23:59
Comentarii Adauga Comentariu

Biserica Ortodoxă Rusă şi-a extins jurisdicţia sa asupra Basarabiei contrar canoanelor bisericeşti, când teritoriul dintre Prut şi Nistru a fost alipit forţat în 1812 la Rusia Ţaristă şi în 1940 la URSS, fără ca populaţia Basarabiei să fie consultată

Nota Redacției

Nu credeam ca după ce ne chinuim deja de câțiva ani buni să demontăm propaganda internaționalist-neobolșevică a progresiștilor de extremă stângă, propagandă care își are originea în mediile universitare și în ONG-uril americane, multe finanțate de miliardarii de pe Wall-Street în frunte cu George Soros, să fim nevoiți să demontăm și propaganda pan-ortodoxistă a Moscovei și a lui Dughin.

Și spunem asta pentru că credeam că după câte a suferit România în ultimii peste 200 de ani din cauza Rusiei e clar pentru toată lumea că propaganda pan-slavistă și pan-ortodoxistă sunt mijloacele prin care de 400 de ani Rusia încearcă să-și întindă influența în Europa și în Asia (mai puțin pentru bolșevicii internaționaliști marxiști-leniniști noi și vechi de la noi, pentru care sutele de mii de victime nu contează și pentru care Ana Pauker și Brucan sunt "eroi")

Iată însă că recent (acum 2 zile) site-ul ActiveNews de la noi a publicat o cuvântare a lui Dughin, cu tot cu youtube-ul în rusă, în care acesta arâtând că "basarabenii sunt înrudiți cu românii" (nu sunt 'înrudiți' ci sunt chiar români) cerea insistent o "frăție profundă pan-ortodoxă româno-rusă".

Cum celor de la ActiveNews din tonul articolului li se părea o ideea minunată și cum știm că mai există mii de oameni în România care gândesc la fel, ne-am hotârât să arătăm cum a distrus Biserica Rusă bisericile românești din Basarabia unde după raptul teritorial de la 1812, le-au rupt de Mitropolia Moldovei, au introdus limba rusă obligatorie și le-au subordonat Moscovei.


De când progresiștii sunt la putere în Statele Unite și de când Uniunea Europeană se vrea și ea tot mai progresistă și tot mai Federală, Propaganda Americană și Vest Europeană a Bruxelles-ului se bazează pe o ideologie internaționalist ateist multiculturală de factură NEOMARXISTĂ, o ideologie internaționalistă îndreptată violent împotriva popoarele autohtone ale Europei, împotriva omogenității etnice atâta cât mai există, împotriva statelor națiune, a tradițiilor , a istoriei, a cultului strămoșilor etc..în vederea făuririi unei Europe Federale din care națiunile să dispară.

Pe de altă parte, Propaganda rusă continuă pe direcțiile pan-slavismului și pan-ortodoxismului insistând și pe dreptatea socială adusă de comunismul rus după ce acesta s-a autohtonizat. Ea însă a devenit mai subtilă vorbind acum de "infrățire" întru ortodoxie, întru pan-slavism, împotriva agresiunii neoliberale, etc...și propunând tratarea statelor și popoarelelor "de la egal la egal" (a se vedea declarațiilor lui Putin despre Turcia). Ideile au rămas aceleași dar s-a renunțat în propaganda rusă la ideea de "protectorat" rusesc care "aducea aminte de vechile cuceriri rusești"

Ambele Ideologii sunt ÎMPOTRIVA realităților și a intereselor popoarelor din Europa: atât împotriva realităților istorice dar mai ales a realităților de zi cu zi. Aceste Ideologii nu reprezintă decât MIJLOACE prin care marile puteri încearcă să-și propage interesele în diferite zone ale planetei.

Desigur fiind acum parte a Uniunii Europene, propaganda progresisto-internaționalistă de sorginte NEOMARXISTĂ, o simțim mult mai acut, pentru că se exercită din plin mult mai mult și mult mai agresiv asupra noastră. Această nu înseamnă că nu trebuie să demontăm și propaganda rusă care este la fel de perfidă

Căci pe de altă parte, sunt români cărora deși le spui în față că Armata 14-a Rusă se află cantonată în Republica Moldova împotriva voinței Moldovei, care le-a cerut în repetate rânduri rușilor să-și retragă armata, sunt români care găsesc motive să justifice o astfel de agresiune de nejustificat - și încep să o dea "cu americanii și cu NATO" și alte balivene, ținând cont că acea Armata e acolo de zeci de ani și că a sfârtecat Republica Moldova încă din 1991, cînd nu era vorba "de nici un american și de nici un NATO". Acești oameni pun INTERESUL NOSTRU NAȚIONAL DEOPARTE când vine vorba de interesul rusesc.


Nota Redacției

Bine, bine ne veți întreba, dar voi ce ideologie aveți și pe cine susțineți?

Noi susținem doar INTERESUL NOSTRU NAȚIONAL după principiul "SĂ NE VEDEM DE OILE NOASTRE, ȘI-ATÂT".

Nu e izolaționism, din contră, credem în colaborarea cu toate statele lumii de pe principii egale, dar dorim ca aceste colaborări bilaterale sau care au loc în instituțiilele internaționale să aibe ÎNTOTDEAUNA în vedere interesele, siguranța și bunăstarea cetățenilor României.

Dacă cineva crede că Marile Puteri globale sau regionale au vreun alt interes în afară de propriile interese acela fie e rău intenționat, fie se-nșeală amarnic. Dovada? Citiți faptele istorice așa cum s-au petrecut ele și Priviți la ce se-ntâmplă cu noi de ani buni și ce decizii se iau împotriva intereselor cetățenilor României care au fost aduși la sapă de lemn.

Vreți exemple? Sunt zeci, dar vom da unul singur: Când cineva ne ia tot petrolul nostru și ne dă redevențe de doar 3.5%, așa ceva e o trădare de țară făcută în detrimentul poporului român și a intereselor lui. Și ne mai mirăm că nu sunt bani de spitale, de școli, de salarii sau de pensii. Când un guvern și un președinte se fac că plouă de ani buni în legătură cu această situație STRIGĂTOARE LA CER înseamnă că ei acționează pe față ÎMPOTRIVA INTERESULUI NAȚIONAL.


Nota Redacției

Acest articol este scris ca răspuns la propaganda lui Dughin de "ìnfrățire profundă a ortodoxismului românesc cu cel rusesc" propagandă preluată și prezentată la noi de site-ul ActiveNews.ro.

Articolul nostru prezintă modul în care rușii şi-au subordonat ortodoxismul în Basarabia românească rupându-l de Mitropoliile Româneşti și poziția pe care o are chiar astăzi patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii.

Spre deosebire de statutul pe care îl avea Moldova în calitatea sa de vasal al turcilor (legi proprii, limbă proprie, biserică proprie), după ocuparea țaristă a Basarabiei de la 1812, pământurile moldoveneşti ocupate de ruşi sunt integrate complet în imperiul rus, legile locale fiind înlocuite de cele ruseşti, limba rusească devine singura oficială, biserica moldovenilor este trecută ilegal în subordinea celei ruseşti.

Nota Bene - De Luat Aminte: Biserica moldovenilor este trecută ilegal în subordinea celei ruseşti - situație care se menține ȘI ASTĂZI. Asta e "înfrățirea întru 'ortodoxie' " de care ne vorbește Dughin și pe care o preia cu mândrie și Active News

Deşi formal independentă, Republica Moldova rămâne şi azi, după 26 de la ieşirea din URSS,un stat ocupat de ruşi, atât militar, cât mai ales politic şi economic.

Dar şi religios, prin existenţa Mitropoliei ruseşti conduse de Vladimir Cantarean. În ce priveşte această grupare anti-moldovenească de clerici trebuie precizat un amănunt: ei îşi zic Mitropolie a întregii Moldove, deși activează doar în Basarabia.

Conform logicii fireşti acest lucru ar însemna următoarele:

1) Ruşii nu recunosc existenţa moldovenilor din afara Republicii Moldova, implicit nici a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, adevărata Biserică a moldovenilor, sau 2) Ruşii consideră că jurisdicţia lor se extinde până la Carpaţi, sau 3) Ruşii habar n-au de altceva decât de ei înşişi, denumind Mitropolia rusească din Chişinău după modelul moscovit (Patriarhia Întregii Rusii).

Această uniune de preoţi, apărută odată cu ocupaţia rusească din 1812, când un cleric, G. Bănulescu-Bodoni, proslăvit şi azi de clericii succesori, pleda pentru ruperea din cadrul Mitropoliei Moldovei, (contrar normelor canonice bisericeşti), a eparhiilor moldoveneşti ocupate de Rusia, a slujit şi continuă să slujească stăpânului-patriarh de Moscova, şi prin extensie – statului rus…

Cunoscându-i bine pe ruşi, cea mai probabilă interpretare e că 2) Ruşii consideră că jurisdicţia lor ortodoxă se extinde până la Carpaţi, ceea ce coincide exact cu teza lui Dughin că ortodoxismul rusesc şi cel românesc din Basarabia trebuie să se înfrățească. Cum propaganda pan-slavistă nu poate avea efect asupra unui popor latin, a rămas propaganda pan-ortodoxă care a devenit mai subtilă vorbind de "înfrățire" şi nu de "protectorat" ca în sec. XIX. Desigur Dughin a uitat să ne spună sub a cui Mitropolie ne vom înfrăți în spirit ortodox în Basarabia, dar credem că am clarificat noi lucrurile pentru cei care nu s-au prins...Canoanele bisericeşti nu admit cuceriri canonice, ca urmare a unor cuceriri teritoriale

Încă din primele veacuri ale creştinismului, bisericile ortodoxe de pretutindeni se organizau în biserici naţionale, după criterii etnice, conform canonului 34 apostolic, care prevede ca episcopii fiecărui neam să aibă Întâistătător (cap spiritual) din neamul lor.

Acest principiu canonic fundamental în conducerea Bisericii Ortodoxe s-a perpetuat de-a lungul istoriei şi este valabil şi astăzi în toate bisericile autocefale, care nu fac abstracţie de realitatea istorică a unui popor sau neam.

Însăşi titulatura oficială a Bisericii Ortodoxe autocefale conţine numele etniei sau neamului pe care îl slujeşte, ca de exemplu: Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Ortodoxă Română, Biserica Ortodoxă Rusă.

Or, moldovenii din Republica Moldova sunt români şi vorbesc limba română, chiar dacă un grai mai dulce şi mai arhaic al ei, dar română, şi nu „moldovenească“, iar Patriarhul românilor e la Bucureşti şi toţi românii ortodocşi trebuie să asculte de el, chiar dacă, din punctul de vedere politic, aceasta nu le place unora.

Biserica Ortodoxă Rusă şi-a extins jurisdicţia sa asupra Basarabiei contrar canoanelor bisericeşti, când teritoriul dintre Prut şi Nistru a fost alipit forţat în 1812 la Rusia Ţaristă şi în 1940 la URSS, fără ca populaţia Basarabiei să fie consultată în această privinţă.

Biserică Rusă a profitat de această ocupaţie politică şi şi-a extins jurisdicţia sa asupra noului teritoriu anexat.

Astfel, au fost încălcate: canonul 34 apostolic;

canonul 8 al Sinodului III Ecumenic, care obligă ca „niciun episcop să nu cuprindă altă eparhie, care nu a fost mai de mult şi dintru început sub mâna lui sau a celor dinaintea lui.

Iar dacă cineva a cuprins o eparhie străină şi în chip silnic a pus-o sub stăpânirea lui, pe aceasta să o dea înapoi“;

şi canoanele 13, 21 şi 22 ale Sinodului de la Catargina, precum şi canonul 2 al Sinodului II Ecumenic, care interzic „episcopului unei anumite eparhii să-şi întindă puterea asupra altei eparhii“.

Biserica Ortodoxă Rusă este vinovată de încălcarea canoanelor menţionate mai sus, care condamnă extinderea şi menţinerea unei biserici naţionale asupra altei etnii, în cazul nostru, jurisdicţia Bisericii Ruse asupra românilor ortodocşi din Republica Moldova.

De aceea, pretenţiile Patriarhiei Moscovei de a avea jurisdicţie asupra românilor din Basarabia, care au propria lor Patriarhie, sunt necanonice şi nedrepte.

Trebuie să fie clar, canoanele nu admit cuceriri canonice, ca urmare a unor cuceriri teritoriale!

Aşadar, o jurisdicţie canonică instalată ca urmare a unor cuceriri politice a fost şi este nulă de drept.

Autor: Romeo Cemîrtan, doctor în Teologie Ortodoxă


7 septembrie 2013 - Patriarhul Rusiei, Kirill, a sosit la Chișinău: Kiril: "Biserica din Moldova este parte a Bisericii Ruse"

(foto) Patriarhul Rusiei, Kirill, a sosit la Chișinău: Biserica din Moldova este parte a Bisericii ruse Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii, Kiril Foto: UNIMEDIA

Patriarhul Moscovei și întregii Rusii, Kirill, a sosit în această după-amiază în Republica Moldova.

Pe Aeroportul Internațional Chișinău, șeful biseriicii ruse a fost întâmpinat de Mitropolitul Chișinăului, Vladimir, de Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Farit Mukhametshindar și de câteva zeci de protestatari, transmite UNIMEDIA.

În cadrul briefingului de câteva minute, Kirill a declarat că scopul principal al vizitei sale în țara noastră este să se roage împreună cu poporul Moldovei pentru prezent și viitor.


„Aș vrea să îmi exprim sentimentul de satisfacție și bucurie în legătură cu faptul că pot să vizitez pământul creștin al Moldovei, în anul în care noi celebrăm 200 de ani de la înființarea Eparhiei Chișinău care, după cum bine știm, a fost mai apoi reformată în Mitropolia Chișinăului”, a declarat Patriarhul Kirill.
(n.Red. adică sărbătorea 200 de ani de când ruşii ne-au luat Basarabia la 1812 şi de când au înființat imediat după cucerirea Basarabiei "acum 200 de ani, după cum spune chiar Kirill", Mitropolia Rusă a Basarabiei, folosindu-se de acel prelat trădător de țară Bănulescu Bodoni, asta ca să vadă şi Dughin şi ActiveNews ce sărbătoreşte Kirill),


Înaltul oficial a menționat și faptul că va merge la Mănăstirea Căpriana pentru a se ruga la moaștele Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni,
(n.Red. Bănulescu-Bodoni este pentru români un trădător de țară. El este Primul mitropolit Pro-Rus al Basarabiei, cel care imediat după raptul teritorial de la 1812, a rupt practic bisericile ortodoxe românești din Basarabia de Mitropolia Moldovei. El a fost numit de țar, Mitropolit sl Basarabiei sub comanda Patriarhului Rusiei și a fost decorat de țar de nenumărate ori pentru "serviciile aduse Imperiului Rus").


„Republica Moldova este o țară care trăiește prin credința creștin-ortodoxă. Tradiția nu este doar trecutul ci și prezentul care se transmite din generație în generație. Este foarte important ca în aceste timpuri tradițiile să fie păstrate, să fie vii și dătătoare de viață. Este important ca pe baza acestei tradiții să fie format un dialog național, care să includă în sine puterea, elita și poporul.

" Eu cred că puterea Domnului va ajuta poporul Moldovei să depășească greutățile prin care trece acum.


Noi ne vom ruga pentru țara voastră, pentru poporul Republicii Moldova și pentru Biserica creștină, care este o componentă a Bisericii ruse.

(n.red. Biserica ortodoxă a românilor din Basarabia "care este o componentă a Bisericii ruse" - asta ne spune Kirill - ca să nu mai fie dubii pentru nici un propagandist pro-rus și pro-Dughin, de tip ActiveNews, de la noi, care "propovăduiește" înfrățirea ortodoxă româno-rusă)

Noi suntem o mare familie creștină”, a declarat Patriarhul Kirill la scurt timp după aterizarea pe Aeroportul Internațional Chișinău".

Șeful Bisericii ruse a fost întâmpinat la ieșirea din Aeroport și de câteva zeci de protestatari înarmați cu pancarde.

sursa: http://uni.md/nMYqCitiți neapărat și


Active News moare de dragul ideologului rus Dughin pe care îl preia necritic de pe site-ul de stat rusesc Sputnik. Soluția lui Dughin ar fi "înfrățirea ortodoxismului rusesc cu cel românesc". Şi Armata a 14-a de ocupație cu cine ar trebui să se-nfrățească?


ISTORIA OCUPAȚIEI RUSEȘTI ÎN BASARABIA. Sfârtecarea repetată de către ruși a Moldovei și mai apoi a României.


(Fluierul)


Linkul direct catre Petitie

CEREM NATIONALIZAREA TUTUROR RESURSELOR NATURALE ALE ROMANIEI ! - Initiativa Legislativa care are nevoie de 500.000 de semnaturi - Semneaza si tu !

Comentarii:


Adauga ComentariuCitiți și cele mai căutate articole de pe Fluierul:

Cerere pentru Autoritățile din România: Opriți și închideți orice activitate nevitală din România. Peste 3 săptămâni va fi prea târziu...

Coronavirus: 18 noi cazuri de infectare în Germania

Val de reacții după eliminarea lui CFR Cluj din Europa League. Marica: Jenant arbitrajul / Petrescu a venit cu regulamentul la interviu

Mesaje scrise de Johnny Depp, despre fosta sa soție Amber Heard, citite în fața unei instanțe din Londra: "Să o înecăm înainte să o ardem"

Indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere din istorie

Echipele care și-au asigurat calificarea în optimile Europa League

Nou atac aerian în provincia siriană Idlib. Zeci de militari turci ar fi fost uciși

A ÎNCEPUT. În timp ce autoritățile române ascund acest lucru populației României, South China Morning Post anunță PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA.

LIVE Italia. 17 morți, 650 infectați și sute de suspecți de coronavirus în doar 4 zile. 12 orașe italiene sunt în carantină de frica coronavirusului. Spitale, școli inchise. "Totul este sub control" - ne spune primul ministru progresist Conte

Siria: Cel puțin 22 de soldați turci, uciși în atacuri aeriene (nou bilanț)

CFR Cluj a ratat dramatic calificarea în optimile Europa League. Campioana a avut gol anulat în minutul 88

Donald Trump ar fi folosit un teren de golf pentru operațiuni de spălare a banilor. Ce spune un politician din Scoția

LIVE. Coreea de Sud unul din Focarele Pandemiei Mondiale. 13 morți, 2022 de îmbolnăviri. Coronavirusul lovește puternic. Samsung închide temporar o fabrică la Gumi

Un fost ambasador la Vatican a murit din cauza coronavirusului

LIVE Noul Coronavirus face ravagii în lume. 2858 morți 83369 de îmbolnăviri. Virusul ucigaș a intrat în Germania, Franța, Italia. În UE nu se fac scanări de temperatură în Aeroporturi. Deducem ca UE-ul a cerut sa nu se facă scanări de temperatura. DE CE?

Mike Pompeo spune că SUA nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeei de către Rusia

Grave acuzații în SUA: Personalul care a primit americanii evacuați din Wuhan nu a fost protejat corespunzător

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 28 februarie

Unde se poate schia în acest sfârșit de săptămână. Stratul de zăpadă din principalele stațiuni

Avionul Egyptair prăbuşit: Analiza uneia din cutiile negre arată că s-a pronunţat cuvântul "foc"

HOROSCOP 28 FEBRUARIE 2020: Semnele de Pământ vor avea parte azi de surprize plăcute

CITATUL ZILEI

George Soros: The money and mastermind behind the progressive madness (deocamdată în engleză)

Primul caz de coronavirus confirmat în Africa Subsahariană. Pacientul este un cetățean italian

Hyundai a suspendat producția unei fabrici după ce un muncitor a fost depistat cu noul coronavirus

Peste 61.000 de români CER "Opriți Jaful. Vreau să las moștenire copiilor mei această țară!". NATIONALIZAREA RESURSELOR, OPRIREA CONCESIONĂRILOR PE NIMIC ȘI INTERZICEREA VÂNZĂRII TERENURILOR LA STRĂINI - e cea mai semnată Petiție de pe PetițieOnline.net.

Directorul OMS: Epidemia de coronavirus a atins un punct decisiv, sunt necesare măsuri rapide

Patru tineri au murit într-un accident rutier produs în Olt

LIVE. Japonia - viitorul centru al Epidemiei. 214 infectați, 2 morți. Încă 4 japonezi morți pe nava de croazieră. Japonezii au cel mai mare procent de receptori ACE2 din lume. Japonia privește cu anxietate focarele de coronavirusuri.

Ce a lăsat în urmă cea mai mare explozie cosmică descoperită vreodată de cercetători

Autoritățile din Țările de Jos confirmă primul caz de coronavirus. Pacientul a vizitat recent Italia

Coronavirus: Numărul de cazuri confirmate în Franța a crescut de la 18 la 38 (ministru)

Episodul 1. Fostul șef al US Secret Service – pentru Europa de Est, Darren White, o acuză pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi că face Poliție Politică. "Oamenii anchetați de DNA sunt ținte politice". Anchetele "de regulă sunt represalii cu ținte politice"

Greta Thunberg va prezenta în fața Comisiei Europene 'viziunea' sa asupra mediului

Nicușor Dan a anunțat pe cine ar dori ca viceprimar

Putin a vorbit pentru prima oară despre dublura sa

Episodul 2. Scandalul DNA acuzat de Poliție Politică. INCREDIBIL. Fostul șef US Secret Service pe Europa de Est îi provoacă pe Kovesi și ambasadorul american Klem la un interviu în direct ca să se vadă CINE MINTE şi cine spune ADEVĂRUL

MOSTENIREA nestiuta a lui Ceausescu! America e SOCATA de ce a descoperit in Romania
ULTIMA ORA: Dusmanii tarii vor sa ascunda adevarul

Urșii polari sunt sărbătoriți pe 27 februarie. Tu ce le-ai luat de ziua lor?

Directorul STB: Am acumulat datorii la ANAF. Am garantat cu bunuri pentru plata în 5 ani

Adrian Streinu-Cercel: Italianul s-a aflat în preajma românului contaminat

China pregătește o armată de 100.000 de rațe pentru a lupta cu invazia de lăcuste din Pakistan

Violeta Alexandru: PNL București a decis în unanimitate să susțină candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei

Bilanțul epidemiei COVID-19 a ajuns în Italia la 17 morți. 45 de persoane s-au vindecat

BREAKING Acord privind un armistițiu total în estul Ucrainei, cu eventuala atribuire a unui statut special regiunilor separatiste

Nicușor Dan, candidatul USR București pentru Primăria Capitalei

Ministrul Muncii, anunț despre plata pensiilor în decembrie: Ne vom ține de un calendar foarte strict. Nu am niciun motiv de îngrijorare

Avertizare ANM de vreme severă. Cod galben de ploaie, ceață și vânt în 13 județe. Zonele vizate

Ascultă SMART RADIO | Eminem a lansat "provocarea Godzilla", îndemnându-și fanii să cânte la fel de repede ca el

CCR: "Persoanele de același sex căsătorite au dreptul de liberă circulație și la ședere în România". Pe baza cărei legi sunt aceste persoane "căsătorite" penibililor? Pe baza unei "legi" care NU EXISTĂ în România!!!!

FOTO. Cum arată primul hibrid între maimuă și porc, creat de oamenii de știință chinezi

CEREM NATIONALIZAREA RESURSELOR NATURALE. Peste 7000 de semnaturi in 2 saptamani. Poet nebun ce vorbe mai indrugi de zici ca esti din neam ce nu se lasa cand am ajuns in tara noastra slugi si suntem cersetori la noi in tara

Fotbal: Liga Campionilor - Carlo Ancelotti, demis din postul de antrenor al echipei Napoli

Patronul atelierului de tâmplărie din Gorj, la care lucra tânărul infectat cu COVID-19, a fost izolat acasă. Bărbatul este membru PRO România

De pe poziția 69 a ajuns primul deputat român din Spania. Cine este femeia care a reușit această performanță?

CAL TROIAN. Marian Munteanu TACE DIN NOU DE DOUĂ ZILE. Tăcere totală a lui Marian Munteanu cu privire la Declarațiile anti-românești şi revizioniste ale pseudo-istoricului LUCIAN BOIA. În schimb se declară "singurul patriot autentic"

MESAJ CĂTRE Marian Munteanu. OPREȘTE-TE ! E penibil să-ți faci POZE la SLUJBĂ ca să le pui pe FACEBOOK. Ai mers la SLUJBĂ? Sau ai mers să-ți faci POZE la slujbă?

SCENE DE SEX la "Mireasă pentru fiul meu"? Ce au văzut telespectatorii, la TV, a creat isterie | VIDEO

Filmul porno pentru care o elevă din Iași a plătit 150 de lei. Tânăra a regretat că s-a lăsat filmată în ipostaze indecente

Alba: O fată din grupul de elevi care a fost în Veneția, în carantină


Pag.1 Pag.2 Pag.3 Pag.4 Pag.5 Pag.6 Pag.7
Pag.8 Pag.9 Pag.10 Pag.11 Pag.12 Pag.13 Pag.14 Pag.15
Pag.16 Pag.17 Pag.18 Pag.19 Pag.20 Pag.21 Pag.22 Pag.23
Pag.24 Pag.25 Pag.26 Pag.27 Pag.28 Pag.29 Pag.30 Pag.31
Pag.32 Pag.33 Pag.34 Pag.35 Pag.36 Pag.37 Pag.38 Pag.39
Pag.40 Pag.41 Pag.42 Pag.43 Pag.44 Pag.45 Pag.46

Nr. de articole la aceasta sectiune: 2717, afisate in 46 pagini.ieri 16:32 OZN în Formula 1
ieri 06:36 CITATUL ZILEI