec și Tilly Ramsay se mută în afara unui bar la 3 dimineața

_ Popcorn Deelites, calul care l-a portretizat pe Seabiscuit în filmul din 2003, a încetat din viață

_ Gwen Stefani este copleșită de dragostea de cățeluș în timp ce face mai multe selfie-uri cu câinele ei Ginger

_ Tensiunile geopolitice ar putea provoca anulări ale sosirilor navelor de croazieră în Portul Constanţa

_ Luke Donald s-a simțit „umilit” după aprobarea lui Padraig Harrington pentru următorul căpitan al Cupei Ryder

_ Liverpool se confruntă cu competiția de la Leeds și West Ham pentru a semna pe starletul adolescentului Fulham Fabio Carvalho

_ The Biggest Loser's Tiffiny Hall își arată uriașul bubiș într-un bikini negru minuscul

_ Treceți peste Eddie Vulturul... faceți cunoștință cu Dave Racheta

_ Vecini: Ryan Moloney își listează casa din Peninsula Mornington pentru 8 milioane de dolari

_ Șeful marinei germane demisionează pentru că a spus că Putin dorește „respect” și că i l-ar oferi ar fi „cost redus”

_ Omicron ar putea însemna sfârșitul pandemiei în Europa? OMS: 'Este plauzibil, dar acest virus a surprins de mai multe ori'

_ Jodie Kidd dezvăluie că era în baie când logodnicul Joseph Bates a pus întrebarea

_ George Ford este rechemat de Anglia pentru a-l înlocui pe căpitanul accidentat Owen Farrell înaintea celor șase Națiuni

_ Fanii Angliei blocați la cozi din cauza controalelor stricte de Covid la primul meci T20 împotriva Indiilor de Vest

_ Medicul Tudor Ciuhodaru distruge CERTIFICATUL VERDE: 'A fost doar o hârtie care nu a limitat transmiterea virusului'

_ Noi angajări la STB, pe fondul grevei din ultimele zile. Criţ: Dacă cineva nu vine la muncă, va fi înlocuit

_ Roberto Mancini îl numește pe Mario Balotelli în echipa sa din Italia pentru prima dată din 2018

_ Un copil de 6 ani a murit după ce a fost muşcat de gât de câinele familiei

_ Recenzie Vauxhall Corsa: La volanul noului rege al mașinilor din Marea Britanie

_ Brandul lui Peloton este trântit din nou după o portretizare nefavorabilă în Billions de la Showtime

_ Healy, netulburat de volumul de lucru al Ashes rare

_ JoJo Siwa sărbătorește prima aniversare de a ieși din dulap cu fanii la concertul Bakersfield

_ Acasă și departe: fostul lui Sam Frost, Jay Bruno, dezvăluie de ce s-au despărțit

_ Deputatul conservator Michael Fabricant spune că ministrul a fost demis din cauza credinței musulmane „pute”

_ Zoë Foster Blake folosește parcarea cu valet la Westfield Bondi Junction după ce a suferit o accidentare


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11 Pag.12 Pag.13 Pag.14 Pag.15
Pag.16 Pag.17 Pag.18 Pag.19 Pag.20 Pag.21 Pag.22 Pag.23
Pag.24 Pag.25 Pag.26 Pag.27 Pag.28 Pag.29 Pag.30 Pag.31
Pag.32 Pag.33 Pag.34 Pag.35 Pag.36 Pag.37 Pag.38 Pag.39
Pag.40 Pag.41 Pag.42 Pag.43 Pag.44 Pag.45 Pag.46 Pag.47
Pag.48 Pag.49 Pag.50 Pag.51

Nr. de articole la aceasta sectiune: 3017, afisate in 51 pagini.ieri 22:26