17:14
Comentarii Adauga Comentariu

_ Decizia planetei care l-a scos pe Pluto are rădăcinile în folclor, astrologie, sugerează un studiu

_ Decizia planetei care a pornit Pluto are rădăcinile în folclor, astrologie, sugerează studiul

Pe măsură ce noua cursă spațială continuă, o echipă de cercetători de top spune că un lucru trebuie clarificat – ce este exact o planetă?

Într-un studiu apărut recent în jurnalul Icarus, cercetătorii speră să clarifice lucrurile cu privire la modul în care definiția unei planete s-a schimbat de pe vremea lui Galileo până la decizia controversată a Uniunii Astronomice Internaționale a luat-o în 2006 de a crea o nouă planetă. definiție, una care a făcut ca Pluto să nu mai fie o planetă.

Cercetătorii spun că definiția actuală a IAU își are rădăcinile în folclor, inclusiv în astrologie, și că organizația ar trebui să o anuleze.

Ei recomandă cerința ca o planetă să elibereze propria orbită să fie eliminată și să se concentreze pe o caracteristică extrem de importantă care se pierde în definiția actuală - că o planetă este sau h ca a fost activ din punct de vedere geologic.

Ștergerea propriei sale orbite înseamnă că o planetă este cea mai mare forță gravitațională de pe orbita sa și nu își împarte sau traversează orbita cu alte corpuri din spațiu.

Deoarece gravitația lui Neptun influențează planeta sa vecină Pluto, iar Pluto își împarte orbita cu gazele și obiectele înghețate din centura Kuiper, cerința IAU din 2006 a însemnat că Pluto nu mai avea statutul de planetă.

Problema este din ce în ce mai importantă pe măsură ce O nouă tehnologie, cum ar fi telescopul spațial James Webb, vine online și permite descoperirea a și mai multe planete dincolo de sistemul nostru solar, spune autorul principal al studiului, Phillip Metzger, un om de știință planetar la Institutul Spațial din Florida al Universității din Florida Centrală.

„Este o explozie a numărului de exoplanete pe care le-am descoperit în ultimii 10 ani, iar aceasta nu va crește decât pe măsură ce punem telescoape mai bune în spațiu”, spune Metzger, care vorbește și despre noua lucrare. în podcastul UCF Knights Do That. Telescopul Webb este programat să se lanseze la sfârșitul acestei luni.

„Deci, vom avea mai multe motive pentru a face o taxonomie bună și trebuie să reparăm acest lucru acum înainte de a ajunge prea departe în această revoluție cu exoplanetele”, el spune. „Vrem să facem știință excelentă, deoarece acest mare aflux de date face mult mai importantă definirea corectă a noilor noastre descoperiri.”

Într-o analiză de cinci ani a ultimilor 400 de ani de literatură despre subiectul planetelor, cercetătorii au descoperit că definiția geofizică a unei planete stabilită de Galileo — că o planetă este un corp activ din punct de vedere geologic în spațiu — a fost erodata.

Conform studiului, a fost folosită definiția geofizică. în literatura științifică pentru cea mai mare parte a acelei perioade, din momentul în care a fost propusă de Galileo în anii 1600, pe baza observațiilor sale asupra munților de pe Lună, până la începutul anilor 1900.

Lucrurile au început să se schimbe când, din aproximativ anii 1910 până în anii 1950, a existat o scădere pronunțată a numărului de lucrări științifice scrise despre știința planetară, conform studiului.

„Am arătat prin bibliometrie că a existat o perioadă de neglijare când astronomii nu acordau atât de multă atenție planetelor”, spune Metzger da. „Și în acea perioadă de neglijare s-a întrerupt transmiterea taxonomiei pragmatice care coborase de la Galileo.”

De asemenea, în joc, conform studiului, a fost și efectul unui alt tip de publicație. despre planetele care deveniseră extrem de populare în ultimele două secole — almanahuri.

Aceste cărți anuale conțin adesea informații precum predicțiile vremii care se bazează pe factori astrologici, cum ar fi poziția planetară, care necesită un număr ordonat și limitat. de planete pentru a face predicții.

„Am descoperit că în Anglia și în Statele Unite se vindeau suficiente almanahuri încât fiecare gospodărie ar putea obține câte un exemplar în fiecare an”, spune Metzger.

Chiar dacă popularitatea almanahurilor a scăzut până la momentul neglijării științei planetare, impactul lor a rămas.

„Aceasta a fost o perioadă cheie în istorie, când publicul a acceptat că Pământul orbitează în jurul Soarelui în loc de invers și au combinat această perspectivă științifică grozavă cu o definiție a planetelor care a venit din astrologie”, spune Metzger.

Aceasta este atunci când vederile astrologice, cum ar fi acele luni sau sateliți , nu sunt planete, s-au strecurat în literatura științifică, spune Metzger.

„Aceasta poate părea o mică schimbare, dar a subminat ideea centrală despre planete care fuseseră transmise de la Galileo”, spune Metzger. „Planetele nu mai erau definite în virtutea faptului că sunt complexe, cu geologie activă și potențial de viață și civilizație. În schimb, au fost definite în virtutea faptului că sunt simple, urmând anumite căi idealizate în jurul Soarelui.”

Metzger spune că acest lucru a continuat până în anii 1960, când misiunile în spațiu au reaprins interesul și cercetarea asupra planetelor și obiectelor din sistemul solar.

În această perioadă de descoperiri mai mari, unii oameni de știință au început să folosească definiția geofizică propusă de Galileo din nou în literatura științifică, în timp ce alții au respins lunile și multe alte obiecte planetare ca fiind mai mici decât planetele, păstrând astfel credința că există un număr limitat de planete în sistemul solar.

Această din urmă credință a apărut la suprafață. când IAU a decis să voteze definiția în 2006, spune cercetătorul.

Și pentru a justifica această convingere, Metzger spune că acel grup a propus o cerință suplimentară pentru o planetă - că trebuie să-și elibereze propria orbită.< /p>

"Deci, som Oamenii de știință au încercat să dezvolte o metodă pentru a justifica matematic un număr mic de planete, care a fost criteriul pe care o planetă trebuie să-și elibereze propria orbită”, spune Metzger. „Și aceasta a fost cu adevărat dezvoltată post facto pentru a menține un număr ordonat și mic de planete.”

Metzger spune că curățarea caracteristicii orbitei este o descriere a traiectoriei actuale a unei planete, dar nu oferă nicio perspectivă asupra inerentelor. natura obiectului. Cercetările arată, de asemenea, că nu a fost niciodată un criteriu pe care oamenii de știință l-au folosit pentru a clasifica planetele în trecut.

„Este o descriere actuală a stării lucrurilor”, spune Metzger. „Dar dacă, de exemplu, o stea trece și perturbă sistemul nostru solar, atunci orbitele planetelor nu le vor mai curăța.”

„Este ca și cum ai defini „mamifere”,” spune Metzger. „Sunt mamifere, indiferent dacă trăiesc pe uscat sau în mare. Nu este vorba despre locația lor. Este vorba despre caracteristicile intrinseci care îi fac ceea ce sunt.”

Metzger spune că și-ar dori să vadă IAU anulează definiția actuală, precum și oamenii de știință să realizeze că sunt perfect corecte folosind definiția geofizică a planetelor și că utilizarea științifică a definiției focalizate pe geofizică să fie reflectată în manuale.

„Când Galileo a propus. că planetele se învârt în jurul Soarelui și a reconceptualizat Pământul ca planetă, l-a făcut închis în arest la domiciliu pentru tot restul vieții", spune Metzger. „Când oamenii de știință i-au adoptat poziția, el a fost justificat, într-un fel, eliberat din închisoare. Dar apoi, pe la începutul anilor 1900, l-am băgat din nou în închisoare când am mers cu acest concept popular de număr ordonat de planete. Deci, într-un fel, l-am reînchis pe Galileo. Deci, ceea ce încercăm să facem, într-un fel, este să-l scoatem din nou pe Galileo din închisoare, astfel încât înțelegerea lui profundă să fie clară.”

Studiu co -autor, Charlene E. Detelich, geolog și cercetător la Laboratorul de Fizică Aplicată de la Universitatea Johns Hopkins, este de acord. Ea studiază tectonica planetelor înghețate din sistemul solar exterior, în special satelitul Europa al lui Jupiter.

„Pentru termenul planetă, eu și majoritatea oamenilor de știință planetari considerăm lunile rotunde de gheață ca fiind planete”, spune Detelich. „Toți au procese geologice active care sunt conduse de o varietate de procese interne, la fel ca orice lume cu suficientă masă pentru a ajunge la echilibrul hidrostatic. Ca geolog, este mult mai util să împărțim planetele după caracteristicile lor intrinseci decât prin dinamica lor orbitală. ."

Ea spune că atunci când IAU a luat decizia în 2006, era elevă în clasa a patra, învață despre planete pentru prima dată.

"Întotdeauna am fost deranjată de argument pentru a păstra modelul sistemului solar cu opt planete de dragul unei memorări ușoare pentru școlari”, spune ea. „Imaginați-vă cât de multă perspectivă ar avea dacă ar avea o înțelegere completă a diversității universului și a locului nostru în el? Nu suntem una dintre cele opt planete, suntem una dintre cele peste 200.”


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

Mii de Muncitori Români de la Societatea de Transport București se revoltă împotriva conducerii Criț și a primarului Soroșist Nicușor Dan precum și împotriva găștii Soroșiste din mass-media care îi linșează mediatic de mai multe zile

Un gunoi uman, Maricel Popa: 24 ianuarie, fără Hora Unirii la Iași. Lider PSD: 'Trăim vremuri tulburi. Mai întâi pandemia şi acum tensiunile dintre Rusia şi Ucraina'

Iată că a ajuns și câte una din slugile federalistei UE să deschidă gura: Unul dintre liderii PNL aruncă totul în AER: 'Comisia Europeană trebuie să își revizuiască și TEMPEREZE politicile GreenDeal'

Cine sunt extremiștii lichelelor progresiste? Bestiile Soroșiste l-au atacat pe George Simion char de ziua Unirii. George Simion, atacat la Iași! Liderul AUR stropit cu cerneală. Simion: „S-ar putea să trimită ăştia pe unii să ne omoare"

ODĂ PORNOGRAFIEI NEOMARXISTE, ARIA ROGOJANU. Neomarxistul cu fibrilații de frustrare sexuala, care răspunde la numele de Rogojanu, pripășit acum pe la Libertatea sorosisto-securistoidă de tip Tolontan, laudă o pornografie scârboasă pe care o numește "poem"

George Simion: "La Ocna Mureș lumea vorbește de familia Bogdan. Tatăl lui Rareș Bogdan a distrus Fabrica. Unde e Rareș Bogdan? Unde e Pensatul?"

Ludovic Orban spune tot despre caracterul infect al soroșistului Ciprian Ciucu: 'Să te porți ca un măgar, fără 7 ani de acasă'

Pagina WeChat din China a primului ministru australian Scott Morrison este piratată

_ Autorităţile sârbe au renunţat la proiectul exploatării de litiu de către compania Rio Tinto

_ Unirea Principatelor de pe 24 Ianuarie şi povestea mai puţin cunoscută a lui Alexandru Ioan Cuza

_ Șefii de la Australian Open susțin interdicția „Unde este Peng Shuai?” Tricouri la Melbourne Park

_ Plătiți sau veți fi interzis: Michael Gove ordonă firmelor de placare să repare clădirile nesigure

_ Funcționarii caută 4.000 de noi magistrați în uriașă lansare de recrutare pentru a depăși dosarele restante în instanțe

_ Better...not younger de la Hannah Betts: Truc de bronzat de iarnă pentru o față minunat de proaspătă

_ Oile care sar prin vitrina se numără printre cele mai bizare plăți dezvăluite de Aviva

BRAVO AUR! George Simion intervine în scandalul de la STB. Promisiune pentru șoferi: 'O să ne luptăm pentru drepturile lor'

O Maimuță de laborator care fuge după un accident cu un camion trezește temeri că a fost „infectată”...cu virus de laborator

_ Directorul STB anunţă că s-a demarat procedura de angajare de noi şoferi: Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajaţi care au căzut pradă manipulării

_ Cricket Australia: soția asistentă cosmetică a lui Tim Paine, Bonnie, are umplutură pentru buze

_ Ce păţeşte miliardarul ceh şi-a făcut de cap pe o autostradă din Germania: a circulat cu 417 km/h cu Bugatti Chiron-ul său de 1500 CP

_ ULTIMĂ ORĂ Sindicaliștii STB cer DEMISIA directorului general: DOAR atunci vom relua lucrul

_ Arsenal: Partea europeană, inclusiv PSG, este interesată de Pierre-Emerick Aubameyang

_ Newcastle și Burnley s-au pregătit să facă o mișcare pentru fundașul Livingston Jack Fitzwater

_ Millie Mackintosh împărtășește instantanee făcute înainte și după ce a întâmpinat-o pe fiica Aurelia

Scârboșenie Progresistă. FILMUL DISNEY SHOCK SUNDANCE CONȚINE CANIBALISM...

Gigi Becali, după egalul smuls în minutul 94: 'Sunt bucuros că Tavi Popescu e jucător de o sută de milioane'

_ Jadé Tuncdoruk: Citiți e-mailurile uimitoare trimise unui proprietar de afaceri mici care cer rambursarea

_ Administraţia Deltei ar putea aplica sancţiuni pentru neînceperea unor lucrări de decolmatare

_ Tottenham: Roy Keane nu este impresionat de Antonio Conte, deoarece el insistă că mai sunt „multe de făcut”

_ Profesorul de gătit dezvăluie trucul FOARTE simplu care transformă pâinea veche proaspătă

_ Tilly Ramsay din Strictly își arată „rănile de război” după ce s-a prăbușit în timpul unui turneu live

_ Alex Pike postează citat despre „creșterea nivelului după „despărțirea” de Nathan Buckley

_ Hailey Bieber sfârâie în doi bikini diferiți în timp ce merge pe Instagram pentru a împărtăși noi fotografii pe plajă

_ Bărbat care nu a putut să-și pună șosetele pe șopron pe locul 11 ​​într-un an

STUDIU: Transplanturle Fecale pot opri infecțiile gastrointestinale prin creșterea bacteriilor intestinale sănătoase...

Cea mai uimitoare epocă a astronomiei pe cale să înceapă...

_ Gary Lineker este uluit de abilitățile lui Lionel Messi, în timp ce expertul retweetează un clip din

_ Bustul Aljaz Skorjanec și Tilly Ramsay se mută în afara unui bar la 3 dimineața

_ Popcorn Deelites, calul care l-a portretizat pe Seabiscuit în filmul din 2003, a încetat din viață

_ Gwen Stefani este copleșită de dragostea de cățeluș în timp ce face mai multe selfie-uri cu câinele ei Ginger

_ Tensiunile geopolitice ar putea provoca anulări ale sosirilor navelor de croazieră în Portul Constanţa

_ Luke Donald s-a simțit „umilit” după aprobarea lui Padraig Harrington pentru următorul căpitan al Cupei Ryder

_ Liverpool se confruntă cu competiția de la Leeds și West Ham pentru a semna pe starletul adolescentului Fulham Fabio Carvalho

_ The Biggest Loser's Tiffiny Hall își arată uriașul bubiș într-un bikini negru minuscul

_ Treceți peste Eddie Vulturul... faceți cunoștință cu Dave Racheta

_ Vecini: Ryan Moloney își listează casa din Peninsula Mornington pentru 8 milioane de dolari

_ Șeful marinei germane demisionează pentru că a spus că Putin dorește „respect” și că i l-ar oferi ar fi „cost redus”

_ Omicron ar putea însemna sfârșitul pandemiei în Europa? OMS: 'Este plauzibil, dar acest virus a surprins de mai multe ori'

_ Jodie Kidd dezvăluie că era în baie când logodnicul Joseph Bates a pus întrebarea

_ George Ford este rechemat de Anglia pentru a-l înlocui pe căpitanul accidentat Owen Farrell înaintea celor șase Națiuni

_ Fanii Angliei blocați la cozi din cauza controalelor stricte de Covid la primul meci T20 împotriva Indiilor de Vest

_ Medicul Tudor Ciuhodaru distruge CERTIFICATUL VERDE: 'A fost doar o hârtie care nu a limitat transmiterea virusului'

Încă o crimă neomarxistă. „Am trecut peste COVID, ce dracu este folosirea amplificatoarelor?” – Bill Maher pleacă la un centru medical, vaccinuri experimentale în cel mai recent interviu

_ Noi angajări la STB, pe fondul grevei din ultimele zile. Criţ: Dacă cineva nu vine la muncă, va fi înlocuit

_ Roberto Mancini îl numește pe Mario Balotelli în echipa sa din Italia pentru prima dată din 2018

_ Un copil de 6 ani a murit după ce a fost muşcat de gât de câinele familiei

_ Recenzie Vauxhall Corsa: La volanul noului rege al mașinilor din Marea Britanie

_ Brandul lui Peloton este trântit din nou după o portretizare nefavorabilă în Billions de la Showtime

_ Healy, netulburat de volumul de lucru al Ashes rare

_ JoJo Siwa sărbătorește prima aniversare de a ieși din dulap cu fanii la concertul Bakersfield


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11 Pag.12 Pag.13 Pag.14 Pag.15
Pag.16 Pag.17 Pag.18 Pag.19 Pag.20 Pag.21 Pag.22 Pag.23
Pag.24 Pag.25 Pag.26 Pag.27 Pag.28 Pag.29 Pag.30 Pag.31
Pag.32 Pag.33 Pag.34 Pag.35 Pag.36 Pag.37 Pag.38 Pag.39
Pag.40 Pag.41 Pag.42 Pag.43 Pag.44 Pag.45 Pag.46 Pag.47
Pag.48 Pag.49 Pag.50 Pag.51

Nr. de articole la aceasta sectiune: 3034, afisate in 51 pagini.ieri 22:26