19:48
Comentarii Adauga Comentariu

IT - Diagrama "Relațiile dintre Clase" în UML cu exempleDiagrama de clasă Relațiile în UML cu exemple

Mulți oameni consideră că clasa de diagrame de un pic mai complicat de a construi în comparație cu diagrame ER. În timp ce acest lucru ar putea fi adevărat, acest articol ajută la clip unele din complexitatea diagramelor de clasă, astfel încât, chiar non-programatori și mai puține persoane cu cunoștințe tehnice vor veni să aprecieze utilitatea acestei abordări de modelare. În special, acest articol explică modul în care să se determine în mod corect și să pună în aplicare relatii diferite diagrama de clase care sunt aplicabile în modelarea orientată obiect.

Relațiile Diagrama claselor (UML)

Relații în diagrame de clase UML

Clasa de Diagrame pe înțelesul tuturor

Diagrame de clase sunt reprezentări vizuale ale structurii statice și compoziția unui anumit sistem folosind convențiile stabilite de limbajul unificat de modelare (UML). Dintre toate tipurile de diagrame UML este una dintre cele mai utilizate. Proiectanții de sisteme folosesc diagrame de clasă , ca modalitate de a simplifica modul în care obiectele dintr - un sistem interacționează unele cu altele. Cu ajutorul diagramelor de clasă, este mai ușor să descrie toate clasele, pachetele, și interfețele care constituie un sistem și modul în care aceste componente sunt interdependente. De exemplu, o simplă diagramă de clasă poate fi utilizată pentru a arăta modul în care o organizație , cum ar fi un lant de magazine convenabil este configurat. Pe de altă parte, diagrame precis detaliate clasa pot fi folosite cu ușurință ca referință principală pentru traducerea sistemului proiectat într - un cod de programare.

Figura de mai jos este un exemplu de diagramă de clasă simplă:

Diagrama de clasă simplă

Diagrama de clasă simplă cu atribute și operații

În exemplu, o clasă numită "cont de împrumut", este descris. Clase în diagrame de clase sunt reprezentate de cutii, care sunt împărțite în trei:

  1. Top partiție conține numele clasei.
  2. Partea de mijloc conține atributele clasei.
  3. Peretele despărțitor de jos arată posibile operațiuni care sunt asociate cu clasa.

Acestea ar trebui să fie destul de ușor pentru a vedea în exemplu: clasa fiind descrisă este un cont de împrumut, unele dintre ale cărui atribute includ tipul de împrumut, numele debitorului / împrumutarea, data specifică împrumutului a fost eliberat, iar suma creditului. La fel ca în lumea reală, diverse tranzacții sau operațiuni pot fi puse în aplicare la creditele existente, cum ar fi reorientate și extinse. Exemplul arată cum diagramele de clasă pot ingloba toate datele relevante într-un anumit scenariu într-un mod foarte sistematic și clar.

În modelarea orientată pe obiecte, diagrame de clase sunt considerate elemente cheie care permit arhitecților de informații, designeri și dezvoltatori pentru a arăta clase un anumit sistem, a atributele lor, funcțiile sau operațiunile care sunt asociate cu acestea, precum și relațiile între diferitele clase care alcătuiesc un sistem.

Relații în clasa Diagrame

Clasele sunt interdependente între ele în moduri specifice. În special, relațiile în diagrame de clase includ diferite tipuri de conexiuni logice. Următoarele sunt astfel de tipuri de conexiuni logice care sunt posibile în UML:

Asociere

Asociere - Una dintre cele mai comune în relațiile diagrama de clase

Asociere

este un termen larg care cuprinde doar despre orice conexiune logică sau o relație între clase. De exemplu, pentru pasageri și compania aeriană poate fi conectat ca mai sus:

Asociația Direcționată

Relația de asociere în regia diagrame UML Class

Asociația Direcționată

se referă la o relație direcțională reprezentată printr-o linie cu un vârf de săgeată. Vârful săgeții descrie un flux direcțional conținut container.

Asociația reflexivă

Asociația reflexivă Relația în diagrame UML Class

Asociația reflexivă

apare atunci când o clasă poate avea mai multe funcții sau responsabilități. De exemplu, un personal care lucrează într-un aeroport poate fi un inginer pilot de aviație, un dispecer bilet, un paznic, sau un membru al echipajului de întreținere. În cazul în care membrul echipajului de întreținere este gestionat de către inginerul de aviație, ar putea fi o relație de gestionat în două cazuri din aceeași clasă.

Multiplicitate

Multiplicitate Relația în diagrame UML Class

Multiplicitate

este asociația logică activă atunci când cardinalitatea unei clase în raport cu alta este reprezentată. De exemplu, o flotă poate include mai multe avioane, in timp ce un avion comercial poate conține zero la mulți pasageri. Notația 0 .. * în diagramă înseamnă "zero la mai multe".

Agregare

agregarea Relația

Agregare

se referă la formarea unei anumite clase, ca urmare a unei clase fi agregate sau construite ca o colecție. De exemplu, clasa "biblioteca" este formată din una sau mai multe cărți, printre alte materiale. În agregare, clasele conținute nu sunt puternic dependente de ciclul de viață al containerului. În același exemplu, cărțile vor rămâne așa chiar și atunci când biblioteca este dizolvată. Pentru a face agregarea într-o diagramă, trage o linie din clasa părinte la clasa copil cu o formă de diamant în apropierea clasei părinte.

Compoziţie

Compoziție Relația în clasa Diagrame

Compoziţie

este foarte similar cu relația de agregare, cu singura diferență fiind scopul esențial al subliniind dependența clasei pe care le conține ciclul de viață al clasei containerului. Adică, clasa conținut va fi șters atunci când clasa containerului este distrusă. De exemplu, buzunar lateral o geantă de umăr va înceta să mai existe o dată geanta de umăr este distrus. Pentru a descrie o relație de compoziție într-o diagramă UML, utilizează o linie de direcție care leagă cele două clase, cu o formă de diamant umplut adiacente clasa containerului și săgeata de direcție pentru clasa a conținut.

Moștenire / Generalizarea

Relația de moștenire în diagrame UML Class

Moştenire

se referă la un tip de relație în care o singură clasă asociată este un copil al unui alt în virtutea asumării aceleași funcționalități ale clasei părinte. Cu alte cuvinte, clasa copil este un tip specific de clasa părinte. Pentru a descrie moștenirea într-o diagramă UML, o linie solidă din clasa copil la clasa părinte este desenată folosind un vârf de săgeată neumplut.

Realizare

Realizare Relația în diagrame UML Class

Realizare

denotă punerea în aplicare a funcționalității definite într-o singură clasă de către o altă clasă. Pentru a arăta relația din UML, o linie întreruptă cu un solid sãge neumplut este extras din clasa care definește funcționalitatea la clasa care implementează funcția. În exemplu, preferințele de imprimare care sunt setate utilizând interfața de configurare a imprimantei sunt implementate de către imprimantă.

Concluzie - relații diagrama de clase sunt ușor de înțeles

În cazul în care sunteți un designer de programator sau sisteme, veți fi construirea sau analiza diagrame de clase destul de des, deoarece acestea sunt, la urma urmei, blocurile de modelare orientate-obiect. Așa cum este demonstrat prin acest articol, relațiile diagrama de clasă sunt destul de ușor de înțeles. Ca o regulă de degetul mare, păstrând diagrame de clase cât mai simplu posibil le permite să fie mai ușor de înțeles și apreciat de către diferite tipuri de public. În acest scop, amintiți-vă pentru a eticheta claselor și relațiile dumneavoastră cât mai descriptiv posibil. În cele din urmă, diagrame de clase, de asemenea, să evolueze pe măsură ce sistemele din lumea reală pe care le reprezintă schimbarea. Acest lucru implică faptul că nu trebuie să pună în detaliu în primul proiect. Toate clasele, interfețele și relațiile care sunt parte integrantă a sistemului sau aplicația pe care o proiectare va apărea în cele din urmă pe măsură ce procesul de dezvoltare se mișcă înainte.

Pentru a face munca mult mai ușor, puteți verifica afară aplicația on - line oferite de diagrame pe Creately site - ul. În afară de a fi ușor de utilizat, platforma oferă o gamă largă de șabloane UML printre alte servicii digramelor. In plus, platforma sprijină colaborarea și pot fi integrate într - un wiki companie existente sau Intranet pentru a păstra diagrame bine documentate și actualizate. Având un astfel de instrument de partea ta va îmbunătăți considerabil inițiativele de dezvoltare ale companiei dvs. si va ajuta echipa să își îndeplinească obiectivele.

Acum , că ați înțelege relația diagrama de clase este timpul pentru a desena unii, începe cu această ușor de utilizat șabloane diagrama de clase .

referinte:

1.  Elementele de bază ale UML: diagrama de clase O introducere de structurare a diagramelor UML în 2 de Donald Bell

2. Diagrama de clasă așa cum este publicat pe site - ul Wikipedia

3.  Diagram UML Clasa Partea 1 publicată în site - ul developer.com

4. Diagrama de clasă de la Visual Case Tool - UML Tutorial publicat pe site - ul Visual Case

5.   Asociațiile astfel cum sunt publicate pe website - ul Sybase


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

Românii sunt ținuți ÎN MOD INTENȚIONAT cu Salarii de Mizerie pentru a fi o forță de muncă ieftină pentru MULTINAȚIONALELE STRĂINE. Salarii de MIZERIE de 300-450 de euro în toate regiunile țării.

Cum s-a trăit în România în anii '70- '80? UNII VĂ MINT spunându-vă că s-a trăit permanent prost între anii 1965 - 1989.

"SOLUȚIA" LUI SOROS LA CRIZA COVID. Soros vrea ca țările UE să elibereze Titluri de Stat Perpetue pentru ca popoarele UE să plătească VEȘNIC, 5 miliarde de euro dobândă în FIECARE an. Asta l-a dus mintea de speculant pe SOROS.

Avionul Egyptair prăbuşit: Analiza uneia din cutiile negre arată că s-a pronunţat cuvântul "foc"

Datele a 100 de milioane de utilizatori ai site-ului de ntrebări și răspunsuri Quora au ajuns pe minile hackerilor

Simona Halep a vorbit la Paris despre subiectul tabu al vieții sale: operația de micșorare a sânilor. "În mod normal nu vorbesc despre asta, dar o să vă spun ce s-a întâmplat"

SUA: Președintele Trump a semnat un ordin executiv ce vizează limitarea protecției rețelelor sociale

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 29 mai

The Washington Post: Dispozitivele de monitorizare a activităților sportive ar putea depista simptome de Covid-19

Șefa diplomației Uniunii Europene a cerut ca SUA "să nu se amestece" în politica UE. Dar ei de ce se bagă în politica nostră internă? Dar noi România, de ce acceptăm să se amestece UE-ul și progresiștii de la Departamentul De Stat, în politica României?

Președinții Trump și Macron au convenit asupra organizării reuniunii G7 "în persoană" într-un viitor apropiat

Un distrugător american și o navă franceză de recunoaștere se află în Marea Neagră - presă

">

VIDEO O vedeta a filmelor pentru adulti a construit o statuie Darth Vader numai din jucarii sexuale

Coronavirus: Estonia își deschide, din iunie, frontierele pentru cetățeni din state membre UE

Harghita: Intervenție a jandarmilor pentru alungarea unui urs care a intrat într-o gospodărie din Voșlăbeni

ROMÂNIA. Două UNIVERSITĂȚI de MEDICINĂ românești, în premieră în Clasamentul Mondial! Care sunt cele 6 universități din România care intră in acest top?

Ion Cristoiu: În cazul Bacalaureatului 2020, Klaus Iohannis gândește ca și cum n-are avea copii

ASIA EXPRESS, imagini pentru adulţi: Vârciu a dezbrăcat-o pe Daniela Crudu. LIVE VIDEO A1

BIHOR. Încă 10 infectați cu CORONAVIRUS în ultimele 24h

Și-a înregistrat tatăl cu telefonul mobil în timp ce o viola. Victima are 15 ani și este elevă la un liceu din Târgu Jiu

A murit Neagu Djuvara, individul care a propagat în mod intenționat MINCIUNA că primii domnitori români ÎNTEMEIETORII ȚĂRII ROMÂNEȘTI despre care regii maghiari de la acea vreme spuneau că sunt "vlahi și schismatici", ar fi fost "cumani"

China nu raportează cazuri noi de coronavirus

Aurescu - la reuniunea miniștrilor de Externe din UE; pe agendă - relațiile cu China și impactul pandemiei în regiunea Asia-Pacific

SUA au aprobat vânzarea a 84 de rachete Patriot către Kuweit

Spania va continua să reducă restricțiile impuse în urma pandemiei de COVID-19

Proteste violente, pentru a doua nopate în Minneapolis, în urma uciderii unui bărbat de culoare de către un polițist

PayPal, Apple, Google și Dropbox - cele mai vizate branduri de atacurile tip phishing (Bitdefender)

FT: Donald Trump ordonă revizuirea cadrului legal care permite funcționarea platformelor online

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării(CNCD) nu are dreptul la inițiativă legislativă şi totuși a făcut proiectul de lege al Parteneriatului Civil pentru Homosexuali pe care Dragnea şi PSD+ALDE vor să-l legifereze rapid

O carte pe zi. "Ochii întunericului" de Dean Koontz

Ministrul Fondurilor Europene lansează vineri la Guvern apelul de finanțare Innotech Student

Se-mulțesc infracțiunile făcute de grupările interlope de romi.12 țigani i-au bătut pe 2 oameni de ordine într-un bar din Timișoara lăsându-i nenorociți pe viață. Unuia dintre gardieni operat de urgență la cap, i-a fost implantată o plăcuță de titan în cap

Corina Bud, fără bikini, cu sânii mici şi naturali la vedere. Imagini incendiare VIDEO

Partenerul Strategic NE-O TRAGE a doua oară strategic. Ambasadorul Klemm s-a pozat în Harghita cu Steagul Ținutului Secuiesc simbol al SEPARATISMULUI TERITORIAL pe criterii etnice. V-am avertizat că Ambasadorul Klemm nu s-a dus degeaba în Harghita-Covasna.

Amerindienii din SUA sunt cei mai afectaţi de coronavirus

UK. Peste 350 de morți și peste 3000 de infectări cu COVID într-o singură zi.

GUVERNUL CIOLOS II MINTE PE CIOBANI SPUNAND CA NU POATE DA ORDONANTA DE URGENTA. O JUSTIFICARE ABERANTA SI MINCINOASA, "Legea nu poate fi modificata prin Ordonanta de Urgenta pentru ca a fost initiata si votata in Parlament"

Roxana Nemeş, protagonista unui film XXX: "Eu sunt acolo. Toată lumea face asta"

Nicomed: Medicul care a consultat-o pe nepoata lui Prunariu a recomandat internarea dacă starea se agravează

Protest al medicilor din Franța: "Vrem bani nu medalii"

​ȚARA ARDE ȘI IOHANNIS SE PIAPTĂNĂ. Hotnews pe Surse: "Iohannis va anunța după 3 ianuarie decizia privind propunerea lui Sorin Grindeanu ca premier". Dacă sursele HotNews sunt reale, înseamnă că Președintele Autist își continuă show-ul și bătaia de joc

Coronavirus în România LIVE UPDATE 29 mai. 12.629 de persoane au fost declarate vindecate și externate. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.235

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 29 mai: China nu a raportat zero noi cazuri de coronavirus. Sub 100 de decese în 24 de ore în Italia

China spune că vrea "reunificarea pașnică" cu Taiwanul

SAUL ALINSKY mentorul lui Hillary Clinton avea un mare cult pentru LUCIFER: "PRIMUL RADICAL cunoscut omului care s-a răzvrătit împotriva 'Establishmentului' și a făcut-o atât de eficient încât el cel puțin și-a câștigat propriul regat, a fost LUCIFER".

Titus Steel şi Jasmine Rouge, cum ARATĂ şi ce fac acum FOTO

CITATUL ZILEI

HOROSCOP 29 MAI 2020. Armonie astrală. Configurațiile cosmice creează ocazii de neratat pentru zodii

Cel mai bătrân bărbat din lume, britanicul Bob Weighton, a murit la vârsta de 112 ani

Cum a reușit statul român să falimenteze afacerea unui fermier, deși Fiscul avea să îi dea omului 1,3 milioane de lei. Răspunsul halucinant al Guvernului

Locuiești în altă țară și vrei să vii în România după 1 iunie? Până când e valabilă izolarea la domiciliu și care sunt excepțiile

Fitch: Politica fiscala prociclica a Romaniei si majorarile salariale rapide din 2017 sporesc riscul de supraincalzire

Sperai să mergi cu metroul în Drumul Taberei din iunie? Recepția lucrărilor, amânată din nou

O fostă majoretă a făcut SEX cu un elev de 15 ani! Filmul XXX a ajuns pe INTERNET. VIDEO

PE ĂSTA CINE-L VERIFICĂ? Isărescu își bate joc de aurul României. În loc să-l țină acasă sau să câștige bani de pe urma lui Isărescu a PLĂTIT 375 milioane de dolari ca să țină Aurul Românie la LONDRA

BIG BROTHER ÎN MEDICINĂ PENTRU TRATAMENTELE IMPUSE CU FORȚA. Îți dau să înghiți o pastilă electronică prin care te urmăresc 24h din 24 dacă ai luat medicamentele pe care vor să ți le dea. SUA: A fost aprobată comercializarea primei pastile electronice

În replică la cele 3 milioane de semnături strânse de Coaliția pentru Familie, progresiștii au strâns peste 10.000 de semnături. O singură întrebare avem pentru semnatari: De ce vreți să luați dreptul oricărui copil de a avea o MAMĂ și un TATĂ?

Daniela Crudu, sex la Burlăciţa. Ce decizie au luat şefii show-ului după apariţia IMAGINILOR XXX

Galerie Foto-Video. În luna mai 1990 a început procesul lui Nicu Ceaușescu. Cum a decăzut moștenitorul dinastic

Carmen de la Sălciua, goală în pat! Cântăreaţa n-a mai rezistat şi a dat hainele jos FOTO


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4

Nr. de articole la aceasta sectiune: 224, afisate in 4 pagini.ieri 05:46 CITATUL ZILEI